Hienoa MARKO! Olet saavuttanut sen mistä lapsena unelmoit. Olet äitini serkku,leikitte pienenä kuulemma inkkaria metsissä. Haudan takaa video on tosi siisti. Terveisin: Mirka p.s. terkkuja myös serkku likoilta Kanavansuulta…:D

Marko vastaa: Kiitos onnitteluista ja terkuista Mirka! Inkkarileikit on jäänyt viime aikoina melko vähiin, mutta tilalle on tullut kaikenlaista muuta lekkeripeliä. Semmosta se on elo tänä pänä.

Marko! Olen muutaman kerran nähnyt sinut Lappeenrannan kaupungin kirjastossa, ja joka kerta näytät yhtä eksyneeltä kuin Robinson Crusoe, kantaessasi isoa pinkkaa kirjoja käsissäsi ja pälyillessäsi kakkuloittesi lävitse kuin etsien jotain, mutta mitä? Mitä oikein etsit, Marko?

Marko vastaa: Oletkos lukenut William Dafoen Robinson Crusoen? Robinsonhan ei haaksirikosta pelastuttuaan enää kyennytkään elämään mantereella, vaan kaipasi takaisin saaarelleen, jonne elämän ehtoossaan vaapaaehtoisesti palasikin. Jotkut ihmiset vain yksinkertaisesti ovat onnellisempia ollessaan eksyksissä.

Onko tietoa stellan keikan muista orkestereista. Koittakaa pitää se lipunmyynti siellä aisoissa ettei ihan kokonaan karkaa käsistä.(jonotetaan ja jonotetaan stellaan mutta mitään ei tapahdu..)

Stellan ohjelma ei ole tiedossamme, eikä lipunmyyntikään ole meidän hallinnassamme. Eiköhän siitä ihan hyvä ilta tule.

Nummirockin keikka oli aivan saatanan kova! Jäi lordi vähän näkemättä (novoiharmi) kun ei päähän vaan mahtunu se ajatus että “ei ne nyt enää soita ku kamatki on viety pois” 🙂 Kiitoksia vielä kerran, Puustockissa nähdään, jospa siellä sitten soittoaikaa parillekkin encorelle 😀 -Luca

Heh, toivossa taisi olla hyvä elää.

Nyt TMRH:n intensiivisen tehokuuntelun jälkeen, on pakko tulla avautumaan tästä levystä. Ensin levy tuntui “hajanaisemmalta” Kurimukseen verrattuna. Biisit erosivat toisistaan sen verran paljon. Ensin kokonaisuutta oli hiemna vaikea hahmottaa. Sitten se iski: Levy on todella loistava juuri biisien erilaisuuden takia. Kokonaisuus on loppujen lopuksi todella vahva ja yhtenäinen. Kappaleiden järjestys on juuri oikea. Se on todella helppo kuunnella alusta loppuun. Yhtäkään kappaletta ei tarvitse skipata. Ja taas toisaalta, jos ei halua kuunnella koko levyä putkeen läpi, siellä on kappaleita moneen erilaiseen mielentilaan. Tahdon kiittää teitä tästä levystä. Se on yhdellä sanalla kuvailtuna LOISTAVA.

Vau ja kiitos. Terävä analyysisi osui taiteiljaa herkkään kohtaan. Työmme ei siis ole mennyt hukkaan.

Tietty Machete päätyy Sakaralle…

Tuskin. Siinä ei olisi hirveästi järkeä.

Hassua kun selaa noita vanhoja uutisia ja vertaa näihin tämän hetkisiin – edistystä on tapahtunut! Komiaa katseltavaa kun pikku-Mokomasta on tullut ajan kuluessa mokomakin köntys!

Hommat on nyt monta kertaluokkaa isommalla kun vuosi sitten ja sillonkin hommat olivat jo liian isolla.

mitä musiikki tyyliä edustatte?

Media on lokeroinut meitä taiderockista thrash metalliin. Itse pidämme itseämme metallibändinä.

moi mokoma! mikä mahtaa olla köörihuuto? Kuis monta kertaa oote vieraillu Alastarolla ja millanen oli tunnelma vierailun jälkeen? paskamainen vai

Köörihuuto on sellainen, että lauma ukkoja (kööri) huutaa rytmikkäästi musiikin tahdissa (vrt. esim. Mene ja tiedäPoltetun maan taktiikkaa).

Terska! Kysymys olisi semmoinen, että mihin aikaan aloitatte soittamaan Tampereen Klubilla Tammerfestissä 15.7? Jos vaikka ehtisi Niskalaukauksen jälkeen tulla vielä teidätkin kuuntelemaan..

Luulisi että puolilta öin, mutta varmista ihmeessä tarkka aika keikkajärjestäjältä.

Tuleeko Ruisrockkiin teidän paitoja myyntiin?

Mitä luultavammin.

Uskaltaako Teidän kanssanne tulla puhumaan jos teihin törmää? Nim. ujo tyttö

Uskaltaa toki. Ota vaikka äitisi mukaan esiliinaksi.

mistä löytää basson tabsat

Ei mistään. Pyydä mokotab.tk:n porukalta kauniisti, niin tiedä vaikka innostuisivat.

Jumatsuiluka!!! Tsekkasin Macheten ja se pötkii!!! Ja Kuisma: SIE OLET BASISTI!!!

Hyvä. Ja Kuismahan se vasta henkinen basisti onkin.

Mielipiteenne CMX:n aurinko ja aura- levyistä ja bändistä yleensäkin? CMX:n äijät kehuvat mokomaa aika ajoin sivuillaan..

Mitä tuohon nyt voi sanoa, kun että CMX on vaikuttanut meihin ihmisinä jo 15 vuoden ajan.

ja siis puustockin keikasta on tiedossa hyvä mitä olen arvon herroja kuullut

Toivotaan!

Kerkiättekö pellavaan kattoon Entombedin möyrimistä???

Saas nähdä, kiinnostais kyllä.

Onko Teillä aavistustakaan kuinka muutitte SuomiMetallin käsitteen? TRÄSSIÄ se olla pittee!!! Hell jeah hitsi…

Hell jeah vaan isselleskin.

Mistähän noita Macheten paitoi sais???

Mistä minä tiedän? Kysy asiaa Macheten sivuilta, www.the-machete.com.

Muistaakos Marko niitä typpejä kenen kanssa juttelit Provinssissa Meshuggahin keikan jälkeen? 🙂 Kassellaan Tuskassa sit. Rok rok. \,,| |,,/

Miksi en muista mitään?

Teillä on keikka 15.7 Tampereella klubilla jos en väärin muista..? joten kysymykseni kuuluu että monenkohan aikaan olette settiänne aloittamassa? toivottavasti mahdollisiman myöhään että iltavuorolaisetkin pääsee mukaan!

Ymmärtääkseni kyseessä on normali klubikeikka, ja jos olettaa että soitamme viimeisenä, niin veto lienee puolilta öin. Varmista soittoaika keikkajärjestäjältä!

Moro moro. Ollaan täällä Oulun suunnassa ens viikonloppuna muuttamassa kämpästä toiseen ja tulipa mieleen kysyä et joko Toista maata on treenattu esityskuntoon. Palkitkaa ahkerat työmiehet- ja naiset repäskää biisi Torilla sit sunnuntaina. Ois mukava kuulla ne Stonehtavat stemmakitarat livenä. Kunniaa Latvalalle! Nähdään sitte siellä. Pete

Hail Latvala! Toista maata on hankala keikkakappale, mutta kyllä me sitä taas joskus kokeillaan. Jotenkin se toimii paremmin sisätiloissa kun ulkolavoilla.

Mitä tavoitteita teillä enää on? Siis musiikillisia tavoitteita.

Loistava kysymys ja samalla kovin vaikea. Tavoitteena on tehdä omasta mielestämme hyvää musiikkia levy kerrallaan. Samalla yritämme kehittyä muusikkoina ja ihmisinä. Oliko vähän lattea vastaus?

Heh, Helsingistä löytyi 120 päivää uutena, hinta 18 e. Ei paha. Nummessa tarttui videokameralle aikamoisia kuriositeettejä. Ehkäpä jokin pätkä Rotten Sound/Mokoma -haastista nähdään jossain vaiheessa jossain. Toivottavasti :> Kesän jatkoja, Tuskaan sitten mukaan sitä pitkähihaista Ruhtinas-paitaa koossa XL, please?

Videokamerat pitäisi kieltää lailla. Pitkähihaiset ovat lähes finaalissa, joten ei uskalla luvata mitään.

Hyvä Mokoma väki,Teidän tekemissänne albimeissa on hyvin nousujohteista musiikkia, etenkin 2 viimeisintä albummianne, kurimus ja tämän maailman ruhtinaan hovi ovat olleet hyvin Esimerkillistä Mokomaa. Kysymykseni koskee että aiotteko te tulevaisuuden albummeissanne tehdä mitään radikaaleja muutoksia vai pidättekö te tämän klassisen rynkytyksen linjan? ja jos te aiotte tehdä muutoksia niin millaisia muutoksia te aiotte tehdä? ps:älkää tehkö muutoksia tai jos teette niin ajelkaa naamanne.

Kiitos. Yritämme jatkossakin pitäytyä tekemään sitä mitä parhaiten osaamme, mitä se sitten tulevaissuudessa onkaan. Ja sinfoniaorkesteria ei levyillämme koskaan tulla kuulemaan… *koputtaa puuta*

Harmi ettei Mokoma ole saanut ansaitsemaansa julkisuutta Suomessa. Kummallisesta nimestä huolimatta Mokoma kyllä hakkaa Trio Niskalaukaukset yms. ja bändi on kyllä mennyt kokoajan parempaan suuntaan. Tämä teidän uus levy on todella hyvä, kiitoksia ja jatkakaa samaan malliin 🙂

Eiköhän meillekin sitä julkisuutta ole tullut ihan tarpeeksi. Kiitos kuitenkin tsemppaamisesta.

Ja vielä listoilla… -Julmettu-

6. listaviikko toden sanoo.

Mariska on ihan nätti plikka. Vai?

Kedon kaunein kukka.

Onko tuota Tuska 2003-taltioinnissa esitettyä Avoin Hauta-kappaletta julkaistu millään levyllä? Ainakaan nimi ei osunut silmiin tuolla sivujen musiikki osastolla. Kiitos ja isoa kättä tuosta nummirockin keikasta. Jätkät pisti tosiaan lavalla parastaan ja jytke tuntui meikäläisen selkärangassa vielä monta tuntia keikan jälkeen. Ja sitten vielä kiitosta Markolle lyhyestä juttu tuokiosta paitakojun luona. Pistän sitä paitaa tässä tilaukseen kunhan viime kuun palkat tilille tulee. kun satuttiin lompakko siellä nummijärvellä varastamaan

Ei ole. Kyseisen Death-lainan julkaisuun yritettiin saada lupa Schuldnerin perikunnalta, mutta ameriikkalaiset lakimiehet estivät levytyksen.

Joku elämässään vähemmän aikaansaanut warettaja hehkutti tossa aikasemmin netti-imuttelun hienoutta.Mitäs mieltä arvon herrat ovat kappaleiden yksittäismyynnistä netissä? Meinaan toisin kuin teillä,monilla bändeillä on vaan ne pari kolme kappaletta levyä kohden jotka kiinnostaa kuunnella. Terkuin Ziib

Tuo yksittäismyynti on albumikokonaisuuksia tekevien orkestereiden kannalta hankala juttu, aivan kuten itsekkin olit asian pohtinut. Levy-yhtiömme on suunnitellut lähtevänsä mukaan mp3-filejen irtsarikauppaan, ensisijaisesti testaamaan konseptin toimivuuden.

Soitatteko Pihtiputaalla saapasjalkaöissä Kasvot kohti itää??? Väsynyt atlas???

Voi hyvinkin olla että soitetaan.

Teidän pitäsi kyllä järjestää myös jotain vieroitushoitoa. Vierihoitokin käy..

Saamasi pitää.

Mikäs nyt olikaan kantanne kristillisyyteen? Ensimerkiksi Uni Saa Tulla -kappaleen voisi tulkitä jopa kristilliseksi lyriikoittensa perusteella(mitä muuten “unen veli” tarkoittaa siinä yhteydessä? Kuolemaa?). Etusivulla “kristittyjen jumala” on kirjoitettu pienellä mutta eräässä kysyttyä kohdan vastauksessa on painotettu, että paholaisen nimi “ansaitsee tulla kirjoitetuksi isolla”. Uskooko kukaan yhtyeen jäsenistä kristittyjen jumalaan? Ainakaan ei ole epäilystä etteikö satanisti-imagossanne olisi samaa markkinointikikkailua kuin kymmenienvuosien takaisilla veteraanihevibändeillä =D.

Itse itseämme toistaen: Mokoma-orkesteri ei tunnusta mitään väriä tahi aatetta. Yksityishenkilöinä olemme sitten mitä olemme, mutta se ei kuulu tähän. Marko tekstittää kappaleet, ja olisi kovin erikoista jos miehen sielunmaisema ei jotenkin peilautuisi lyriikoiden kautta. Että siitä vaan johtopäätöksiä tekemään. Ja kuolema on todellakin unen veli.

On aivan selvää, että se teidän Avoin Hauta kappale suora suomenkielinen käännös DEATHin OPEN CASKETista. Hyvä piisi, sitä ei voi kiistää

Ok, ei sitten kiistetä.

Destroy, Erase, Improve vai Chaosphere? Nothing on myös helvetin hyvä levy, muttei yllä noiden kahden tasolle. Vai?

Vaikeata… DEI oli klassikko jo syntyessään. Muut Meshuggahin 3 täyspitkää ja None-EP ovat melkolailla samalla viivalla, vaikka keskenään erilaisia levyjä ovatkin.

Mahtaa olla hyvää meininkiä tiedossa 15.7. Tammerfestissä, mutta kai meinaatte soitella jotain vanhempiakin biisejä, kuten esmes Pillipiiparin tai vaikkapa Teon Teoriaa? Lisäksi kiittäisin teitä herrasmiesmäisyydestä kun viittitte tosissanne vastailla faneillenne ja muutenkin käyttäydytte ihmisiksi, vaikka hevipetoja olettekin :p

Hehe, kiitos vaan. Teon teoriaa on mahdollisuuksian rajoissa. Jäädään odottamaan mitä Tampereella tapahtuu.

Pakko on pistää kyllä vähän negatiivistakin palautetta ettei kusi pääse teille nousemaan ihan päälaelle asti: Kuulin radiosta tuon “Uni tulla saa” tms. -biisin. Ei vakuuttanut. Biisi kuullostaa siltä että se on kyhätty kasaan studiossa puolituntia ennen purkittamista. Laulumelodia varsinkin kuulostaa purkituksen aikana keksityltä. Ette itsekään ilmeisesti odottaneet tuosta mitään hittibiisiä…..olenko oikeassa? Nyt vaikenen.

No pistä ihmeessä. Uni saa tulla -kappaleen sävellys on ollut olemassa jo kauan ennen levytystä, joten ihan tuulesta temmattu tuo biisi ei ole. Biisi poikkeaa kyllä tunnelmaltaan muusta levystä, mutta se on kyllä tahallista. Lisäksi alusta asti oli selvää, että Uni saa tulla on levyn viimeinen kappale, ja että Toista maata avaa levyn.