Pittää saada vissii levy joulumarkkinoille, ku ei kerkiä feestivaaleille. Kuvailen tätä hymiöllä ” 🙁 “

Kuvaile nyt jo kätees.

Millon ilmoittelette missä festareilla meinaatte keikkailla tulevana kesänä? Qstockiin taisitte ainakin olla menossa(?)

Hyviin tapoihin kuuluu, että järjestäjät ilmoittavat esiintyjistään ensin. Listaamme kesän muutamat keikat kootusti, kunhan kaikki juhlat ovat esiintyjälistansa julkistaneet.

Qstockin etusivulla törmäsin tällaiseen: “Mokoma haluaa seuraavan levynsä jo loppuvuodeksi kauppoihin.”. Piti tietenkin tulla heti kysymään että pitääkö tuo paikkansa? Aikasta kovaa matskua jos näin on.

Huhupuheita. Me emme ole tuollaista julkaisuaikataulua luvanneet, emmekä lupaa. Studioon menemme heinäkuun lopussa, mutta tuloksista ei ole mitään takeita. Katellaan aikatauluja syssymmällä, kun alkaa materiaali hahmottumaan.

Marko tuli eilen lenkillä taas vastaan. Sori en moikannu ku lasit jäi kotiin. Nii tuukko Marko neuvoo meille jotai äänitys kikkoja ku kerran oot paikkakunnalla? Paljo menee muute juoksukilometrejä viikossa?

Marko vastaa: Mie en tiedä tarkalleen miun juoksukilometrejä ku foot pod meni rikki jo toistamiseen korjauksen jälkeen ja lepää nyt Kemijoessa. Odotan kevättä ja sitä että pääsee vähentämään vaatetta lenkillä, mutta myös sitä että pääsee vetämään pururadalle, jossa juoksumatkan arvioiminen on helpompaa. Uskoisin kuitenkin juoksevani 50-60 km viikossa. Peruskierroksellani käyn läpi Korkalovaaraa, Teollisuuskylää, Rantavitikkaa, Ounasvaaraa ja Saarenkylää. Lenkkejä näin talvisaikaan teen vain 3-5 viikossa. Kyllä siitä vissiin silti aika lailla kilometrejä tulee. Miksausvinkiksi voin sanoa, että kannattaa pyytää niitä vinkkejä alan ammattilaisilta. Rokkarit rokkaa ja miksaajat miksaa.

Pakko kumartaa syvästi Markon suuntaan, kun se jaksaa värkätä noiden demojen parissa. Tällaista toimintaa arvostaa todella suuresti.

Terveiset menivät perille.

Löytyykö Mokoman pojilta mistään päin Internetiä omaa levylistalistausta? Jos löytyy, niin osoitetta peliin! 🙂 Mitäpä kuuluu Mokoman kevääseen? Laiskottelua vaiko pätkätöitä hiki hatussa? Iskeekö Insane Clown Posse? Meikä kuuli ekaa kertaa vasta ja lätkässä oon vaikkei tommonen metalliräppi yleensä iske. Terkkuja teille.

Levylistoja laadittiin viimeksi joskus silloin, kun internet oli vielä pilke Al Goren silmäkulmassa. Eipä taida ICP kuulua kollektiivin suosikkeihin.

Tulleekos Mokoma kesän Provinssirockiin?

Taitaa jäädä Provinssi tänä vuonna väliin – ainakin soittajana.

Olenko ainoa, jolle tuota livesinkkua ei koskaan tullut? Menolipusta lippuni hankin ja Lutakon keikan koin. Ensin tosin olivat jotenkin tyrineet, joko Menolipussa tai Lippupalvelussa, kun lipun osoitteena oli Rytmikorjaamo. No, sen sai vaihdettua. Eipä se maailma tähän varmaan kaadu, vaikka olisihan tuo kiva muisto ollut. Jäi tuolta sentäs käteen KLK-paita ja DVD tulee joka tapauksessa päätymään hyllyyn. Pitää varmaan käydä kaverin luona kuuntelemassa tuo sinkku.

Sakara vastaa: Otapa sähköpostitse yhteyttä, niin selvitellään asiaa: info@sakararecords.com

Minulla ei ole ollut helppoa viime aikoina ja mokoma on piristänyt aina, kiitos hienosta musiikistanne.

Eipä kestä, parempaa jatkoa.

Mitä valapatto tarkottaa??

Valapatto on henkilö, joka rikkoo valan.

Käskettiin avautua, avaudun: AAAARRRRGH! Kaiken näkösiä keikkataukoja teilläkin, yhteiskiertueelle en kerenny (juu, oma vikahan tuo), mutta jäi kaivelemaan se vajaatehoinen sähköntoimitus.. Nii, että kai kaivaudutte kaivostanne (tai missä sitä taukoa nyt vietättekään) ja hilaatte itsenne ja mökäntuottimenne lavalle viimestään kesällä! -S

Kyllä me kesällä muutamia festareita teemme. Keskitymme kesällä kuitenkin enemmän uuden materiaalin työstämiseen kuin keikkailuun.

Huutaako Marko “Toista maata” -kappaleen alussa “VIHAA!”, vai onko se vain joku ylimääräinen huudahdus? Niitä ei ole TMRH:n kansiläpsykässä. Ja tuon Sakara tour mainoksen vois varmaan jo poistaa 🙂

Marko taitaa huutaa, että “jaa”.

Seittimestari vastaa: Minkä mainoksen ja missä?

Se on muuten niin että jos suomi ois amerikka nii te oisitta miljonäärejä, ja lihavia

Jälkimmäinen taitaa toteutua täälläkin ihan kuin itsestään.

Onko se nyt 100% varmaa että olette tulossa tänne vantaalle kesällä???siis Myötätuulirockkiin

Kyllä näin on sovittu.

Kuulkaas mokoman jätkät ette ikinä arvaa.Minä tajusin äsken että mähän osaan kirjoittaa

Koetapa tajuta uudestaan.

Pieru on suomen kielen hauskin sana. Purjonorsu ja hupimutteri pääsevät lähelle.

Pieru on maailman hauskin asia.

PRONSSINEN POKAALI!

Eli ahteri.

Tässä palataan varmaan jo vanhoihin asioihin, saman olette kuulleet jo tuhat kertaa, mutta… Kun ensimmäisiä kertoja kuuntelin Kuoleman laulukunnaita, pidin sitä vain upeana levynä hienoilla sanoilla, sanoilla jotka eivät minua koskettaisi koskaan. Mutta ajat ja elämä muuttuvat; jouduin tilanteeseen mitä en koskaan halunnut ja mihin en koskaan uskonut. Naiviutta, ehkä, mutta kuitenkin. Nyt KLK:n sanat ja musiikki ovat lähes ainoa asia, jotka antavat voimaa kestämään kaiken ja syyn nousta sohvan pohjalta, elämään ainakin paikoitellen normaalia elämää. En voi sanoa kuin Kiitos hienosta musiikista, pojat ja kiitos Markolle sanoista, jotka osuvat, uppoavat ja auttavat. Kiitos KLK:n saatan löytää energiaa jopa siihen, että keikoilla nähdään jälleen!

Kiitos sinulle.

nyt kun CMX:n vieraskirjassakin tämä tuli puheeksi; oi miksi Marko “Vade Retro, Satana” on kirjoitettu väärin? Alkup. lausahdus Jeesuksen suusta kuului paholaiselle “Vade Retro, Satanas”. Taiteilijoille suodaan tätä nykyä liikaa vapauksia.

Marko vastaa: Se on kirjoitettu sillä tavalla kun Umberto Eco sen Ruusun nimi kirjaan laittoi. Jeesus ei sitä paitsi sanonut noin, sillä Jeesus puhui arameaa ja tuo lausahdus on latinaa.

Eikohän ois tauko paikalla?

Joutaishan tästä jo lähteä liikkeellekin.

tässäpä kysymys kaikille teille, elikkäs mikä on vaikein biisi soittaa/laulaa keikalla jos sellaista on?

Marko vastaa: Se on aina keikan ensimmäinen biisi.

Santtu vastaa: Kai ne on kaikki yhtä vaikeita.

Hyge: Juu, kyllä pari ekaa määrittelee kurssin.

Tuomo vastaa: Vaikeinta on muuttaa intensiteettiä kesken biisin hirveästä pullistelusta ja “kitara on lyömäsoitin” -filosofiasta nätisti/oikein soittamiseen. Näin esimerkiksi Kuu saa valtansa auringolta -kappaleessa.

onneksi olkoon noista teidän palkinnoistanne, oikealle bändille tuli kyl toi paras albumi palkinto sydeemi. jatkakaa samaan malliin!

Kiitos, jatketaan!

Julkaisetteko tänä vuonna uuden levyn?

Ei voi tietää.

“Ole cool, ei vaan hot. Ja lopuksi ehdota kunnon panot”. Radiopuhelimet rokkaa!

Näin tekee!

Mitä ajattelette ensimmäisenä kun heräätte aamulla?

Sinua.

moro! Sellaista vaan kyselisin että missäpäin kukin viisikosta on käynynnä armeijan….?ja millaisia muistoja jäi..?

Vekaranjärvi-Kotka -akselilla on orkesterin armeijan käynyt osasto vissiin palvellut. Kyllähän siellä aikansa viihtyi.

15.7. Olympiastadionille Metallicaa fanittaa, eiks jeh?

Saapa nähdä, ennuste on huono. Pitäis justiinsa silloin olla laiturinnokassa tekemässä ihan muita juttuja.

Kiitos aivan SAATANASTI pojat! Qstockissa nähdään, perkele!

tuli joulu jo näköjään kun mokoma qstockissa esiintyy :p ainakin tapahtuman sivujen mukaan(?)

Siinä pelattiin rikkinäistä puhelinta välillä yhtye-keikkamyyjä-festivaali. Kyseistä keikkaa ei siis ole tulossa.

Miltäs näyttää ylipäätänsä Sakara Recordsin kiinnityssuunnitelmat, vai riittääkö riittävästi businessta jo näissä kolmessa bändissä? Kuullaanko ehket kenties jo tämän vuoden puolella jostain uudesta rytmiryhmästä? Heviä? Rokkia? Punkkia? Rappia? Minnuu jännittää iha kamalaaaaasti!

Sakara vastaa: Tämä ei oikeastaan ole oikea foorumi Sakaran asioiden puimiseen. Palataan kiinnityksiin, jos jotain kerrottavaa ilmenee.

Jalometalliin, beibit! Jättäkää Stam1na kotia, sitä ei tarvita…

Nyt ei kyllä ehdi millään.

Tota, te puhuitte FME:ssä jotain kitaroiden mensuureista. Mites suuret ne teidän kitaroissa on? Ite oon soitellu ihan dropped-d vireellä.

Tuomo vastaa: Mulla on drop-D-vire -kitaroissa 24,75″ ja A-vire-kitaroissa 25,5″. Kuisman kitaroissa on pääsääntöisesti tuo 25,5″.

Onko Annalan nyytit joutuneet permanenttitussin uhriksi? Vooksin hetken aikaa, ja tulin siihen tulokseen ettei kukaan muu tästä yhtyeestä voi olla NOIN karvainen. Kiitos ja kumarrus.

Voisitkohan sie ajatella kiinnostuvasi jostain muusta kuin soittajien ihokarvoista? Keramiikka? Postimerkkeily? Spinning?

Edit: Vastaaja ei enää muistanut koko pallikuvan olemassaoloa. Väärin meni päättelysi. Jatka ihmeessä pohdintaa.

Kuinka monella mikillä Kuoleman laulukunnaiden rumpuraidat äänitettiin ja jos jaksaa joku sanoa niin missä kohti mikit suunnilleen olivat? ja oliko tuplapedaali vai tuplasetti käytössä? rahaa verta

Tuplasetillä ajeltiin. Mikityksistä ei ole tallessa mitään dokumentointia, mutta oli niitä suunnilleen miljoona. Luultavasti vähintään yksi jokaisessa soittimessa ja ainakin neljä taltioimassa tilan sointia.

Mitäs ootte mieltä Nicolen uudestä lätystä?

Tuomo vastaa: Potkii, tykkään!

Hyrski vastaa: Tykkään potkii!

Marko vastaa: Potkin, tykkään!

Oli kaverin kanssa kinaa että kuka laulaa Kasvot Kohti Itää-kappaleen kertosäkeen Kurimuksessa? kun kaveri väitti että marko ja minä olen jostain saanut päähäni että se olis tuomo joka laulaa. Niin kysytään nyt sitte täältä oikea vastaus.

Riita poikki, molemmat laulavat. Marko huutaa “Vielä tästä nousen” ja tuplaa päälaululinjan puhtaalla soundilla. Muut on Tuomoja.

olisko niiden kaikkien sinkkujen pitäny tulla viimeviikolla? en ainakaan ole omaani saanut vieläkään vaikka menolipusta lipun tilasin.

Sakara vastaa: Otapa sähköpostitse yhteyttä, niin selvitellään asiaa: info@sakararecords.com

No jos pojat mitä tahansa googlaa, niin googlatkaapa mulle Sakara tour dvd:n kansi jostain!

Googlaa kätees.

Ajattelin noita viimeisimpiä viestejä lukiessa, että pakko on kiittää noista livesinkuista. Aivan mahtavaa tavaraa tuo Surmatyönkulman Takatalvi 😀

Minä en voi ymmärtää näitä “sakara-sinkku-nipottajia”. Eikö näillä ihmisillä ole mitään suhteellisuuden tajua? Minun puolestani vielä SUURI KIITOS Sakara Tour 06:sta. Itse olin Nosturin keikalla ja oli aivan h-vetin mahtavaa. Live-single-tempaus oli myös hieno bonus ja osoitus siitä, kuinka innovatiivisia musiikin ammattilaisia Sakara-levy-yhtiöstä löytyy. Lisäksi haluan tässä yhteydessä muistuttaa vielä Viides Vuodenaika -kansilehti-vaihtorumbasta, jonka senkin Sakara hoiti todella esimerkillisesti. Kaikkea hyvää Suomen parhaalle itsenäiselle levy-yhtiölle! Keikoilla nähdään! RÄS!

Kummallista, että sinkuistakin piti nurinat aloittaa :< Mie ainaki kiitän ja sanon, et tämän voimalla jatkaa hetkosen tätä keikkataukoa…korvaa edes jotakin, livepuutetilassa! Kesällä, olin lukevani, jotakin luvassa, joten “tassut kohti itää” taas! -jaana-

Mitä täällä oikein kitistään? Livesinkut oli hyvä juttu, eikä siinä ole mitään väärää, että niitä voi vielä saada kaupasta. (Itse olin Rovaniemen keikalla, mutta ostin lippun ovelta! Niin, ja olin myös kahdella muulla keikalla, minne hankin lippuni menolipusta.) Sinkuista on ollut pojille varmasti ihan tarpeeksi vaivaa muutenkin, ni ei tarttis valittaa. Oisitte kiitollisia! Onnea ja menestystä Mokomille, toivottavasti pian käytte heittään settiä jossain, niin on taas hyvä syy reissata.

Moro! Kiitoksia livesinkusta, Lutakon Valapatto herätti hienot muistot! tilasin hivakan niitä muitakin sinkkuja, kiitos siis vaivannäöstä kun haalasitte ympäri Suomea vermeitä joilla tuollaisia vetoja tallennetaan, lujaa tekoa!

Live sinkuista vielä sen verran ihmisille että Tivolin keikka kuitenkin oli ainoa johon vaadittiin tuo 18-vuoden ikä. Jos se olisi vain ollut ikärajaton niin olisi jaloissa pyörinyt jos jonkin näköistä muksua. Ja ainakin se 600 kävijää olis menny rikki. Teinejähän Stam1na ja osaksi myös teidän kuuntelijat suurimmaksi osaksi ovat. Eli parempi se on myydä ylijäämä pois kuin heittää menemään. Live sinkku kiinnostaa varmasti monia. Sitä paitsi se Tivolin keikka oli vielä kaikenlisäksi hyvä kun oli sopivasti porukkaa. Enempää siitä paikasta ei voi oikein vaatia. Hauskaa näytti kaikilla olevan. lavadivinkiä myöten.

Hieno homma, että laitoitte ylijääneet livesinkut myyntiin, koskaanhan ei voi omistaa liikaa mokoman levyjä! Kiitos ja kumarrus.

Hyvä Tuomo/Sakara. Suurkiitos hienosta singlestä ja ennen kaikkea sen mieleen palauttamasta mitä parsaisimmasta konserttiaalisesta elämysryöpystä Teatrialla. Nostamme varoittavat keskisormemme kaikille urputtajille, vinkujille, liikaviisaille ja rokkipoliiseille, jotka vääryydellä ja viekkaudella halveksuvat artistien pyyteetöntä työtä. Harva orkestraatio (levy-yhtiöistä puhumattakaan) panostaa kuulijakuntaansa vastaavan määrän ankaraa yritystä kuin Sakara mainioine miehineen. Uskallamme jopa väittää, ettemme ole ainoita, joille kotiin roudattu keigamuistio tuottaa lämpimiä tunneAALTOJA (eheh..), joita eivät mudgad madgassa juurikaan latista. Toivomme ettei tämä jää tähän. Pidä Tuomo virnettä yllä, siulla on kaunohampaat!

”Järisyttävää kun tuhannella ihmisella _saattaa_ olla sama sinkku kun mulla.” Arvostaa teitä pitäis kun viittitte ottaa persnettoa joidenkin sinkkujen takia.

Tervehdys! En ymmärrä miks jotkut kitisee niistä livesinkkujen myymisestä. Ymmärrän täysin, että niiden tekemisessä on ollut aivan hirveä vääntö ja turha jättää ylijääneitä sinkkuja minnekään treeniksen nurkkaan lojumaan. Itse sain ainakin juuri sen, mikä oli tarkoitus, eli mukavan muiston loistavasta illasta. Kiitos siitä! T: Päkätti

Kiva ku tuli ST06 sinkut myyntii nii meille jotka ei käyny keikoilla on myös mahdollisuus omistaa ne o

Kiitos mahtavista sinkuista ! pitäkää ansaittu taukonne !

Sakara vastaa: On ymmärrettävää, että ihmiset ovat pettyneitä siihen, että singlet tulivat rajoitetusti myös myyntiin. Toisaalta on myös ymmärrettävää, että sama asia ilahduttaa toisia. Sinkkukeskustelu päättyköön tällä foorumilla tähän. Jatkokommentit aiheesta voi osoittaa levy-yhtiön sähköpostiin: info(a)sakararecords.com.