15.4.2007

yritin googlettaa ..en osannut ,yritin lukea jo vastattuja..en löytänyt,eli miten se kesä nyt menee? ruisrock siis kyllä, mutta muuten?eikö ne ole jo lukkoon lyöty? ihminen kärsii..yritän mennä katsomaan kotiteollisuutta,viikatetta,staminaa ja vaikka mitä hilavitkutinta ja härpäkettä mutta kun ei se ole sama asia, eikö edes pienenpieni keikka jossain muuallakin kuin ruisrokissa ..pienenpieni.

Tällä hetkellä vaikuttas siltä ettei teitä tänä kesänä missään nää… Mitäs jos tulisitte sauna open airiin? Vai onko kiertue aikataulu jo lyöty täysin lukoon?

jaahas mokomat,onko mitään saumaa nähdä teitä porissa ja koska kyseinen riemu ja ratto saataisiin aikaiseksi?!!

Tulkaa poijjat Ouluun soittamaan. Täällä tahtoo varmaan muutki ku minä kuulla ennakkoon teijän uutta tuotantoa. Kiitoksia ja rok rok. -Mike

Miksei teitä nähdä provinssissa tänä kesänä?

teidän kesän suunitelmat näyttää lupaavilta, mutta tuleeko syksyllä/talvella lisää keikkoja ?

Perkele, minne jäi Lappeenranta tuosta keikka listasta?? Tulen ihastelemaan teitä ihan varmasti vähän jokapuolelle suomea, mutta olisi mukava jos kuitenkin olisitte edes käymässä täällä Lpr:ssä päin! Olempa pettynyt, ainakin alustavaan keikka listaan.

Mitä teillä Tampereella keikkailua vastaan?

Ettekö te tule tänä vuonna kuopiorockiin? 🙁

no voi sun takapuoli kun ette tuu kuopijjoon.

Kesän keikat on nyt lyöty lukkoon. Listasta tuli muun muassa studioaikataulujen takia tällainen. Tehdään levy välissä ja kattellaan sitten uudestaan.

Näin tässä päri päivää sitten oudon teihin liittyvän unen. Ennen nukkumaan menoa opettelin kitaralla teidän biisiä eikä se oikein kulkenut joten painuin pehkuihin. Yhtäkkiä havahduin siihen että Kuisma tuli herättämään minut. Tuomo soitteli mun kitaraa istualtaan lattialla. Menin vessaan kuselle, mutta Santtu istui vessassa tarpeilla, kuten teidän DVD:lläkin. Sitten menin olohuoneeseen ja Hyge leikki minun kanin kanssa lattialla. Keitiössä Marko söi salaattia ja keitti kahvia. Opetitte mulle sen riffin ja häivyitte. Sitten heräsin. Olenko aivan terve? Oliko se enneuni? Ei pysty ymmärständ!

Kyllä se oli enneuni. Santtu tulee teille vessaan ensi torstaina.

Moi. Mie ostin hillomunkkeja kaupasta ja aloin syödä niitä. Sitten yhessä munkissa ei ollukaan hilloo. Niin, että mitä mie teen, ku mie nyt kuitenki maksoin siitä hillosta, enkä sitä saanu, mutta toisaalta mie en voi todistaa että siinä munkissa ei ollu hilloo, ku mie söin sen?! Onkohan teijän musa liian korkeatasoista viihdettä miulle… ku ei aina ihan heti aukee…

Ei musiikin pidäkkään heti aueta. Se ois tylsää.

Seuraatteko Kauniita ja Rohkeita?

Ei kiitos.

Kuinka monta biisiä kukin on tehnyt uudelle levylle?

Levylle ei ole päätynyt vielä yhtään biisiä, mutta kyllä kaikki ovat olleet yhtä tuottavia kun ennenkin.

Mitä ajattelette ruotsalaisista?

No ensimmäisenä tulee mieleen Mats Sundin, ja se ei ole hyvä asia.

Noniin, nyt alkaa vaikuttaa asialliselta. Kaksi keikkaa Turkusessa, pääsee taas antamaan Klubin tanssilattian keskelle istutetuille metallitangoille kyytiä <3.

Mie tykkään teistä ku te tuutta ruikseen.

Jes, tullaa Turkkusee ja tehdään siellä mitä sanonnan mukaan pitää tehdä.

Kuinka pitkälle te pystytte elättämään ittenne musiikilla ja levy-yhtiötoiminnalla?

Mitä se meille kuuluu?

Onko kellään hankinnassa Dimmu Borgirin uusin, In Sorte Diaboli, ilmestyy 25.4?

Ehkä.

Hienoa että tulette kesän päätteeksi käymään Mikkelissä. Tuleepahan teidät ainakin kerran nähtyä tänä kesänä. Siellä sitten pittiä pystyhyn ja näin eespäin. sitä odotellessa

No mikä ettei. Mikkeli on ihan hauska asia, kuten miveksetkin.

Kuulkaas mokoman pojat minulla ja kavereilla on bändi ja me emme ole millä keksineet sille nimeä ja me soitamme Thrash metallia.Nyt kysynkin teiltä mikä olisi hyvä bändin nimi.

Janne sano jotain järkevää

Ei se nyt ehdi.

Mummo ja vaari pelasi Futista vaari hävisi etsinnät jatkuvat yhä

Ihan hauska.

Lusikallinen lirahti housuun, kun sain kuulla uudesta tulevasta albumistanne. Tehkää siitä hyvä, tai tulen leikkaamaan Markon parran ja tukan pois (löytyyköhän sieltä alta edes mitään ihmismäistä).

Perkele, uus albumi kauppoihin jo tän vuoden puolella. Tietääkin odottaa innolla loppuvuotta, jotta saamme kuulla taas tiukkaa vääntöä. /,,/

Mahtavaa, uusi albumi! Ja vieläpä tämän vuoden puolella. Odotan innolla!

Odotukset ovat korkealla myös M-leirissä.

Kuka teistä on reservin uprseeri? jos ymmärsin oikein aiemmin kysytystä…

Kuisma.

Mitä miun piti kirjoittaa? Ai niin, Kuisma näyttää aivan isäpapaltansa.

Harvinainen homma!

Täällähän on harvinaisen asia bändi! Hommasin teidän dvd:n ja olihan tuo melko asia meininkä. Onkos uutta dvd:tä milloinkaan/koskaan tuloilla? T:Paskakyttyrä

Mokoma-DVD:tä ei oo tulossa, mutta Sakara Tourilta pläjäytetään kuvaa ja ääntä kauppoihin 23.5.2007.

Miksi ette laita Sakarashoppiin myyntiin Sakara Recordsin mustia kauluspaitoja? Tai miksei vaikka Sakaran bändeillä olisi omia kauluspaitamalleja?

Jos tiedät hyvän paitatoimittajan, jolta löytyy “mageita” kauluspaitoja, niin kerro ihmeessä.

Mänttier Than Thour. Holier Than Thou? Jee. En tiiä.

En miekään.

mitä teillä on raiderissa? tai mitä ette vaatimattomuuttanne ole pyytänyt…

Tekniikkaraideri on täällä. Mukavuusraiderissa pyydetään keikkapaikalle vettä ja muita virvokkeita, välipalaa, lämmin ruoka ja pyyhkeitä.

Tuli puheeksi loirien ja spedejen kanssa että te ette ole osallistunut NoSori-juttuun, miksi näin? Joku epäili että teitä syrjitään, mutta sitten ilmeni epäilys että teillä on parempaakin tekemistä? =)

Heh.

Marko, utelen pääsiäisestäsi: söitkö babaa, kulitsaa ja pashaa? Nam!

Marko vastaa: Tänä vuonna jäi herkut syömättä. Jäi toisaalta myös paasto väliin, ni paskaaks niistä herkuistakaan.

Aaaah ei voi uskoa tätä todeksi, että Mokomaa Imatralla ja Riverissä! Ehdottomat mänttiäiset pidettävä tuolloin!!!

Siellä siis!

Nähhää sit ruissis kerran sinnekin tulette. Onko mitenkään mahdollista sanoi että milloin se uusi levy tulisi myyntien kenties joulun paikkeilla ja onko teillä jo paljo biisejä valmiinaa? No jokatapauksessa kiitos.

Biisit valmistuu sitten kun Miitri saa ne miksattua. Siihen on vielä aikaa.

Kuulin äskettäin ensikertaa teidän Valu albumianne. Oh my God mitä shittiä.. Onneksi olette muuttaneet musiikillista suuntaustanne verrattuna noihin aikoihin,(siitä papukaijamerkki teille kai kuuluisikin antaa), sillä Valuhan kuulostaa suorastaan hävyttävän tragikoomiselta Kasvan kappaleen lapsikuoroineen.. Varmaan Tuomon ja Kuisman heleitä kiljahduksia nekin vain ovat..

Onhan bändin soundi vuosien varrella muuttunut, ja se lienee normaalia. Eikä se Kasvan nyt ihan niin kelvoton kappale ole.

Jos aloittaisit jonkun uuden harrastuksen, niin mikä se olisi?

Janne vastaa: Josko vaikka skimbaus ja shalom.

Santtu vastaa: Harrastelu ei sovi miulle laisinkaan. Joskus yritin ja petyin.

Marko vastaa: Aloitan aina aika ajoin keräilyharrastuksen uudelleen, nyt aloin keräämään jo valikoimista poistuneita Muumimukeja. Pistäkäähän muuten tarjouksia tulemaan, jos satutte omaamaan harvinaisempia mukeja. Toinen harrastus johon ryhtyisin olisi matkajuokseminen, mutta sitä varten tarvitsisi kehon huippukuntoon ja runsaasti luppoaikaa. Keho ei ole kunnossa eikä aikaa ole ylimääräistä.

Kuisma vastaa: Mun harrastuksilla on ollut paha tapa muuttua ammatiksi, joten jos aloittais vaikka harrastamaan nukkumista, niin siinäpä vasta oiva työ!

Millä teidät saa nauramaan?

Omat vitsit, parhaat vitsit.

Hyvä Janne, nyt on kunnon top-5 teikäläisellä. Hartwall-areenalle sit lokakuussa vai?

Janne: Joo, kilahdin orkesteriin tuossa taannoin aivan houmouna. Yup lauloi aikanaan “Geddy Lee sucks”. Oiskohan noin? Areenalle haistelemaan.

Paljonko sille Sakara-DVD:lle on tulossa kestoa? Olisi todella messevää jos sitä livematskua ei säästeltäisi (niinkuin ei aiemmallakaan Sakaran DVD:llä) vaan livebiisejä pistetään joka bändiltä reilusti. Levyjen suhteen mielummin liian vähän kuin liian paljon, mutta DVD:n suhteen päinvastoin. Onko seuraavalle levylle tulossa näitä jo kliseisiksi menneitä perusmokomarässejä? Toivon että ei. Viime levyn irtiotto oli fantsu homma, vaikkakin juuri ne rässit hieman laskivat arvoa. Hatunnosto siitä.

DVD:lle tulee reilu parikymmentä livebiisiä sekä “dokkari” ja muita bonuksia. Seuraavalle levylle tulee kokonaisuuteen parhaiten sopivat kappaleet.

Miks nää sivut on ihan sekasin. 32.13. Kouriala, Mesta Pleissi. Tulkaa meillekkin tohon aikaan, juu. Onks tänne päässy joku häkkeri teitin sivuille.

Ei täällä mitään hakkeroitu. Seittimestari oli vaan kännissä töissä.

Takatalvipäivänä näin keskiviikkona koitan laulaa kuten sä: “Saapuu… taka-taka-taka-taka-taka-takatalvi” ja suurin ongelmani on se, että en taivu takatakatakaan tarpeeksi nopeasti! Siis, arvon Marko (Marko Arvo, tunnistanette itsenne, kjeh kjeh), miten sä sen teet?

Kuuntele levyltä.

Santtu, sanonpahan vaan, mutta alkaisi olla jo korkea aika sille, että päivittäisit TOP 5-listaasi!Kiinnostais nimittäin jonkun verran tietää sunki elämänmenosta, Santtu.

Santtu vastaa: No on siinä ihmisillä kiinnostuksen kohteet. Esmes YLE Teema suoltaa laadukasta dokumenttia jatkuvalla syötöllä. Kannattaisko kiinnostua vaik niistä.

Ruokaa ennen vai jälkeen saunan?

Saunan jälkeen. Muuten lähtee henki.

Mitäs se kuisma pitää uuesta borgirista?

Kuisma vastaa: En tiedä, en oo vielä kuullu.

Janne: muistatko v 1995-1996 Lappeenrannasta Puke-nimistä bullmastiff-urosta? Se kuolaava rontti on jo maatunut, mutta omistaja jaksaa vielä.. Hyvää keikkakesää, näen teidän Ruisrockissa!

Janne: Juu, palautui mieleen. Kiva kuulla, etta omistaja voi paremmin!

Nythän mää vasta hokasin, että tuossa Itken silmät päästäni- laulussa on erittäin komeat bassokuviot. Komiata.

Very mahtipontical, indeed.

Moro. Joku kyseli tuossa aikaisemmin bändistä nimeltä Trivium. Pakko tähän avautua että annoitte v*tun asiallisen vastauksen. Tänks!!!

Eipä kestä.

millä festareilla muuten meinaatte olla ku ois mukava tietää?? ootte kyl perhanan hyvä bändi livenä:)…

Kiitos kehuista. Nyt varmaan jo tiedät missä esiinnymme kesällä.

Pakko kysyä, että pidättekö mämmistä? Minusta se on ihan hyvää ainakin vaniljakastikkeen kanssa!

Toimii siinä missä muutkin perinneruuat. Kerran vuodessa menee hyvin alas kerman ja sokerin kera.

ootteko ajatellut ottaa vaikka naista markon kaveriksi laulamaan/möykkäämään…täällä olisi yksi ehdokas…laittakaas haku käyntiin niin tuun näyttää mitä osaan.

Emme ole.

Miksi oi miksi ei foorumi toimi?

Fcmokoma.comissa oli jotain hätää, mutta homma on nyt korjattu.

Kas fcmokoma.com on kaatunut! Mites muuten teidän olopaikoissa… Onko takatalvi tullut? Täälä sinnitellään lunta satelee mutta ei jää maahan toivottavasti pysyy näin… Mitäs muuten Mokoman pojat ovat yup:sta? Mahtava bändi minun mielestä! Kevättä teille!

YUP on w*ttu PARAS!

Marko on muuten ihan emo [i:mou] XD

Eiku eiku!!! Marko on ihan Dumbledore!!

Jes.

Mikä teidän Classic I -paidassa (Fruit of the loom) on vikana, kun siihen jää pesun jälkeen jotain valkoista töhkää. Pesuohjeita on aina noudatettu, mutta joka kerta on tullut sama tulos. Töhkäisellä paidalla ei ole kiva rokata, eikä se lika ole edes moshatessa irronnutta hilsettä!

Äiti vastaa: Tarkista pesuaineen annostelu. Jos ei auta, niin soita OMO-infoon.

Miksköhä Tuomo harvemmin vastailee näihi kysymyksii, tyylii et jos kysytää koko bändin mielipidettä, nii melkei aina kaikki vastaavat paitsi Tuomo.Ois kiva kuulla kaikkien mielipiteitä!

Tuomo vastaa: Jaa-a. Usein kaikille osoitetut kysymykset vaativat muutaman minuutin pohdintaa (kuten TOP 5 -elokuvat), ja arjen kiireessä sellaiset tulee helposti jätettyä odottamaan parempaa vastaushetkeä. Yleensä sopiva hetki tulee vasta sähäkän seittimestarin jo päivitettyä sivut. Toiseksi yleisin kaikille osoitettu kysymyssortti on sellainen, jolla haetaan humoristista vastausta. Myös sellaiset jäävät helposti syrjään odottamaan hauskaa hetkeä. Niitä tulee yleensä muutaman kerran kesässä.

Oon aika iso mokoma fani <3 <33 Onko teillä tulossa uutta levyä? Jos on niin minkä niminen?Kuisma oot ihan paras! Mulla oli aluksi aika paljon asiaa, mutta sitten kun olin alkamassa kirjottaan niin unohdin kaiken.. Niin minun tapasita! :DD NO kuitenkin, jos teille tulee tylsää tai muuten vaan ei naurata, niin kannattaa lukasta näitä: [tekstiä poistettu] Nämäkin on ihan hauskoja.. : [tekstiä poistettu] ja tämäkin xD : [tekstiä poistettu] Kiitos jos vastaatte, ja jjos piditte noista jutuista :D:D Sitten, että saisinko kopioida pari kuvaa teistöä tältä sivulta, että saisin niitä kuvagalleriaani ?? JA jos haluatte tietää sen gallerian niin kysykää —> minulla saattaa olla kirjoitusvirheitä, joten toivottavasti saatte selvää!!<3: Niina

Siulla oli Niina aika paljon asiaa! Tai itseasiassa aika vähän. Mutta joo, kuvia ei saa kopioida omille sivuille ilman kuvaajan lupaa, mutta linkittää toki voit.

Edellisestä kysymyssatsista lainaten: “Pääsiäisenä saapuu takatalvi! ———— Eikä saavu.” Saapuipas, täällä sataa lunta. Ettekö te olekaan täydellisiä ja erehtymättömiä? Nyt meni teidän bändiltä uskottavuus. Menen polttamaan pari paitaa ja muutaman cd-julkaisun. Ei se taida ihan ekologista olla, mutta vitut ilmastonmuutoksesta.

Täällä ei satanut, mutta jos nyt oikein viisastellaan, niin aina kai jossain päin maailmaa sataa lunta. Luulisin niin.

mitäs tuumaatte idols voittajasta Ari Koivusesta??

Ääh, ei jaksa.

Keksin teille sopivan maskotin: http://i63.photobucket.com/albums/h157/Lna_everlong89_2006/ my%20space/manga/mokona_dark_night.jpg Se on Mokona!!! t:toinen pikkutyttö joka ei ole päässyt pittiin pyörimään ja on siksi sekaisin. Tulkeehan Tampereelle 🙂

Jeh.

Paljonko pitäisi maksaa, että menisitte alastonkuviin?

Miten niin maksaa?

Mitä asiaa ette missään nimessä tekisi mistään hinnasta?

Taidetta.

Saanko halin?

Ehkä.

Noh, saitteko munaa pääsiäisenä?

Ehkä.

Rumpalitaiteilija Hyrkkäällä komia Top5. Tähän voisi heittää legendaarisen Kummeli “kymppitonni”-sketsi-vastauksen: Sama! No järjestys itelläni on tosin vähän erilainen: 1.Hemispheres 2.Moving Pictures 3.Permanent Waves 4.A Farewell to Kings 5.2112

Hyvät on maut.

Heips jannut!!! Tämmönen kymysys, että… Mitä kitaravireitä ens lätyllä..? Tyylisuuntausta edellisiin levytyksiin verrattuna?

Droppi-D + A pysyy edelleen perusvireenä.