Livesinkusta – “Vastoin aiempaa tiedotetta levyjä tulee siis pieni määrä myös myyntiin.” Eroaako tuo keikalla käyneiden levy mitenkään tästä levykaupoista noudettavasta levystä? Ajelutettiinko ihmisiä ympäri maata tämän “ainutlaatuisen” levyn perässä vain, jotta aivan viime metreillä voidaan sylkeä juuri niiden kaikkein fanaattisimpien fanien kasvoille, jotka eivät missään tapauksessa voi hyväksyä yhdenkään julkaisun puuttumista levyhyllystä. Teitte Metallicat, enkä todellakaan arvosta sitä.

Missä määrin syy livesinkkujen painosmääriin oli painotekninen ja missä määrin liikevaihdonkasvatustekninen? 1000 levyä joista 800 kauppaan: kuulostaa siltä, että livesinkkujen tekemistä motivoi myös (mutta ei ainoastaan) levy-yhtiön tarve saada tuotteita kaupan hyllylle. Ekslusiivisinä markkinoitujen sinkkujen arvohan laskee, jos niitä on suurissa määrin myynnissä markettien hyllyillä.

Aijaha, Sakara Tour singlet myyntiin sittenkin. Fanien kusettamista tai pikemminkin ‘misleading’. Ei se mitään, ostan silti.

Sakara/Tuomo vastaa: Toivottavasti ihmiset ajelivat kuitenkin ensisijaisesti mahdollisesti ainutlaatuisten keikkojen perässä. Singlen piti olla mukava lisä, muisto toivottavasti hienosta tapahtumasta.

Pioneeri joutuu tekemään hankalia valintoja ja astumaan muutamaan miinaankin. Tällaista livesinglekonseptia ei tiettävästi ole aiemmin tehty, ja meidän osalta tämä jäi tässä muodossa ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi.

Halusimme tehdä singlestä näyttävän digipakin, emmekä esimerkiksi monistettua cd-r:ää, joka olisi näin retrospektiivissä ollut järkevin vaihtoehto. Juna oli jo liikkeessä kun kävi ilmi, että digipakeja painetaan tilausmäärästä riippumatta 1000 kappaletta kutakin. Kun esimerkiksi Rovaniemen keikan livesingle kiinnosti reilua sataa ihmistä (loput muutama sata ostivat lippunsa ovelta), tuntui kummalliselta ajatus ajaa lähes 800 levyä kaatikselle.

Jäännöserän kohtaloa pohdittiin pitkään ja hartaasti. Lopulta päädyimme toteutuneeseen kompromissiin, joka ei kuitenkaan kaikilta osin sekään mennyt suunnitelmien mukaan. Levyjen mukana postitettiin keikoilla käyneille mainoslehtinen, jolla pyrittiin kertomaan ensimmäisenä ennakkolippulaisille sinkkujen tulosta myyntiin. Näin tälle ydinporukalle oli tarkoitus antaa mahdollisuus ja etulyöntiasema hankkia käsiinsä myös muiden keikkojen tallenteita. Tämän “kampanjan” ajoitus kuitenkin meni nk. vituiksi ja tieto levyistä pääsi vuotamaan liian aikaisin. Tämä oli ikävää.

Enimmillään yksittäistä singleä tulee myyntiin tuo Rovaniemen 775 kappaletta, joka on pieni määrä suhteutettuna levyn bändien aiempien julkaisujen menekkeihin. Esimerkiksi Oulun kohdalla puhutaan korkeintaan kolmesta sadasta kappaleesta. Eli ei niitä nyt aivan joka torpasta löydy jatkossakaan.

En ymmärrä, mitä “Teitte Metallicat” tarkoittaa. Mutta mikäli viittaat esimerkiksi taloudellisen hyödyn tavoitteluun, niin ehkä sinua helpottaa tieto, että voittoa ei tällä tempauksella tehdä. Ja jos omat työtunnit otetaan laskentaan mukaan, niin selvästi jäädään miinuksen puolelle.

Sinkkuprojekti ei mennyt ihan niin kuin alunperin visioitiin. Hyvään tässä on kuitenkin pyritty ja asioita pohdittu nimenomaan fanien näkökulmasta. Mutta aina ei voi onnistua. Pahoittelut.

Minkä takia Stam1nalla on sama biisi joka sinkulla, mutta teillä ja rytmihäiriöllä on eri biisi joka sinkulla niin kuin varmasti pitäisi ollakkin??

Stamyksina vissiin soitti koko Sakara Tourin pelkkää Likaasta Parkettia..

Sakara vastaa: Stam1nan poikien mielestä tuo Likainen parketti vierailevine solisteineen oli veto, joka parhaiten toimittaa keikkamuiston virkaa keikoilla käyneille ihmisille.

tuliha ne sinkut lopulta 🙂 ja hienon teittekin (ainakin oulusta:P) oli näköjään odottamisen arvoista. ja loppuun vielä kysymys onko bändinne nyt sitten kovinkin pitkällä keikkalomalla? että kannattaako festareilla edes käydä? ja kiitos

Minulle kantautui sellainen huhu et teien keikkatauko ois ihan ens syksyyn asti? Toivon todella ettei ole totta, ku tuo nosturin live sinkul oleva punainen kukko kuulosti ihan saatanan hyvältä! =D Tulisitte edes tuskaan jos sieltäpäin tulee kutsu! No eipä täs muuta.. Jatkoja =)

Oulun sinkku oli mainio ja syviä tunteita herättävä. Teissä on jotain sellaista tinkimätöntä asennetta, joka vetää miehen sanattomaksi. Kiitos siitä.

tänään tuli livesingle ja kyllä ne biisit hyvälle kuulostivat, varsinkin lutakossa!! isot kiitokset taas kerran!

Kiva kuulla, että sinkut olivat tekemisen arvoisia. Kesällä olisi tarkoitus tehdä mahdollisesti muutama festarikeikka studioreissuun valmistautuessa.

Oisko teil mitää hyviä iskurepliikkejä takataskussa? Ny nimittäin tarttis.

“Käynks mä täällä usein?”

Kuisma ootko mun äitiä vanhempi?

Kuisma on ilmoittanut muuttuvansa keski-ikäiseksi naiseksi, joten samaa ikäluokkaa todennäköisesti ovat.

Onko totta että Mokoma pyrkii Kuopion markkinoille uudella EP:llä Punainen Kalakukko?

Suattaap olla, suattaap olla olemattakin.

Olettekos te koskaan käyttäneet LTD-kitaroita, vai onko teillä aina ollut Custom Shopit?

Santulla on varabassoina LTD:tä. Muut ovat joko ESP Standardeja tai Custom Shopeja.

Moro! Sanoppa Santtu mitä kieliä käytät bassossas? miten paksuja ja kuinka usein vaihdat?

Santtu vastaa: No moro. Miulla on setti, jossa paksuin on .135. Loput taitaa olla .115, .095 ja .075. Tai jotai siihe suuntaan. Kielet vaihdan ihan liian harvoin.

Milloin studioon?

Syssymmällä.

Tätä ette usko todeksi! Hahah http://img174.imageshack.us/img174/4286/kuismaonlennondc3.jpg

Ehehe.

Vaadin että saan kuulla “Jää hyvästi” nimisen veisun >:|

Kyseistä kappaletta ei tällä hetkellä ole julkaistavassa kuosissa. Täytyy kassella, josko kappale joskus vielä jonnekin jossain muodossa päätyy. Tässä olisi uusiakin ralleja työstettävänä, joten vanhat vanhoihin vitseihin ei huvita nyt palata.

Mikä on laihuuden huippu?

Tässä porukassa Santtu, jos sillä ei olisi läskiä.

Markon ääni hukkuu täs nosturin livesinkul.. :S

Ihan hyvin se kuuluu, mitä nyt välillä äijä laulelee vähän mikin ohi. Semmoista on livelaulanta.

Meillä on bändin kanssa eka keikka huomenna (24.2). Tuntuu hienolta!

Olkoon onneksi.

Kuisma sie oot komea!!!

Eipä.

Kuka teidän kansitaiteilijanne on ja onko se sama heppuli taiteillut teitin kaikkien levyjen kannet?

Ville Pirinen on kuvittanut kannet Kurimuksesta lähtien.

Muistuuko teillä kellään mieleen keikkaa hukkarockissa, jossa aikoinaan soititte…?

Muistuuhan se. Hauskaa ol.

Saakeli jätkät. Metallicaa kattomaan 15.7. Stadikalle, Hetfieldiä kumartamaan. Pitissä nähdään!

Kuinkas moni mokomalaisista meinaa mennä heinäkuussa kattomaan Mighty Hetfieldiä ja kumppaneita?

Ei voi tietää vielä. Kesän suunnitelmiin vaikuttaa vielä muutamakin asia.

Joulu?

Nauru.

Voisitte lyhentää määrittelemättömän pituista keikkataukoa ja tulla Schtadiin keikalle. Avovaimoni haluaa välttämättä kuulla rivakahkon “Itken Silmät Päästäni” rässi rallin livenä. Olen ilmeisesti aika vittumainen avomies & vartija, kotona & töissä…

Katellaan kesämmällä.

Sanokaaha jo soitatteko tuskassa vai ette. Tiiätte kumminki, mutta panttaatte vastausta ja saatte siitä jotai kicksejä. Puustockii saisitte tulla myös tänä vuonna. Kiitän terve kesällä nähdään

tuutteko ilosaarirockiin? Olitte huippuja viime vuonna,

Kiitokset kun jaksoitte vastailla FME:ssa yleisön kysymyksiin ja kiitokset Tuomolle ja Markolle nimmareista, muita mä en sit edes saanu kiinni. Eikä varmaan lavallekaan saa heitellä nimmarivihkoja… Miten pitkä aika on määrittelemättömän pitkä aika teidän mittapuulla? Mä todella toivon, ettei tässä ole sellanen Niskalaukaus-meininki, niinkuin että parin vuoden päästä Marko perustais jonkun uuden Marko Annala-bändin ja loput Mokoman jäsenistä unohdettaisiin. Kauhea visio semmone.

Tämän vuoden keikoista ei ole vahvistunut vielä yhtään. Mutta määritellään keikkataukoa sen verran, että kesällä heitetetään näillä näkymin muutaman festarikeikka. Uuden levyn materiaalia työstetään raivolla koko porukan voimin, joten nuo Niskis-visiot voi unohtaa.

http://youtube.com/watch?v=RcBdzTHOcoQ Tuossa näköjään onkin Annala ilman turpakarvoitusta, muutenkin aika heavyn näköistä, mutta ei se ulkonäkö vaan meininki! Asiaan: Mitän mieltä olette noista netin ilmaisista videopalveluista, kuten Youtube.com? Ovatko ne hyvää promoa yhtyeelle vai raakaa tekinjänoikeuslain rikkomista? Olenko rikollinen jos nauhoitan Youtubesta jonkun teidän biisinne koneelle? Olenko rikollinen jos katson jonkun teidän videonne Youtubesta? Olenko rikollinen jos kopioin ostamani levyn tietokoneelle ja laitan biisit mp3-soittimeeni? Olenko rikollinen jos ajattelen pahaa tämän tekijänoikeuslain äidistä, Tanja Saarelasta? Tiivistettynä: Mitä mieltä olette tekijänoikeuslaista ja netin ilmaisista videopalveluista?

Juu-u. Kaveri joskus männäaikoina teitin nimen mainitsi ja tossa yhtenä synkkänä yönä vahvistimenvalojen loisteessa päätin alkaa “haudan takaa”-soitantaa (syystä tai toisesta kolahtaa ku kokaiini narkkarille) soittelemaan. Teki niin gutaa, että piti oikeen veisaamaan ruveta. Kiitos, että vielä löytyy teidänkaltaisia vaihtoehtobändejä Children of Bodomin kaltaisten ikitiluttajien rinnalle. Ainii… mitä mieltä olette siitä, että itse kappaleiden lataaminen omalle koneelle on rikos, mutta silti musiikkivideoita (joissa ylläripylläri on ääniraita mukana) saa katsoa ilmaiseksi netissä? Sopivalla plugarilla selaimeen saa jopa omalle koneelle. Mitä mieltä? Ares

Jos videopalvelun tarjoaja maksaa sisällöstä tekijänoikeuskorvaukset, niin hyviä juttujahan ne.

Mitkä ovat poikien lemppari keikkabiisit?

Mahdoton sanoa. Pääsääntöisesti räväkämmät biisit toimivat keikoilla parhaiten.

moro poijaat! Odottelen kovasti niitä kesän 2006 keikkakuvia! Koskas pääsen niitä ihailemaan…? Mikäs oli teijän mielest kesän paras keikka?

Kesältä 2006 jäi niin nihkeästi kuvia talteen, että todennäköisesti kuva-albumia ei ole tulossa.

onko ville pirinen tehnyt piripäissään nuo teidän kannet? Tulkaa kesällä Alastaron moottoriradalle ni tarjoon teitille jäätelöt. Pääsette ajamaan moottoripyörää

Me ja moottoripyörät, kuulostaa vaaralliselta yhdistelmältä.

Vielä kerran onnittelut teille menestymisistä Finnish Metal Awardseissa ja lehtien äänestyksissä! Erästä jäsentänne ehdin jo onnitella FME:ssäkin.

Onnittelut pojille hienoista saavutuksista!

Kiitti.

mitkäs on poikien siviilisäädyt?

Ei kuulu siulle, eikä varsinkaan internetille.

Eikö teiltä muka mene koskaan alkoholia juodessa tunto naamasta?

No ei.

http://youtube.com/watch?v=XXldE41oTpI Lapsestahan sais Jannelle korvaajan pienellä treenauksella!

Eipä vissiin.

olihan kova keikka rytmihäiriöltä fme:ssä, olihan?

Itse asiassa vähän liiankin kova.

Jos KL ei Emmaa voita, niin minä syön hattuni ja koko taloni asujaimiston, sen verran onnistunut levy on kyseessä.Ihan aikuisten oikeesti.

Alahan kattelemaan jo uutta hattua. Talvi ja kaikkea.

vittu mä repesin eile fme ees 😀 tuomo saikkonen,alkoholisti :DDD syöttekste kebabbia 😀 se kyl pelasti päivän.kiitos teille

Kiitos ja anteeks itsellenne.

Finnish Metal Expossa Tuomo alko jo näyttämään vittuuntuneelta kun metsästin niitä saamarin nimmareita, mites on , vittuttiko? 😀

Tuomo vastaa: En muista tapausta. Voi olla, että vituttikin, mutta ei nimmarimetsästys, vaan joku ihan muu asia.

Hieno homma tuo dvd! Pari siihen liittyvää kysymystä (joihin ette vastaa) ja toivomusta (joita ette toteuta). Onko minkäänlaista hajua mikä on kunkin yhtyeen panos reeveereellä, ja onko bändeiltä mahdollista kuulla/nähdä yhteensä jopa keikan verran materiaa vai onko linja jotain 2 biisiä joka yhtyeeltä (paitsi mokomalta 3 ku ootte nii feimejä)? Ja onko Teatrialta tulossa paljon kuvaa, kun näkyi kameroita ainaki iha hyvin? Ja pyyntö: Oli reissu miten kostee vaan niin yrittäkää poimia viinanhuurusista läpistä ne parhaat tai ees ne joista saa selvää. Ja laattaamista ja sammumista riittää kyllä muutenki, että ei sitä yli neljää kohtausta.Eli hyvän hengen dvd toiveissa (tyyliin mäntit tien päällä) eikä sillä alkomahoolilla kovin lähettäis brassailemaan, niin kivaa ku se oiski. Sovitaanko niin…

Sakara vastaa: Useita biisejä on tulossa kaikilta bändeiltä, ei kuitenkaan koko keikkaa (15 biisiä). Teatrialta tulee materiaalia. Lavantakaisesta materiaalista yritetään poimia ne parhaimmat otokset. Viinalla ei ole tarkoitus sen kummemmin hekumoida, eikä laattamista tulla näkemään. Mutta alkoholin vaikutuksen alaisia rokkareita tällä(kin) dvd:llä varmasti näkyy. Kyseessä ei ole uusi Mokoma-dvd, joten Mokoma ei myöskään yleistä linjaa määrittele. Bändit ovat erilaisia.

mihi sokrates kuoli?

Conium maculatumiin. Kysykää mitä vaan, kyllä me googlataan.

Nyt elän talven yli. Pitäähän se Sakara Tour -DVD hankkia, kupsahtaa ehtii myöhemminkin. Onko se Sakara Tour -kuvakimarassa näytetty Saikkosen kivespusseihin piirtely tulossa myös DVDlle?

Tuomo vastaa: Kysyjä on nyt erehtynyt pusseista. Voi olla, että mallina toimiva henkilö ei halua henkilöllisyyttään julki. Tai sitten haluaa. Täytyy kysyä.

Piti ihan kaivaa vanha kunnon Mind Riotin Plasma levyhyllystä ja kuunnella. Oliha se melkosta murinaa. Ja kyllä oli Tuomokin nuoren näköne kannessa. Ja kevyemmän… Perskeles kun miul ei ollut mahdollisuutta Lappeenrantaan 10.2. Mut ei Mind Riotilla oo suunnitelmissa toista / useempaa keikkaa heittää missään?

Tuomo vastaa: Ei ole suunnitelmissa. Eiköhän se ollut siinä.

Milloin aika on kypsä että voi kysyä että keikkailetteko kesällä? Perhanaan runkersvitsit jos ette keikkaa kesällä… Aika homoa!

Kyllä me kesällä varmaan muutama keikka vedetään.

Moro! Sellasta olisin Jannelta kyselly et mitä Balbex -mallia käytät ja minkä paksuista?

HB pro 2 kuluu ja kuuluu käytössä tällä hetkellä, hyvät kepit!

Parahin Marko Annala. Kiitän vastauksestanne, tosin se ei vastannut kysymykseeni, mutta tulkitsin sitä rivien välistä. Teidän: Rapa-Tissi

Jep.

Ostin tuon Viides Vuodenaika-EP:n tänään ja mietin sainko virhepainoksen. Pitäisikö kansivihossa olla sisäsivuilla jonkinlaista taidetta?

Levykauppiaan olisi pitänyt antaa sinulle korjattu vihko. Jos mahdollista, niin kysäise, josko niitä vielä kauppiaallasi olisi.

“Sakara Tour DVD…? Poijjaat, saanko mie panna teit? Miksi ihmeessä?” Kun mie rakastan tei nii paljo! Mie oon kyl mies, mut eihä se tosirakkauteen kato… Ja sanottakoon nyt vielä ihan selkokielellä että: aivan helvetin paljon kiitoksia upeasta ystävänpäivälahjasta!

Mitäs pienistä.

Avoin hauta – kappaleen alku tuo mieleen Nuclear Assault orkesterin Game over – kappaleen, vai kuulenko harhoja. No hyviä ralleja molemmat.

Marko vastaa: Olen joskus teininä kuullut kyseisen rallin, enää en kuollaksenikaan muista kuinka se menee. Ja jos yhdenmukaisuutta on, niin plagiointisyyteterveiset yläkertaan Schuldinerille.

Sanokaapa teidän Top 5 elokuvat ikinä?

Sanokaa teidän lempi elokuvat?

Santtu vastaa: 1. Huuliharppukostaja. Loput elokuvat maailmassa onkii sit enempi vähempi paskoja.

Marko vastaa: No onpas taas vaikeata. Kotimaisista Uunot on hyviä. Niin ikään Katsastus, Jäniksen vuosi ja Täältä tullaan elämä. Ulkomaisista Alien 2 on kova. Rambo First Blood, Manaaja ja Die Hardit toimii. Sin City and. Ekat Dirty Harryt. Lämäri. Happiness. Idiootit. Ruusun nimi. Shyamalanin leffat on kaikki hyviä. Samaten Jacques Tatin leffat. Monet länkkärit on hyviä, kuten Ruoska, Huuliharppukostaja, Hurja joukko, Pieni suuri mies sekä Butch Cassidy and the Sundance Kid. Valasratsastaja on ehkä paras elokuva minkä olen toistaiseksi nähnyt. Tänä iltana on tarkoitus mennä elokuviin katsomaan Pan’s Labyrinthia, toivottavasti on hyvä.

Kuisma vastaa: Katselen aika paljon leffoja mutta ainoastaan viihtymistarkoituksessa, enkä pysty keskustelemaan elokuvataiteesta asiantuntevasti kenenkään kanssa. Viihdyttäviä rainoja ovat olleet esimerkiksi Jacksonin Sormusten Herra -trilogia, Wachowskien Matrix-trilogia, Coppolan Kummisetä-trilogia, Laineen ja Mollbergin Tuntemattomat Sotilaat, Coenin veljesten leffat, Tarantinon leffat, Lynchin leffat, Kubrickin leffat, sekä lähestulkoon kaikki Hollywoodin laatutuotannot, joissa esiintyy karismaattisia miesnäyttelijöitä (esim. Sean Connery, Clint Eastwood, Brad Pitt, Al Pacino, Nicholas Gage, Jack Nicholson, Robert De Niro, Bruce Willis), ja joissa on massiivinen ääniraita. Niin ja tietenkin kaikki elokuvat joihin liittyy jotenkin Spede Pasanen.

Janne vastaa: Porky’s, First Blood, E.T., Karate Kid & Brokeback Mountain

Tuomo vastaa: Hyviä on paljon, mutta Apocalypse, Now nousee ensimmäisenä mieleen, kun tätä kysytään.