Kesän ja keikkavuoden viimeinen viikonloppu alkoi Viitasaarelta, jossa emme olleet aiemmin soittaneet. Jonain kesänä tosin pysähdyimme sinne uimaan ja pelaamaan jalkapalloa. Hieno paikka!

Keikka oli Hotelli Pihkurin rannassa, johon oli pystytetty Heavy Metal Meeting -niminen kyläjuhla. Sää ei suosinut tällä kertaa juhlaväkeä. Vettä satoi tauotta, eikä ihmiset selvästikään halunneet lähteä liikkeelle. Sen verran vähän väkeä oli paikalle kertynyt, kun bussimme peruutteli lavan taakse. Jo useilta keikoilta tuttuja naamoja oli taas saapunut lavan liepeille keikkaamme odottamaan, joten toki tänäänkin tarjottaisiin täysipainoinen rock’n’roll show.

Soittovuoroa odotellessa testattiin hotellin rantasauna. Uskaltauduimme myös kesän luultavasti viimeiselle uintireissulle. Vesi oli lämpimämpää kuin ilma.

Hiukan ennen keikkaa saimme huomata, mitä seuraa siitä, että amatöörit (mm. allekirjoittanut) ottavat vastuun bussin pakkaamisesta: matkasta oli jäänyt kaikki mikit sekä kitaratarviksesalkku. Mikkejä saimme onneksi lainaan PA-firmalta ja plekuja FM2000:n sälleiltä. Kiitosta vaan! Onneksi sentään yksi varapiuha oli jäänyt vahingossa väärään laatikkoon ja siten tullut mukaan. Sellaista nimittäin tarvittiin, kun piuhani alkoi pätkiä pahan kerran Marraksessa. Langattomalla ei tarvinnut vetää, koska tarvikkeet olivat juurikin matkasta jääneessä salkussa.

Yleisöä ei siis todellakaan ollut kuin parin-kolmen rivin täydeltä, mutta mainioon liekkiin tuokin ryhmä sai meidät piiskattua. Marko oli aivan tulessa.

Seuraavan päivän Jyväskylärockin jälkeen hajautuisimme välittömästä tahoillemme, joten vietimme keikan jälkeen hienon keikkavuoden virallisia päättäjäisiä Pihkurin yökerhossa. Kiitokset paikallisille hahmoille seurasta ja ylöspidosta.