Kummipoikani Sisu 2 v luki Rumbaa, jossa kannessa Mokoma. Sisu osoitti Annalan Markoa ja totesi: “ÄITI, KATO, KILIPUKKI!” Hehhehee… hassua!

Lapset, nuo pienet ihmiset.

Pari kyssäriä Markon suuntaan: Onko joku lääkäri kieltänyt liian moshaamisen? Muistelisin että jossain vanhassa Hamarassa mainittiin festarijutun yhteydessä jotain sellaista (vai oliko se sitä huumoria mistä minä mitään en ymmärrä?). Ja toinen: Miten tuo sanoituspuoli menee, onko biisi yleensä säveleltään valmis kun sanoitat sen? Vai sattuuko joskus toisinkin päin? Kiitoksia, -jooseppi-.

Marko vastaa: Niskassa oli päänvenyttäjälihas jäänyt jännitystilaan viime kesänä, mutta on nyt jo kunnossa. Eihän ne lääkärit mitään kiellä, kehottaa vaan ja sanoo, että kuolema tulee, jos ei tavat muutu. Tekstien tekeminen on kyllä sen verran monimutkaista mystiikkaa, että ei riitä internetissä tila, jos ryhtyy siitä tässä avautumaan.

No niin. Ensinnäkin suurkiitokset uskomattoman hyvästä levystä. Sitten varsinainen kysymys: Onko kurjien kuningas tämän maailman ruhtinas? Tuli vaan mieleen kun tuossa Kurimus-levyllä jossain kappaleessa sanotaan “Minä kurjien kuningas, kuljen kruunu kallella pään”. Tuossa teidän levyn kannessa (joka on tosi hieno)(oikeasti) on otus, jolla on kruunu päässään, ehkä vähän kallellaan.

Vainotun ja Ruhtinaan välillä ei ole mitään suunniteltua yhteyttä, mutta ainahan historian voi kirjoittaa uusiksi. Se kruunu ruhtinaan päässä on kallellaan siksi, että kuvassa on ruhtinasta esittävä patsas, jonka kiviseen päälakeen kruunu on asetettu. Se ei oikein istu, kun kruunu ei ole mallia “one size fits for all”.

Mistä Idea “Haudan takaa” tai “hiljaisuuden julistaja” sanoituksiin? Thrash Till Death!

Marko vastaa: Haudan takaa käsittelee omantunnon kanssa kamppailua. Idea syntyy kun katsoo kanssaeläjiään ja sitten vielä tihrustaa itseään peilistä. Hiljaisuuden julistajan pointti on siinä, että välillä olisi hyvä lyödä naama umpeen, ettei tulisi elämältä käkättimeen. Idea tulee omasta riittämättömyydestä tässäkin asiassa.

Hienon keikan rykäisitte Torvessa, kaikesta huolimatta. Kiitos! Toivottavasti herra Saikkosen purukalusto ei saanut pysyviä vahinkoja. Taitaa tuo legendaarinen räkälä olla jo liian pieni teidän kaliiberinne kokoiselle bändille. Kun seuraavaksi tulette Lahteen, niin tulkaa ihmeessä Finlandiaklubille. Vieläkään en kyllä lämmennyt Hyiselle sylille. Varsin sopivaa. Hyvä että sentään Seiskan soititte. -Sai Paha Palkkansa-

Tuomolle tuli hammaslääkärireissu. Torvi kävi todellakin liian ahtaaksi.

Kumpana päivänä mokoma esiintyy tammerfesteillä, 15. vai 16.? nämä sivut väittävät toista kuin tammerfestin omat sivut.. onko tarkemmasta esiintymispaikasta vielä tietoa?

Meidän sivujemme keikkapäiväinfo perustuu Dex-Viihteeltä saamaamme infoon. Lisäksi sivuillamme listattujen keikkapäivien yhteydessä lukee “Oikeudet muutoksiin pidätetään.” Paikastakaan ei ole tietoa.

if you made your songs in english you would increase your fan base much more… good stuff, good luck

That’s so true. If only we could write lyrics in English… Just kidding. Finnish suits us fine, no need for new experiments at the moment.

Mitäs Marko tykkää Calliston uudesta levystä?

Marko ja Kuisma tykkäävät Callistosta kovasti.

Moro..!!! Kiitti siitä teidä levystä (Olleksi olkoon!) Se on tosi hyvä!! T.Olle

Olle hyvä.

Onko Haudan takaa -biisillä jotain tekemistä Stephen Kingin Uinu, uinu, lemmikkini -teoksen kanssa? Ainakin sanat muistuttavat kyseisen kirjan tarinaa.

No ei.

Jos tuutte keikalle Ruotsiin nii ottakaa Reclusion mukaan, joko lämppäriks tai sit vaan yhteen tuplakeikkaan. Se ois kova asia. www.reclusion.nu

Ok. Pistetään korfan taakse.

METALLICA!

Niin.

hehehee…ja stipendirahat menee tietty teitin levyihin ja paitoihin.

Hyvä, levy-yhtiömme kiittää.

Työ ootte kyl niin hyvä/mainio bändi. Miun kaveri vaa naureskeli ku sain “ruhjeita” teijän keikalta Kouvolan Rytmikatissa mut sit taas Metallican keikalta ei mitään. Heh. Vaikka olin 5 m lavasta. Teijän pitää toteuttaa Provinssissa se kalsari-shou. Se olis kyllä niin mainio. Samaan aikaan soittamassa joku upee Distillers ja sit työ rässiä kalsareissa. Heh. Harkitsetteko? Kuka “orkesterin edustajista” tähän vastaa? Marja

Vai että kalsari-show. Taitaa jäädä väliin.

Marko “The Fucking” Annala, ette vetäneet sitä vetäkää töpseli – coveria (Pull The Plug) niinkuin pyysin. Muuten aivan mahtava setti Lutakossa, harmi ettei edes ääni mennyt vaikka kuinka huusin. Niskat aika jumissa, mutta tänään ne menee vielä enemmän jumiin Diablon tahdissa. Kiitän.

V*ttu me mikään jukeboksi olla, emmekä ole edes koskaan soittaneet mainitsemaasi kappaletta. Että silleesti. Muuten sanomme että ole hyvä.

Teidän musiikki antaa mun elämälle tarkoituksen! Itsemurha ei ole ollut kaukana… mutta teidän musiikki ja keikat antaa ymmärtää että elämässä voi olla hauskaa ja elämisen arvosia asioita. Jatkakaa… Kiitos teille.

Ole hyvä vaan, hyvä että musiikkimme vaikuttaa noin voimakkaasti. Koita kuitenkin etsiä elämääsi jotain muutakin sisältöä.

Hienoa että listoilla näkyy muutakin kuin poppia tms. Minuun ei teidän musiikki juurikaan kolahda mutta kyse taitaa olla lähinnä makuasiasta. Ja kysymykseen. Mikä on päivän väri kun muutakaan ei tule mieleen.

Onhan listoilla ennenkin ollut heviä. Ja tämän kuten kaikkien muidenkin päivien väri on musta.

Ootteko huomannu, että Airon musiikki on aika vekkulipulju. Mokoman Kurimus-cd maksaa (19,90) enemmän kuin Tämän maailman ruhtinaan hovi -cd (17,90), hjeij! No mutta eihän tämä markkinointi ole edes pahaa, että tuoreinta levyä myydään halvemmalla. Katselin tuossa maakuntamatkailun seuraamuksena eri paikkakuntien Tiimarit, Seppälät ym. puljut läpi niin joka paikassa myydään Antti Tuiskun albumia. Siinä on vasta tyrkytyspromootion makua! No ei mutta kun hyvää listalla keikkumista vielä kun siitä saatte nauttia, kohta voi tulla jo hätä. Ja hyvvee kessee.

Promootiota on monenlaista. Hyväksi se muuttuu silloin, kun tavara käy kaupaksi.

Saa onnitella. Sain valkolakin ja neljä L:ää! Ja koko kirjoitusten ajan päässä pyöri Houkka!

Onnea vaan hienosta suorituksesta! Siitä se oikea työnteko sitten alkaa.

Lutakon harvalukuisen naamakatraan yksipää kiittää ja kumartaa!!!Jotkut asiat vain pysyy ja paranee…hattua nostaen teidän remmille!!!Kahta EN vaihda,toinen on MOKOMA ja toinen…!!!Himoksessa mosh part.2 …siihen saakka…pysyn vaiti…neulaa ja lankaa!!! -RudiHalla-

Ole hyvä. Deathroitissa oli tänä vuonna ilmeisesti hieman hiljaista, mutta ainakin meidän näkökulmasta tunnelma oli mainio.

Himmel! Sukeltakaa. Onpa tultu pitkä matka siitä kun tovereiden kanssa heiluttiin teidän keikalla Nosturissa… 120 Päivää oli juuri ilmestynyt ja lämmittelitte Kotiteollisuutta. Eturivissä päätä heilutettiin, mukana laulettiin ja meininki oli kauhea… Ja nyt te pirut heilutte listan kärjessä… Hienoa. Ja Rouvakin innostui TMRH:sta vaikka onkin tunnelmamusiikin ystävä muuten. (Vaikka onhan teidänkin veisuissa tunnelmaa vaikka muille jakaa.) Ps. Huomenna Torveen, pankaa Rässäten. Mosh! “En voi vielä luovuttaa!”

Tässä viime aikoina on todellakin ollut vähän kaikenlaista.

onkos uuden (aivan mahtavan) levyn lyriikoita tulossa??? kun ei itse jaksaisi kaikkia kirjoittaa. sanat täytyy olla vaikka perimmäisellä hyllyllä vaikka kaikki sanat muistaisi, periaate…

Levyn sanat löytyvät edelleen levyn kansivihkosesta, pelle. Ja jos et jaksa kirjoittaa niitä itse, niin pyydä äitiltä apua.

Terveisiä Kuismalle! Olet tosi söpö ja hyvä kitaristi. Provinssia odotellessa…

Perille meni. Tai en ole varma. Onko normaalia jos miehellä on silmät auki, mutta se on hiljaa ja suupielestä tulee kuolaa?

Menkää parturiin saatanan läskit. Vitun hyviä biisejä muuten noi kasvot kohti itää ja hilajaisuuden julistaja.

Ok, mennään sitten.

Voisiko joku ystävällinen persoona laittaa mokotabbiin basso tabulatuureja t: Pieni Pojankoltiainen

Kysyppä asiaa Mokotabista.

Annala o iha luolamiehen näkönen ja sit oot iha ihqbeibe!

Iih.

Tuntevatko Mokoman herrat kunnioitusta Suomen hienointa orkesteria Yup:tä kohtaan? Mielestäni nämä sivutkin ovat hyvin samankaltaiset kuin Yup:n. Onko Jarkko tehnyt yhteistyötä kanssanne. Kiitos etukäteen. Rovaniemelle? Milloin? Ehkä joskus.

YUP on todellakin hieno orkesteri. Jarkolla ja Markolla on sellainen taiteilija-taiteilija suhde, ja he kommentoivat keskenään toistensa tekemisiä. Toivottavasti saamme järjestettyä jonkinlaisen Lapin-rundin vielä joskus. Se ei ole ihan helppoa, mutta asiasta on jo puhuttu.

Kuuntelen tässä juuri Kurimusta, ja totean vaan, että kesti vuosi kunnes se aikoi TODELLA KOLAHTAA. TMRH kolahti aika perkeleesti heti alusta alkaen, mitähän vuoden päästä mahtaa käydä.. On muuten kiva että olette aktiivisia kotisivujenne suhteen, ja te rokkaatte keikoilla! On mahdotonta kuvailla miten paljon te merkitsette minulle. Kiitos teille hyvästä musiikista ja kaikkea hyvää koko orkesterille ja jäsenille erikseen.

Kiitos palautteestasi. Nyt taas jaksaa.

Ovatko bändinne kaikki jäsenet yhtä heteroita kuin Santtu? Tuolla ei juurikaan ole merkitystä, mutta loistavaa uutta tuotosta ja onnea kovasti teille kaikille.

Ehkä muut ovat jopa hieman heterompia.

Terve, Hieno idea teillä nämä nettisinglet ja muu ilmainen media mitä sivuilta löytyy. Taitaa olla lähes uniikkia näinkin suurelta bändiltä suomesta (mitään hikisiä sampleja ei lasketa). Täytyy hattua nostaa että olette konseptin saaneet toimimaan ja levyjäkin myyneet silti enemmän kuin reilusti. Tuottaako kenties minkäänlaista mielihyvää tällainen vapaampi malli näinä tahallaan huononnettujen (kopiosuojattujen) levyjen ja p2p-käyttäjien jahtaamisen aikana? Sitten kiittäisin vielä TMRH levystä. Aikaisemmat tuotoksenne ovat mielestäni kärsineet ei-niin-monipuolisesta äänimaailmasta, mutta TMRH iski minuun tältäkin osin sitten 🙂

Kiitos. Konsepti näyttää hyvinkin pitkälti tekijöiltään.

On se perhana! Ei ois ikuna päivänä uskonut että näinkin “raju” metalli menestyy näinkin “Idolssia”- ihannoivassa maassa. Onnea listasijoituksesta ja ens viikolla ykkönen sitten. Kumarran teitä oi edelläkävijät. Levy on loistava.

Kiitos, vaikka oltiinkin “vaan” 9.

Slayer vai Metallica?

Slayer.

Vilkasin tuolta Airon Musiikin kotisivuilta noita Mokoma-tekstiilejä, ja aika niukanlaisesti kokoja näyttää olevan. Käykääs te mokomat murjasemassa, että varsinkin suurempikokoisia huppareja saisi olla!

Airolle lähti paitatoimitus. Tilanne parantunee sen myötä hieman.

Marko näytti tosi kovalta jätkältä siinä Stone paidassa kun olitte vieraana SubTV:n chatissä.Mä aion hankkia samanlaisen paidan.

Ok.

Kyllä oli Mokoma tulessa Yo-talolla..Kiitos!

Oltiinhan me, ei tosin ihan ilmiliekeissä, mutta kuitenkin.

Millos pojat mikkeliin suuntaa?

Keikasta ei ole tietoa. Läpi ajetaan useammankin kerran.

Odotan innolla tuloanne Kuopiorokkiin. Olisin teitä tullut katsomaan jo Tuskaan, mutta se jää väliin tänä vuonna.

Kuopiossa sitten.

Onneksi olkoon!!! Olette juuri saavuttaneet teinipopin kakkossijan suomesa. Kun pääsette viel MTVn TRL ohjelmaan, niin minä nostan hattua. Ala marko laulaa puolialasti “olet radioaktiivinen” (your toxic) niin olette varmasti ykkösiä. Sattui tässä kuukausi takaperin niin, että tein projekti työn yhtyeestänne, ja yksi luokkalaisemme sanoi “onpas ruma mies, varmasti on paska laulamaan”. kolme viikkoa kuluu, ja olette mehuhetki chatissa vieraana. Sanoin samalle mulkulle, että nyt tulee kuuluisa bändi kesäksi”, ja nyt olette KAKKOSIA. Arvaa vituttaako sitä samaa sälliä, heh heh… PS:GET FILTHY IN TRASH.

Näin on. Meitä ei muuten kannata enää kuunnella, koska olemme myyneet itsemme.

Vedetäänpä tänne spedeilyn ja hehkutuksen keskelle lähes asiallinen kysymys. Eli löytyykö orkesterin jäseniltä mitään ns. noloja suosikkeja? Siis levyjä, joita ei juuri kehtaa sanoa omistavansa, ja joista kuitenkin pitää niin pirusti? Annan esimerkin: Fleetwood Macin “Rumours” on meikeläisen mielestä loistavaa aikuisrokkia, sanokoon muut mitä vain. Ja nehän sanoo! Tunnustukset kehiin, punastelematta!

Jos UDO:n Faceless worldiä ei lasketa, niin sitten ei löydy. Tykkäämme omasta mielestämme hyvästä musiikista, kuten kaikki maailman ihmiset.

Mainio levy taasen. Se on sanottu jo monesti tuolla, joten täytyy kehua väliin vaikkapa levyn kuvituksia. Toimaavat nekin tyylillä. Ette taida osata ryssiä mitään, vaikka yrittäisitte. No, ei haittaa yhtään.. -väsy houkka-

Kiitos kehuista. Kyllä me varmaan saataisiin huonoa jälkeä aikaiseksi, jos emme suunnittelisi ja miettisi asioita huolellisesti.

Mistä niitä elämiä saa? Elänkaupasta?

Kerro ihmessä jos tuo selviää.

Kun näihin Valuun ja Mokoman 120 Päivään ei pääse käsiksi, niin voisitteko edes tarjoilla sanoitukset?

Ei voida.

“makaan maassa,nelinkontin!Suu täynnä ruohoa!” kuulosta hauskalta. Siispä kysyn: Mistä moisia sanoituksia keksitte?

Niitä keksitään elämästä.

Onks Annalaa näkyny? Mokomaa ei löydy mistään!

No justhan se tuossa pyörähti.

Niinkun niitä Viperejakin on 1000FM, 100FM, 200FM jne…

Tuomolla on siis ESP VP, johon on vaihderttu Seymour Duncanin Custom Custom -mikit. Nuo listaamasi mallit ovat LTD-sarjaa.

Kerry King ja W.A.S.P… Ei huonoa…

No ei.

Onko unen veli Kuolema?

On.

Se on muuten aika helevetin hieno se Kuisman punanen verkkatakki!

Selvä.

Jouduitteko tekemään kuinka merkittäviä muutoksia bassosäveliin yms. kun basisti vaihtui?

Öö.. ei. Miksi niitä olisi pitänyt muuttaa?

Mitäs jätkät diggaa Kuopion hevilegenda Tarotista? Mahtavaa menoa, sanon minä! Mutta niin on teiränkin uusi levy, todellakin! 🙂

Tarotin äijät on äijiä.