Arvaatkaa naurattaako kun toissa syksynä kävelimme kaverin kanssa koulusta ja vastaan tuli pyörällä partahemmo, meitä nauratti ja hemmoa ei. mulkaisi pahasti vaan. sitten iski kaverin kanssa paniikki, hemmo oli näyttäny tutulta. voi paska. me naurettiin päin naamaa mokoman marko annalalle. sen jälkeen nauratti kahta kovemmin. oli sen vaan huvittava näky, ei voi muuta sanoa. kerran vielä tahdon kiittää ainoasta näkemästäni mokoman keikasta, eli vuoden 2004 kaamospuhalluksesta. kiitos

Sellaisia te lapset olette. Sen kerran kun olisi ollut mahdollisuus pyytää julkkikselta nimmari niin nauroittekin sitten päin naamaa. Erilaisuuden – kuten parran – suvaitseminen on vaikeaa, mutta jo teini-iässä siitä tulee yht’äkkiä coolia.

Miten paljon teitä pitää ahdistella keikalla nimikirjoitusten eteen? Pitääkö tunkea humalassa lavalle vai riittäkö jos nykii hihasta…

Jos tunget humalassa lavalle, niin joko järkkäri tai meidän tekniikka nykii sinua hihasta vähän kovemmalla kädellä. Eli ei hyvä idea. Tule esittämään asiasi asiallisesti niin saat varmasti nimmarit.

Mites nyt Marko Annala. Ensimmäisen Mokoma levyn aikoihin puhuit Jyrkissä haastattelussa, että toivot pystyväsi elättää itsesi musiikilla. Joko?

Marko vastaa: Kyljys. Mutta edelleen autokauppiaana elelis leveemmin.

“Kuvittelitteko, että kukaan ei huomaa niitä piilokuvia siinä videossa? Saatana että mua ahdistaa tollanen ihmisten alitajuntaan paskan työntäminen.” Joo, minua ahdisti ainakin kuvat jossa Tuomo istuu savukoneen pällä 😀 Hieno video!

Kiitos.

Kysymys yksi: Marko, tavoitteeni on päihittää muut ja pitää tipattoman tammikuun sijasta tipaton vuosi. Puoli vuotta ilman enkä ole ikinä voinut paremmin. Miten asian itse kohdallasi koit? Kuten Markolle FMEssä mainitsin, olen sanaton. Nyt alkaa taas puhe luistamaan. Toivoa kai sopii, että sitä joku ymmärtää. 😀 Miljoonasti kiitokset FMEssä vietetyistä lyhyistä, mutta sitäkin mukavammista hetkistä! Ykkösalbumi (myös listalla, no joku mikä lie mokomakin Amorphis meni ohi, mutta kaikki kunnia siitä Tomille ja muille), ykkösmiehiä, ja ykköosasto koko FMEssä! Siis minä olen niin sanoinkuvaamattoman otettu siitä, miten Te olette kaikki niin helposti lähestyttäviä ja välittömiä ihmisinä! RESPECT! Kysymys kaksi: triggerit off- asennossa? Markon YleXssä kuultuja sanoja mukaillen, Kuoleman Laulukunnailla rummutkin kuulostavat rummuilta. Se on kyllä enemmän kuin totta. Nykyalbumeissa ei anneta juuri mitään mahdollisuuksia rumpalin improvisoinnille. Ja standari bassorumpusoundi tik-tik…sitä ei enää jaksa. Viimeistään Hämeenlinnan Rocklinnassa nähdään! Kaikkea hyvää Teille!

Marko vastaa: Minä olin aikoinani vuoden juomatta, ja aloin sen jälkeen juomaan taas vain huomatakseni, että eihän se ollut enää kivaa ollenkaan. Silloin lopetin tyystin. Vuosi on pitkä aika olla juomatta ja siinä ajassa ehtii oppimaan muita korvaavia vapaa-ajanviettotapoja juomisen tilalle. Jos olet keksinyt mukavaa puuhaa viikonlopuiksi, niin lämpimästi suosittelen jatkossakin juomattomuutta tai ainakin reilua vähentämistä.

On siellä levyllä nopeisiin komppeihin trigattu Jannen omaa virveli- ja basarisoundia, jotta komppi ei huojuisi ikävästi, mutta mitään tehdasvalmisteista nakutusta levyllä ei tosiaankaan kuulla. Soundi on luonnollinen ja myö ollaan ylpeitä siitä.

MOKOMA ON PARAS JEJE je. paski. läski. Hoh hoh

Ugala bugala.

ärsyttääkö? :O:O:O

Ei. Sen sijaan pelottaa.

Kaikenlaisia kokemuksia sitä ihminen itselleen kerääkin. Katselin naisten taitoluistelua KLK:ta samalla kuunnellen. Aika nappiin meni muuten rytmit välillä. Pitäisköhän lähettää levy Suomen joukkueelle jos seuraavissa kisoissa pääsis muukin maailma jakamaan tämän taidemuodon?

Ihanaa, että Suomen kansa on löytänyt uuden kollektiivisen ihastuksen kohteen. Näin se kansakunta pysyy yhtenäisenä. Mikäs se on se ruotsalainen hevibändi jolla on curling-aiheinen video?

Täytyy ihan kiittää miehiä erikseen siitä hienosta asiasta että julkaisitte tallenteita myös vinyyli muodossa. Kiitos ja kumarrus! Toivon kovasti että tuette kyseistä formaattia myös tulevissa julkaisuissa. Kuopion keikoilla tavataan, – P –

Ollos hyvä. LP is here to stay!

Luetteko pahkasikaa? <3<3<3<3

Toki. Koko tuotanto on ulkoa opeteltu ja omaksuttu.

Hö. Hävititte sitte sen hienon kuvan-vihreä-ruskea-värisekamelskan-taijotain mikä vanhoilla sivuilla oli tossa ylhäällä. Kovin on karun näköstä nytte. Muusta, varsinkaan musiikista en sitte kyllä valitakkaan. Tai en mie valita siitä kuvastakaan. Mulla on vaan tekeminen vähissä.

Karua on musiikkikin.

Moro! Soitatteko yleensä keikoilla paljonki veisuja kahdelta ensimmäiseltä levyltä, vai painottuuko keikkasetti näihin uusimpiin tuotoksiin…?

Luonnollisesti. 36 biisiä on treenattu esityskuntoon, ja kattellaan sitten niitä biisilistoja tapauskohtaisesti.

Kansia ihasteltuani oli ihan pakko kokeilla: http://i45.photobucket.com/albums/f74/m0koma/KLK.jpg Tein itselleni karhunpalveluksen, sillä enää en muuta kannessa näekään. Aargh.

Hehe.

aijai… ei enää kauan Tavan keikkaan. Joko jännittääpi ?

Juu.

Jousiammuttaako?

Ei. Kai.

miks poistatte näitä kysymyksii? Laitoin viime viikolla iha testiks noin.10 erilaista viestii,ja sinne tuli 1 >:(

Arvaa mikä tässä hommassa on kivointa? No se, että ei tarvitse selitellä tekemisiään.

piilokuvat on justs siistejä

No on.

Alottakaahan perjantainen keikka vasta Suomen matsin jälkeen, itekki haluutte kuitenkin kattoa! Eli joskus tossa puol yks jos on paikalla niin riittääkö?

Moro! Alkaako perjantain Tavastian keikka lätkämatsin jälkeen vai kuinka männään perjantaina? Lätkä ja fudis on ihanaa silloin kun Suomi pärjää!

Vaikea sanoa.

Miltäs tuntuu lähteä nyt soittamaan uuden levyn kappaleita keikoille? Tai siis onko paljonkin enemmän haastetta vanhoihin verrattuna? Entäs Marko, miltä tuntuu lähteä lauleskelemaan uusia raitoja? Ja viimeinen kysymys, tuleeko keikoille kaikki KLK:n biisit?

Uusien biisien esittäminen jännittää kaikkia ihan himputisti. Kaikki KLK:n biisit testataan livenä ainakin kerran.

Taidaidaa…Kuu saa.. hmm hmm! Oho sori! Nyt en kerkee enempää juttelemaan, pitää paistaa jauheliha makaronilaatikkoon, mutta hyvä levy! PS. muistakaa syödä ja olla ulkona! Samoin te kaikki alaikäiset jotka tätä luette! Ja muuten… keikoille kerkeätte sitten, kun parta alkaa kasvamaan. Siihen asti on syytä kuunnella levyjä kotona ja katsella kunnioittava utu silmillä bändin poikien kuvia. nimim. Ei millään pahalla nuoret

Nimim. 19 vuotiaana äidiksi.

Mua ja mun kaveria ei teidän huuto ja mekastus vois vähempää kiinnostaa (ihan kauheeta). Mutta keikoilla käydään silloin tällöin, kuten esim. nyt perjantaina siksi ja ihan vaan sen takia, että yleisössä on paljon kivoja kundeja, joiden kans on hauska flirttailla.

Ihanaa. Muistakaa tuottaa nuorille miehille karvaita pettymyksiä. He ovat sen ansainneet.

Mokoma = that ol’ bugger

Ol’ Bugger kuulostaa pubin nimeltä.