Helvitti, musta on tullu Mokoma-fani! Trakoituksena olisi hommata tulevaisuudessa Kurimus sekä Valu ja myöskin 120 päivää levyt omistamieni lisäksi. Ja kaikki sai alkunsa harmittomasta Takatalvi- biisin lataamisesta netistä. Sitten imutin Kurimus- levyn (anteeksi?) mutta jos en sitä olisi koskaan ladannut, en olisi tietoinen teidän musiikistanne oikein millään tavalla. On niin kova levy, että pakkohan se on ostaa. Vielä kun saisi niitä Kukko- paitoja nettipuotiin..*vinkki vinkki*. Ei ne muut paidat niin hienoja ole..

Jep jep, siitä vaan tilailemaan. Kukkopaitoja saa toistaiseksi vain fiilispohjaisesti joiltain keikoilta. Eh..

MöS! Pukkas tuo Metallican keikka päällensä viimeks samaan aikaan kun olitte jyväskylä rock cityssä ja aukes perse just sillon ku tuskaan piti varata liput. Elikkäs asia on korjattava Lauantaina 24.7 Juvalla. Aattelin et tuleeko sinne puustockkiin myyntin niitä punainen kukko paitoja taikka noita lippiksiä mitä oli tuol kuvagalleriassa uhellä kaverilla päässä?

Kyllä siellä rättejä myydään, katsotaan mikä on silloin varaston tilanne.

Onko kukaan Mokoman miehistöstä innokas konsoli- tai tietokonepelien pelaaja?

Joskus eräät pelailivat enemmänkin. Nyt on tainnut jäädä vähemmälle.

NYT EI VOI SANOA MUUTA KU PERKELE! kaikki rovinssi kuvat tuhoutuivat. ja niis oli kuvia exoduksesta testamentista hypocrisysta meshuggahista teistä diablosta timo niskalaukauksesta ja muista herroista. ja olihan siinä myös pari kaverikuvaa… T: Pieni Pojankoltiainen

No prkl.

Otin turpaan teidän Ruisrockin keikalla, mutta muuten oli hiton hyvä meininki! Kiitos siitä.

Auts, väkivalta ei kuulu asiaan.

Nummi oli tykki! APINAMIES!

Nummi määräsi.

Tuamo! Muistaks ku perustettiin Bratwurst Fanclub? No, siin on jo ainakin 3 jäsentä. Kassellaan tulevilla festareilla, jos niitä vielä ois tarjolla. Ankassa ainaskii. Terveisin PuliMervi

Tuomo: Bratwurstit olivat jumalaisia. Fanclubin muistan huonosti, mutta tulee sitä siis ilmeisesti järkeviäkin asioita mietittyä juhlatunnelmissa.

Kiitokset Ruisrockin keikasta! Edes ongelmat Markon mikin kanssa eivät tuhonneet tunnelmaa. Siinä sitä sitten kähistiin seuraavat kolme päivää kun ääni lähti Kotiteollisuus-CMX-Mokoma- yhdistelmän seurauksena.. Tavataan taas, kai lähdette syksyllä kiertämään? Miksei Ruissalossa muuten ollut Mokoman paitoja myynnissä?

Mokoman paidat olivat myynnissä vain ohikiitävän hetken. Tarkemmat selitykset tarjotaan mahdollisesti seuraavassa keikkapäiväkirjassa.

Onko teiltä tulossa uutta videota tai singleä???

Eipä ole suunnitteilla moisia.

heipä hei…olen jo jonkin aikaa kuunnellut kavereitten poltetuilta cd:iltä mokomaa..tahtoisin tietää, mikä on mokoman biisin nimi, missä kertosäkeistössä hoetaan: “Eikä saa, kukaan koskaan tietää..” Mahtava biisi, mut ois kiva tietää nimi! Kiitos!

Biisi löytyy Tämän maailman ruhtinaan hovi -cd:ltä. Kansilehdestä taas löytyy kyseisen kappaleen nimi.

Mahtava SEITTI Ruissalos vaikka jotain pientä teknistä hässäkkää taisi esiintyäkin! SILTI!!!! MAHATAVA SETTI!!!!

Jep!

Milloin mokoma vois tulla keikkailemaan tänne OULUN seudulle???? Muuten kiitti teidän uusimmasta albumista sillä en ollut kuullut yhtään kappaletta ennen kuin menin ostamaan sen ja HUIPPU ostos oliki!!!

Kiitos kannatuksesta. Mutta kai sinä huomasit, että “käväisimme” Oulussa viime sunnuntaina. Oli muuten hyvä keikka, jos yhtään lohduttaa. Niin, ja syyskuussa uusiksi.

Hmm…Pelottavaa kyllä mutta teirän lyriikat lähentelee miun keskivaikean debression oireita.Loistavaa!!!!

Eipä noita ole vielä oireiksi kehuttukaan.

Se perkeleen Tulliklubi ei vastaa kyselyihin koska teitin Tammerfest-keikka alkaa. Olisko teillä antaa tarkkaa tietoa keikan alkamisajankohdasta?

Ei ole tarkkaa ajankohtaa tiedossa, mutta itse ajattelin pistää farkut jalkaan ja lähteä pelipaikoille heti kysymykset päivitettyäni.

Ootteko työ hajonneet vai mikä on kun sivuja ei enää päivitetä?

Vilkaisepa keikkakalenteriamme. Ja kolme tunnin päästä tukka pyörii taas…

Mitä mieltä olette Ruoska yhtyeestä?

Ei ole sattunut levyä kouraan, joten mielipiteitä ei uskalla hajanaisten näytteiden perusteella lähteä laukomaan.

mikä oli ruis rockin äänen toiston lopullinen vika kun ei mikkin eikä johdon vaihdoista ollu apua muuten keikka oli erittäin kernaan hyvä

Vika ei koskaan selvinnyt. Sama vika oli myös Niskalaukauksella ja Kotiteollisuudella, mutta eri instrumenteissa.

Kuule hei, teillä on kivat sivut. Tiesikkö nää?

Jep, kiitti!

Oltuani Ruisrockissa jokunen päivä sitten, ja nähtyäni teidät ekan kerran livenä (hienoa pojat! hyvä!) mietin miksi ette soittaneet “Toista maata” biisiä? Joku taisi vastatakin että se on vaikea livebiisi? Miten? Miksi “Toista maata” on vaikea biisi? Hyvä se ainakin on. Kiitos hienosta keikasta.

Toista maata lähtee taas parin tunnin päästä Tammerfestissä. Katsotaan kuinka äijien käy.

Ahdistatte minua, kuten kaikki kunnon bändit. Paskat bändit laittaa vaan jyrsimään. Sallinettehan, pyydän, minun suoda teille kunniani? Marko on sentään suomen seksikkäin mies!

Maine on mennyt, onneksi kunniaa satelee.

Ei kaikki ole kultaa, mikä kiiltää. Eivät kaikki vaeltajat ole eksyksissä.

Eipä kai. Mutta keskusteluun suosittelemme MokoTabin keskustelupalstaa.

Olikos teillä Ruisrockissa hyvä meininki?

Oli!

Tiärättekös semmoosta bändiä ku God Dethroned? Jos ette niin kipin kapin osoitteeseen www.goddethroned.com t: Pieni Pojankoltiainen

Onhan tuo etäisesti tuttu. Pitää tutustua tarkemmin, kun aika suo.

Teillä taitaa olla välillä aika villiä siellä Lappeenrannassa. Mistähän on tullut inspiraatio sanoihin: Syleilyyn… hynysen syliin… pohjaan painutaan?

Eihän nuo tavut siihen sovi.

soitatteko uni saa tulla piisin kuopiorokis?? se parantais kyllä paikan tasoo huomattavasti 😉

Suattaapi olla, että soitetaan. Suattaapi olla, että ei soiteta. Vai mitenkä ne siellä teillä päin veistelevätkään?

Niskaan sattuu, kädet ovat voimattomat, ääntä ei ole, kurkku niin kipeä, että saan tuskin puhuttua, silti tunnen oloni paremmaksi, kuin pitkään aikaan. Mistäkö olen tulossa? Mokoman Ruisrockin keikalta. Kiitos!

Tuttu tunne, kiitos itelles!

kiinnostaako teitä nähdä esim raumalla otettuja valokuvia omista naamoistanne? (ei se mitään, ei minuakaan kiinnostaisi) -Jes-

Markollahan on tunnetusti naamafetissi, joten tänne vaan: seittimestari@mokoma.com

Terf! Mika on se “unen veli” kappaleessa Uni saa tulla? Oletteko koskaan kuullet System of a downista? Tekee hieman samankaltaista musiikkia kuin tekin..(kuulemma) Ja montakp albumia teiltä löytyy..? Itselläni on vain ja ainoastaan Kurimus ja Tämän maailman ruhtinaan hovi..Kun teillä on niitä kumminkin enemmän, niin voisitteko kertoa mistä niitä voisi sitten hankkia lisää? Kiitos jo etukäteen, sekä Onnea ja menestystä Suom…Euroop..Maailman parhaalle Metallibändille! 🙂 PS:Mikä on koiruoho? Siis sen kaupungin/kylän nimi venäjäksi..

Veli on kuolema. S.o.a.D. toimii. Neljä levyä on tehty, ja kaksi ekaa ovat vissiin saatavilla jälleen syyskuusta lähtien.

Kerrassaan loistavaa musiikkia äijät, kiitos! Ja kysymyskin olisi: Minkähän paksuisia kieliä herrat käyttävät 6- kielisissä kitaroissaan ?

10-52 -setillä on louhittu.

moro!! Kuulin tossa yks päivä ekaa kertaa teiän musaa elämäni aikana. biisi oli uni saa tulla…Ja se kolahti!! helv*tti pojat..nyt oon hankkinu koko levyn!! onko mahdotonta saada tietää että esitättekö kyseisen piisin kuopiorockissa??jep..eli hianoo jatkoo vaa ja samaa rataa äijät..samaa rataa 😉

Kiitos ja kasellaan. Onhan tuo Uni mukava huilitauko fysiikalle setissä.

Kiitoksia syntymäpäivälahjasta! Täytin juuri 11.7 18 vuotta, eli juuri teidän Oulun keikan aikaan. Vaikka hengailitte melkein vieressäni keikanne jälkeen, en uskaltanut tulla moikkaamaan. Teidän lahjanne minulle oli kaikkein paras. Kiitos!

Onnittelut, loppuelämä onkin biologian kirjan mukaan pelkkää kuolemista. Tai ehä mie tiiä.

Mitä tarkottaa “Vade, retro, satana”??

Marko laulaa käännöksen heti tuo lauseen perään.

ISO kiitos mainiosta oulun öiden keikasta! Ja oli hyvä tietää että markon pipo&hanskat olivat löytäneet oikealle omistajalleen sen loopin keikan jälkeen! Niin ja sitä vielä ajattelin kysyä että soitteliko se tuomo liian kovasti sitä kitaraa kun sitä piti hiukan teippailla välillä? :] Oorlait soitelkaahan pojat!

Juu, Ruisrockissa piti teippailla soittajaa, Oulussa kitaraa. Semmoista se on hevinsoitto tänä pänä.

kuulin kaverilta pienen pätkän Punainen kukko biisistä, ja sitten päätin heti ostaa cd:n… nyt mulla on ne… Mä haluaisin tietää mikä tuon “fontin” nimi on mitä te käytätte tossa logossa! Se on siisti, teiän musa myös! Mun mielestä Tämän Maailman R-H on teiän paras levy tähän saakka, vaikka en oikeen diggaa “Toista Maata”…

Logon muovasi Ville Koli fontista, jonka nimeä ei kukaan meistä muista.

li kyllä Ruisrockissa ihan mielettömän hyvä keikka, ehkä jopa paras. Taisi olla äänilaitteissa jotain vikaa vai olenko väärässä, et se oli kuitenki tarkotus.

Mystistä vikaa yritettiin korjata parhaiden ammattilaisten toimesta koko setin ajan. Ei onnistunut.

Ruisrockista.. Ja minäkun luulin, että ruumiinvammojen, edes lievien, hankinta musiikista nautittaessa on paitsi typerää, myös tarpeetonta! 🙂 V-tu, olitte loistavia!! Ja sitten typerä kysymys; jos laulajan mikki reistaa, miksei käyttää “taustaköörin” toimivaa?? Enemmän iloa siitä olis sekä laulajalle, että yleisölle.. T. naisen logiikkaa

Me keskitymme keikalla vain soittamiseen sekä itsemme että mahdollisesti myös yleisön viihdyttämiseen. Siksi taustoissa pyörii nippu äijiä pitämässä teknisiä puitteita yllä ja ratkomassa ongelmia – meidän pitää pysyä pois jaloista. Myös teikäläisen ehdottama ratkaisu kävi kyllä mielessä, mutta sitten meni ajatukset tukanpyörityksestä sekaisin.

Ymmärrättehän, että ihminen vaivautuu teidän keikalle kolme tuntia ennen työvuoronsa alkua ihan vaan teidän musiikin takia Tampereen Pakkahuoneelle torstaina? Ootte te sen arvoisia. Koittakaas sitten muistaa ottaa tarpeeksi paitoja (ja vaikka niitä hihamerkkejäkin jos jostain löydätte) mukaan… T:Klubilla mossatessa Kasvot taitavat olla Kohti Itää?

Teikäläisellä on asennetta – arvostamme. Siellä Viikatteen Kalle avaa kiskan parin tunnin päästä, toivottavasti sait kaipaamasi rätin.

Mie meen muutaman tunnin päästä armeijaan. Nyt jännittää. Kaikkea hyvää teille

Kiitos samoin. Ja hajoo aamuihis. Heh.

Hei! Tulin juuri keikaltanne Oulun kauppatorilta. Kiitos hyvästä menosta huolimatta siitä että miljöö oli mitä ankein: umpeen aidattu parkkipaikka juottokarsinoineen. Mutta yhdestä asiasta annan moitteita: Huolimatta siitä että soitatte rankkaa heviä niin pudottakaa herran tähden ensi kerralla volyymia! Varsinkin keikan aluksi soundit olivat ihan hirveät, oli ihan pakko harkita poislähtöä. Meinasin jo sanoa siitä miksaajalle, mutta se jäi tekemättä sillä en osaa viittomakieltä. Miehen täytyi nimittäin olla umpikuuro. Onneksi soundit paranivat loppua kohden ja esityksenne saattoi seurata loppuun saakka. Toivottavasti tulette pian uudelleen Ouluun ja sisätiloihin. Pyrin olemaan paikalla. Keväällä jäi nimittäin näkemättä kun olitte paikkakunnalla.

Tuon tyyppisillä keikoilla ei ole mahdollisuutta tehdä kunnon soundcheckiä. Siksi soundi on toisinaan alkukeikasta silkkaa paskaa, ennen kuin Metric System saa nappulat kohdilleen.

Haluaisin antaa palautetta koskien fanipaitoja. Elikä Naisille tarkoitettu Mokoma T-paita on todella hieno ja tyylikäs. Tyylikkäämpi kuin kaikki muut paidat. Saisiko miehille samalla designilla varustettua paitaa? Ei sitä kehtaa naisten T-paitaan pukeutua

Ehdottomasi design on ollut suunnittelupöydällä. Nyt vain pitää myydä jo olemassaolevat paidat ensiksi pois.

Hyvää iltaa, gentlemen! Olen ihan uunituore yhtyeenne kuuntelija, ostin tämän viimeisen levynne ja voin vain kumartaa. Sanoittaja lienee todella älykäs taiteilija, sanat ovat kauniit, taiteelliset muttei liian taiteelliset (suomeksi sanottuna niistä tajuaa, mitä tarkoitetaan) ja olen onnellinen, ettette kilju kansalle mitään aatteita. Hyvät jatkot ja kuuntelijamääränne kasvoi juuri yhdellä. 🙂 P.S. Tämä on harvinaista herkkua, että näitä tekstejä todella lukee joku sieltä! Loputtomasti kiitoksia siitä!

Marko on ihan normaalilla älyllä varustettu, mitä on joskus Mänttibussissa istuessa ja juttuja kuunnellessa mahdoton uskoa.

Kiitoksia Ruisrockin keikasta! Oli hyvä meno koko keikan ajan, harmittaa vaan ku siinä joidenkin urpojen piti alkaa töniä toisiaan, eikä voinu lopettaa sitä, varmaan huomasittekin sen. Mitäs ite tykkäsitte vedosta? Pieniä ongelmia kyl oli, mut hyvin se meni kuitenkin..

Sitä tönimistä kutsutaan mosh pitiksi, joka kyllä oikein harrastettuna kuuluu asiaan. Koita ensi kerralla hakeutua tuosta ryhmästä vähän kauemmaksi, mikäli et sitten innostu liittymään lystiin.

Kiitokset Ruisrökin keikasta ! Vaikka Hyrkäs väitti että olitte kesäterässä, niin ei se ainakaan meininkiä haitannut. Markon mikki kun vaan olisi toiminut.. =) Toivottavasti Janne löysit tyttöystäväsi, pahoittelen jos häiritsin. 😉 -Jere-

Janne on semmoinen kesämies, että se on aina kesäterässä. Paitsi soiton suhteen.

Missä tuo ongelma Ruisrockin keikalla sitten loppujen lopuksi piili? Mikkiä ja johtoa siinä vaihdeltiin mutta silti ääni särki niin perkeleesti. Ei se kyllä menoa haitannut kun näin teidät ekaa kertaa ja ihan helvetin kova keikkahan se oli.

Kiitti, ongelmaa vatvottiin jo ylempänä.

Kiitoksia Ruisrockin keikasta, oli melkoinen.

Kiva jotta kelpasi.

Olen suunnitellut tätä jo kauan, nyt se on turska soikoon tehtävä, elikkä JUMMMALISTE UKOT TEETTE KERRASSAAN LOISTAVAA MUSIIKKIA! Toivotan pitkää ja menestyksellistä uraa, täällä on laumouttain ihmisiä joiden sielun musiikkiosioon olette rymähyttäneet riffeillänne ja sanoituksillanne, herättäneet tunteita raivosta iloon, synkkyydestä siedettävään onnellisuuteen ja kaikkea siltä väliltä! t: nyrkki nyrkkimeressä

Kiitos.

ketkä soitti ber gynt bändissä

Tei iskä.

Menkää oikeisiin töihin!

On ollut tapana käydä vähän liiankin usein.

Kiitos ja kumarrus uutukaisesta levystänne!!! Se on nyt sahannut stereoissani kolme viikkoa vuorotellen jo pölyttymässä olleiden Diablon ja Kornin lättyjen kanssa. Uutukaisenne on täydellinen musiikillinen masturbaatio! Eukko tästä “hanskaamisesta” ei pidä mutta eipä siltä ennenkään ole mitään kysytty. Jatkakaa samaan malliin!

Näin teemme, eikä itsemasteroinnissa ole mitn vikaa.

Iltaa tai mitä lieneekään arvoisa herrasväki. Mie satuin vahingossa kuulemaan polyfonisen soittoääniversion Uni saa tulla -biisistä ja oli kyllä niin rumasti raiskattu, että meinas ihan itku päästä. Eikö mikään ole enää pyhää..?

Ei.

Ehdotus: Jos Toista maata ei tunnu toimivan livenä sellaisenaan, niin vetäiskää se vaikka 1,5 kertaisella temmolla. Ikäänkuin rässiversio biisistä. Kysymys Santulle: Meinaatko heiluttaa pään sekaisin Nasumin tahdissa Tuskassa? Minä aion ainakin. Kettu kuittaa, kiitos. -Jooseppi

Santulla taitaa olla pää sekaisin jo valmiiksi, mutta eiköhän mies käväise Nasuminkin diiiggailemassa.

Minusta on todella mahtavaa että nähdään TUSKASSA.. tuskaisesti sitä odotellessa ajattelin kysyä muutaman kysymyksen: Onkohan hikinauhoja ja muuta gamaa jäljellä vielä silloin? Harmittaako kun soitatte samaan aikaan dark funeralin kanssa?

Pikkukrääsä on vähissä ja sen myynti festareiden myyntikiskoissa on tuskaisen monimutkaista. Dark Funeralin missaaminen harmittanee meistä joitain, loppuja kai sitten ei.

Niin no Mariskan kasvot nyt ovat vähän mitä ovat, mutta kauniit kasvot.

Soundinsa on hyvä.

mitkä on teijän eq asetukset noissa 5150.käytättekö säröpedaaleja vai 5150 omaa säröä

Perussäädöthän meillä: middleä vähemmän, alapäätä enemmän. Edessä on boostaamassa Bossin sd-1, mutta vahvistimen säröillä ajellaan..

Etkö, Marko rakas oikeasti tiedä, mitä eroa on sanoilla koittaa ja koettaa?

Marko: En ymmärtänyt kysymystä, enkä juuri paljon muutakaan. Koittaa, koettaa? Koittaa aamu, koettaa jaksaa? Ei jaksaisi nyt tämmösiä pähkäillä…

Räyh, morjens. Tuosta Lapuan Välipuistorockin keikasta, onko siellä Mokoma-sälää myytävänä, en millään raatsisi vielä tilata noita paitoja mistään, mutta Lapualla olisi kenties hyvä tilaisuus. Joten, siellä Mokomat Kojut pystyssä? Voin tarjota pojille åluen jos aikovat ratsata paikallisia baareja, heh. Eipämuuta, räyhäämisiin.

Eiköhän siellä rättilöitä kaupata.

Hyvä Mokoma. Yritin tänään ostaa teitin uusinta levyä neljästä eri levykaupasta Helsingin keskustasta, mutta olivat kaikista loppu. Olivatko kaupat paskoja, vai onko kyse jostain muusta?

Jaa-a. Toivottavasti pyysit kauppiasta tilaamaan itsellesi levyn.

Me “hullut” oululaiset toivotamme Mokoman tervetulleeksi jälleen tänne pohjoiseen! Mitenkä on orkesterin suhtautuminen 70-luvun hard rockiin? Sabbath? Zeppelin? Purple? Heep? Abba? The Osmonds? Varmaan joku sytyttää 🙂 -Juha-

Ainakin kolme ensimmäistä on otettu huolella haltuun.

ei tuota tuisku paskaa ymmärrä enää kukaan. voi herranjumala www.anttituisku.net

Myyntilukujen perusteella vähän helvetin moni ihminen taitaa ymmärtää.

Kukaan ei vielä ole tainnut kysyä teiltä Hovin parasta kappaletta. Siis parasta kappaletta omasta mielestäni. Toki omia niinsanottuja lapsiaan on vaikea eroitella… mutta yrittäkää edes.

Omasta mielestäsi? Arvataan vaikka Minä elän! Ei voinut vastustaa kiustausta. Toista maata taitaa olla meidän yhteinen lempparimme, joskin tilanteesta ja päivästä riippuen suosikki vaihtelee.

Mä oon viettäny hauskan päivän lueskellen Kotiteollisuuden päiväkirjaa ja kysymyspalstaa – ja oikeesti meinannu kuolla nauruun. Oletteko saaneet tän idean omaan päiväkirjaanne ja kyselypalstaanne niiltä vai onko homma toisinpäin vai ei kumminkaanpäin? Mukavaa, että jaksatte – tää on todella hilpeetä touhua. Te ootte kyllä paljon kiltimpiä kuin se peikko, joka KT:n sivuilla mekastaa:-D

Me matkimme tämän kysymyspalstan CMX:ltä joskus vuonna 1998. Eipä tosin tainnut sekään olla ensimmäinen laatuaan. Ja päiväkirjan idean omistajan jäljittäminen saattaisi olla vielä visaisempi tehtävä.

Marko kannustaa Kreikkaa vaan miten käynee mm karsinnoissa, Kreikka pääsee viel pitkälle? Ja toinen lauseeni on, juurihoito ei ole yhtään hyvä asia, siis pesekää hampaanne tästä ikuiseen!

Kyllä kyllä.

Marko siis tykkäsi kun kreikka voitti. Onhan se hienoa että pienemmät maatkin pärjäävät, mutta olisin kyllä itse suonut voiton Portugalille koska he pelasivat hieman nätimpää peliä. Mut ei siin sit hittoikaa…

Komppaan teikäläistä.

Raisua meininkiä joo…mutta on Mokomassa semmosta Mana Mana-herkkyyttä !

Kiitos tuosta.

Onko Danten kirjoja lueskeltu ahkeraan bändin jäsenten keskuudessa? Jos on, niin mikä on hänen paras kirja?

Marko on vissiin Dantensa lukenut, nyt ei ehdi tiedustelemaan vastausta jatkokysymykseesi.

Nähtiin alkukesästä isobroidin kans pitkästä aikaa. Eka kysymys yhteen toisilta ääneen: “Ookko kuullu Mokomaa?” sitte pistettiin soimaan Hiljaisuuden julistaja. “Vittu mitä humppaa” oli pikkubroidin kommentti. Viikon päästä silläki oli 2 uusinta levyä ja ruhtinaspaita. Miettikää ny.

Heh, mietitty on, eikä mitään opittu.