Sitä vain että Helsingissä oli kivaa ja Roissa vielä kivempaa. Tästä on toki jo aikaa mutta aikahan on vain suhteellista ja menee liian nopeasti. Ei muuta kuin oikein hyvää ja riffi-sävellys-sanoitus-akselikasta vuotta teille! Tuleeko aikaa jolloin teette kotoseudullemme *ah niin perinteikästä vanhankoulun dödöä? Ps. Kertokaa se tähtikartan avulla.

Vanhankoulun dödö on kainalossas. Katellaan minkämoista möykkää alkaa syntyä.

ettehän ikinä tee YUP:itä, eli lopeta tämän palstan ylläpitämistä?

Ikinä kuulostaa melko pitkältä ajalta.

Nyt pojat tehkää levy josta saa sanoistakin selvää. KLK:sta ei saanut mitn tolokkua. Joitakin kiinnostaa myös sanat! Kolmiyhteisen Jumalan siunausta.

Kyllä niistä selvän saa, varsinkin kun on sanavihkonen silmien edessä. Laulu-soitto -balanssi oli ihan harkittu teko.

Vituttaako kun teitä aina sanotaan lappeenrantalaisiksi?Kun kuulemma välillä väitätte ettei niin ole.Ihan paska paikka se on,mut monelta?

Ihan ymmärrettävää tuo on, eikä häiritse meitä vähääkään. Etelä-karjalaisuus määrittää ryhmäidentiteettiämme enemmän kuin yksittäisten jäsenten nykyiset asuinkunnat.

Miks ihmeessä ette soita koiruohoa useammin, sehä oli iha menestys lutakossakin.

Niin, ehkä se pitää nostaa settiin taas joskus. Etenkin Bar68:ssa se tuntui toimivan muutenkin kuin komiikan tasolla. Lutakossa pärjättiin Hygen ämpäritanssin ja Jarkon spontaani rumpaloinnin kartuttamilla huumor-pisteillä. Muutenhan se meni ihan vituiks.

Paljo Kuisma maksoit 7-Eclipsestä?

ESP-sopimuksemme kieltää meitä pekuloimasta hinnolla julkisesti.

Mitkä oli teidän mielestä vuoden 2008 parhaat levyt?

Tähän asiaan on kohta tulossa kattava selvitys.

Hei tuomo. Se on Lehtonen tässä iltaa, nii sitä piti vaan sanoa, ettäkun teillä on siinä rajapyykki videolla niit tynnyreitä, nii tosi hieno homma, katokku itekki oon töissä tynnyri alalla.

Heh-heh.

Mitäs paitaa Hyge käyttää tossa uusimmassa promokuvassa ja mistä se hankittiin?

Janne vastaa: Jaa, mikähän se “uusin” promokuva sitten olikaan? Luulisin, että kyseessä on Southern Lord -levy-yhtiön paita, ja Ameerikastahan niitä saa.

Millainen on Mokoma vuosimallia 2009?

Tänä vuonna tulee täyteen 10 vuotta ensimmäisestä albumista. Mokoma siirtyy siis teini-ikään. Kohta sitä alkaa kiinnostaa viina ja tytöt.

Moro Kysymykseni koskee tuota syvältä kouraisevaa Silmäterä biisin sanoituksia. Eli mikä on kappaleen idea? Itse olen saanut sellaisen käsityksen että onko tässä biisissä ikäänkuin masennuksesta kärsivä henkilö ja joku toinen henkilö lupautuu olemaan tukena, mutta loskaisena lokakuuna masennuksesta kärsivä henkilö tekee suicidet?

Ihan hyvä tulkinta, mutta ei kuitenkaan kyseisen kappaleen taustatarina. Sitä kirjoittaja ei halunne avata kuulijoille.

jos kuolisitte ja syntyisitte uudelleen samassa paikassa ja ajassa ja muistaisitte nykyisen mokoman, niin tekisittekö samat levyt uudestaan?

No mikä ettei.

No santtu, oliko kypärämäen araratissa hyvät sapuskat. ;D -nimikaima-

Santtu vastaa: Joko en muista tai maista mitään ku en tiiä.

Mitäs miehenalut diggaa Hateformista? Aivan loistavaa paskia näin lopputalven masennukseen (häh?) Kyllä se kevät sieltä kesän kanssa tulee.

Ei ole tuttu.

Marko, ku sä oot tollanen kunnon Rock henkinen ihminen, miksei siul oo todella pitkiä hiuksia? ootko aina leikannu niitä, ku ne on liia pitkäks menny? jos katselee nuit teidän vanhoja kuvia, nii sinul on aina ollut sunnilleen saman pituiset hiukset.

Marko vastaa: HIukseni eivät kasva tämän pidemmäksi.

Hyvää joulua jätkille!

Kiitos samoin.

vitu joulu sori

Ei se mitään.

Nyt kun vihdoin on kaikki levyt ja ep:t hyllyssä niin eihän tässä voi sanoa muuta kun kiitos. Tehkää karaokelevy.

Johan me ollaan muutamalla mukana.

Mitä olutmerkkiä työ tykkäätte maistella?

Sitä merkkiä, jota keikkajärjestäjä takahuoneeseen roudaa.

Äänestin FM2000 parhaaksi. Lälläslää.

Jo oli aikakin.

Eipä taida Marko laulaa Valhettelija biisissä sitä “valhettelija” kohtaa. Kuka tässä mahtaa olla?

Ann Bell Fell.

Suunnilleen miten monta levyä kukin bändin jäsen omistaa? Kyllästyttääkö hevin kuuntelu teitä koskaan? Entä keräättekö bootleg-äänitteitä minkään bändin keikoista?

Marko vastaa: Omistan fyysisiä äänitallenteita noin 1200. Näistä metallia ainakin puolet. Ei hevin kuuntelu varsinaisesti kyllästytä koskaan, mutta välillä on kausia jolloin tulee kuunneltua jotain ihan muuta. En pidä itseäni hevarina vaan musadiggarina, joka sattuu pitämään hevistä. Ei ole olemassa musiikkityyliä josta en pitäisi – joissain tyyleissä kelvollinen edustus on vain ohkaisempaa kuin toisissa. Metallimusiikissa edustus sattuu olemaan vahvempaa. Paskimmillaan hevi ei silti ole parasta. Bootlegeja en harrasta, livelevyjäkin ostan pitkin hampain vain silloin kun tahdon täydentää jonkun artistin kokoelman. Siellä ne sitten seisoo levyhyllyssä artistin arvostuksen merkkinä vaikkei niitä tule koskaan kuunneltua.

Janne vastaa: = Marko vastaa.

Tuomo vastaa: En ole laskenut levyjäni ainakaan kymmeneen vuoteen. Mutta sellaisia, jotka ovat ihan levyhyllyssä eikä aussie online casinos varaston perukoilla, on ehkä muutamia satoja. Musiikkia tulee nykyään kuunneltua vapaa-ajalla harvakseltaan, mutta silloin kun levyn laittaa soimaan, niin useimmiten kysymyksessä on metalli. Hyllystä löytyy tosin myös kymmeniä epämetallijulkaisuja. Bootlegeja en omista yhtään.

Kuisma vastaa: = Tuomo vastaa.

Hienosti veditte loppukesällä Kokkola-rockissa vaikka yleisöä ei ollut paljon 🙁 ensi vuonna uusiks?

Ai niin, siellä meiltä pöllittiin kaljat, ja mikä pahinta, myös jalkapallo!

Olis ihan kiva kuulla Marko laulamassa englanniksi. Onko mitenkään mahdollista?

Marko ei koe Tommimäkis-aksentilla laulamista luontevaksi.

Terve miehekkäät miehet. Kertokaas mistä ostatte reisitaskuhousunne? hauska kysymys sinällään,mutta itse etsin samantyylisiä pökiä mutta eipä ole vastaan kävellyt. Hyvää joulua täältä savon suunnalta!

Eipä meillä mitään yhteistä vaatesponsoria ole, mutta Salainen Agentti vissiin myy reisitaskuhousuja.

Ensiksi kiitos loistavasta musiikista. Mitä nopeampaa sen parempi. Sai uuden merkityksen biisi nimeltänsä En Elä Talven Yli. Isä kuoli n. neljä viikkoa sitten pitkän ja helvetillisen sairauden jälkeen. Ilman pientä poikaani ja Mokomaa tuskin jaksaisin enää. Tätä paskaa kuulette varmaan aina mutta jatkakaa samaa hyvää rataa. Ja Santulle jotta vaimoke kehuu käyvänsä usein samassa paikassa syömässä stadissa.

Jatketaan!

Pojjaat, voisitteko mahd. pian laitella tänne niitä tulevia ensikevään klubikeikkoja, please?! Olen nääs sairaan(hyvä)hoitaja ja viikonloppuisinkin joskus töissä, joten jos keikkaa pukkaa tänne pääkaupunkiseudulle, niin osaisin sitten pyytää töistä sopivasti vapaaillan ja -aamun:) Ja kiitos että olette olemassa, musanne on henkireikäni! Mrs Nurse

Laitetaan, jahka koko setti varmistuu.

Älkää nyt vaan venyttäkö seuraavan levyn ilmestymistä vuoteen 2010 asti, en jaksaisi kahta peräkkäistä vuotta ilman mitään Mokoma-julkaisuja. Jos te nyt kehittelette uutta materiaalia seuraavat puoli vuotta, testaatte uusia biisejä kesän keikoilla ja menette loppukesällä studioon, niin seitsemäs albuminne ilmestyisi hyvin siinä syksyllä, tasan kaksi vuotta LJY:n jälkeen. Vaiko mitä häh.

Taitaa tuo venyä sinne venyttämättäkin, mutta kattellaan miten asiat etenevät.

Pakko kysyä Markolta, että onko se koskaan kurkku kipiä keikan jälkeen? Jos ei, nii kerro miten teet sen. Muuten hyvät joulut Mokomalle.

On sillä.

IOMMI!!!

Jep.

Hyvää Nimipäivää Tuomolle jo etukäteen..sunnuntaina 21.12 näyttää nimpparit olevan..Paljon Onnea siis ja Hyvää joulua koko Bändin porukalle!

Kiitokset näin jälkikäteen.

Saanko mä tykätä Paramoresta? Aattelin kysästä ku teiltä kysytää ni paljo et mitä mieltä ootte? Hayley on aika kuumiz

Ei tuttu(ja), joten antaa palaa.

Jatkakaa samaan malliin seuraavan levyn kanssa,toi luihin ja ytimiin oli todella kova.

Vähän eri malliin yritetään jatkaa.

Oletteko olleet poliisin kanssa tekemisissä jostain aivan mitättömästä jutusta?

Ollaan.

Oletteko herrat huomanneet että vähennetyt soinnut ovat PURE EVILNESS!

Huomattiin jo 1700-luvulla.

Moro! Sellasta kyselisin että kuunteleeko Mokoman jätkät tollasta bändiä kuin Warbringer? Meikäläinen diggaa ihan satasella! Vaikka bändi on perustettu 2000-luvun puolella niin soundista tulee mieleen ihan vanha 80-luvun mättö!

Nevö hööd.

http://hiki.pedia.ws/wiki/Mokoma Lukekaa ja ihmetelkää… tai naurakaa. Valitkaa vapaasti.

Wanha.