Hienoja kuvia tuolta Nivalasta, ketkä lie ottanu..

No siehän ne.

Janne ounaa kaikki rumpalit

Janne vastaa: Nyt ei Lemin pojalle aukene.

Työ ootte läskejä..

Ainakin henkisesti.

Vielä reilu kuukausi Nosturin keikkaan. Mitä mieltä olette Nosturista, että onko hyväkin keikkapaikka? Saako sieltä ostettua bändipaitoja?

Nosturi on yksi Suomen parhaista klubeista. Paitakiska on pystyssä myös siellä.

Oletteko panneet merkille, miten niin monen loistavan bändin nimi alkaa m-kirjaimella (Meshuggah, Metallica, Machine Head, Motörhead, Mokoma)?

Vielä kun lisätään The Monkees, Meat Loaf sekä Matti Nykänen, niin lista on täydellinen.

Pojat, pojat! Nythän on niin että Turun keikkaa on varrottu kuin kuuta nousevaa (pitää lähteä helsingistä asti sinne, minkäs mahtaa) ja vielä terveiset selästäni. Tatuoin VADE RETRO yläselkääni vain ja ainoastaan teidän kunniaksenne. Olette parhaita. -Pinkdread

Ootsie hullu?

tekisimmekö rakkautta vai emmekö?

Emme.

miksi pojat pitkään ollessaan ryhtyy lääkärileikkeihin, mutta tytöt rupee vittuilemaan toisilleen?

Ai missä, tukkimetällä vai?

Kumpi on kovempi kädenväännössä, Kuisma vai Tuomo? Entä kuka yhtyeen jäsenistä heittää pesäpalloa pisimmälle?

Tuomo voittaa kädenväännön. Pesäpallolla ei olla vielä kokeiltu.

“Huppareita saa ainoastaan keikoilta.” Juu ihan BtW… Kyllä näky olevan mm Turun Anttilassa myynnissä jotain paitoja. Tiedä sitte onko ihan luvan kanssa ja meneekö rahat kenenkä taskuun mutta kuitenkin… Ihan näin vaan ilmotan. Jatkakaa Mokomat samaan malliin.

Niin juuri. Huppareita saa ainoastaan keikoilta, t-paitoja saa myös hyvinvarustetuista levykaupoista.

tiivistän asiani näin: oletteko ajatelleet ilmaantua kesällä keikalle vaasaan?

Kesän keikat julkistetaan myöhemmin.

Monelta alotatte Kouvolas ja paljon maksaa?

Kouvolan keikalla 24.3 ikäraja?

Mitä työ meiltä kyselette, kysykää baareista. Niillä on kotisivut, kontaktit ja kaikki.

terse, onko Kuopioon uutta keikkaa pukkaamassa ennen kesän hulinoita?

Ei.

what wicked page …………….

Say no more.

ette sitten voi vastata mihinkään kunnolla

Ette sitten voi kysyä mitään kunnolla.

Jos nyt olisit siniviivalla ni pistäsitkö lämärin vai taktisesti ranteella, ohjauksen toivossa?

Vippiroikku luukulle ja kaikki perään. Nimim. “Taitokiekon ystävä”

No niin Kuisma ja Tuomo Milläs vähän halvemmlla vehkeellä (semmonen vähä alta 1000e) sais kunnon mokoma säröt kun 5150/6505, semmonen TMRH ja kurimus tyylinen saundi haus

Kuisma vastaa: Osta käytetty high-gain putkivahvistin ja siihen eteen laadukas overdrive-pedaali. Jos vahvistimessa on putket kunnossa niin ei se ihan vituiks voi mennä. Loput lähtee sormista ja ranteesta.

Kolusin tuon mokoma-foorumin läpi ja näitä kysymyksiäkin silmäillen kävin läpi eikä löytyny vastausta ei. Eli se teidän laulajasmiäs oli ylex:llä vieraana kuukausi pari sitten jossain ohjelmassa (olisikohan ollut nimeltään todistaja tai jotain vastaavaa) jossa käytiin läpi herran elämän varrelta kovimpia musiikkivaikuttajia. Ainakin Nomeansnouta (jota oli muuten vähän saatanan asiallista kuulla Suomessa radiosta) ja Faith No Morea kuultiin. Kun ei tullut noita listattua mihinkään niin vieläkö muistaisit 2 ohjelman jälkipuoliskolla soitettua biisiä? Eka oli jonkun norjalaisbändin vain 1-3 vuotta vanha biisi ja toka oli ohjelman viimeinen biisi, bändin nimi oli Nekro jotain. Vaikutuksen tekivät ja tahtoisi hommata niitä itsellekin jos vain sais selville mitä ne oli. Kiitti (ihan ) vitusti jos pystyt tarjoamaan apua tähän vaivaan.

Marko vastaa: Norjalainen poppoo oli Darkthrone, biisi levyltä Sardonic Wrath (uusi The Cult Is Alive kannattaa myös hankkia) ja sen viimeisen biisin esittäjä oli Necrophagia, ralli löytyy levyltä The Divine Art Of Torture (uusin levy Harvest Ritual vol 1 kannattaa niin ikään hankkia). Hyviä levyjä!

Jokos ootte uutta Corpsee kuullu? Ei kyl oo mikään ihmeellinen teos. Jotenkin tuntuu että on vaan pitäny tehdä levy vaikkei oo yhtään hienoo riffiä pöytälaatikossa. Paljon monimutkaisia riffejä corpsen tyyliin mut ei koukkuja läheskään yhtä paljon kuin edeltäjällänsä. höh :-/

Samaa paskaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

kuulin että olitte soitellet viholliset kappaletta keikoilla, hyvä niin ! toivon että teette niin jatkossakin.

Kassellaan.

Mitä tarkottaa vade retro satana? T:uusi fani <3

Mitä <3 tarkoittaa? T: Kiinnostaa ihan helvetisti

miut kyllä laitatte VIP-listalle lepran ja juvan keikalle! shönkce dan jo etukäteen.. T:Simon Spindel

Taidat olla huumorimies. Simon Spindelistä ei olla kuultu, mutta Speden Saluuna on tuttu.

‘Eturivissä tuntuu olevan pelkkiä akkoja…’, jaa-a Kuisma, minnekkäs ne äidin opit naisten kunnioittamisesta ovatkaan matkalla kadonneet?

Kuisma vastaa: Akka on pakanasuomalainen hedelmällisyyden jumalatar ja Ukko Ylijumalan vaimo. Eli ei mikään ihan turha akka.

Onhan Mokoman poijjaat jo lukeneet foorumimme kauniista sanoista? http://core.metalheaven.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=41

Ihanaa.

Huhhuh, täytyy kyllä kiittää uusimmasta levystä, tykki levy kyllä. Minun kohdallani se mursi lopullisesti jään suomalaisen musiikin saralla. Alusta loppuun täyttää rautaa. Annalan ärjyntä on tehokas, ja välillä semmoinen kirkuntahuuto (kuten pahaa vertaa kappaleen lopussa) tuo kylmät väreet pintaan. Suurimmat kiitokset myös henrys pubin keikasta(toka ilta), jyväskylästä asti kaverin kanssa tuli lähdettyä (jäi jyväskylän keikat väliin). Kyllä siinä yöllä paluumatkalla korvat tinnittäen oltiin hurmoksessa. “Kaverin kaveri” kertoili että Marko Annala kerran lutakossa alkoi meuhkaaman ihan turhasta jostain kolikosta ja että mies olisi kusipää! Onko asia näin!? (:D) Tosin onhan tyyppi sen verta siistin näköinen sen partansa kanssa etten usko! Pahoittelen pitkää viestiä, taisin sortua “ylikehumaan” =) Kiitosh! -eestiläinen jyväskylästä-

Kiitos terveisistä. Ja että Marskiko kusipää? Mitä se meille kuuluu.

Että isojen karvaisten miesten raivoisa örinä osaakin kuulostaa hyvältä. Toivottavasti fiilistely jatkuu tulevaisuudessakin. Ette muuten ole Outokummussa päin ajatelleet käydä? Muinaisesta Kumpurokista jäi todella hyvä fiilis vaikka aikaa siitä onkin. Mutta hyvät jatkot.

Jatkamme örisemistä. Outokumpuun tullaan jos pyydetään.

Kiitoksia vielä Kuopion keikasta perjantaina. Seitsemän sinetin takana on sitä sun tätä.

Jee.

mulla tulee aina nälkä kun katson tolta deeveedeeltä sen mökkiosion. mikä neuvoksi?

Osaat varmaankin tyydyttää nälkäsi ilman meidän neuvojamme.

Miks kukaan ei oo vielä tehny uusiin biiseihin tabloja Mokotabiin?! Pitikö ruveta ite väsäämään?

Miks sie sitä meiltä kysyt?

siis kuka se mäntti oli

Kysyjä.

Melekosta meininkiä Kuopion Henkassa lauantaina. Kiitos siitä ja erikoisen iso ja lämmin käsi Mr. Hygelle “fingeristä”. Onneksi pyysin nimmarit kitaran nyrjäpuolelle 🙂 Santtu: Joko olet tutustunut NASUMin Grind Finale -kokoelmaan? Comments, please (vaikka sie ootkin vaan basisti…) Kaikki: Onko tulevilla kevän keikoilla tai kesäfestreilla bändiä, jonka haluaisitte ehdottomasti nähdä? (Esim. itseäni kiinnostaa kovasti vappuna NILE ja GOJIRA Tuskassa) P.S. Päivittäkää TOP 5-listojanne tai tehkää joku ns. TOP 5-levyt kiertuebussissanne.

Just nyt kuunnellaan Jackson Brownea, kohta ehkä Simo Salmisen Rotestilaulua. Toivottavasti noi ois kesäfestareillakin, juu.

Santtu vastaa: Oommie sen Grind Finalen ostanu aikaa sitte, mut en ole ehtiny siihe perehtymään vielä. Ehkä joskus kuuntelen, ku jaksan.

Koska tuutte lahteen vai tuletteko? “mikään katotaan myöhemmin” vastaus ei kelpaa!

Katotaan myöhemmin.

Hmm, kun klikkaan linkkiä “Viisikko kiipelissä 2004” jonnekkin keikalle niin se heittää minut “Kestääkö tajunta 2006”-kohtaan. Olenko epänormaali?

Seittimestari vastaa: Kiitos tiedosta. Korjattu.

huh huh…muuten keikollanne nykyään kamalan barbaarinen meininki. ainakin seinäjoella rytmikorjaamolla musta tuntu et tuun jauhelihana siitä verkosta läpi. äijät siinä takana olis tehny mitä vaan et olis päässy tallomaan mut jalkoihinsa. ja koulussa jäi naudanleikkuukoe väliin ku loukkasin olkapääni siinä eturivissä…rasitusvamma kuulemma:) mistä johtuu moinen sikamainen meno? terrrveisin tyttönen sjoelta

Siksi kun keikat järjestetään paikassa nimeltä bar (suom. baari).

Sori väärä paikka, mutta. koska se monsteriserin levy ilmaantuu?

Ei oo tietoo.

Onko sulla Janne ollut aina tuplapedaalit tässä bändissä, vai hommasitko ne vasta tossa Kurimuksen tienoilla? Kuuntelin tossa Valua, ja aika rauhallista soitantaa oli verrattuna teidän nykyiseen metalliseen antiin.

Valulla soittaa Janne Hynynen, siitä eteenpäin Janne Hyrkäsnen. Tuplat Hygella on ollut Ruhtinaasta alkaen.

Mä oon ajatellu tätä paljon ja tullut siihen tulokseen, että sä oot parasta mitä mulle on ikinä tapahtunut. Sä oot tuonu valon tähän mun pimeään elämään ja antanut suuren elämänilon kaiken tämän karuuden keskelle. Siksi nyt kysynkin kaikkien läsnäolevien todistajien kesken.. Mokoma, tuletko vaimokseni?

Sika! Tuosta saat. Ja tuosta. Ja vielä tuosta.

Pitääpä minunkin vielä henkilökohtaisesti kiittää suuresti perjantaisesta henkassa, oli mahtava meininki. Jäi todella hyvä fiilis, jään ehkä sitten ensi kerralla nimmaraita ruinaamaan kun en lauantaina paikalle päässyt.

Ollos hyvä.

Vai kukot orrella. Entäs kanat. Mitäs niille käy?? Kuka munii lisä kukkoja??

Tei äiskä.

Meille saapuikin taka talvi, ettäs sen tiedättä LÄLLÄS LÄÄ ja teille se jää vain haavee eiku LAULUKSI HAHA HOOHOHOO MUUAAAHA BöhBöh (BöhBöh)

Ou jee (ou jee)

Kiitos pojat nimmareista, jotka kirjoititte suomen nuorimmalle fanille kuopiossa… poika kulkee kortti kourassa ja hutaa TAAA…(tarkoittaa saatanan kukko…=)) t:pojan äiti p.s loistava oli perjantain keikka henkassa..

Jee jee (jee jee)

Ärsyttääkö?

Ou jee / jee jee

Älkää koskaan tulko Mikkeliin soittamaan, ettehän?

Saatat yllättyä positiivisesti tai negatiivisesti. Vai voiko yllättyä myös neutraalisti? Mene ja tiedä.

Pakko kysästä Markolta. Sävellät kuitenkin niin suuren osan Mokoman musiikista, millä välineillä soittelet? Mitä kitararomppeita omistat?

Marko vastaa: Kitaralla säveltelen, ainoastaan Pimeyden liiton olen poikkeuksellisesti säveltänyt koskettimilla. Kitaroita on kaksi: Paul Reed Smith CE Bolt On, joka on dropped D -vireessä ja ESP LTD 7-kielinen Viper, joka on milloin missäkin vireessä. Kotivahvistimena toimii Tech 21. Jossain treenikämpän uumenissa makaa myös Rocktronin Velocity -päättäri ja Voodu Valve etuaste ja jotain tyhmiä räkkiefektejä ajalta jolloin soittelin kitaraa myös lavalla.

Iso kiitos viikonlopun henkan keikoista! Julumettu että ol hyvä meisinki molempina iltoina. Ja vaikka niskatoli jo melkein liikkumis kyvyttömät perjantain jälkeen oli pakko heilauttaa vielä muutama tahti humappa tukkaa vielä lauantainakin…nyt ei sitten kärsi tehdä mitn. Mutta pääaisa että hauskaa oli! Kiitosta vielä kerran!

Kiitos itsellesi.

Kiitokset loistavasta torstai keikasta 45ssa. Meno oli juhlaa encoren “fuusiojazz” mukaan lukien. Kysymys: Miksei bändin videoita voi ihailla näillä sivuilla? Teknisesti sen luulisi olevan mahdollista. Ja jos nettimerirosvot pelottaa niin laatua voisi vetää sen verta tuheroksi ettei niistä kriminaalit hyödy. Tiedän, että DVDllä videoita löytyy (tuolla se hyllyssä lepää silkkityynyn päällä), mutta haluaisin esim. retostella bändistä kavereille ulkomaille muttei sivuilla tarjota kuin hätäistä mp3 samplea. Tympii myös kun uusia videoita pukataan muttei niitä näin töllöstä luopuneena nää!

Ole hyvä. Palaamme videoasiaan lähitulevaisuudessa.

“tästä on hyvä jatkaa”, loppubasarit ja biisin loppu tuo jokseenkin mieleen Metallican “onen”, mut so not!

No sillehän me emme voi mitään.

Voihan itq kun Heilimo on niin ihq!

Jarkko vastaa: Kerro miulle jotain mitä mie en tiiä.

Mitämitä ihmettä? Kuopion keikalla ei ollut Miitriä ollenkaan, ainakaan perjantaina:P !!!! Iha ihme miehiä, oliko talon puolesta? Miitri on suloinen 😉

Mekin kaipasimme Miitriä Kuopiossa, ja vielä kaiken lisäksi samasta syystä. Hauska sattuma!

Moro Sellasta kysyisin, että mitä haluaisitte jäävän käteen kun laulut on laulettu ja soitot soitettu. Eli kun teidän musiikki hommat on ohi. Raha, hyvät muistot..vai mitä?

Musiikkihommat loppuu kun on kuusi jalkaa maata päällä. Sen jälkeen asia kiinnostaa enää mahdollista perikuntaa.

Käytättekö keikoilla H-viritystä? Nehän on yhtä vaikee raapia ADAD-vireelläkin.

Ei käytetä.

Jos miu äiti soittaa illalla ja kysyy missä oon, nii onko oikea vastaus Hyrkäksellä vai Hyrkkäällä? Kieliopillisesti, ei konkreettisesti. Siitoksia Nivalan keikasta. Haluaisitteko soittaa siellä uudestaan?

Janne vastaa: Jos äitisi soittaa illalla ja sie oot meillä, niin siun on kyllä parempi valehdella olinpaikkasi. Mutta käsittääkseni kumpikin taivutusmuoto on ihan okei. Ja toki Nivalassa voisi uudelleenkin soittaa!

MITÄ PEDLAALEJTA RUMPALI KÄYTTÄÄ?

Janne vastaa: Tama Iron Cobra Rolling glide

Kysymys rumputaiteilijallenne: Tuleeko sinulle koskaan jännetuppitulehduksia kun keikoilla tempo pysyy lähes koko ajan siellä 220bmp tuntumilla humppakompilla ja grindillä? Vai ootko hionu soittotekniikkaa niin rennoksi ettei tunnu missään?

Janne vastaa: Oikea käsi saa vähän sikaa ja ajoittain tästä erilaisilla kolotuksilla muistuttaakin. Yritän venytellä ja lämmitellä hyvin ennen keikkaa, soittoasentoa on tullut myös vähän mietittyä, jotta soittokyky pysyisi yllä mahdollisimman pitkään. Kyllä joku lääkäri joskus väitti, että miulla olisi jännetuppitulehdus ollut. Tiiä noista.

Haluaisin kysyä tuosta sananparresta: Anna aisa, anna ies, että mitkä ovat sanojen merkitykset tässä tapauksessa. Sanotukset on muuten ihan loistavaa kamaa ja kitaroissa kunnon mutavireet ja riffit

ies : ikeen : iestä : ikeitä 1 vetojuhtien puinen valjastusväline. 2 kuv. sorto; taakka Vapautui vieraan vallan ikeestä. Vuorotyön ikeen alla.

aisa 1 kulkuneuvon yms. vetotanko, joka on ylensä parillinen Rattaiden aisat. Peräkärryn aisa. 2 vetotangon kaltaisista osista Nojapuiden, silmälasien aisat. 3 kuv. koetahan pysyä aisoissa ‘malttaa mielesi’. Vettä satoi kun aisaa ‘hyvin runsaasti’.

(Uusi suomen kielen sanakirja, Gummerus, Jyväskylä 1998)