TIEDOTE/JULKAISUVAPAA

Kesän keikkariennoista toipuva Mokoma vietti syyskuun ensimmäisen viikon Imatran Music Bros. -studiolla taltioiden materiaalia EP:lle, joka on saanut nimekseen Viides vuodenaika. Lokakuun 18. päivä julkaistava pikkulevy sisältää viisi kappaletta, joista kolme on Mokoman edellisen albumin, Kuoleman laulukunnaiden sessioista, mutta jotka putosivat pois lopulliselta albumilta. Kyseiset kappaleet ovat Sirppi, Syvyys on vaiti ja En elä talven yli. Kaksi ensin mainittua kappaletta edustavat Mokoman ripeämpää ilmaisua ja jälkimmäisin seesteisempää Mokomaa. Sirppi päätyy levylle alkuperäisessä muodossaan, mutta kaksi muuta raitaa on soitettu ainakin osittain uusiksi.

Täysin uuden käsittelyn saa puolestaan Mokoman Valu-debyytiltä poimittu Viholliset-kappale, joka on silloin tällöin esitetty myös keikoilla.

EP:n muhkein herkkupala on kuitenkin Avoin hauta, joka on Mokoman suomeksi esittämä versio Death-yhtyeen kappaleesta Open Casket. Mokoma yritti saada lupaa käännösversion levyttämiseen jo Punainen kukko -EP:tä varten, mutta silloin Deathin edesmenneen nokkamiehen Chuck Schuldinerin perikunta ei lupaa myöntänyt. Tästä huolimatta Mokoma on esittänyt coveria keikoillaan, ja siitä on vuosien mittaan kehittynyt suosittu kulttihitti. Lopulta Death-vokalistin äiti Jane Schuldiner myöntyi ja antoi luvan poikansa kappaleen kääntämiseen. Mokoma lahjoittaa osan EP:n tuotoista Jane Schuldinerin osoittamalle syöpäjärjestölle.