Onko teillä mitään todella henkilökohtasta biisiä kuten Panteralla Hollow? Tyhmä kymysys..

Ei ole.

Leikin täs ny hieman anagrameilla ja sain esille tämmöstä: Marko Annala = Armon Lakana Tuomo Saikkonen = Kuono Mainokset Santtu Hämäläinen = Nään Muna Hilsettä Janne Hyrkäs = O_o … sun nimestä ei löytyny mitään. Lucky bastard! Kuisma Aalto – Maitosuklaa //Make

Hyvä siulle.

Kansisuunnitelmat uusiks. http://kotisivu.dnainternet.net/atolvane/mokoma.jpg Tiesittekö että Hevi on arabiaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti “alistumista” (Jumalalle). Sitä voidaan kuvata elämäntavaksi tai uskonnoksi. Tarkempi käännös olisi ehkä “alistumisesta seuraava mielenrauha”.

Jaa.

Minkä merkkisillä ja painosilla kapuloilla Hyge soittaa?

Vic Firthin jotkuu aika paksut kepukat sil on.

soittako Santtu basso jutskat uuelle levylle?

Niihä tuo oli meinattu juu.

Minkälaista Mokomaa tulevalla levyllä on odotettavissa, muuttuuko linja paljon Kurimukseen ja Tämän maailman ruhtinnaan hoviin verrattuna? Tulkaa nyt sitten ihmeessä esiintymään sitten seuraavalla rundilla tänne Kainuuseen, vaikka Kuhmoon tai Sotkamoon. Myö ollaan yhtä hullau porukkaa ku Karjalaisetki. Kysy vaikka Hynyseltä?

Kahellaa kuha saahaa jotai valmiiks asti.

Pitäisi kirjoittaa luentopäiväkirjaa mutta kun ei huvita. Asian lykkäämiseksi olen lankannut maiharini ja kiillottanut ne, pessyt nyrkkipyykkiä, lukenut teidän nettisivuja, örissyt, syönyt suklaata ja miettinyt mitä tänne kirjoittaisi. Tehkää hyvä levy ja tulkaa Lutakkoon soittamaan, niin löytyisi parempia tekosyitä kirjoitushommien lykkäämiselle. Ja tämänkin ajan olisi voinut käyttää älykkäämmin.

Lopeta ainaskii se suklaan syönti. Tulet riippuvaiseksi vielä ja saat näppyjä naamarustinkiin.

Miltäs maistui ravintola Woodoon kaljat? lähditte pari minuuttia ennen Manowarin -Hail and Kill biisiä ! olisi kannattanut toiset ehkä ottaa myös. Keeep oon rääässhhiing !

Työpäivän päätteeksi yksi pilsneri on just tarpeeksi. Kuka sitä nyt keskellä viikkoa lotuamaan.

Kukas ton englanninkielisen bion on kirjottanu, ku siitä uupuu sellainen perimokomalainen kaino (ja katteeton) vaatimattomuus, korvattuna lähinnä vastakohdallaan…

Sen on kirjoittanut promoottorimme Janne Airo.

kysymys ei teihin sinänsä liity kakkaakaan mutta kysytään silti. mitä mieltä olette slayerista ja nimenomaan siitä että he ovat jaksaneet jauhaa kuolemasta sanoituksissaan 20 vuotta putkeen? mitä veikkaatte onko tomilla kaikki kynät penaalissa? muute slayer on loistobändi.

Mitäs veikkaat, mitä tykätään Slayerista?

Kun saitte musamaailmalta sopimuksen niin saitteko “rakentaa” omat kitarat? ja marko, kivat lasit. ihq <3<3<3

Kuisma vastaa: Saatiin. Se on ihaninta mitä tiedän.

marko, mitäs sanot steinerkoulusta?

Marko diggailee steineristä, vaikkakaan ei antroposofiasta juuri perusta.

Marko, heitäs vähän muotivinkkiä. Minkälaista lämmintä takkia suosittelet maastohousujen kanssa.

Kysytköhä sie iha oikealta Markolta. Täällä vaikuttava Marko on lähinnä luuhkalettinen hevilaulaja, ei koko kansan camouflaagi-stylisti.

ootteko muuten ikinä aatellu julkasta noita levyiltä pois jääneitä kappaleita (kuten vaikka Jää hyvästi) missään muodossa myös yleisön kuultavaksi?

Ei olla tavattu ylimalkaan ajatella, saati sitten tuommoisia asioita.

Mikä on elämän tarkoitus?

Kokeile vaikka elämistä noin ens alkuun.

Radio cityyn soitti yksi aamu pikkusamin äiti ja valitti, että sen poika ei suostu lähtemään kouluun ennen,kun kuulee radiosta Mokomaa. Sen puhelun jälkeen miltei joka aamu on soinu teidän tanhuanne ja Sami on luultavasti käppäilyt kiltisti koulunpenkille.

Toivottavasti on mennyt sinne kouluun, eikä jääny kulmille pelehtimään, kuten valitettavan monella on nykyjään tapana.

Kuinka paljon ruhtinaalta puuttuu kultalevyn rajapyykistä?

Enemmä ku tuhat, vähemmä ku satatuhatta.

Onko Hiljaisuuden julistajaa vinyyliversiossa nopeutettu? Entä ylipäänsä biisejä editoitu?

Ei. Ei.

Miten suhtauduitte Nightwishin tragedyyn?

Eikös ole Hanoi Rocksin kipale tämä Tragedy?

Ajattelin teiltä kysyä kun en mistään muualta jaksa ja teillä on aina niin hyviä vastauksia näihin ni että: Kun näytte kaikki syntyneen 70-luvulla, ni millasta oli elää 80-luvulla ku kaikki kunnon hevibändit oli vielä nousussa ja jotkut huipullaan??

80-luku oli silkkaa juhlaa ja ankaraa bailausta aamusta aamuun.

sattuiko annala olemaan perjantaina 21.10.-05 Tampereen juna-asemalla?

Saatto sattuakkin. IhQuu, eikö?

Laittakaa jotai uusii keikka kuvii… tai jtn.

Laitetaa, jahka keritää.

Saako itse painattaa paidan esim. noista kuva-arkiston työpöydän taustakuvista, tarkemmin sanottuna tuosta Omenapuu-kuvasta kun se on niin kovin hieno? Lisään vielä edelliseen paidanpainatuskysymykseen, että Mokoma-logo tulisi tietysti myös. Olette hieno yhtye.

Jee-jee. Jos myyt ja saat hyvän hinnan, niin voitosta puolet meille kits.

se on makuasia,sano kissa kun persettä nuoli…

Niikaisitte.

Kysymys Kuismalle: olin kattelemassa muutama viikko sitten YUP-orkkaa Lutakossa. Siellä saapastelit sääkin näemmä. Sanoin kaverille, että nyt taidan mennä juttelemaan Kuisman kanssa kitaroista (harrastelija-kitaristi minä), mutta kaveri esteli että ei ne tähdet jaksa vapaa-ajallaan sellasista tuntemattomien kanssa turista. No en sitten turisemaan tullu. No, en ihan teinikään (yli 30v) ole joten kait olis pitäny rohkasta ittensä,,, miten yleensä vapaalla tollasiin suhtaudutte?

Kuisma vastaa: Jyväskylässäpä hyvinkin, ja ensimmäistä kertaa sunnuntaiaamuna Ylä-Ruthissa aamupalalla. Alkaa mennä ammattimaiseksi tämä bailaaminen. Ja mitä tuohon kysymykseesi tulee, niin mikäli haluan olla rauhassa, pysyn kotona. Eli toki sitä baarissa voi ihminen tulla toiselle ihmiselle juttelemaan, varsinkin jos on asiaa tahi sanottavaa.

Mitäs musiikkia kuuntelette levynteon ohessa? Ja jos miksaaja/tuottajalle on annettu referenssejä soundien tai yleisen meiningin puolesta niin mitäs on kuuntelutettu? Vai onko tuo jo liian hifistelyä?

Hauska että kysyit. Studiossa ei ole kuunneltu yhtään referenssilevyä. Referenssejä on kuunneltu aktiivisesti parikymmentä vuotta, joten eiköhän se oma suosikkisoundi ala olla jo selvillä. Ja mikä hienointa, täällä studiossa on kuusi miestä jotka pitävät samasta soundista.

Tarja sai potkut.

Kuinka meidän suomalaisten nyt käy?

Lauantai-illan ratoksi kerron teille pari itse sepittämääni vertauskuvaa:1.Puuron syönti ilman nisua on kuin Seppo Räty kirkossa: Yhtä laiminlyöty. 2. Neito hädässä ilman kiihkoa: Sama kuin kusisi suoraan pönttöön. Tanssitaanko pojat?

Onneksi nyt ei ole lauantai-ilta. Olis saattanu mennä lörtaakin illanvietto piloille tuollaisten sutkausten lukemisessa.

Mikä on mokomien ikähaarukka? montako tatuointia markolla on? kiitos paljon.

Olisko muutaman vuoden verran.

Jokos on paljon uutta rässiä kirjotettuna?Kauanko kitaristit ootte soittanu ja ootteko “iha ite” oppineita?

Tuomo vastaa: Mie oon enempivähempi itseoppinut. Kitaraa olen rämpytellyt noin 7-vuotiaasta, en uskalla laskea kuinka monta vuotta.

Kuisma vastaa: Aloitin kitaransoiton 15 vuotiaana, ja aion aloittaa kitaratunneilla käymisen heti kun ehdin.

Imatra-Lappeenranta akselilla tulossa infernaalista humalatilaa koskettavia keikka kokemuksia tulossa? sen verran pitkä aika kun viimeeksi on käyny kysesiten herrasmiesten keikalla. sitä odotellessa. Viskiä tiskille! Keeeepp oooon rääässshiinngg !! \,,\

On niitä, jos on. Tai kääntäen: niitä ei ole, jos niitä ei tule.

Marko oot kyllä niin hyvä että oon katellinen!!!

No on syytäkin olla katellinen. On se vaan niin hvä.

tiesittekö muuten että liiton arkki oli kondensaattori ? sitä minäkin

No tiiettii. Mitäs siihe sanot? Tiesitkö, että partakoneen terä tylsyy kuunvalossa?

Mitkä lätkäjoukkueet (SM-liiga tai Änäri) ovat Mokoman heebojen suosikkeja?

Kaikki hyvät. Ja sit pari vähemmä hyvää. Ja sit viel SaiPa.

oliskos mitenkään mahdollista saada uusinta painos Punainen Kukko EP:stä? Tais sitten saada ainakin Marjat, Täältä Etelään ja H.E.L.L. johonkin muuhun cd:n tapaiseen? se olis nääs aikas hyvä juttu

Ei ikinä koskaan tule semmoista. Mene suoraan divariin kulkematta lähtöruudun kautta.

Lainaatteko mulle 500e?

Suosittelen kääntymistä jonkun virallisemman rahalaitoksen puoleen. Takaajat kainaloon ja vekselin tekoon hop.

Meinaatteko tulla koskaan, keikalle Lappeenrantaan? On ollu ikävä Markoa.. 😀 Viimeeks näin sen kuukausia sitten. Jos saanen udella, niin miten Markolla ja muilla hyypiöillä sujuu? Onko ollut paljon keikkoja? (Ps. Tietääkö Marko miten Mikalla menee?) TERVEISIN: Mirka.. <3<3<3

Tullaan ku tullaan. Hyypiöillä kulkee oikeen hyvi, kiitos kysymästä.

Punainen kukko kävi kylässä. Näyttivätkö mokomaattorit poltetun maan taktiikkaa Hollolassa?

Sinne se Hollola jäi paikoilleen. Parin poltetun tupakin taktiikalla mentiin.

Kitaristit! Mitä mieltä ootte Slayerin kitarasooloista? Onko ne oikeesti taitavasti soitettuja huippuvetoja vai summassa vedettyä räpellystä? Mä ite oon kitaristi, paska sellainen, ja aina kun yritän soittaa sooloa, niin se kuulostaa väkisin Slayeriltä. Slayer on kuitenkin paras!!!!

Kuisma vastaa: Ymmärtääkseni soolot ovat läpisävellettyjä. Se pitääkö niistä vai ei, on sitten jokaisen oma asia. Itse pidän kitaristien tulkinnasta, ja olisi vaikeaa kuvitella Slayeriä jossa soittaa Steve Vai.

Ettekö tiiä mikä on takvi?

Juu ei, eikä ees kiinnosta. Tieto lisää tuskaa tiätsä.

HÄHÄHÄHÄHÄhähääääää… jätkät jää Scourgerille ku tikku paskaan =D No ette nyt ihan niin paljo mut kuiteskin on tossa scourgerissa aika meininki!

Hyvä heille. Hyvät meiningit on kuiteskii parhaita meininkejä.