Missäs vaiheessa uus paitamallisto julkaistaan, pitäis ostaa uus paita, ei tässä mitään muuta hätää ole kuin toi lumi ja pakkanen, tulee aika kylmä nääs…

Terve! Onkos Sakara-tourille tulossa jotain kiertuepaita-hässäkkää? Tietää sitten varata muutaman ylimääräisen kolikon paitakauppoja varten.

Sakara Tourilla myytävät paidat on nyt netissä. Linkki löytyy tuolta sivun vasemmasta laidasta.

KAKSI PÄIVÄÄ! Ei jaksa odottaa! Soittakaa sitte hyvin ku on niin kauan odotettu! Vaikka kyllähän mä teihin luotan 107,34 prosenttisesti!

Ei muuten jaksakkaan odottaa. Nähdään keikillä!

Hommasin tuon teidän uusimman tuotoksen mp3 -muodossa, ja nyt kysynkin, että miksi siitä ei löydy sanoituksia ja kansikuvaa? Teknisestihän ne ei olisi mikään mahdottomuus sinne laittaa. Mutta iso kiitos ep:stä, joka on loistava, sekä mp3 -formaatin valitsemisesta.

Tätä asiaa voit tiedustella mp3-biisin myyneeltä taholta.

Onko tuota uutta EP:tä saatavana kovakantisena, kun paikallisista levykaupoista ei löydy kuin digipakkeja? Vai tuleeko nuo kovakantiset myöhemmin kauppoihin?

Kaikki EP:t ovat digipakkeja.

Olen pohtinut jo jonkin aikaa Kuu saa valtansa auringolta veisun sanomaa. Tulkitsen että Kuu ja Aurinko kuvastavat rakastavaisia ja sitä ettei kumpikaan yksilönä ole täydellinen. Vai miten Marko tulkitsi sanat?

Marko vastaa: Hyvä tulkinta eikä mitenkään kaukana kirjoittajan omista ajatuksistakaan.

Enpä muuten käy vaihtaan sitä kansivihkosta!! 😉 saanpahan ylpeillä harvinaisuudella vanhoina vuosina sitten.. ettäs tiedätte!! 😀

Selvä homma!

Olisi pari kysymystä: 1. Onko esim. Airon Musiikista vielä mahdollisuus saada lippuja jyväskylän keikalle, tai sitten jos ei niin menolipusta (ei mielellään). Olisin todella pettynyt, jos en keikalle pääse. 2. Mieltä lämmittäisi, jos voisitte julkaista joku päivä live levyn, koska olette niin pirun kova live bändi kuulemma! olisiko mahdollista? tai sitten dvd…

Kysy asiaa esim. Airon Musiikista. Live-levy on meidän mielestä turha, kun tuo kuvalla varustettu formaattikin on olemassa. Uusi DVD on tulossa aikaisintaan seuraavan levyn jälkeen.

Jutellaankos pojat Oulussa Jevgeni Malkinin murskaavasta alkukaudesta?

Jutelkaa vaan.

Kauanko teillä menee vastatessa näihin kysymyksiin? Tarkoitan siis yhtä kysymys&vastaus-päivitystä kohden. Onko teillä tietty metodi esim. vastaatte aina kerrallaan kahteenkymmeneen kysymykseen vai niin kauan kuin huvittaa?

Kyllähän tässä taas reilu kotva menee. Ehkä keskimäärin puoli minuuttia per kysymys.

Millos työ Turkkuun tulette? Tulkaahan joskus…

Ok.

Puhutteko siansaksaa?

Harvemmin.

Nyt kun on kuunneltu tuoreimman EP:n (vittiPARSA) biisejä ees ja taas ja taas ja ees sekä hyväksi todettu, niin kiinnostaisi tietää millä perusteilla noita biisejä on tiputeltu pois KLK:lta. En minä sillä, että itte oisin parempia päätöksiä osannu tehdä, mutta tämmönen nyt vaan kiinnostaa.

Siinä on aina vähän kaikenlaista. Syyt ovat kuitenkin taiteellisia.

Millanen kielisetti sulla Kuisma on 7-kielisessä skebassa?

Mitäs kielimerkkiä työ käytätte kielisoittimissanne?

Kuisma vastaa: Meillä on kymppi-viiskakkoset ja kuuskasi tai seiskakymppinen A-kielenä. Suosikki kielimerkkiä ei ole.

Kuuntelettekos FEL-nimistä orkesteria? Musiikillinen osaaminen ja vammaisuus muodostavat kauniin liiton. Nyyh.

Nevehööd.

eikö kuismaa ärsytä ku santtu on sen puolella lavaa? tuomolla on enemmän tilaa.

Kuisma vastaa: Jos tuollaisista asioista ärsyyntyisi, niin sitähän saisi olla ärsyyntymispäissään ihan jatkuvasti.

Millo ois tulossa seuraava levy??

Kattellaan sitä sit myöhemmin.

halusin vaan sanoa et luojalle kiitos kun kesä on ohi! oli kieltämättä noloa kuljeskella t-paidassa nännit kovina kun kylmät väreet otti vallan kunnellessani itken silmät päästäni kipaletta kadulla kulkiessani. nyt töröttävät nännini saan piilotettua takin alle! T:mies turusta

Yök.

No kesä meni ja lumi tuli. Mitenkäs olette varautuneet talveen siis tien päällä. Käytättekö autojenne alla mieluummin nastarengasta,kitkarengasta vaiko kitkanasta yhdistelmää? Vai vieläkö on kesärenkaat alla? Vai onko teillä autoja ollenkaan 😀

Autoja on, ja nastarenkaat on ihan hyvä olla jos meinaa ajella Salpausselän pohjoispuolella.

Syvyys on vaiti kappale on löytäny jostain todella toimivat riffit. Kuulostaa kaukaisesti joltain hatesphereltä tjsp. Mitenkäs se nyt silleen? Kuitenkin varmaan henk.koht. tasolla parhaita biisejänne.

Kuisma vastaa: Ainoa Hatespheren kappale, jonka kappleen säveltäjä on kuullut, on Anthrax-cover Caught in a Mosh. Se on kyllä hyvä.

Mikä tämä teidän parta-klubi on; Hyrde, Hynynen ja Make? Kuka leikkaa partansa ensin?

Hyrde leikkasi jo.

Mitäpä äijät ovat mieltä Slayerin christ illusionista?

3/5

Päiviä arvon herrat! Kysymykseni luikertelee luihin ja ytimiin, ja jopa kuuluisaan kortistoon! Olen useaan otteeseen keikoillanne ihaillut Kuisman soittotaitojen ja ESP:n lisäksi myös herran paitaa. Sellanen kauluspaita missä mokoma tossa vasemman rintapiffin yläpuolella. Mistä sellasen saisin, en airon sivuilta löytänyt ja ei kehtais tilata mistää customtyönäkään, kun tehän ette siitä penniäkään saisi ja se olisi harvinaisen hanurista se.

Ei mistään. Kauluspaitoja tehtiin pieni erä joskus aikoja sitten.

Ihmettelin tossa yks yö että johtuuko mokoman suomen kieliset sanat siitä että Marko ei osaakkaan englantia hyvin mutta kyllä se taitaa sujua kun kerran kappaleen käänsi tosta vain

Marko kirjoittaa omalla äidinkielellään, koska se on lähes poikkeuksetta ainoa kieli jolla ihminen voi luontevasti ilmaista itseään. Ei Marko kielitaidoton tosiaankaan ole, mutta ymmärrät varmaan, että luetun ymmärtäminen on eri asia kun tekstin tuottaminen. Kokeile vaikka itse.

Onkos tää sirppi ihan DADGBE vireessä vedetty?

Taitaa olla.

Tuo Teitin historiikki alkaa vissiin taas olla sopivasti jäljessä. =)

Juu. Ei sen ole tarkoitus olla mikään live-esitys.

“Kuka on kirjoittanut ja minne?” –> Siis: Ainakin tuossa Sakara Tour 06 julisteessa, joka aukeaa etusivulta lukee ennakkomyynti vain yhdellä K:lla. Muista julisteista ei tietoa. Eipä se nyt niin suuri moka ole, mutta pisti silmään silti.

Kappas. Nettiin on päässyt livahtamaan joku vanha versio.

Morotus äijät! Olin tuossa yhtenä päivänä urheilemassa, ja huomasin seinällä venytysohjelapun. Yhtenä otsikkona ohjeessa oli “pää kevyeksi kantaa”. Eikö siinä olisi teille biisin nimi?

Että mitäkä?

Marko. Kun KLK julkaistiin niin tokaisin parisuhteessa eläneenä ihmisenä, että tämä kiekko varmaan kolisee niille kovaa ketkä elävät samaan aikaan häilyvässä parisuhdemaailmassa. Tänään oma pitkään kestänyt suhde päättyi aika katkerissa merkeissä. Vaistonvaraisesti laitoin KLK:n levysoittimeen heti pikimmiten. Löydän itseni näistä tarinoista. Syvällinen kiitos loistavasta musiikkiterapiasta. Verestetään lisää Sakara Tourilla.

Kiitos. Terveiset menevät perille.

Moi pojat!Ilma on kuin morsion,yhtä kostea

Toivottavasti morsiamesi ei ole yhtä kylmä. Se olisi laitonta.

säälikää meidän niskalihaksia oulussa sitten

Heh.

Kiitos ihanasta Viiden Vuodenaika -EP:stä. Kovin on ihana ja hintakin just sopiva ellei jopa liian halpa. Laatua. Jatkakaa samaan malliin. Olette ihania karvaisia miähiä. <3

Sirppi on hyvä

JUMALAUTA kun teitte kovan EP:n!!! Just täydellistä krapulamusaa. Sopii hyvin tällaiseen olotilaan, kun vituttaa kuin liito-oravaa hakkuuaukion reunassa. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Kiitos. Te ette sitten petä ikinä.

Viides vuodenaika on täyttä timanttia. Kiitos, pojat. Kiitos.

Uusi EP tuli eilen postilaatikkoon ja pitää myöntää, että hienoja biisejä olette taas tehneet ja Avoin hauta kruunaa kokonaisuuden.Kiitos hienosta musiikista.

Kiitos hyvästä EP:tä. On se hyvä että saitte vihdoinkin levytettyä Avoin Hauta biisin. Se on älyttömän hyvä biisi \m/. Millä linjalla Marko aikoinaan opiskeli ammattikoulussa?

Kiitokset musiikista, joka rohkaisee rähisemään viimeiseen asti ja vielä senkin jälkeen. On taas todella tullut tarpeeseen. Arvostan!

Ykkösiksi taas! Hurrrjaa 🙂

Kiitos EP:stä 🙂 oikeastaan olen tyytyväinen että osa näistä biiseistä ei tullut KLK:lle, koska nyt saatiin näin loistava ep laatikkoon, ja nyt ei tunnu niin pitkältä ajalta odottaa uutta albumia, kun on jotain uutta mitä kuunnella. Toivottavasti Sirppi kuuluu Vanhan teatterin katon alla Oulussa Club Teatriassa. Jatkakaa samaan malliin. Suomi saa olla teistä ylpeä.

EP on loistava. \,,/ Kiitoksia paljon!

Ootte aivan mielettömiä äijät <3

Kiitos kiitos!

“Rimmaa kätsästi indeksin kanssa. Misery Sandeks.” Eli pitääkö Santtu tästä Misery Index-bändistä? Vai ymmärsinkö tuon letkautuksen vähän huonosti.

Santtu vastaa: Oikein ymmärsit. Tuohonhan sillä viitattiin. En tosin ole kuullut nuottiakaan kyseiseltä bändiltä. On ollu niin kiire kuunnella vaikkapa Badmotorfingeriä ja Down on the Upsidea.

Asiapullomeininki! Onko Megadethin paras, Youthanasia, liian hempeaa meisinkia karvanaamoille. Keep on thrashin’! Teitin kolme uusinta on ihan maailmantilastossakin kympin joukossa kaikki, imho! Tosin CDt polyttyy nurkassa kun sain teitin DVD:n… t. hevisompailija

Megadethin energisimmät tuotokset löytyvät uran alkupäästä, parhaimpana ehkä Rust in Peace. Silloin Nillittäjä-Davella oli ilmeisesti vielä näyttämisen halua.

Minähän ajattelin heti että VV ep olisi pelkkää rahastusta, mutta ostettuani sen huomasin että kova levyhän se on. Ootteko ajatellu että ens kerran ku teette levyn niin tekisitte siitä ihan paskan?

Olemme me ajatelleet sitäkin. Kattellaan syssymmällä.

Tekeekö keikoilla käynti ihmisestä suuremman musiikin rakastajan, kuin semmoisesta ihmisestä joka vain intohimoisesti kuuntelee levyjä? Ei jaksa, eikä pysty käydä keikoilla, ettei ennalta tehty arvio muusikoista muuttuisi.

Niin, ajattele jos huomaisit olleesi väärässä!

Annala on hyvä sanoittaja ja sanoituksissa on useimmiten enemmän ajatusta kuin monessa muiden biisissä mutta Kumikamelin Koponen kyllä putsasi kevään sanoituspöydän. Simsalabim on täynnä ihan uskomatonta avautumista elämän vaikeudesta: Jääräpää, Pahaisopaha, Purnaaja, Lemmikki … aivan uskomattomia vetoja kaikki ja jätin noihin kun en jaksanut enempää biisejä luetella. Ootteko tutustuneet ja miten uppoaa?

Ei ole uusi Kumikameli tuttu. Pitäisi tutustua.

Olenko väärässä jos väitän löytäväni ep:ltä pantera vaikutteita?

Mieti sitä.

Hei Tuomo, miltä näyttää ESP KLK 2?

Se on sellainen See-Thru Black Viper. Ihan sikahieno.

Soitatteko tällä kertaa lutakossa nopeitakin biisejä? Kun viimeksi alkoi haukotuttaa liikojen hitaiden biisien vuoksi.

Tule Lutakkoon yytsimään.

Kattelin tuossa tuota teidän uutta (ja mainiota) ep:tä ja osu silmään, että etukannen omenat (oletan että ovat semmoisia) ovat varsin hyvinvoivan näköisiä. Sitten kun koko komeuden levittää niin takakannen ja sen sisäläpyskän hedelmät ovat varsin nuutuneita. Mitä tämä kertoo orkesterista? Soitatte play backina? Tilaatte biisit joltain köyhältä opiskelijalta? No vitsi vitsi. Mut oikeesti valaiskaa kansaa asiassa.

Marko vastaa: Siinä on omenan elinkaari.

On muute paljo parempia noi teen omat biisit ko mikään vitun avoin hauta, tai siis onhan sekin OK mut ei mikään erikoine. Syvyys on Vaiti ja sirppi on kyl käsittämättömän kovia, olis kannattanu heivata ainakin mieli sydäntä syyttää levyltä, laittaa noi tilalle ja heittää sinne esim toiseks viimeseks En elä talven yli. Ja panes marko viäl kertoen et mikkä kitaravehkeet sul o? ei sivuil taida lukee..

Marko vastaa: Kiitos palautteestas. Meistä Kunnaat oli kokonaisuutena paras juuri noin. Kitaroita miulla on kaks, ESP LTD 7-kielinen ja PRS CE Bolt On. Jälkimmäinen on lempilapsi. Kotivahvistimena on TECH 21:n combo ja varastossa odottaa kiinnitystä Panteraan Rocktronin nuppi, etuaste ja gate.

Mikähän kommentissani oli sellaista, ettei sitä voinut julkaista? -SHK-

Kuten huomaat, siinä ei ollut mitään vikaa. Kärsivällisyyden puute on sen sijaan vika.

Kuoleman Laulukunnaat ja Valapatto avautuvat selkeästi, kun asiat menevät niin kuin tekevät. Tarvitaanko ymmärtämiseen ja tuollaisten tekemiseen aina henkilökohtainen kriisi? Kuopiossa nähdään, jos ei tulla sokeiksi tai Annalan äänihuulet tulehdu, kuten taannoin toissa keväänä Turkkuses. Kiitos -SHK-

Marko vastaa: Kunpa ei aina tarvitsisi oppia kaikkea kantapään kautta, mutta niin se vaan näyttää miulla monesti menevän. Kuopijossa nähhään!

Miltä tuntuisi jos maailmassa ei olisi ollenkaan musiikkia? Minun elämä ainakin olisi paljon onnettomampaa.

Tuntuisi? Ainoat tunteet joista me ymmärrämme ovat kipu, nälkä ja kutina. Miten nämä liittyvät musiikkiin?

Tulipas semmonen mieleen, että näettekö itse Viidenen vuodenajan ennemminkin KLK:n “lisäosana” tai jatkumona, vai omana itsenäisenä teoksena? Kuitenkin 3/5 biisistä on KLK-sessioiden ylijäämiä, mutta sitten taas oma lootansahan se on… Mitä mieltä siis itse olette?

EP on itsenäinen teos, joka on luonnollinen jatkumo KLK:lle.