Nii ku Marko kerran ravaa täälä Rovaniemellä (tiedän kyllä miksi) ni otappa poijaat joskus mukaan ja keikkaa Tivolissa??

Marko vastaa: Sepäs olisikin vallan mukavaa, mutta arvaa onko se halpaa hupia matkustaa Suomen halki? Meillä ei ikävä kyllä ole varaa tulla Rovaniemelle keikalle kun soittokamat ei kuitenkaan kulje lentokoneessa.

Tuleeko minä elän biisi niistä Aleksis kiven kuuluisista (huhutuista) viimeisistä sanoista? Mulla on muuten teidän uus levy mun koneella….turha väittää vastaan ;\

Marko vastaa: Tulee. Ja niin minäkin. No mutta, piditkö levystä? Huomasitko kaikki “do it!” -piiloviestit mitä levyllä oli? Entä mitä pidit Mikko Alatalon “Mä maalaispoika oon” -coverista?

Kuisma vastaa: Älä Marko hermostu, jos sillä on meidän uusin levy (Tämän maailman ruhtinaan hovi) koneellansa. Tulevaa levyä ei kuullut edes Jussilan Mika, vaikka se sen masteroikin.

Näinkö Hyrkäksen Kalliossa/Sörnäisissä pizza kädessä “eräänä syys-iltapäivänä”?

Janne vastaa: Mie jo säikähdin, “näinkö Hyrkäksen Kalliossa/Sörnäisissä muna kädessä…”

Jos lätty on jo valmis, niin miksi niin myöhäinen julkaisupäivä?

Levy on bändin osalta valmis, eli soitot on soitettu ja äänet sekoitettu. Nyt viimeistellään kansia, kuvataan videota, vietetään joulua ja lähetetään levy tehtaalle. Sitten diggaillaan kaikessa rauhassa Diablon uutta, ja kohta meidän levy onkin selvittänyt tiensä logistista ketjua pitkin kauppojen hyllylle.

Aivan ensiksi tahdon kiittää bändiä kuluneesta ja mahtavasta vuodesta. Kiitokset mahtavista keikoista, menneistä ja tulevista levyistä sekä tottakai myös dvd:stä. Musiikkinne on tuonut paljon iloa ja jopa ajateltavaa pienen ihmisen elämään. Kovasti täällä ootellaan uuden levyn julkasua ja keikkoja, joten koittakaapa vaikka Nokialle kans eksyä. Hyvää Joulua vaan koko bändille ja toivottavasti tuleva vuosi on vähintäänkin yhtä hieno kuin mennyt vuosi. Kiitokset kaikesta mitä olette aikaansaaneet! 🙂

Kiitokset sinulle.

Ootteko kuullu The Berzerkeriä? se on sitä austraalialaista parhautta! suosittelen!

Aika vähissä ovat kuulohavainnot, vaikkakin nimi on tuttu.

ei jumalauta mitä torsteja tuolla metallikaraokessa töissä vittu kirjoittanu että hiljaisuuden todistaja… haah haah voi vittu sanon minä…. hu huh

Heh, näin isoja hittejä me tehdään. Julistaja, todistaja, aivan sama.

Kiitokset Santulle joulahjaksi menevän levyn omistuskirjoituksesta, vaikka olikin sen toisen yhtyeen levy. Koko pumpulle kiitokset mahtavasta musiikista. Ootte itse Parhaus, uutta tykitystä ja ensvuoden keikkoja odotellessa.

Ensi vuonna onkin oikeasti uudet kujeet. Parasta.

Mikä mulle taas tuli?

No mikä? Tai älä kerrokaan.

Onko teistä joku muukin koukussa Sudokuun ko Santtu. Se on nimittäin paholaisen keksintö. T:SudoAddict

Ei ole kukaan ainakaan vielä tunnustanut.

Liimatkaapa semmoset anturitarrat (nukkuvan)Hyrkkään päähän, ja lavastakaa siitä kolarinukke!!

Niin, nehän ovat MOLEMMAT kaljuja.

Terveisä Santulle. Kiva nähdä että vanha luokkakaveri on keksinyt jotain fiksua tekemistä. T: Antti S

Santtu vastaa: En ny lähtis tekemisiäni äkkiseltään fiksuiks luonnehtimaan, mut kiitos kuitenkii.

Jos te ette tiedä mitään niin miten minä voin tietää vielä vähemmän?

Helposti.

Onkohan siitä uudestakin levystä tulossa ulos vinyylistä versiota?

Vinyyli tulee tällä kertaa samaan aikaan cd:n kanssa.

Mitä sä Marko toivot joululahjaks??

Marko vastaa: Tätä.

Olis hieno juttu jos tekisitte uuden musavideon pitkästä aikaa, eikö?

Huomenna olisi tarkoitus tehdä. Mitenkään mukavaa sen tekeminen ei kylläkään ole.

En nähnyt tällaista kysymystä aiempien joukosta (puusilmäisyyttäkö?). Mitkä ei-metallibändit ovat vaikuttaneet musiikkiinne tai minkä ei-metallibändien vaikutteita olette löytäneet siitä? Kiitokset läpiluvusta ja hyvää loppuvuotta, FME:tä odotellessa!

Tämmöisiin kysymyksiin vastaaminen on mahdotonta. Kollektiivin levyhyllyistä löytyy metallin lisäksi mm. kaikenmoista ja -ikäistä poppia ja rokkia, reggaeta, klassista, konemusiikkia ja jopa jazzia. Suoranaisia vaikutteita on vaikea itse löytää, mutta ehkä musiikin monipuolinen kuuntelu on vaikuttanut asenteeseen, jolla musiikkia teemme. Emme ole genre-uskovaisia, hyvä musiikki on hyvää musiikkia. Kenties siksi meille on täysin luontevaa, että samalla levyllä on Vade Retro, Satana! ja Uni saa tulla.

Roudari-Jarkko on ihan samannäköinen kun se Harry Potterin Albus Dumbledore. Paitsi et nuarempi tietty. Käykääpä kattomassa leffa.

Eipä taida jaksaa.

Luin äskön noita vanhempia kommentteja, ja löysin itseni aina sieltä täältä. Nyt nolottaa. Luetteko te koskaan noita vanhoja kommentteja?

Ei uskalla.

On tosi mahtavaa ja ihailtavaa teidän musa. Kiitos.

Olepa hyvä.

Moro!!onko äijät ollu kilttejä näin joulun alla?Ja tuutteko ens jussinaki kalajoel pistään settiä??toivottavasti tulette, koska olette sanoin kuvaamaton bändi(ehkä hieman kliseemäinen kuvaus mut niin se vaan on!!) tv hevitonttu

Kyllähän Kalajoen maisemia voisi toistekin katsella, mutta eipä tuo olekaan meistä kiinni. Olemme olleet joulun alla niin kilttejä kuin ihmishirviöt nyt osaavat.

Skebaristit. Tehä kitaranne viritätte dropped-d vireellä?? Mite se tehään? (Dropped-d siis) 😀 Mokomaista joulua, olkaa kilttei et saatte lahjoi :D:D

Pudota normaalivireisen kitaran ala-E sävelaskeleen verran alaspäin.

Ai valmis?!?!? Uus levykö?? MIKS se ei tuu kauppoihin?!?!??! yhyhyhy.. Oon pettyny xP Ee vaineskaa Hoho.Iha mite vaa..Onks Soilwork hyvä?

Levyn valmistumisprosessia on kuvailtu ylempänä. Soilwork on ihan hyvä.

Kuka teistä pelaa sporting newsin fantasylätkää? Voisko saada jengin tai jos on liiga ni sen nimen ni vois vähän vertailla että miten menee!

Kuismalla, Markolla ja Tuomolla on joukkueet. Ei viitsi julkaista joukkenimiä, riittää että kaverit vit*uilee huonosta menestyksestä.

Julkasetteko mp3-singlen netissä uuden levyn tiimoilta taas? Sanoisin että hyvin toimiva systeemi.

Mp3-singeä ei näillä näkymin ole tulossa ainakaan ennen julkaisua. Haluamme säästää neitseellisen kuuntelukokemuksen levynsä ennakkoon ostaville. Julkaisun jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen.

Semmonen asia on kauan mietityttänyt että onkohan kohtaus dvdltä jossa Markolla on synttärit ja hänelle tarjotaan karkkia niin kuvattu Lahdessa?Tästä on ollut kiistaa kavereiden kanssa että olis ihan kiva saada faktaa. Kiitoksia

Tuo pätkä on tosiaankin kuvattu Lahden keskustassa yhden parkkitalon edessä. Illan keikka oli Jyväskylässä, Bar 68:ssa.

koska teiltä tulee uusi levy? teidän DVD on aivan mahtava,hauskoja juttuja ^^ hyvää joulun odotusta!!

Lukaisepa uutispalsta.

Olettekos äijjät tutustuneet Opeth-orkesteriin jo nyt? Mitäs olette kavereitten soitannosta mieltä? Kolahtaako? Mukavia jouluja teille koko Mokoman porukka!

Vastasimme Opeth-kysymykseen viimeksi syyskuussa, eikä kukaan ole sen jälkeen ainakaan julkisesti hehkutellut bändiä löytäneensä. Näin siis syyskuussa:

Janne vastaa: Itse taidat tykätä kovastikin? Monet tuota Opethia tuntuvat kehuvan eli pitänee tutustua tarkemmin, jahka tässä ehtii.

Kuisma vastaa: Yhtä levyä yritin kerran kuunnella kun sitä kovasti kehuttiin, mutta ei siitä tullut mitään. Kahdeksanviikkoisen koiranpennun tasolla oleva keskittymiskyky ei riitä Opethin musiikillisen maalailun ymmärtämiseen.

Marko vastaa: Mie en oo kuullu, enkä juuri nyt halua kuullakaan, sillä miulla soi riittävästi ihan itse aiheutettua melua päässä.

Santtu vastaa: Black Water Parkin oon kuullu. Tepevää soitantaa, akustista lurittelua, pitkiä biisejä. Tartteeko eritellä enempää?

Tuomo vastaa: No sori.

Sinulle, joka ihmettelit elämän kulkua tavoittelulla, ehkä saamisella ja sitten lopulta kuolema kuittaa kaiken, mitä jää käteen. Mietiskele hetki, voisko olla, että lopussa kiitos seisoo? Tämän ei tarvitse olla mitenkään uskontoon liittyvää, kiitos voi lopussa seistä muutenkin. I know, you’ll see. Ja sitten itse bändiin liittyen, Mokoman pojat on kyllä ainakin viihdyttäneet ja jopa parantaneet ihmisiä teoksillaan niin huimissa määrin, että muutama moka elämän aikana on varmaan niillä korjattu. Toivon ja uskon, että teillä tulee olemaan huikean tyydyttävät jatkot, kun aika jättää. Kiitoksia teille, sen te todella ansaitsette.

Tämä keskusteluhan olisi hyvä käydä vaikka foorumilla.