Luin joskus jostakin lehdestä artikkelin jossa esitettiin seuraavanlainen väitös: ‘Slayerin esikuvakseen napannut Mokoma…’ ,pitäneekö paikkansa?

Pakko uskoa kun se kerran lehdessä lukee.

Voisitteko vaihtaa elämänne tietokonepeliin?

Riippuu vähän mihin peliin, ehkä johonkin hyvään. Otatko vaihdossa Escape From The Monkey Islandin?

Löytyykö teitin levyhyllystä Ziltoid the Omniscient? Tykkäättekö?

Marko vastaa: Löytyy. Pidän sitä Devinin tuotoksista huonoimpana. En silti huonona.

Tuomo vastaa: Spotifysta olen vähän kuunnellut ja hiukan tykkäillyt.

Onko uudelta levyltä odotettavissa entistä tunnelmallisempaa matskua kun paljon puhutte melodioista treeniblogissa?

Saattaa olla. Yhtään biisiä ei tosin ole vielä nauhoitettu.

Milloin ne siipipaidat tulee?

Mitkä?

Mikseivät ole Mokoman pojat käyneet pitkään aikaan Rovaniemellä päin? Tämän vuoden Simerock paranisi huimasti jos ehtisitte sinnekin.

Varmasti.

Mikä HelVetin järki on pyytää noin helvetisti fanituotteista? Teettäisitte ite ja myisitte + – 0 hinnalla. Ite oon Faninne, mut en kyl noit saatanasti maksa tuotteista joist ei oo ees muuta tietoo…. Silmäterä oli häävalssina meidän häissäkin. Mokoma kaikkien tietoon ja kuuluisuuteen… PS. pari rauhallisempaa biisii tekis kyl taas hyvää…..

Niin. Tavallaanhan me teetetään ne itse. Mutta että ilmaiseksi pitäisi antaa. Vähän niin kun musiikkikin. Itseasiassa testattiin tuota FME:ssä, ja totta tosiaan: kun antaa paitoja ilmaiseksi, niin laatikot tyhjenevät todella nopeasti. Täydellinen konsepti taantumassa riutuvalle musiikkiteollisuudelle!

Sport vai Ässät?

Kuulemma Ässät.

onko mahdollista, että uusi aatami uusi eeva soisi jollain kevään kiertueen keikalla?

Pannaan harkintaan.

mitäs tykkäätte Turmion Kätilöistä?

Kuulemma ihan hyvä.

Tervehys ,,/ Helvetin kovan keikan veditte 4.4 lahessa..( kiitän ja kumarran tyttöystävänikin puolesta)..ihan tällee piti kysyä että onko noit Mokoma-lätkäpaitoja millasilla ostomahdollisuuksilla enään olemassa ja onko hihamerkkei enää tulossa?

Paitatiskillä saattaa olla jokunen, mutta vähissä ovat.

tiiättekö työ miten hyrde pääsee tuossa hammasrattaan alussa noin helvetin korkealle?

Emme. Arvataan, että tikapuilla.

Kuunteleeko teidän äidit ja isät Mokomaa?

Kuuntelevat tietenkin, ja ovat kovin ylpeitä pojistaan.

Mikä on kiehtovin maa missä ootte koskaan käyneet?

Janne vastaa: Japani. On kiehtova. Oikein kiehtova.

Tuomo vastaa: Suomen jälkeen kiehtovin kohde on ehdottomasti ollut Kuuba. Sikarit, 7-vuotias rommi, salsa, romahduspisteessä ollut Havanna ja mahatauti. Siinä päällimmäiset muistot!

Marko vastaa: Suomi.

Kuisma vastaa: Kuubalaiset mielipidevangit ja yhdysvaltalaiset poliisit ovat jääneet turismireissuilta päällimmäisenä mieleen, mutta Suomi kiehtoo eniten.

Onko teillä (muilla paitsi Markolla) tapana ottaa alkoholia ennen keikkaa? Oletteko joskus soittaneet kännissä?

Otetaan mitä otetaan kun siltä tuntuu. Olisi ikävä ajatella että alkoholiin liittyisi joku tapa.

Minkälaista settiä soitattepi RuisRockissa? Lujaa tekoa sais kyllä pamahtaa jossakin vaiheessa, eiks jeah?

Ans kattoo ny.

Onko teillä aseita?

Ei.

Marko, mikä on sun lempikukka?

Marko vastaa: Ei miulla kait sellaista oo. Ilahdun kyllä kukista, jos niitä sattuu kotiin ilmestymään ja pääsääntöisesti ne on olleet kauniita.

Hei ja kiitos aivan mahdottoman loistavasta Lahden vedosta! Sellaista tiedustelisin, että koskapa ilmoitatte kesän festarikeikat?

Turku kiittää! Mahtavaa kun tällainen keski-ikäinen veteraanikin jakso eturiviin asti kammeta 🙂

Just pääsin kotiin tuolta lahdesta, ja täytyy sanoo, että oli yks parhaimmista keikoista ikinä! KIITOS, Mokoma, KIITOS! En voi sanoin kuvailla kuinka hemmetin onnelliseks saitte mut vetämällä mm. En elä talven yli. Itelle henkilökohtasesti niin tärkee biisi, että itkuhan siinä meinas tulla! Markolle erityiskiitokset, kun jaksoi pari sanaa vaihtaa vielä keikan jälkeen =) Erittäin mukavaa kevään jatkoa, ja viimeistään kesällä törmäillään!

Kiitos kannustavista sanoista!

Mitä olette mieltä paljon arvostelluista Load ja ReLoad albumeista? Vaikka porukka yleensä tyrmää albumit heti ensikättelyssä, mutta meikäläisen mielestä hyviäkin asioita löytyy, entä teijän mielestä?

Metallica on w*ttu PARAS!

Hei pojat! Mentiin jääkiekon SM-liigan finaaleihin ja nyt laitetaan teitin levy soittimeen! t: JYP ps. Tätä viestiä ei oikeasti kirjoittanut JYP, vaan humalainen kannattaja!

Onnea vaan Jyväskylään!

Käyttääkö muute jätkät last.fmää?

Eipä juuri.

ihQ

Daa.

Oliko 80 luvun keikoilla kovempi meininki kuin nykyään?

Hehe.

Olettekos jo kuulleet Kotiteollisuuden uuden Ukonhauta lätyn? on muute kovaa kamaa.

KT on w*ttu PARSA*!1

Syökää silliä ja juokaa kuravettä.

Miksette virittäny mitään aprillipilaa tänne? 🙁

Elämä on yhtä suurta aprillipilaa.

‘Sonisphereen? Siis sinne Metallican keikalle vai? Olemme edellisenä päivänä Harjavallan Karmarockissa, joten logistisesti tuo olisi kyllä bailattavissa.’ Vai Karmarokkiin,tulkaa ny sit samantein Porii,vaik viime vuodelt jäiki paskan maku suuhun Rmj:n takia. Toki näytän pojille parhaat ruokapaikat ja mestat muutenkii:) tv.Bella

Kiitos vaan ja kattellaan.

Tuli tässä päivänä muuanna mieleen, että _miksi ihmeessä_ Tuomosta on otettu kuva pukeutuneena toogaan kannatellen kivitaulua? Vastaukseksi ei riitä, että Tuge esittää Tugestotelesia.. Ilmeisesti tilanne oli kuvaajan mielestä räpsyn arvoinen. Muotoillaanpa kysymys uudestaan: Miksi Tuomo oli alunperinkään pukeutunut toogaan?

Kerrankos sitä kesäretkellä toogabileisiin joutuu.

Mein Deutsch ist nicht so gut.

Ja.

Äänitettiinkö KLK Mesojen vai 5150:n kanssa? Joko täydellinen kitarasoundi on löytynyt vai onko siitä luovuttu, ainakin itse huomaan maun muuttuvan aikaa myöten? Täydellisyyttä hipoo ainakin se ‘thund’-demppaus soundi vaikkapa Pahaa verta-biisissä sekä Toista Maata- biisissä. Millaiset lämmittely rituaalit teillä on ennen keikkaa itse kullakin? Lutakossa nähdään! 🙂

Kyllä Mesat oli jo mukana. Ja ainahan niitä saundeja ruuvataan ja kalustoa päivitetään. Katsotaan taas mistä värkeistä lähtee tällä kertaa se tarkoituksenmukaisin saundi. Lämmittelyrituaalit alkavat noin tuntia ennen keikkaa. Pääasiassa keskistymme ja teemme biisilistaa. Lisäksi Marski avaa ääntä, Tuomo ja Kuisma soittelee skaaloja, Janne laittaa linimenttiä ranteeseen ja Santtu korkkaa lonkeron.

Mitä sarjakuvia luette?

Janne vastaa: Fingerpori joka aamu Hesarista, ja hankkimani Freak Brothers -jööti on työstössä.

Marko vastaa: Marko vastaa: Tykkään lukea kaikkea mahdollista klassisista tekijöistä uusimpiin taitureihin. Säännöllisesti kahlaan läpi kirjaston sarjakuvaosaston. Tällä hetkellä innostaa jo sadatta kertaa Will Eisnerin sarjakuvaromaanit ja Art Spiegelmanin Maus -teokset. Klassikoista toimivat mm. kaikki Goscinnyn ideoimat sarjikset, Hergen Tintit, Charles M. Schultzin Tenavat ja kotimainen Ola Fogelbergin klassikko Pekka Puupää. Lisäksi Jean-Jacques Sempén albumit toimivat hyvin. Peyon Johannes ja Pirkale -sarjan jos saisi joskus kerättyä, niin se vasta olisikin jotain. Tai Sergio Aragonésin Urho Epäonnensoturit! Huh! Uusiin ulkomaisiin kiinnostaviin tekijöihin en ole hetkeen törmännyt, mutta kotimaisista pidän hyvinä mm. Kati Kovácsia, Pertti Jarlaa ja Aaro Rapia. Katja Tukiaisen piirrosjäljestä pidän myös, hänellä on muuten parhaillaan Ateneumin Kalevala -näyttelyssä komea Kevätjuhla -työ näytillä. Loupin ja Mordillon sarjakuvamaisista yhden “ruudun” teoksista pidän kovasti ja niitä olen tehnyt palapeleinä. Työn alla on jo vuoden päivät ollut tällainen.

kasvissyöjät kommentoikaa [poistettu]. kiitos.

Mainosta jossain muualla.

Oletteko koskaan etsineet töitä Oulusta?

Onko kukaan teistä koskaan elämänsä aikana herännyt aamulla ojasta?

Onko kukaan teistä koskaan ajanut katujyrällä?

Millainen on suhteenne luontoäitiin?

Onko teitä pyydetty tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan?

Millon sie oot viimeeks käynt ulkona?

Niin siis hetkinen… Olette Karma Rockissa? Esiintyjänä? Siis Mokoma-yhtye vetää siellä normaallin keikkasetin? Jumalauta: miten niillä teihin on varaa!

Hauskaa lähteä Karmarockiin ekaa kertaa. Siellä on kuulemma hyvät bileet.

Ei o ortodoksi mikkään Valtaoja.

Ok.

Aivan mahtavaa ku tulette ilosaarirock:iin. meinas jo sulkijalihas pettää ku pelästyin etteikö muuta hyviä bändejä tuu ku kotiteollisuus ja children of bodom.

vedettäkö kesällä miten paljon festarikeikkoja? pystyttekö paljastaa yhtään minne ootte menossa? esim. löytyykö jurassic orck, rockcock tai sauna listasta?

Tuletteko tänäkin vuonna ilosaarirockiin? jooko jooko jooko…jne…

Kandee tsekata esiintyjälistat festarien sivuilta.

Mitä progemetalli- ja avant-garde-metallibändejä fanitatte, vai diggaatteko mitään? Maistuuko teille vain suoraviivainen tykitys?

Janne vastaa: En ole mikään suuri “vaikean musiikin” ystävä, vähän vissiin tymhä jhätka.

Tuomo vastaa: En tiedä mitkä bändit edustavat kysymyksessä mainittuja genrejä. 18 vuotta sitten tykkäsin Mekong Deltasta. Ehkä Voivodkin on/oli progemetallia, koska Nothingfacella (paras!) on Pink Floydin coveri. Jos haluan kuunnella avantgardistista musiikkia, tartun yleensä Zappaan.

kuinka vanhoja olitte kun aloititte soittamaan instrumenttejänne??

Janne vastaa: 13-vuotiaana koulun musatunnilla Taisto Taalikainen iski kapulat käteen.

Kuisma vastaa: Yläasteen musatunnilla Ylämaan jätkät opetti soittamaan Eppu Normaalia. Se oli silloin normaalia.