Morjens Tuomo! Yritinkin tätä jo kerran kysellä, mutta ilmeisesti kysymykseni katosi internetin ihmeelliseen maailmaan. Anyways, kertoisitko hieman, millainen Jeff Walker oli miehiään teidän “fanitapaamisessanne” ? Missä sinulla oli mahdollisuus tavata tämä bassotaiteilija?

Tuomo vastaa: Ja taas meinasi hävitä. Tapasin Walkerin hyvin pikaisesti jonkun esittelemänä Tampereen Klubilla, kun mies featuroi To Separate Flesh from the Bonesin keikalla. Muutaman lauseen mittainen keskustelu käytiin sammaltaen.

Olitko Marko jouluna joutsenossa?

Ei ollut.

Koska mokoma kisan tulokset tulee

Tuli jo!

Olettekos ouluun tulossa seuraavalla kiertueella?

Millon ootte tulossa seuraavan kerran Ouluun keikalle? Ois mahtavaa ku pääsisitte taas käymään täällä päin…T: Speedy

Maaliskuussa tullaan, which is nice.

Kuoleman Laulukunnaiden biisi listaa esille äijät! Hyvää alkanutta vuotta.

Ihan pian.

Keikkapäivät? Missä ne muhivat?

Tokolalassa. Julkistamme ne, kunhan suunnilleen kaikki vedot on lyöty lukkoon.

Diggailetteko mitään imatralaista bändiä? Milloin teitä taas näkyy Woodoossa?

Tiedämme Imatralta Osmo’s Cosmoksen, Scent of Fleshin, Twilightningin ja Miitrin bändin, jonka levystä tulee w*tun kova. Luulisi, että näymme Woodoossa viimeistään seuraavien äänityssessioiden yhteydessä.

Seuraavassa ote CMX:n Kysymyksiä ja vastauksia -palstalta.
[29.12.2005]Kysymys: Jännittävä aamu. Pelästyin kun huomasin merkittävän määrän haarakarvoitusta kadonneen jälkeäkään jättämättä. Mutta mokomat olivatkin vain menneet takkuun.
Vastaus: Sitä se teettää.
Koska teilläkin (mokomat, ks. yllä) on tälläinen samanlainen palsta, niin ajattelin, että olisi hauskaa lähettää tämä tänne. Olinko oikeassa?

No, oliko hauskaa?

tuletteko te hyvin juttuun keskenänne? Kai te nyt jotenkin, kun bändi on yhä kasassa, mutta vapaa-ajalla tuleeko pidettyä yhteyttä muihin bändin jäseniin?

Raskaiden keikka- tai studiorupeamien jälkeen on erittäin terveellistä nähdä yksinomaan muita ihmisiä, mutta aika pianhan ikävä jo yllättää. Torstaina baariin, mäntit!

hmm.. mä tässä vaan mietin yhtä asiaa..

Mieti omalla ajallas.

Tuomo kuule, mie voisin tilata siut ens joulun pukiks…

Tuomo vastaa: Eikö niitä kännisiä örinäpukkeja riitä muutenkin jo joka kylään?

Dismember vai Entombed?

Enska.

Jaujau. Kitaristit,ois vähä asijaa! Että ku houkka biisis on siinä aika alussa se vingutus nauhalta 3.. Miten sen saa vinkuu siinä? Joku harmonics se oli…eikö ollukki? Niin,miten

Tuomo vastaa: Muistaakseni siinä tehdään sellainen rokkivenytys G- ja B-kieliltä. Vinkaisua kutsutaan “piireissä” kai termillä pinch tai artificial harmonics.

voikos tuota uutta levyä jossain vaiheessa laittaa ennakkotilaukseen? jos voi, niin milloin?

Kysäise ensi viikolla levykauppiaaltasi, silloin pitäisi onnistua.

Mitä mitä. Mokoma on näköjään Ylexin listauksella Suomen kolmanneksi tuorein artisti. Vähän meni kyllä väärin, ois pitäny olla siellä ihan uunona. -R-

Hieno tulos, kiitos teille! Huvittaa vain olla ehdolla “tuoreimmaksi”, kun on kiertänyt maakunnissa koko vuoden esittämässä vanhoja sketsejä. Mutta mikä ettei, kyllä me tämä otetaan!

Tuomo, mikä malli se sun hieno viper on?

Tuomo vastaa: Vipereitä löytyy kaksin kappalein. Pleksillä ja kromisilla mikin kuorilla varustettu versio on ihan itse suunnittelemani custom-malli ja toinen on hyllymallinen ESP VP Standard. Siitä piti tosin “kustomoida” kaulan maalit pois murtuman liimaamisen takia, ja onhan siitä mikitkin vaihdettu.

Tuleeko uusi levynne ennakkokuunteluun mihinkään mediaan? esim. yleX:n viikon albuumiksi?

Haluamme vanhoina albumiformaatin ystävinä tarjota fanaattisimmille kuulijoillemme mahdollisuuden kuunnella levy julkaisupäivänä tavallaan neitseellisesti vailla singlelohkaisujen, radioennakoiden tai muiden maistiaisten luomia ennakkokäsityksiä. Mp3-singleä, ääninäytteitä, radiosoittoa tai muutakaan tiirailua ei siis ole luvassa ennen julkaisua. Heti julkaisupäivän jälkeen levyä aletaan kuitenkin tyrkyttämään “normaalisti” äänien kera radioissa, näillä sivuilla, telkkarissa ja ties missä. Kaupallisesti ehkä vähän tyhmää, mutta me saamme kicksimme tämmöisestä.

Ettehän ikinä tee mitään biisiä, minkä lyriikoissa mainitaan sana “kondomi”?

Luultavasti Marko ei edes osaa ääntää tuota sanaa.

millä perusteella valitsette sen mokoma kisan voittajan? Kunhan vaan ihmettelen. Hehee. joo

Perustelut on kirjailtu kunniataulukkoon.

http://tuskan.huuto.net/auctionimages/e/30/ b69d45bfbda723e8be3a86b5d2410-orig.jpg

Asiaa.

Onkos markolla jokin tatuointi hiuspehkon alla? yhdessä kuvassa näkyisi piikintapainen kaiketi tatuoinninpää tulevan hiusten alta ohimon kohdalla

On sinne piirrelty.

ootteko koskaan aatellu tehrä semmosta reeveereetä ku Bodomin jätkät teki että jonkin moinen iisipiisi soi taustalla ja te sähläätte jotain hämärää…??? kuten siinä teijän yhessä vi(d)eossa (jonka nimeä en nyt ees muista!xD).. tai jotain kivaa ja ihanaa. =D please…

vai oliko se sittenkin Diablo…? *miettii* ehkäpä… joo, kyllä… meen aina sekaasi Teissä ja diablossa.. sorry!!! Te vaan kuulostatte samalta diablolta ja diablo kuulostaa teiltä, ei voi mitään……… =) mutta voisitte kuitenkin tehdä jonkun “sekoilu & sähläys”-dvd:n?

Sinä et taida tarvita elämääsi enempää sekoilua tai sähläystä.

Oikein mahtavat uudetvuodet armaille mänteille. Uutta levyä ja keikkoja odotellessa. Terv. rakettien paukkeesta kuuroutunut mokoma

Kiitos samoin, keikkoja odotellessa.

Mitenpä kuinkas, että onko Laulukunnaista suunnitteilla myös vinyylipainos?

Vinyyli ilmestyy 8.2.

“Vastaukset keksii eräs pyöreähkö mieshenkilö nimeltä Erkki.” Minulla oli lukiossa saksan ja ruotsin opena pyöreähkö mieshenkilö nimeltä Erkki. Glückliches neues Jahr und vielen Grüsse aus Jyväskylä!

Ei se sitten se ole.

Ai se olikin veli-Teemu. Minä jo vähä ihmettelin että mitä se Tuomo siinä Machetessakin soittaa…Saikkonen ku Saikkonen, sama naamari.

Tuomo vastaa: Itseänihän minä olen Massikassa soitellut.

onkos yhtään biisiä missä Santtu on ollu osallisena niin päätymässä levylle?

Kaikki ovat jotenkin osallisia kaikkiin biiseihin, mutta on siellä pari kappaletta, jotka ovat Santun siittämiä.

Millo ne kuusamon laulukunnaat tullee kauppaloihi?

8.2.2006

Mitä hommaa se Santtu tekee kun joutuu joulun olemaan töissä? Ahneet läskisiat Sakaralta pitävät orkesterin bassottelijaa kahleissa? Omituinen cameo-esiintyminen näytti olevan plussaliitteessä, Santtu esitti itseään?

Santtu vastaa: Ei muutes kuulu siulle, ku ei se oikee kuulu miullekkaa. Iltsikassa olin, koska lupasivat miulle uuen mersun, loman Barbadoksella ja ilmaset silikonitissit.

Uppoaako Mokomaan Rotten Sound? Entä grind ylipäätään? Minulle uppoaa.

Rotten Sound ja Nasum ovat uuden polven bändeistä loistavia. Totuus löytyy kuitenkin Napalm Deathista, vanhasta Carcassista ja Terrorizerista.

Ei tänne oikeesti varmaan kukaan kirjoita mitään. Te vaan laitatte kaikki viestit ite, jotta tuntisitte olevanne suosittuja. Houkat!!! (Huitoo mummo nyrkki pystyssä)

Näin on. Sinäkin olet mielikuvituksen tuote.

Siis miten sie Marko voit olla 32 jos Tuomo sano siin mokoma DVD:l et sä oot 23? Eikös kyseessä ollut vuoden 04 keikka?

Sherlock Holmes vastaa: Helposti, Watson. Tuomo puhui dvd:llä paskaa.

no onko nyt hjuva fiilis?

Aika hyvä, kiitos kysymästä.

miten iso puhelin lasku Markolla on kun se aina laittaa tekstareita/soittaa sillä? (toivoisin,että Marko vastaa.)

Hei, olen lomalla 2.1.2006 saakka. -Marko Annala-

Kiitos Marko hyvistä ja hoitavista sanoituksista!

Terveiset menevät perille.