Moro Marko!vastaus kansivihkojen kaas tulleesehe kysymyksehe:eipä taira tämä flikka enää kasvaa muutaku korkeintaan leveyssuunnas,elikkäs saappahanvarren kokoonen oon viäläki 🙂 -jenni-

Marko vastaa: Eikös sillä jollain kissalla ollut jopa seitsemän peniskulman saappaat? Leveyssuunnassa kasvamisessa on toisaalta se hyöty, että siihen pystyy itse aktiivisesti vaikuttamaan. Ensi kerralla kun tavataan, niin mittasi ovat siis 155cm (pituus), 155cm (leveys) ja 155cm (syvyys).

Tää ei nyt kyllä liity mitenkään teidän musiikkiin, mutta on häirinny minuu jo pitemmän aikaa. Elieli, onko Markolla mahdollisesti Mr. Bunglen paita ? Sellanen musta, missä on klovnin kuva edessä valkosella? Oli esim. Tuuliajolla -06 ja taispa olla Sakara tourissakin. Kaikkeen sitä kiinnittää huomiota, mut olis se aivan hävyttömän siistiä, jos joku teistä Bunglesta diggailis. Tai no yleensäkkin jostain bändistä, jossa Mike Patton esiintyy. Ei mikään turha jätkä. Ei kai muuta, Hyvin te vedätte saatana ! -Marde.

Marko vastaa: Bunglen paitahan se. Tottahan toki kaikki meistä arvostavat Pattonin taitoja, mutta “levylaulajana” minä olen ehkä eniten kilahtanut siinä mielessä, että miehen kehnommatkin suoritukset on tullut hankittua levyhyllyyn. Mr. Bungle on mielestäni Pattonin orkestereista paras, FNM tulee vasta hyvänä kakkosena. Bunglen kitaristia Trey Spruancea arvostan myös kovasti.

saakohan tällästä kysyä että miksi klk on erolevy? kun olen lukenut sellaista haastatteluista ja kyllähän se siltä kuullostaakin..

Marko vastaa: Levyllä on käsitelty aihepiiriä, jossa kaksi toisilleen läheistä ihmistä jatkaa elämäänsä toisistaan riippumatta. Osa on omakohtaisiin kokemuksiin perustuvaa, osa sepitettyä.

Tiedän, että te bändiläiset ette tykkää uskonasia-kyssäreistä, mutta uskooko kukaan teistä Jeesukseen? Oonko ainoa uskis teiän keikoilla? x)

Mokoma ei tunnusta mitään väriä. Jokainen saa yksityielämässään uskoa Jeesukseen tai Joulupukkiin, mutta se ei kuulu tähän.

Oliko muka 2006 niin hyvä levyvuosi, että Calliston Noir -levy ei mahtunut Calliston kuuntelijana tunnetun Marko Annalan kymmenen parhaan joukkoon kysyttäessä vuoden 2006 parhaita levyjä? Vai olenko ymmärtänyt väärin Marskin suhteen tähän kyseiseen yhtyeeseen?

Marko vastaa: Arvelet juuri oikein. Top-10:een ei mahtunut läheskään kaikki vuoden 2006 hyvät levyt, vaan sieltä tippui Diablon, Krisiunin ja Maj Karman ohessa myös juuri mainitsemasi Callisto.

Hei! Voisiko Marko Annala valaista sanoituksiaan ja niiden taustaa. Olenko väärillä linjoilla, jos oletan niiden käsittelevän kristillisiä arvoja, sekä niihin liittyviä kipukohtia. Uskoa ei kyseenalaisteta, mutta siinä kipuillaan. Myöskin humanismin vahva ote on havaittavissa. yst. terv. Rapa-tissi

Marko vastaa: Arvon Rapa-tissi. Sanoitukseni käsittelevät ihmisenä olemisen kipukohtia. Kristillisyys niinkuin muukaan hengellisyys ei tietenkään ole ihmisenä olemisen ulkopuolella, mutta toisaalta eivät myöskään primitiivisemmät tuntemukset kuten vaikka väkivalta. Kaikki mikä tekee ihmisestä ihmisen on kiinnostavaa ja laulamisen arvoista.

Perhana. Kaivelinpas Kurimuksen piiiitkästä aikaa naftaliinista, pistin soimaan, ja yllätyksekseni levyn parhaat biisit ovat ne jotka ennen olin karskisti hyppinyt yli. Liiton Loppu näyttää melkeinpä mokoman Mokoman parhaalta biisiltä. Marko, vaikka karjuntasi on todella miehekästä ja joihinkin biiseihin enemmän kuin sopivaa, älä unohda puhdasta laulua. Edes näissä raskas raasto-biiseissä. Vaadin.

Kiitos terveisistä. Vaatimuksesi meni korvasta sisään. Ja nyt se tuli toisesta ulos. Taiteilija tekee taiteellisest ratkaisut omista lähtökohdistaan.

Nyt on No Anaesthesia, stone ja stoneage. Mikä seuraavaks? Kai ootte hommaamassa get stoned, stay stoned DVD:n? tulkaa ruisrockiin soittamaan kesällä.

No tietenkin Mikko Kuustonen. DVD lähtee hankintaan.

Kuisma, mikä tuolla työkaluissasi näkyvä JH-1 “vee” on? Jokin uusi, tappava Custom Shop ESP kenties? Ja olettekos kuulleet siitä Bossin uudesta säröpedaalista? ML-2 Metal Core. Kuulemma ideaalinen Grindin ja rässin louhintaan! 😉 Hyvät jatkot! “uutta levyä odotellessa…”

Kuisma vastaa: JH-1 on idolini Jari Huttusen (Trio Niskalaukaus) mukaan nimetty ESP:n Signature Series -kitara. Se on liki 1:1 replica vuoden 1967 Gibson Flying-V:stä. Paitsi että tuossa on leppärunko ja laitoin siihenkin EMG:n aktiivielektroniikan. Kyllä rokkaa! Paremmin kun soittajansa.

Mie näin viime yönnä outoa unta, mie kerron sen nopeesti. Mie olin jossain stadionilla, ja työ olitte soittamassa siellä. Aluksi menin istumaan katsomoon, mutta kaverini sanoi, että voimme mennä kentälle. Niinpä juoksimme suoraan eturiviin, ja alkoi hurja sade. Kastuin läpimäräksi, ja joku iso karpaasi teloi miut, kun pitti pyöri vähän turhan leveästi. Ilmeisesti haluan teidät jonnekin soittamaan missä sataa. Tulkaa soittaa kesällä ees parille festarille, kun missaan Lamb of godin ja Ozzyn rippileirin takia.

Heh. Kahellaan.

Heh, ei sitä hummelholmia noin vain ostetakkaan, se on perittyä! Sivuvaikutuksina syntymähumala ja -hulluus. Terveisin umpisavolainen vähintään kymmenennessä sukupolvessa…

Voi v*ttu teitä savolaisia, kun ei teistä saa mitään tolkkua.

Yaraaarrr. Heti kun tiedätte kesän festari paikoista niin heti ilmoittelua tänne päin. Herrat voisivat tuoda tänäkin kesänä asenneta Suomen perseeseen, Turkuun jossa rämähtää Ruisrock heinäkuussa, sehän onkin jo tuttu paikka, mutta tuskin niin tuttu etää voisitte tulla pistämään vähän vauhtia muhun ja mun kavereihin. Tukat heilumaan pitti käyntiin.

Kattellaan nyt.

Meinaatteko käydä tsekkaamassa hauntedin ku se tulee kiertueelle suomeen. Lutakossa ainaki on varmasti meno aivan katossa…sinne siis..

Ehkä.

Iltaa. Milloinkas teille tulee tuohon ESP:n ja MESA:n väliin mainos sitä shamppoosta? Tulivaa joku aika sitten lueskeltua noita kysymyksiä tuolta Eikä mitn ole ainakaa vielä tapahtunut.

Jos kaikki Markon hätäpäissään lupailemat asiat pitäisi tehdä, niin ei tässä muuta ehtisi tekemäänkään. Ja itseasiassa, ei tässä muuten muuta tehdäkkään!

Eikös teillä ole vähän yksipuolinen tuo miehitys? Meinaan 3 laulajaa 4 kitaristia ja rumpali….

Näisso.

Tuli tässä mieleeni, kun katsoin kuvia menneeltä Sakara tour kiertueelta, niin kukahan mahtoi olla se tumma, pitkähiuksinen nainen paitamyynnissä…? Olin silloin Oulussa katsomassa,osasi hommansa… Mahtaakohan olla tulossa vastaavalaista tourneeta tulevaisuudessa?,olisi tervetullut tavallisten keikkojen lisäksi, ellei jopa uniikkipyrähdyksesksi.

Se oli yks meidän kaverin kaveri. Ja nyt myös siis meidän kaveri. Kattellaan noita pyrähdyksiä myöhemmin. Vielä ei osaa sanoa juuta eikä jaata.

Onko uutta materiaalia esitettäväks asti ens kesän provinssissa…? Vai yltääkö “määrittelemättömän mittainen” kesäkuun yli…?

Emme kommentoi asiaa vielä tässä vaiheessa vuotta.

Takatalvi – Vanhan liiton paluu? Kurimus ja juurille paluu? Any one?

Ok.

kukas 07 idols kilpailijoista on teidän suosikki? kyllä te sen verran ootte kattonu..

Joku hippi siellä heiluu. Varmaan se.

Tämä nyt on ehkä turha kysymys, mutta onkos vastaaja/joku Mokoman pojista kuunnellut “Knalli ja Sateenvarjo” kuunnelmaa? Ensimmäinen tuli radiosta 70-luvun loppupuolella.

Tuomo vastaa: Kyllä sitä tuli auton takapenkillä kuunneltua sen, minkä tappelemiselta ehti.

Kun saatte Emman ni mites meinaatte juhlistaa hommaa T:Jesneri

Otamme toisiamme käsistä kiinni ja laulamme jonkun tilanteeseen sopivan virren. Sen jälkeen vittuilemme Kotiteollisuudelle, Amorphikselle ja ennen kaikkea Stam1nalle koko loppuvuoden.

Mokoman sakilla vuodet hukassa nuissa uutisten päivämäärissä, pisti vaan silmään niin mainitsin. 🙂

Kiitos tiedosta. Sitä ollaan taas oltu kännissä töissä.

Onkos Sakaralla jonkimmoinen koju FME:ssa?

On siellä taas jonkinmoinen koju. Tuuhan ihmeessä piipahtamaan!

Mites kesällä? Keikkailetteko ahkerasti?

Emme.

Koska mahollisesti Mokomalta tullee lissää fanituotteita?

Uusia tuotteita tulee sitten kun on jotain uutta sanottavaa, eli seuraavan levyn tiimoilla. Nykyistä mallistoa täydennetään mahdollisimman rivakasti.

Tuomo osaatko soitta Classical gasin, vai rämpäytteletkö vain sähköistä kitaraa?

Tuomo vastaa: Enpä ollut tätä ennen kuullut koko teoksesta. Sähköisen soittamisen lisäksi tykkään rämpytellä omaksi iloksi ja muiden harmiksi myös teräskielisellä akustisella.

miten paksut kielet teillä on kitaroissa?? omalla standardi setillä en saa pysymään niin matalassa vireessä..

Kuisma vastaa: Setti on 10-52 ja paksuin kieli on 70.

Eiks noita Vade Retro Satana paitoja saa tosiaankaan tuolta sakara shopista? Tahtoisin uuden satana paidan kun vanha on jo niin kulahtanu

VRS-mallin valmistus on lopetettu. Re-issue otetaan mikäli yleisö niin vaatii.

Kyselin tuos jonki aikaa sit et mitä teen ton Viides vuodenaika levykannen kanssa ku kerta asun ruottis. Annoitte e-posti osoitteen johon mä sit pukkasin menemään mun tiedot. Milloin kannet suunnilleen pääsis tulemaan tänne?

Jos olet toimittanut osoitteesi, niin kyllä se sieltä tulee. Hitaasti, mutta hitaasti kuitenkin!

Arvoisaa isääni alkoi mietityttää bändien rahapolitiikka ja antoi vähän kuin tehtävän miulle selvittää asiaa. Ja Sakaran mainioilla miehillähän saattais olla tietoa. Eli: 1.Miten keskimääräisesti melko menestyneen bändin tulot jakautuu? Montako prosenttia keikoilta, montako levyistä, radiosoitosta/teostoista tai oheistuotteista? 2.Kuinka paljon samaisen yhtyeen jäsenet suunnilleen saisivat rahnaa per levy, jos suunnilleen 3-5 hengen bändi ja täyshintainen levy?Kuinka paljon levy-yhtiö vetää välistä? 3.Tuleeko esim. Mokomalle tuottoisammaksi saada tulonsa levy-yhtiön vai bändin kautta? 4.Miksi maailmassa on sotia? Mikä on elämän tarkoitus? Onko kuoleman jälkeen elämää? Onko Jumalaa? Kuka voittaa Euroviisut?

1. Riippuu niin hitosti kaikesta, mutta keikkailu, levymyyntirojaltit ja tekijänoikeuskorvaukset ovat muusikon merkittävimmät tulonlähteet. 2. Mahdoton sanoa. Myyntirojalti riippuu artistin ja levy-yhtiön välisestä luottamuksellisesta sopimuksesta, ja prosentti vaihtelee suuresti. Yleensä artisti ei saa mitään, ennen kun levymyynti on tuonut levy-yhtiölle tuotantokustannukset takaisin. Mekanisointikorvauksiin vaikuttaa se, kuinka paljon muusikko on levylle musiikkia taltioinut 3. Mokomalaiset saavat tulonsa levy-yhtiöltä, ohjelmatoimistolta ja tekijänoikeuksia valvovilta tahoilta. Levy-yhtiö saa tulonsa levymyynnistä. 4. Ihmiset sotivat, koska eliön perustarpeet ovat lisääntyminen ja jälkeläisistä huolehtiminen. Elämän tarkoitus on erään tulkinnan mukaan lisääntyminen ja jälkeläisistä huolehtiminen. Elämää on kuoleman jälkeen, mikäli eliö on onnistunut lisääntymisessä ja jälkeläisistä huolehtimisessa. Jos kuitenkin olet viimeinen, sammuta lähtiessäsi valot. Toisille Jumala on, toisille jumalaa ei ole. Euroviisut voittaa Venäjä.

Sitä tehdään mistä tienataan vai mitä Kuisma?

Kuisma vastaa: Periaatteessa kyllä, mutta ei juuri tällä hetkellä. Juon nimittäin appelsiinicamparia, ja se ei ole – huhuista huolimatta – sama asia kuin jos laittaisi rahaa pankkiin.

Onks Nicole hyvä? Ja sehän on, eikös?

Jokos Mokoman pojat on kaupasta kipasseet Nicole nimisen orkesterin (www.nicoleband.com) uudet tuotokset, kolmannen pitkäsoiton ja toisen dvd:n? Jos, niin mitkä on fiilikset ko. bändiä kohtaan? Paljon yhtymäkohtia teidän kanssa, oma levy-yhtiö heilläkin ja uudella levyllä kovasti pukkaamassa suomimetallin kärkikastiin.. kuten tekin aikoinanne..

mitäs jätkiin kolahtaa Nicoleband? oottako kukaa kuullu uutta levyä?

Hyvä on. Jätkille terveisiä!

Kaveri tyrkytti mulle mokomaa väkisin. kuuntelin sitä. aloin pitämään siitä. ostin kaikki levyt jotka sain haalittua… Lisää toivotaan ja tyttöystäväkin tykkäsi. Onko lähiaikoina tulossa uutta materiaalia?

Kiitos. Lähiaikoina on suhteellinen käsite, mutta uutta materiaalia on tulossa. Ajankohta varmistuu myöhemmin

voisin kysyä muuten bändin “juomajutuista”. Onko teillä ollu juomapelejä koskaan? ja onko Santtu selvinny siinä koskaan “voittajain” puolelle, eli se joka joutuu juomaan vähiten ;D ite oltiin oman bändin kanssa ja ite ku oon basisti nii hävisin bändin toiselle kitaristille ja rumpalille ja nyt on kyllä aika nolo olo :/ mutta huomenna naurattaa :DDD

Miksi ihmeessä pilata viinan juontia jollain tyhmällä pelaamisella?

Hei mokomalaiset. Heruisko tänää?

Heruta kätees.

pojat, NYT KEIKOILLE! vähän muuten nauroin markon tukanhoitoanalyysille. oikein!

Keikoille sit syssymmällä.

Tuntemuksia Kirkan poismenosta mitä?

Osanottomme. Pulma-Harri kertoi eilen Loosessa hauskan Kirka-vitsin. Harmi kun ei muista. Se oli jotenkin hyväntahtoinen.

Hei, On se niin mukava kun Etelä-Karjala jyrää raskaamman puoleisen musiikin saralla. Alkaa nykyistä etelän asukkiakin ihan laulattamaan. Erikoiset terveiset Markolle ja toivottovasti käytät vielä kirjaston palveluja. t. Tytteli

Kiitos terveisistä.

Kuinkas vanhoina Kuisma ja Tuomo tarttuivat kitaroihin?

Varhaisteineinä. Tuomo pari vuotta aikaisemmin, ja sen kyllä huomaa.

mors kuinkakohan pitkään kestää, että se uudempi painos 5 vuodenaika levyn kannesta saapuu postissa. olen 2 viikkoa (19.1.) sitten lähettänyt vanhan teille, tai siis sakaralle??

Kyllä se sieltä tulee.

Tuomo mitä hintaluokkaa toi sun kitara on??

Tuomo vastaa: ESPien ohjehinnoista löytyy osviittaa Musamaailman sivuilta.

Nyt kun on Kirkan poismenoa synkistelty koko päivä, niin en En Elä Talven Yli kuulostaa jälleen kyllä niin hienolta. Löysin jopa uskontoon liittyvän teeman siitä. Kaunista. Kiitos teidän musiikista, ja R.I.P Kirill. P.S. En ole Kirka-fani, muuten vaan masentaa kun Kirkan tapaset ikuisuusjulkkikset poistuu maan päältä. HEWI-MEDAL!!!!1

Kiitos ja tsempit Babitzineille.

Janne, oliko Napalm Deathin ym. keikka hyvä? Olisko hyvä ostos ostaa Scum kun pikkasen tuo alkuajan grindi kiinnostais?

Janne: Keikkakokemuksen meinasi pilata todella muovisen kuuloiset ja pintaan miksatut triggeribassarit, mutta muutenhan veto oli täyttä rautaa. Scum on ihan hyvä ostos, voit tsekata mistä homma lähti liikkeelle. Siihen lisäksi vaikkapa Pig Destroyerin Terrifyer ja Nasumin Human 2.0. niin johan alkaa hilse pöllytä ja kainalot hiota.

milloinka s**tanan perkele paitoja tuleepi lisää..koot loppuu prkl….ja millonka niitä hikinauhoja lohkeaa..pittää saada!!

Menekki on hurja, mutta saksalaiset tekee lisää. Tilataan tavaraa taas kunhan joudetaan. Hikinauhoja tulee myyntiin FME:ssä ja loput varastot siirretään Sakara Shoppiin.

Olemme pohtineet ystäväiseni kanssa tätä kysymystä ja nyt meidän pitää kysyä, että Kuisma hyvä, oletko oikeasti bi? Vai täysin homo? Meidän pitäisi tietää, että voisimme kirjoittaa mahdollisimman todenmukaisia tarinoita sinusta ja miehestäsi Tuomosta.

Se on ihan ok että karismattiset julkisuuden henkilöt kiinnostavat. Mutta kysy ensiksi vanhemmiltasi, terkkarilta tai Suosikin Bees & Honey -palstalta mitä tarkoittaa ‘bi’ ja mitä ‘homo’, ja tule vasta sitten tänne kyselemään tyhmiä.

Perkeleestäkö noita Mokoman(joku bändi kaiketi*) plektroja saapi… jos ei mistää nii viskokaa pari sankkoa yleisön sekaan sitte koha joskus keikkaa pukkaa:) Helvetin hyvä keikka oli Teatrial. Kiitos!

Me tilataan omamme intunegp.comista. Sieltä niitä saa 144 kappaleen pusseissa.

Kuunteletteko te Fear Factorya ? Tämmöinen kysymys kun katselin teitin kuvia vuosien varrelta 1998-2000 ja siellä keskellä marko laulaa ilman paitaa ja näyttää ihan Fear Factoryn laulajalta

FF ei kuulu kenenkään suosikkeihin.

Voisitte tulla rokkaamaan taas Pakkahuoneelle K-16 keikan että pääsisi vielä vähän ala-ikäisetkin katsomaan! Kuuntelijoita kyllä riittää ei tarvitsisi kuin tulla soittamaan! ;D Viime keikka oli niin mahtava ettei sen jälkeen lähtenyt mitään ääntä enää oli kurkku niin paskana! Kiittelinkin keikasta Saikkoselle viime Vappuna! Kiitos.

Kiitos itsellesi. Kattellaan keikkahommia myöhemmin.

Soittaako entinen basistinne Heikki Kärkkäinen tällä hetkellä missään bändissä?

Hessu vastaa: No kyllähän sitä musahommissa mukana ollaan. Välillä käydään kavereiden kanssa soittelemassa jamittelupohjalta milloin mitäkin. Jokunen aika sitten palailin takasin The Camp-orkesterin riveihin. Niistä hommista olikin vajaan vuoden tauko. Teki itse asiassa ihan hyvää huilailla hiukan.