Morjesta jäpikkäät. Sellasta vaan, että saako noita Sakara recordsin t-paitoja tilattua? Kävin katselemassa Sakaran sivuilta, mutta ehkä olen niin likinäköinen etten löytänyt, tai sitten niitä ei saa? Miten on? Olisi vaan älyttömän hieno paita. Onnea ja menestystä teille rässiväki!

Herra Sakara vastaa: Paitoja tulee myyntiin keikkapaikoille, kunhan Sakaran bändit lähtevät tien päälle. Veppikauppaa ei ole toistaiseksi nähty tarpeelliseksi.

Odotan uutta levyä aivan perkeleesti. Tuleeko se olemaan omasta mielestänne : A) saatanan hyvä B) no kyllähän tätä ennemmin kuuntelee kun selkäänsä ottaa C) “oon mä paljon parempaakin kuullu”

All of above.

Jarkko: Kiitos ne kuvat onnistu just hyvi!!! 11 pvm, Zeno

Ok. Terveiset menenee.. meneentyy.. menneneentynyy perille.

Tjoo. Mieleen juolahti sellainen kysymys, että onkos kenelläkään teistä herrat taipumuksia jonkin sortin kuvalliseen ilmaisuun? Musiikkiin monasti liittyy tuollaiseen piirtely-/maalausharrastukset, jotka saattaa myöhemmin johtaa vaikkapa graafisen alan koulutukseen. Raskaat soinnut soivat taustalla ja piirrellään irvistäviä pääkalloja, unohtamatta tietenkään bänditekstejä. Annoitteko visuaalisen ilmeen suhteen herra Piriselle vapaat kädet, vai onko ideamyllyssä ollut mukana myös itse bändi?´Hyvät jatkot!

Santtu vastaa: Mie piirtelin koulussa hevibändien logoja matikan vihkoon ja muistaakseni vähä joka paikkaan muuallekkii. Et periaatteessa oon täysi pätevä tekemää hevibändeille levyn kansia. Juu ja tein mie iha hiljan ittelleni logon. Se muute aikast siisti.

Marko vastaa: On sitä tullut kaikennäkösiä demoloita ja muitaloita suunniteltua. Mokoman kansitaide on aina tähän saakka lähtenyt liikkeelle miun kuvitusideoista. Kurimusta varten piirsin Villelle varsin sympaattisen kukon malliksi ja Ruhtinaan kannen kuvailin Villelle puhelimessa. Uuden levyn kohdalla kävi niin, että tilasin Villeltä kuvitusta ohjeineen ja Ville piirsi ja maalasi ensin kuvia joista en pitänyt, mutta joista saatiin joitain ideoita miten parantaa kuvitusta. Seuraavat piirrokset/maalaukset olivatkin jo paljon puhuttelevampia. Etukansi syntyi tällä kertaa vahingossa, sillä Ville ei ollut tarkoittanut sitä kuvaa alunperin etukanneksi vaan aivan muuhun käyttöön. Tulevan levyn kansi onkin ensimmäinen Mokoman etukansi, jota mie en ole suunnitellut.

Kuisma vastaa: Noh, arkkitehti tai teollinen muotoilijahan minusta piti tulla. Nuorempana piirtelin paljon. Itse asiassa en tehnyt juuri muuta kun soitin ja piirsin – maalla kun asuttiin ja mopoa ei ollut. Onneksi nykyelämässäkin pääsee vielä aika-ajoin ilmaisemaan itseään kaksiulotteisesti. Valitettavasi ilmaisu on rajoittunut digitaalisuuteen ja siinäkin genressä lähinnä nettisysteemeihin. Mm. kolme viimeistä mokoma.comia ja nykyinen sakararecords.com on meikäläisen piirtämiä.

Ei voi kun ihailla mokomien kärsivällisyyttä ja viitseliäisyyttä. Kaiken maailman viesteihin joudutte vastailemaan (niinkuin tähänkin, sori…;)). Mutta kaipa se on ammatinvalintakysymys. Jotkut on pankissa töissä ja jotkut tekee meille taviksille miltei jumalaista musiikkia, iso kiitos ja mukavaa (?) joulun odotusta 🙂

Viestisi lämmitti syystalven ja elämän kylmettämää sielua. Hyvät Joulut sinnekin!

“Tikulla silmään jos muistat virheeni”, nii-in, mutta minun päässäni se kuin riivattuna soi sanoilla: “Vitulla päähän jos muistat virheeni”

Monetha miettiip noinkin.

Markon heksagrammeista pistää vana mieleen, että kuinka vanhaa perua tähdet on. Kai ennen teoksen Da Vinci-koodi julkistamista, koska miljoonien lukijoidensa keskuudessa heksagrammit on varmaan melko suosittuja.

Marko vastaa: Marko vastaa: Joskus 90-luvulla olen nuo ottanut. Da Vinci -koodissa ei ollut tavuakaan uutta asiaa.

Tulkaa Lutakkoon pojat hakkaamaan räppärit, kun ne sotkevat paikkoja! Uusi hiano Lutakko on kohta taas remontissa tuota rataa.

Kaupunkikulttuuriin kuuluu kaikenlaisia lieveilmiöitä. Koittakaa kestää.

No terve. Saanko osallistua kilpailuun jo kertaalleen teille lähetetyllä kuvalla (eli omenapuullani, joka löytyy kuvaosastolta), vai menikö se siinä? Kiitos ja kuulemisiin.

Totta kai saat.

tilasin just mäntit tien päällä ja myös teidän paidan. oletteko tyytyväisiä. mokoma rulez ihq poksu raksu prkl.

Hienosti tehty! Kunnon kansalainen laittaa rahat kiertämään kansantalouden rattaisiin, eikä säästele niitä sukan varressa. Tuollakin ostoksella työllistit nettikauppiaan, logistiikkayrityksen, Sakara Recordsin ja Mokoman pojat, puhumattakaan siitä mitä kaikkea maksamallasi arvonlisäverolla yhteiskunta saakaan aikaan!

Marko. Tuntuuko sinusta siltä että Mikko Alatalon kantaaottavat tekstit ovat joillekkin liikaa?

Marko vastaa: Tavallaan.

Mikset Tuomo enää käytä sitä hianoa Flying V:tä joka deeveedeellä näkyy pariin otteeseen? 🙁

Jos levynkansitekstit ois ameriikaksi, niin siellä lukisi että “Mokoma plays exclusively ESP guitars and basses”.

Mitäs se Annalan Marko Rovaniemellä puuhaa? Onko kenties tullut Pukkia kattomaan?

Marko vastaa: Ei kuulu siulle.

Kaikki musa on paskaa paitsi hevi ja metalli ja ne vasta paskaa onkin.

Ok. Sinä pidät musiikista, mutta musiikki ei pidä sinusta.

uppookos mokoman pojjiille sentenced. mielestäni aivan vitun hjyvä. kuten on myös mokoma! tulkaahan meillekkin päin soittellee. kattellaan moi

Arvostus tätä Suomimetallin pioneeria kohtaan on valtava.