Kuisma, millaista oli tehdä yhteistyötä Elastisen kanssa? Mistä se sai alkunsa? Hienoa nähdä, että taivut kaikenlaisen musiikin tahtiin!

Kuisma vastaa: Yhteistyön tekeminen oli kivaa ja avartavaa. Homma taisi saada alkunsa nousuhumalaisesta keskustelusta hotelli Ilveksen lasten altaassa.

Mutta kah.. teidäthän minä tapaan varmaan Cannibal Corpsen tulevalla keikalla, eiks je?

Heh. Joku yrittää tehdä kalenteria mokomalaisten siviilimenoista. Taitaa olla keikalle ikävä?

Et sinä Kuisma ketään huijaa. Laita nyt siihen listaasi ne hippi hoppi -levytkin joista tykkäät.

Kuisma vastaa: Ainoa hip hop -levy, joka nyt tulee mieleen on Cypress Hillin III: Temples of Boom. Se on jostain syystä hauska levy, vaikka en pilveä poltakkaan. Jos musassa on hyvä tunnelma, ajatuksia herättävät tekstit, niin ei niillä muotoseikoilla ole niin väliä.

Mitäs on Mokomalla seuraavaksi mielessä?

Tässä voisi siteerata Matti Nykästä, mutta jääkööt nyt. Seuraavaksi meillä on treenit.

Haluan kiittää Marko Annalaa hänen loistavista teksteistään ja elämänviisauksistaan,joita hän on antanut minulle kaikki nämä vuodet.Kyllä Marko Annala ja Heikki Salo ovat Suomen parhaat sanoittajat!

Se on sitten sillä selvä!

Kai se Hyrkäs tulee 16.1 katsomaan napalm deathiä ja heiluttamaan ns. lettiään? Tavattiin ankassa ja sain muistoksi kivan kuvan. T: Celtic frost pitkäletti hevimörkö!

Janne vastaa: Voi Turja, tuollainenkin olisi Tavastialla tarjolla. Jos ei satu kaappikellontekokurssi tai posliininmaalaus samalle illalle, niin voisihan tuota harkitakin.

Onko ihastuttavasta Saatana Perkele -paidasta girlie-versiota olemassa vai onko vikaa vaan miussa kun en semmoista mistään löydä?

Ei löydy. Vielä.

Marko mistä sie ostat nuita ihania maastokuvioituja housuja!

Marko vastaa: Taas ja taaskin. Bronxistahan minä oon nämä viimeisimpäni ostanut. Mikäli Bronxin väki lukee tätä palstaa (ellei peräti kysele näitä housuasioita) niin pitääpä mainita, että tää on ehkä jo sadas ilmainen mainos teille. Ens kerralla haen housuni teiltä ilmaiseksi.

Millon työ keikkailette tuas?

Jaa-a. Ekaks pitää vähän huilata ja tehdä uusia biisejä.

Keksiikö Marko aina joka settilistan erikseen ennen keikkaa, vai käytättekö joskus saamaakin settiä useamman keikan ajan?

Settilistan tekeminen kuuluu ennen keikkaa suoritettaviin valmistautumisrituaaleihin. Settilista on harvoin ihan sama kun edellisella keikalla.

Vituttaisko Janne, jos polttaisin sun rummut? =)

Janne vastaa: Siehän se melkonen sälli olet kun tuollaisia kyselet. Ja yleensähän tälläisiin on vastattu, että polttele kätees.

Janne! olit ainoana arvioinut KsE:n uutukaisen, meinasitkos suunnistaa nosturiin 23. päivä?

Janne vastaa: Loppuunmyytyhän tuo p*ska on ollut jo hyvän tovin, mutta kai sitä vanha pulikaani aina jotkut keinot keksii.

Hyge, sä olit eilen Tampereella? ;o

Janne vastaa: Mie olen viimeksi ollut Tampereella lokakuussa Rytmihäiriön poikien kanssa, ja mitä vähemmän siitä on silminnäkijähavaintoja/valvontakamerakuvaa, niin sen parempi.

Te olette hienoja ihmisiä, pitäkää ansaittu taukonne ja levätkää ja tulkaa sitten taas riehumaan keikoillenne, tsemppiä!

Näin teemme!

Minnehän pomppas nuo 31.12.2006 päivitetyt “Kysyttyä”- vastaukset? Onko ne nuo aiemmalla päivämäärällä (29.12.2006) listalla olevat vai olenko taas surkea “ihmisen elämää helpottavan teknologian” taitaja enkä löydä? Lumisin terveisin, Seppo(nimi muutettu)

mistä toi 31.12 kysyttyä löytyy, kun miulla ainakii antaa 3.1 siitä…

Netti-Einari vastaa: Vanhat kysymykset (yleensä edellisen kuukauden) löytyvät arkistosta Kysyttyä-valikon alta. Päivitykset-linkki osoittaa aina uusimpiin kysymyksiin. Päivämäärä kertoo milloin kyseistä sivua on päivitetty, ja uusin päivitystieto on tietenkin ajankohtaisin.

Arvakkaa mikä on ruottalainen pimppu? Mies jolla on viikset…. hhahahahah Millon tulee uutta albumia ulos koska meette studioon? Metallica menee täs kuus menkää samaan aikaan :S no ei oo pakko…. mut joskus keväämmällä? kesäämmällä? syksyymmällä? vai talveemmalla??

Tod näk.

Terve! Sakara tourilla lutakossa toivoin Stam1nan olevan viimeinen, koska sitä odotin eniten. Olin ymmälläni kun Hyrde lauloi ja muut säestivät. Tätä parempaa ei voi olla. perun sanani. Karvat nousivat pystyyn ku mäntit aloittivat, niin tyhmältä kuin se kuulostaakin: katsoin vesikierteet silmissäni. Kiitos. Post Scriptum: Rytmihäiriö&Stam1na iskivät myös. parhautta

Sori, mutta kirjoituksesi johtoajatus ei löytynyt. Kiitos kuitenkin!

Toblerone-suklaa?

Ehkä kuitenkin kossuvissy…

Kurimus on Mokoman Reign In Blood, mikä on teijän Raining Blood biisi? Punainen Kukko?

Nyt kyllä kysyit vääriltä tyypeiltä. Olisiko vähän hassua jos itse nostaisi omia kappaleitaan tuollaiseen vertailuun.

Siis näinks mie oikein, et joku tussas tos kimaras jonku palleja????Aika härskiä meininkiä, jos niin oli. Itekkää en kehtais ainakaa jonku toisen sukukalleuksii mennä kohtelemaan.Mut iha kiva, jos se teist hubaa:D:D:D:D:D

Meinasin oksentaa kuvakimaran viimeselle kuvalle, ootte ilkeitä 8<

vaa kuvakimarasta. Sain elinikäset traumat viimisistä kuvista!!!

Hienoa, että vielä 2000-luvulla pystyy järkyttämään nettisurffailijoita!

Janne: Osaatko koota 6-palaisen pirunnyrkin..?

Janne vastaa: Tämä lienee sellainen älypalapeli, joten tutustumatta voin veikata, että pulassa olisin… Hetkeä myöhemmin: kävin tsekkaamassa netissä mistä on kyse. Ja hipit huraa, olen joskus moisen läpi runnonut!

Millos saahan pojilta oottaa uutta lättyä? Onha tuosta ep:stäkin jo tovi :F ja voisittako joskus soittaa Kukko ep:n Marjat kappaleen? On hiano kappale 🙂 ja jatkakaa samaa rataa ! Tsemiä !

Kiitos och cassels.

Kolahtaako teihin semmonen artisti ku Smurffit? Alka olla liian armotonta miun korville :S

Jee.

uuuh.erittäin tyylikkäitä ja täydellisiä nuo sakara tour -kuvat. harvoin näkee noin makeita keikkakuvia. mie en oo koskaa saanu teist yhtää hyvää kuvaa keikal.. saaks udella millä kameralla kuvat on otettu vaikkette työ kummiskaa tiedä ettekä kerro? rokkia beibet.

Joonas vastaa: Vastaus on yksinkertainen: Uusin, kallein ja nopein kalusto, muutama Jägermeister ja sitten vain ampuu sarjatulella niin paljon kuin muistikortit kestää. Mitään kouluja ei tarvitse käydä, mutta lainatakseni Aki Kaurismäkeä, ei niistä kai hirveästi haittaakaan ole.

Tääkös se nyt on se viides vuoden aika kun on syksy talvella.

Joo. Tätä se nyt sitten on.

Ihan mielenkiinnosta kyselisin, jotta kolahtaako kellekään äijistä Sydän, sydän? On muuten kohtuullisen kova livemeininki kyseisellä yhtyeellä. Noh, onhan tuo teilläkin, ei siinä mitään…

Marko vastaa: En tiedä orkesterista muuta kuin nimen. Joitain livearvioita olen lukenut ja kovastihan sitä puolta on kehuttu, joten pitänee tsekata tuo puolikin joku päivä.

Santtu vastaa: Juu ite ku oon käyny liikuntapainotteisen lukion, ni ei pysty tajuun. Siel kuunneltii pelkästää Survivoria.

Tätä kysyttiin jo ennenkin mutta ette sillon ollu vielä kuunnellut joten kommentoikaapa ny sitä Nomeansnon uusinta teosta. Toivottavasti ootte jo ehtiny vähä perehtyä.

Marko vastaa: Nyt on levy kuunneltu, mutta täytyy sanoa, että melko kylmäksi se jättää. Wrongin jälkeisessä tuotoksessakin on helmiä mukana, 0+2=1, Why Do They Call Me Mr. Happy?, The Worldhood of the World (as Such) ja One ovat kaikki mielestäni hyviä levyjä, mutta tämä uusi ja Dance of the Headless Bourgeoisie ovat jättäneet huonon maun. Luulen, että osin syy löytyy soundeista, sillä nämä tuotokset eivät vain ole yhtä härskisti ruvellaan kuin nuo muut luettelemani.

Hienoa kamaa! Ensimmäinen ostettu Mokoma-lätty oli omalta kohdaltani Kuoleman Laulukunnaat, upea levy. Sitä kun kuuntelee yksin pimeässä huoneessa hyvistä toistovehkeistä kovaa, niin kyllä on puhdistunut olo. Tätä ennen olin jo imutellut netistä Kurimuksen ja Tämän Maailman Ruhtinaan Hovin, mutta alkoi Kuoleman Laulukunnaitten myötä omatunto kolkuttamaan, joten kiertelin musiikkiliikkeitä ja onnistuin poimimaan mukaani ‘Ruhtinaan’ ja Kurimuksen sekä Punaisen kukon. DVD ehkä lähtee jostain nettikaupasta tänne päin tulemaan kunhan saisi kunnon musavehkeet kiinnitettyä tuohon DVD-soittimeen. Viides Vuodenaika on kyllä upea lätty sekin. Laitoin soimaan ensimmäisen kerran ja ensimmäinen ajatus oli “No tätä samaa se kaikki muukin Mokoma on”, mutta jo toisella pyöerityskerralla piti hokea ihan äänen että jumalauta kun on kovaa kamaa. Tein muuten puhtaasti teidän ansiostanne sellaisen päätöksen, että musiikkia en enää lataa netistä ollenkaan. Kiitos teidän, ymmärsin, että musiikista ei voi nauttia jos se ei ole rehellisesti hankittua! Tuli noista nettilatauksista mieleen, että mitenkän aktiivisesti te seuraatte mikseri.netin tarjontaa? Ja missä mielessä, musiikin kuuntelijana vai levy-yhtiön bisnesmiehenä? Luin yhden uutisen, jonka mukaan Stam1na olisi bongattu mikseri.netistä, onkos tämä totta?

Kiitos. Sakaran suharit seuraavat mikseri.nettiä. Stam1naa ei ole löydetty internetistä, vaan lemiläisestä lammasnavetasta.

Onko KLK-paidasta tehty virallisia reittejä versio, jossa ei tekstin taustalla ole tummaa Isot Luut-painatusta, vai onko minua kenties koijattu?

Kuvailemasi paita on ilmeisesti levykauppojen työntekijöille jaettu mainoskampanjapaita.

Kenen pallit on kuvassa 117?

Kenen palleihin piirrettiin kuvakimaran kuvassa nro 117? 😀

Jomman kumman kysyjän.

jokohan pian mahtaa livesinkut sakara tourilta pamahtaa postilaatikkoon???

Ehkä!

Onko kuvataiteilijallanne ja rumputaiteilijallanne syväkin (taiteellinen) suhde, kun kerran noin joka toinen kuva on lähikuva runtupojan kasvoista?

Ystävyys, läheisyys, poikarakkaus.

Tervehdys, luin juuri haastattelunne Miasma-lehdestä ja mieleen jäi eräs asia. Kävi ilmi, että viides vuodenaika kuvastaa jotenkin lohduttomasti sitä elämätöntä tilaa, sitä kun ei enää haikaile mennyttä mutta ei juuri tulevaisuudeltakaan odota kummoisempia. Itselleni tämmöinen tila olisi onnen hetki…ainakin tällä hetkellä tuntuu niin. Eläisi vain hetki kerrallaan…niin paitsi jos ei sitten eläisikään…olisihan se sitten lohdutonta. No, tsemppiä vain teille ja samalla itselleni 🙂 Joskus voi olla hyvä pysähtyä ja olla elämättä hetken.

Ja jos ei halua konkreettisesti pysähtyä niin kannattaa hypätä lentslariin ja matkustaa Playa del Inglesiin bailaamaan!

Ku työ nii julmetusti linkitätte wikipedian artikloita ni mitä tykkäätte omasta palstastanne siellä?

Se on hieno!

Mitäs ny onko uutta matskua jo pikkuhiljaa kehittymässä? Kun teitien topfemmoissa lukee jo vaik mitä uusista riffeistä, biiseistä ja bändikämppäilemisistä.

Pikkuhiljaa. Viiden biisin ensimmäiset bändisoittoversiot on demottu.

Hieman sympatiaa mulle, letti piti leikata ja 8.1.2007 armeijaan rovaniemelle, tääl tuo rovaniemi saanu viel niin ihanaa palautetta. 😀

Hajoa aamuihisi, mortti.

Olette te aika poikia. Olette te aikapoikia. Yhdyssanojen osaaminen on siis hyödyllistä.

Tavallaan. Se riippunee tässäkin tapauksessa ainoastaan siitä, haluaako tulla ymmärretyksi vai ei.

Aww, pojat olette aivan mahtavia, nysse keikkatauko hiiteen, ja esiintymään vaan ! Onko mitään tieto, oletteko tulossa Mikkeliin päin missään vaiheessa keikalle ? Olis niin mukavaa nähdä taas, kun veditte sillon Scooprockissa niiiiiin mahtavan keikan.

Hyvän kuvaajan olitte ainakin ottanu mukaan, sillä kuvat jaksoi katsella läpi kyllästymättä, vaikka noita olikin aika reilusti 🙂

Hyvin on kyllä kuvikimara tehty, kun itestä on kaks pärstä kuvaa. 🙂

Hyvät kuvakimarat, kiitän!

Ja joo, kiva kumara. Varsinkin se 118 (vai 117? loppupäässä kuitenkin), oli tyypillä oikein iloinen hymy. Jäi katsojallekin hyvä mieli. Mutta hitsi vie, alko tekeen mieli keikalle. Nyt äkkiä levy pakettiin ja julkaisukiertue pystyyn!

Kiitos kiitoksista.

Monesti oon kuullu ihmisten puhuvan että Mokoma on Joutsenosta, onko kukaan Mokoman jäsenistä sitten Joutsenosta päin?

Tuomo ja Marko ovat asuneet Joutsenon tienoilla. Mokoma on Lappeenrannasta.

Jos kerran Kuisma on ollut pieksuttamassa jotain sooloa Elastisen levylle niin tuota … ei kai Iso-E aio palauttaa palvelusta ja tulla seuraavalle levylle feattaamaan biittiä? (tai jotain muuta räpjouslängiä)

Räppäämisestä ei oo niin väliä, mutta hyvännäköisiä naisia ja autoja vois kyllä lainata.

laulaako sama Marko levyillä Valu ja Mokoman 120 Päivää kuin uusilla ja onko se sielä Valun kansikirjasessa Markon kuva?

Kylssi.

Onkos Zombi paras? On kylhä se on varma. Teiän dvdvdvd roxx. Ja tei musa. Ja Rytmihärööö on KANS PARAS. jA MIUL ON JOKU PAKKOMIELLE TAHALLISIIN KIRJOTusvirhejsiin. Tai jotaa. Hmm. Miun pitäis ostaa ehkä Valu, kun näin sen euromarketissa. Tai pitäs tilata Äxästä sAtana on herra. Tai seittemän surman siunausliittu jaja jotai.

Jeah.

Janne: Sano suosikkibiisit Kurimus sekä TMRH -CD:iltä, kiitos.

Janne Vepsäläinen vastaa: Facials towards east ja Ich lebe! Jos kysyt miksi niin vastaan, että siksi.

Janne Tokola vastaa: Kurimukselta Kasvot kohti itää ja TMRH:lta Minä Elän.

Janne Airo vastaa: Ne on kaikki hyviä, mutta just nyt tuntuu siltä että Kasvot kohti itää ja Vade retro, Satana! on pikkasen parempia kun ne muut. Syitä en osaa eritellä.

Janne Perttilä vastaa: Sanoisin tähän että Punainen Kukko (Satan’s Cock) ja Minä elän.

Janne Hyrkäs: Noh, nyt 2.1.2007 kello 20:00, vaikka Liiton loppu ja TMRH. Tähänhän voisi valita tilanteesta ja “fiiiliksestä” riippuen minkä tahansa kyseisten levyjen biiseistä, luulisin näin.