Kiitos uudesta levystä. Mukavaa mättöä. Olen pitkään yrittänyt opettanut koiraani moshaamaan käskyllä “Rokkaa”. Hiljaisuuden julistaja innoitti koiraa niin paljon että oppi tempun. Kiitos tästäkin.

Heh, tuohan toimii.

Onneksi te ette sentään ole vielä liikkuneet massan mukana ja leikanneet tukkaanne!!!

Osa meistä on ehtinyt leikata pitkän tukkansa jo pariinkiin otteeseen. Hygen ei enää tarvitse.

Onko Krapula?

Ei ole, kiitos kysymästä. Sen hankkiminen olisi edellyttänyt viinanjuontia. Krapula kyllä toisaalta kruunaisi tukanheilutuksen aiheuttaman jomotuksen.

Mitä pojat ovat mieltä Stonesta? Mun mielestä se on legendaarinen suomimetalli bändi.

Stone määrää galaksia.

Kiitos hyvästä levystä ja kotikaupungin keikasta. Olen syvästi hyvilläni jos olonne tuli vaivautuneeksi aloittamastani futishoilotuksesta ennen encoreita, enhän mie tahalleen…

Päinvastoin, olo oli kuin Ronaldolla! Oli hienoa lähteä jatkoajalle moisen siivittämänä, kiitos sinulle.

Kiitos.

Itelles.

Pimpelipom! Mitkä biisit on jo varmasti tulevan kesän soittolistalla? Montako biisiä tulee uudelta levyltä? Suomen parasta rässiä soitatte!!

Meillä on ollut aina tapana tehdä uusi biisilista joka keikalle – varsinkin nyt klubirundin aikana kaatuillaan läpi kaikki uuden levyn biisit. Kesällä soitetaan sitten lyhyemmissä seteissä niitä, jotka varmiten toimivat. Joitakin on vielä soittamatta, joten vielä ei uskalla mitään lupailla.

Mitä sanoisitte ihmiselle, joka on kaupannut pois lipun Metallican keikalle nähdäkseen teidät samana päivänä? Tuleeko Minä Elän Lutakossa? Ois vähän niinkö pakko. On se niin tiukka. Satutteko muuten tietämään monentenako soitatte siellä silloin? Tietäis varautua.

No huhhuh, nyt tuli hiki. Lutakossa soitetaan puoliltaöin, ja Minä elän! on setissä hyvin suurella todennäköisyydellä.

Mitäs te armon herrat olette mieltä tuosta Tölkki/Pottupelto/Stratovarius hässäkästä?

Pahaa tekee.

Miltä kotiyleisö vaikutti? Onko se kuinka erilaista soittaa kotipaikkakunnalla kui jossai huitsan nevadas?

Kyllähän sitä kotiyleisön edessä aina jännittää vähän enemmän, vaikka suurimmalla osalla meistä ei yleisössä juuri tuttuja enää olekaan. Mutta porukan meininkihän oli aivan loistava! Se encore-laulu jää luultavasti ikuisesti mieleen.

Kiitos tuhannesti mielettömästä keikasta Lappeenrannassa 19.5! Pääsin humalaan fiiliksistä! Onko sopivaa että kaksivuotias poika osaa laulaa Takatalven?

Sekä pienemmät että isommat lapset ovat tykänneet kyseisestä kappaleesta. Onneksi biisin itsemurhametaforat eivät vielä taida putoilla polvenkorkuiselle.

Moi! Tulkaa(TUSKAN)keikan jälkeen oluttelttaan!

Eiköhän sitä tule pari saunakaljaa nautittua ennen seitsemän tunnin ajorupeamaa Joensuuhun.

Esittääkö yllä oleva kuva Tämän maailman ruhtinasta vai kenties jotain muuta?

Ihan oikein tulkittu.

Näyttää hiukka oudolta tuo kuva etusivulla: KUISMA TARKISTAA SANTUN LAITTEET! Ja käsi oli missä???? : )

Kas, se on sitä huumoria.

Kuis Lappeenrannan keikka meni?

Hyvi.

Miten toi Kuisma voi olla niin söötti? Ihana nallekarhumainenhevisankarini, Kouvolassa halaan sut tainnoksiin ja pistän taskuun ja vien kotio…

Kai sinä ymmärrät, että Kuisma tulee tämmöisten viestien takia työpaikkakiusatuksi?

Mites toi vanha liitto a´la Testament/Annihilator/Metal Church? Aukeaako/kuulostaako tutulta?

Testament on suuri esikuva. Kaksi jälkimmäistä sen sijaan eivät hetkauttaneet silloin joskus, eivätkä hetkauta vieläkään.

Hetkinen..tuossa aiemmin joku oli kysynyt, onko keikoillanne myytävänä muuta kuin paitoja. Vastauksena oli lyhyen ytimekäs “ei”. Vastaus taisi olla niin selkeä, etten ymmärtänyt sitä täysin. Eikö keikoilla sitten ole levy(j)ä myytävänä? Suunnittelin vain tässä, että levy olisi mukava ostaa keikalta, kun en sitä vielä ole hankkinut. Joka tapauksessa, nähdään Kouvolassa perjantaina!

Keikoilla myydään Kurimusta ja Punaista kukkoa. Uusinta lättyä saa toistaiseksi vain kaupoista.

No johan pukkas pojat tiukan lätyn pihalle! Paras levy sitten Exoduksen Bonded By Bloodin! On tullu vissiin Carcassia, Nasumia ynnä muita iloisia veikkoja kuunneltua, sen verran on grindiä paikoin mukana! Tosiaan, tehkääpä seuraavaksi vaikka semmonen “Kukon Mätänevä Suolisto” grind EP! Niin ja sitten vielä kysymys: Tullaanko Death coveria Avoin Hauta kuulemaan enää livenä, esim Provinssissa? Kun on niin perkeleen kova biisi!

Olemme grindin ystäviä ja omasta mielestämme myös ymmärtäjiä… Huomasimme jossain vaiheessa soittavamme Avointa hautaa yleisön pyynnöstä rutiininomaisesti. Semmoinenhan ei tee kyseiselle klassikolle oikeutta. Mutta eiköhän biisi vielä joskus setissäkin kuulla. Yhtään ei osaa sanoa, että milloin.

Moroz! Vaasan keikka oli liikaa mulle…ainoastaan positiivisessa mielessä. Aiva uskomaton setti. Oliko muuten keikalla kitaroilla vireenä DADGBE? Eipä muuta. Vaikenen, koska se on kultaa.

Tuollaista virettähän me ollaan aina käytetty.

Olen antanut itseni kuulla että orkesterien busseis katsotaan runsaasti aikuisviihdettä. Miten on Teidän laita?

Meidän “bussissa” ei ole minkään sortin AV-tekniikkaa. Siellä luotetaan perinteiseen tarinankerrontaan, joka kyllä toisinaan täyttää helvetin huonon aikuisviihteen kriteerit.

Miltä tuntuu noin monen vuoden soiton jälkeen ku kansa ottaa teidät omakseen?

Välillä olo suorastaan ulkopuolinen. Keikalla vilkuilee olkansa yli, että kenelle ne oikein hurraa.

Päivää. Niinni ko mie pelasin tuossa viime viikolla Hördi-Pördiä vastaan NHL-nimistä hokipeliä SaiPalla Norjaa vastaan, ni mie eli SaiPa hävis. Missä vika? Ovatko vuonojen villapaitaveijareiden Black Metal -voimat liian vahvat Lapiksen omille pojille? T: SaiPa-Ripa

Niin, jospa SaiPakin tekisi ensi kaudeksi sopimuksen jonkun jäähdyttelijän sijaan Saatanan kanssa.

Ajattara, ANTAKAA ELÄÄ! Mokoma, MINÄ ELÄN! Lauantaina nähdään! \,,/

Tuttu teemahan tuo taitaa olla. Marko taitaa tosin tuossa siteraata sanaseppoa, joka eleli reilun 100 vuotta ennen Koskista. Antakaa elää on kylläkin nerokas kappale.

Mites toi piratismi? Hyväksyttekö/käytättekö itse/mielipiteenne?

Ei/ei/vituttaa. Perusteluja et toivottavasti kaipaa.

Oletteko sattuneet kuuntelee tuota Damageplan nimistä orkesteria???

Eipä ole osunut ainakaan vastaajan korviin.

Mites toi Tarot uppoo herroihin??? Sellainen ois vielä jotta saako teidän keikkoja kuvata videolle???

Tarot on suuri, vaikka viime aikoina kuuntelu onkin jäänyt vähemmälle. Videokuvaamiselle pitää kysyä lupa meiltä keikkakohtaisesti.

ÖÖÖh… mitä ei saa koskaan tietää(Haudan takaa)???

Kerro sie.

Tota käytätteks te lauluun mitään efektei levyä tehdes….

On siellä ainakin kaikuja ja vähän pitchiäkin käytetty.

Ootteko kuullu To separate the flesh from the bonesin EPn ja tykkäsittekö? Mie tykkään.

Loistava meininki!

Tuttavani Jonathan Corbet kehui teidän levyänne maasta taivaaseen ja toivottaa hyvää jatkoa. Itse mies häipyi Lontooseen kotiinsa… Terveiset myös minulta! T: Jani

Kiitti.

…kunnes löysin levyn heikon kohdan…

Onko tämä joku jatkokertomus?

Terve. Tällanen nöyrä fani utelisi että mitkä levyt ovat Mokoman pojille mieleen metalli-genren ulkopuolelta? Vai onko Mokoman pojat metallisteja henkeen ja vereen ja syöttekö te vain raakaa lihaa ja juotte punasta maitoa suoraan purkista vaikka mikä ois? -Kapa-

Marko ei syö lihaa ollenkaan ja maitokin on rasvatonta (paitsi kahvin kanssa kevyt-maitoa). Mutta heviähän sitä tulee enimmäkseen kuunneltua. Metallin ulkopuolelta alkaa kuuntelutottumukset mennä niin laajoiksi ja monimuotoisiksi, että suosikkeja on aika vaikea listailla. Frank Zappa on aika monelle meistä kovasti mieleen. Ja yleisesti ottaen hyvä musiikki melkein mistä tahansa genrestä kelpaa.

WTF FISH BEER!!

Ei aukea.

Tuosta Koiruoho-kappaleesta ja sen tekstianalyysistä tuli mieleeni, että koiruoho – joka myös absintin raaka-aineena tunnetaan – on venäjäksi Tshernobyl. Tshernobylissä, nykyisen Ukrainan alueella, tapahtui ydinvoimalaonnettomuus huhtikuussa 1986. Räjähdyksen ja tulipalon voimasta suuria määriä radioaktiivisia aineita kohosi yli 1000 metrin korkeudelle. Osa radioaktiivisista aineista laskeutui painovoiman vaikutuksesta maahan, mutta huomattavasti suurempi osa huuhtoutui pilvestä sateen mukana alas. Näin kirjoitettiin joitakin vuosisatoja aikaisemmin eräässä tarukokoelmassa: “Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin. Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.” Onnettomuus saastutti 105 000 neliökilometriä Ukrainaa. 115 000 ihmistä evakuoitiin, mutta 850 000 ihmistä asuu edelleen saastuneilla alueilla. Unescon mukaan noin neljä miljoonaa ihmistä kärsii onnettomuuden seurauksista. Nykyiset arviot onnettomuuden aiheuttamista lopullisista syöpäkuolemista vaihtelevat 14 000 ja 475 000 välillä.

Niin, sanattomaksi vetää.

Oletteko ajatelleet tehdä yhteiskeikkaa Pirisen jonkun(Black Audio esim.) bändin kanssa? Tai yhteisprojektia??? Olisi mahtava elämys…

Enpä usko, että moista olisi mietitty. Toisaalta Pirisen ja Annalan keskinäisessä puhetulvassa on luultavasti käsitelty maailman kaikki asiat.

Hyge kun olet näitä itämaisen viihteen(ei kai aikuis) ystäviä niin meneekö vanha liitto(Sammo Hung/JackieChan/B.Lee/C.Norris ym.) vai tämä uudempi (Jet Li, Seagal ym.) tuotantoaste paremmin selkärankaan?

Hyge vastaa: Nyt on ilmeisesti päiväkirjojen perusteella syntynyt hivenen väärä kuva harrastuneisuudestani itämaisten kulttuurien saralla. Mutta jos noista pitää valita, niin ilman muuta vanhaan liittoon kallistuu.

Tuota…. Kun te olette kaikki syntyneet ympäsi Suomea, niin, miten te olette kaikki eksyneet Lappeenrantaan ja törmänneet lopulta toisiinne? Ja Kuisma… Hyvä kun tulit pois Turust! Jos sinne olisit jäänyt niin varmaan olisit jossain Crashis soittaa

Vanhempamme ovat ilmeisesti olleet liikkuvaa sorttia. Ja kyllähän hippi hipin tuntee, pikkukaupungissa vielä löytävätkin toisensa.

KUISMA!!! Olen antanut itseni kuulla että olet suuri humoristi????

Tämäkin vielä.

Mikä on teidän levy-yhtiönne miehitys?

Katso orkesteri -osio.

Ovatko Kitarasankarit tutustuneet Zakk Wylden tuotantoon??? Entä monsieur Annala, onko Sick of it all tuttua kamaa???

Jossain määrin on tullut kuunneltua. Arvostamme.

Ette ole ajatelleet laittaa mitään kivoja kilpailuita sivuillenne? Esim. jos tietäis jonkun kysymykseen vastauksen saa palkinnoksi Hygen vaikka synttäreille…

Me itseasiassa mietittiin tuon Kuismankin saamaan palautteen perusteella, että Sakara-tuotannon businesta voisi laajentaa seuralaispalvelun puolelle. Nythän meillä olisi jo kaksi äijää rosterissa mobilisoitavaksi keikkahommiin. Kilpailuja löytyy muista medioista, kuten Infernosta ja Tuhmasta lähitulevaisuudessa.

Lähdin kysymään ihan piruuttani jotta myykkö Tumppi mulle kitaras,sen V:een?

Tuomo vastaa: Sori, Gibsonia en myy koskaan. Sillä soitellaan kotona kalsarit jalassa viskilasi kourassa.

Kouvolan Anttilassa näky olevan Teidän levynne tällä viikolla neljänneksi myydyin : )

Itseasiassa tuo taitaa olla koko Anttila-ketjun sijoitus. Pikkuisen hurjaa.

Perhanan äkkiä niitä paitoja sinne Airon musiikkiin! tilasin mutta ne oli loppunu…

Kohta niitä rättejä taas saa, malta heti..

Kiitoksia kun tulette kesälläkin tänne Oulun suuntaa keikalle…jokohan saatais Slayerin veroin pitti aikaseksi. -Moshpit-

Ouluun on aina mahtava tulla, vaikka matka onkin silkkaa murhaa.

Moneltas esiinnytte Nummirokissa?? Täytyy tietää missä välissä pitää juominkeista taukoa… Kaveri lupas kirjottaa tisseihin Mokoma ja paljastaa ne keikan aikana (naispuoleinen). Miltäs kuullostaa??

Soittoajasta ei ole vielä tietoa. Kannattanee seurata Nummirockin sivuja. Tissejä ei kyllä pahemmin ehdi keikalla vilkuilla. Saattaa siis mennä viuhahdus hukkaan, mikäli niitä on meille tarkoitus esitellä.

ei jumalauta… teidän kuopion keikka oli minun elämäni paras keikka! ja uusi levynne on jotain aivan käsittämätöntä!! Vade retro, SATANA!!! pitäkää tästäki eteenpäin saatanat kurissa..

Omat saatanansa kullakin, ei oo helppoo.

Ja sitten Makelta. Mikä on mielestäsi tekemistäsi biiseistä paras/mukavin laulaa(tai jotain) lähellä sydäntä?

Marko vastaa: Mukavinta on laulaa kappaleita joissa ei tule turhan kiire. Jos kappaleessa ei ole lainkaan hengähdystaukoa, saattaa keikalla huomata huutamisen sijaan vain huohottavansa. Hyviä ja laulullisesti rentoja ralleja ovat Kurimuksella mm. Tämä puoli ja Lupaus, ja Ruhtinaalla Toista maata, Haudan takaa ja Minä elän!

Markolle kysymys: John Tardy vai Bruce Dickinson?

Marko vastaa: Molemmat toimii, mut jos miun pitäisi kaupan kassalla pyytää tulitikkuaski ja muovikassi, niin mielumminhan sitä korisis vakuuttavasti kun puristaisi itseään munista ja kiekuisi.