Viides mökkeilystä vapaa juhannus käynnistyi Sedun festareilta Rauman mereltä. Kyseisestä tapahtumasta ollaan yleisesti montaa mieltä, mutta soittajan on sinne aina ihan mukava mennä. Perillä odottaisi yltäkylläinen takahuonetarjoilu ja tällä kertaa myös käytännössä kaikki suomenkielisen hevin kollegat: Maj Karma, Stam1na, Kotiteollisuus, Viikate ja Tiktak. Suureksi harmiksemme Pamela Andersonin oli määrä saapua paikalle vasta perjantaina. Mutta hyvä näinkin.

Soittoaikamme oli juhannuksen keikkaryppäämme varhaisin, kuuden ja kahdeksan välillä alkuillassa. Ennen omaa settiämme kävimme ihailemassa Stam1nan ja tuuraavan rumpalin Malmbergin ensimmäisiä koko porukan treenejä Raumanmeren juhannuksen päälavalla tuhansien silmäparien edessä. Hyvin sujui.

Polkaisimme oman tynkäsettimme käyntiin kauniissa säässä. Ilta-aurinko porotti päin näköä ja ihmiset tuntuivat viihtyvän. Jossain vaiheessa yleisöön muodostui tosin aika hurjan näköinen amatööripitti, jossa mm. festarihatuin somistautuneet kesämiehet tönivät toisiaan hyvinkin väkivaltaisin ottein. Järjestysmiehet katsoivat parhaaksi rauhoitella toimintaa, mikä oli tällä kertaa varmasti ihan oikea ratkaisu. Loppukeikasta näytti jo siltä, että keltaliivisiä oli eturivin tuntumassa enemmän kuin festarikansaa.

Mikäs siinä. Keikasta jäi kohtalaisen hyvä jälkimaku, vaikka kolmen vartin setin aikana ei aivan hereille vielä pääsekään. Homma sujui mallikkaasti, mutta kenties korkein huippu jäi saavuttamatta. Kuisma tosin saavutti vuoden neljänteen keikkaan mennessä kitaranrikkomisennätyksensä. Turun Klubillahan Kuisma pudotti vahingossa Custom V:nsä lavalta sillä seurauksella, että kitara on perinpohjaista huoltoa vailla. Raumalla mies katkaisi meikäläiseltä perimästään Flying V:stä ensin yhden kielen ja tästä innostuneena loputkin. Satulasta lohkesi pala, ja huolto kutsuu myös tätä toista työkalua.

Koska seuraavana päivänä soittaisimme vasta puolen yön jälkeen, päätimme jäädä keikan jälkeen Raumalle tappamaan aikaa. Mikäs siellä viihtyessä, kun lavalle ja lavan taakse astelisi jonossa toinen toistaan parempia viihdeorkestereita sekä seuramiehiä.