Kukas teistä nää mageet sivut on viäntäny? Saisvat muutkin orkesterit ottaa oppia näistä.

Just ku kerkesin kehua, ni pompautti vieraskirjakommentin jälkeen minut etusivulle. Ei näin.

Seittimestari vastaa: Kiitos palautteesta! Klikkaa sivun ylälaidassa olevaa Mokoma-logoa, niin sivun tekijöiden krediitit pompsahtavat esiin kuin taikaiskusta. Mainitsemasi käytettävyysongelma on korjattu.

Tällanen kysymys heräsi tuossa kun latasin yhden taustakuvistanne ja rupesin sitä tarkemmin tiiraamaan: Notta mikäs “elikko” on tuossa uudessa logossa ruhtinaan kynsissä (lue alla)? vai onko mikään?

Osta ihmeessä Tämän maailman ruhtinaan hovi – CD-levy, niin pääset tiirailemaan kuvaa parempilaatuisena. Kansikuvassa Uusi Ruhtinas on polkenut alleen vanhat ruhtinaat, ja patsastelee nyt sitten niiden päällä.

Hoo! Ku tuutta taas Kauhajoelle vetään tos lokakuun alus, ni varautukaa setis sitte sen mukaan, et jos käy samoon ku nummirockis! Onneks Lordi ei oo ny toisella lavalla pelleilemäs. Stei metallimusa!

Mitäs Nummirockissa kävi? En muista mitn.

Kuka näihin aina vastaa? Ja saatteko työ millään vinguttua kuvia noille sivuille missä myydään teidän paitoja sun muuta.

Näihin vastaa lähinnä Kuisma ja/tai Tuomo. Idea on se, että vastauksissa pyritään kyhäilemään lausunto, jonka koko orkesteri voi allekirjoittaa. Vastaajan henkilökohtaiset perversiot eivät paljastu vastauksia luettaessa kuin ehkä pikkuisen rivien välistä…

Spekuloi ihan raahassa. Kitarat ovat: Washburn J6 (oma suosikki), Gibsån Flying-V, ESP/LTD F-400 FM, ESP Eclipse, Jackson DKMG Dinky (aivan uskomattoman kaunis…), Ibanez K-7 ja ESP KHV. Vaffarina Marshalin paska ja kaappina Peaveyn SISO. Meteliä aiheuttavat myös Bossin veljekset DS-1 ja SD-1. Et sillai…

Eikun… Antaa olla. Onnea kitarakokoelmastasi. Se on vaikuttava, ja olet siitä syystä ylpeä.

Saisiko noista tekstiileistä taas jonkinlaista kuvaa? Olisi erittäin hienoa jos moinen onnistuisi, kiitos.

Asiaa on mietitty. Tuo mallien saatavuus vaan tuppaa vaihtelemaan aikas paljon, ja kuvaston ylläpitäminen alkaa ahistamaan nopeasti. Paitabusineksemme on muutenkin muuttumassa ryhdikkäämmäksi tässä lähipäivinä/-vuosina, joten ehkä tilanne tästä vielä paranee.

Mitäs mieltä Marko on Bodomin uudesta ep:stä?

Marko vastaa: En ole kuunnellut. Sori.

Terve Mokomat! Tämä kysymys koskee mainiota rumpalianne. Kaverilleni oli kivenkovaan väitetty, että Janne Hyrkäs on Jouni Hynysen veli. Onko tämä tieto faktaa? Ps) Kiitti taustakuvista.

“Kaveriasi” on kusetettu. Toivottavasti et lyönyt vetoa isoista rahoista. Taustakuvista saat kiittää aina vaan laajenevaa avustajakuntaamme.

Jep, juuri tuota pro-seminaarityötä tarkoitin, vaikka muistelinkin, että se olisi ollut peräti gradu. No, joka tapauksessa kiitokset linkistä! Ja hyvinkin graduun mielestäni aineksia teksteissänne olisi. Vai mitä mieltä te olette, eikö olisi hienoa saada huomiota myös akateemisista piireistä?

Kaikenlainen positiivinen huomioiminen kelpaa meille.

päivää taloon. Olisi tässä muutama kysymys. 1. Onkos sinne jyväskylän keikalle tulossa lippuja myyntiin milloin? kun ollaan katteltu mutta ei oo näkyny.. 2. Seinääni koristaisi kauniisti mokoman seinälippu.. onko teillä myynnissä kyseistä asiaa vai pitääkö itse askarrella? Luulinin, että menisi kaupaksi jos niitä alettaisiin myymään.. toivotaan parasta.

1. Ei aavistustakaan. 2. Ei ole myynnissä, eikä ole näillä näkymin tulossakaan. Askartele itse, niin saat ainakin ajan kulumaan rattoisasti.

Jos kerta Markon erikoisharrastus on reggae, niin onko Marko tiennyt sellaista yhtyettä kuin Skindred? Kuulostaa reggaen, dubin ja metallin sekasikiöltä. Nytkin soi Ylex:n tehobiisinä!

Marko vastaa: Jep, tuttu orkesteri tuo Skindread. Kulki ennen nimellä Dubwar. Ei ole huono, vaikka mielummin jättäisin tuon metallin ja reggaen sotkemisen suosiolla pois. Bad Brains teki sen jo niin hyvin, etten ainakaan minä kaipaa muita yrittäjiä tuolle saralle.

Olisiko mitenkään mahdollista saada Mokoma Hyvinkäälle soittamaan?

On. Ei muuta kun puhelinsoitto Janne Tokolalle Dex-Viihteeseen, niin voitte sopia päivästä, paikasta ja liksasta.

onkos mänteistä joku (Kuisma) tulossa pomppimaan tavastian lattiaa metrin alemmas kun Machine Head täräyttää 5.ja6.11 2004?

Kuisma vastaa: On tullut hengailtua hevikeikoilla viime aikoina melko paljon, joten epäilen että tämä jää väliin. Mutta mistäs näistä toisaalta tietää…

Onko Slayerin Reign in Blood -levyn kansitaide vaikuttanut 120 päivää -levyn kanteen? Aika samantyylisiä ovat molemmat.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Pojat o näköjää kaamospuhallukses pääesiintyjinä. Ei perkeles mitähä siitäki tulee… Toivottavast pienemmät ei jää jalkoihi ku sinne voipi tulla vähä tota sakkii.

Toivotaan että järjestysmiehet ovat tehtäviensä tasalla.

Miksi mun täytyisi olla hiljaa?

Jotta pystyisit paremmin kuuntelemaan itseäsi.

——————————————–

23.9.2004

tervetuloa Jyväskylään! teidän jännittämisenne ei voi olla mitään verrattuna omaani… lähinnä jo senkin osalta, että mahtuuko keikalle sisään ja kenen kyynärpäästä sitä saakaan päähänsä…! mutta musiikkinne toimii, muulla ei ole niinkään väliä!!

Heh, meitä jännittää ihan samat asiat. Koitetaan edes jotenkin.

Hmm… Tulipas siinä mieleen, en tiiä joko joku kyseli, mutta tuota tänne Kauhajoelle tulossa olette vissiin nii? Kasinolle: Suomen bailumesta nro 1.! Että onkos mukavaa?

No ei sitä ole kukaan ehtinyt vielä kysyä. Vissiin ollaan tulossa. Mukavaa on.

Aah, Kaamospuhalluksessa keikka! Pelastitte päiväni.

No pientähän tämä.

Jahas… No sitten täytynee lähteä Joukoa etsimään…

Menkää Joukolla.

Eikö teidän keikoilla kukaan ota enää kuvia, kun ei ainakaan teidän päiväkirjassa tunnu enää niitä näkyvän.

Laiskottaa, laiskottaa / Äiti koittaa piilottaa… Eli yritämme saada kasattua hyväresoluutioisen valokuva-albumin työnimellä “Kesä 2004 oli todellakin hullu – pahimmat älyttömyydet värikuvina”. Siinä vaan kestaa hetkosen, kun seittimestari on koko ajan baarissa, eikä ehdi.

Mikä w*tun homma tämä w*tun, w*ttu sanan puiminen oikein on? W*ttu!

Vaikea sanoa. Erikoista puuhaa, eikö olekkin?

Terve Mokoman pojat… Oon joskus kysyny että mitä teittin levyhyllystä lyötyy mutta nyt aattelin kysyy että minkätyylistä musiikkia siellä on heavyn lisäksi? Oletteko tulossa joskus Kuhmoon tai Kajaaniin keikalle? Aluks teijän tuotannosta kuuntelin vain tiettyjä biisejä(eka kuulemani biisi oli yllättän Uni saa tulla YleX:lta ja uusimman levyn sain puoli vahingossa) ja niinhän se on että nälkä kasvaa syödessä ja nyt olen sitten hiljattain hommannu koko tuotannon. Näin kävi kyllä jo vuosi aijemmin Kotiteollisuuden kohdalla. Oliko se muuten kuinka suuri yllätys että Uni saa tulla pääsi soittolistalle? Onko uutta tuotantoa luvassa? Onko se muuten miten työlästä pyörittää omaa levy-yhtiöä ja oletteko ajatelleet otta yhtiönne katon alle muita artisteja? Kiitos ja jatkakaahan samaan tyyliin…

Olipa monta kysymystä, mutta onneksi ne ovat sitäkin parempia. Levyhyllystä löytyy ties mitä, suomalaisista rock-klassikoista klassisen musiikin ja etnon kautta viime vuosikymmenien mielenkiintoisimpiin pop-akteihin (Markon erikoisharrastus on muuten reggae). Kuhmo ja Kajaani jäävät valloittamatta toistaiseksi. Uni saa tulla -kappaleen radiosoitto on todellakin yllättänyt meidät. Se oli esimerkiksi vime viikolla (vko 38) Radio Cityn 3. soitetuin biisi, mikä nyt on aivan älytöntä. Uutta tuotantoa on luvassa näillä näkymin syksyllä 2005, jolloin uusi pitkäsoitto ilmestynee. Katsotaan saammeko sinkun julkaistua jo ensi keväänä. Oman levy-yhtiön pyörittäminen vaatii pikkuisen hullun rohkeutta ja vielä enemmän innostusta. Muita artisteja tehdään mikäli niihin porukalla kilahdamme, näin kävi lemiläisenStam1nan kanssa (lue lehdistötiedote).

Meinaako joku Mokomalainen mennä katsomaan Corpsea kun ne tulloo Suomeen?

Mennään jos ehditään. Kun oma keikka on pääkaupunkiseudulla samana päivänä, niin se vaatii pikkuisen suunnittelemista.

Tulkaa hyvinkäälle joskus soittaa… mut älkää päästäkö mitään urpoja kattoo keikkaa. niit on ihan vitust tääl

Me emme valitse yleisöämme. Se menee toisin päin.

Olen päätynyt siihen tulokseen, että onhan se ESP ihan muksaan menevä. EI tosin pärjää Washburnille, Gibsånille ja muille. HEH!

No kiva. Varsinkin tuo kohta “muille” jätti sinulle vielä kivan takaportin ja melkoisen spekuloinnin mahdollisuuden.

Onks pojat kunellu Meshuggan usinta levyä? Piru ku se on hyvä.. Vedäteko keikka enns kesänä kannsa?

Meshuggah pelaa tosi taitavasti. Ens kesästä me ei tiedä vielä.

Nyt on teidän aika alkaa kuunnella Lamb of God nimistä yhtyettä. Ei taida parempaa uuempaa musaa löytyä muualta. Koittakaapa lyödä heidät. Olette juuri nyt paikalla nr. 2 mun trässi-listalla. Ja mitäs vielä. Sanotaanpa viel lopuks että… You want fries with that?

LoG ei ole jostain syystä jaksanut innostaa, pitääpä joku päivä tutustua tarkemmin. Katsotaan lunastaako orkesteri lupauksesi.

Teidän tuotannosta oli tiettävästi joskus tehty jonkinsortin pro gradu -tutkielma(sanoituksista?). Saisko tiedot, please, niin pääsis tutustumaan, sano. Kiitokset etukäteen!

Antti Klemin 120 päivää -levyn teksteistä tekemä pro-seminaarityö löytyy Musiikki -sivulta. Mahdoitko tarkoittaa sitä?

“…Henkilökohtaiset mielipiteemme ovat merkityksettömiä, Joukossa on viisaus.” No kuka se viisas Jouko muka on?

Jouko on vitsi. Nyt sais nauraa.