Kuuntele Myrsky tästä Yhtyeen Myrskyn jälkeen on sää 2024 -kiertue starttaa jo ennakkoon loppuunmyydyltä Helsingin Tavastiaklubilta 15. maaliskuuta Metalliyhtye Mokoman 12. albumi on julkaistu tänään. Albumi on nimeltään Myrsky ja sen on tuottanut Jonas Olsson.

Kuuntele koko pitkäsoitto

”Suomessa ei ole liikaa artisteja, jotka voisivat sanoa tehneensä 12 albumia. Sovitimme näitä fyysisestikin varsin vaativia kappaleita treenikämpällä ja ihmettelimme, kuinka meillä vieläkin voi olla näin paljon vitutusta ja tunteenpaloa jäljellä. Alkoi käydä ilmeiseksi, että tämä albumi ei tule tekijäkaartillemme olemaan mikään ohimenevä puhuri, vaan tuntuvasti raivoisampi ilmiö. Suoranainen myrsky”, kuvailee Mokoman Marko Annala ja jatkaa: ”Lähdin kirjoittamaan Myrskyä ennakkoluulottomasti, hyläten kaikki pelot, jotka voisivat rajoittaa taideteoksen kouriintuntuvuutta. Myrskyllä on levymitallinen lauluja, joissa jokaisessa kertoja täyttää kulloisenkin tarinan asettamat vaatimukset. Välillä olen itsekin sopusoinnussa kertojan kanssa, mutta vähintään yhtä usein räikeässä ristiriidassa.”

Levyltä julkaistun Haluamanilainen -singlen musiikkivideo voitti MTV-kanavan suositun Levyraati -ohjelman viime viikolla.

 Mokoman levynjulkaisukiertue starttaa perjantaina 15. maaliskuuta jo ennakkoon loppuunmyydyltä Helsingin Tavastiaklubilta, jossa yhtye soittaa myös lauantaina 16. maaliskuuta – ja kiertää Tampereen, Seinäjoen, Turun, Lahden, Kuopion ja Jyväskylän kautta aina Lappeenrannan Kisapuiston Jäähalliin..

Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 11 sähkökokoonpanolla soitettua albumia ja kaksi akustista levyä sekä lukuisia singlejä sekä EP:itä. Yhtyeen albumeista kahdeksan (Kurimus, Tämän maailman ruhtinaan hovi, Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin, Varjopuoli, 180 astetta, Hengen pitimet) on myynyt kultaa ja yksi platinaa (Elävien kirjoihin). Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekä Mokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 200 000 kappaletta.

Myrskyn jälkeen on sää 2024 -kiertue

15.03. HELSINKI – Tavastiaklubi LOPPUUNMYYTY

16.03. HELSINKI – Tavastiaklubi

22.03. TAMPERE – Pakkahuone

23.03. SEINÄJOKI – Rytmikorjaamo S/K-18

05.04. TURKU – Apollo Live Club

12.04. LAHTI – Finlandiaklubi S/K-18

13.04. KUOPIO – Sawohouse

19.04. JYVÄSKYLÄ – Lutakko S/K-18

20.04. JYVÄSKYLÄ – Lutakko K-18

26.04. LAPPEENRANTA – Kisapuiston jäähalli, Metal Night w/ Stam1na, Kotiteollisuus