Värikkäiden ja tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen miehistömme heräili Raumalaisesta hotellista valmiina viettämään 12 tuntia luppoaikaa. Osa ajasta päätettiin käyttää viettämällä juhannusta, kuten ihmiset sitä tapaavat viettää. Grillailimme makkaraa (tai lohipyöryköitä), hörpimme kaljaa (tai limpparia) ja kiipeilimme lintubongaustorniin jossain Rauman ja Kalajoen välillä.

Seuraavat kymmenen tuntia sujuivat henkiseen odottelutilaan vajonneena. Luultavasti nauroimme tyhjää, pelasimme paskahousua, lorotimme huoltoasemien pihoille, keksimme kitarateknikko Granlundille lempinimiä ja nukuimme. Bussissamme on myös dvd-soitin ja playstation, mutta niitä on käytetty viimeksi kesällä 2005. Taitaa olla turhan älyllistä puuhaa meille.

Kalajoella bussimme lipui jälleen kerran festarialueen läpi. Kokemus on aina yhtä eksoottinen. Tällä kertaa mielenkiintoisin yksityiskohta oli metsästä nouseva sankka savupilvi. Ilmeisesti joku oli päättänyt pimpata korollansa tuikkaamalla sen tuleen.

Keikkaa odotellessa kuulimme Rauman ikävistä uutisista. Osanotot omaisille.

Kalajoen keikat ovat aina yllättäneet positiivisesti. Leirintäalueen meininkiä ihmetellessä on vaikea uskoa, että paikalla olisi yhtään musiikkimme ystävää. Mutta jostain ne sinne lavan eteen taas ilmestyivät. Voi myös olla, että mielessä oleva kuva Mokoman kuuntelijasta ei aina vastaa todellisuutta. Ehkä ne huumori-stringeissä horjuneet kaverit olivat matkalla eturiviin.

Monitorisoundi ehdittiin pitkän vaihtoajan ansiosta hieroa viimeisen päälle kohdalleen, joten soitto maistui. Myös juhlakansa oli hyvässä iskussa. Toinen päivä, keskiyö ja ennen meitä soittanut aina loistava PMMP eivät vielä olleet vaikuttaneet heikentävästi ihmisten energiatasoihin.

Hyvä tunnelma vallitsi niin lavalla, lavan edessä kuin sivullakin. Jossain vaiheessa yritin ottaa katsekontaktia monitorimiksaajamme Oksuun jonkin hienosäädön toivossa. Mutta turhaksi osoittautui toivo, kun tekniikan jätkät keskittyivät poseeraamaan yhteiskuvissa juontajan hommaa hoitaneen kokonaistaideteos Rakel Liekin kanssa.

Mitäs pienistä, keikka oli helvetin hyvä kaikilla mittareilla mitattuna. Kiitokset yleisölle! Edellistä vuotta järkevämmän soittoajan ansiosta ehdimme ajoissa majapaikkaamme Kokkolaan. Meinasimme järjestää yöllä Torilla tavataan -kansanjuhlan, mutta eihän siellä ketään ollut.