Joo olette varmaan tätä kuulleet aika paljon viime aikoina, mutta tuo on tuo teidän uusi levy ihan pirun hyvä. Levy tuntuu tarpeeksi monipuoliselta ja siinä on myös niitä biisejä, mitkä pistää väkisillä moshaamaan ja näin pois päin. Eli siis kiitos.

Ei vittu kun repesin aivan täysin kuullessani Kolmannen asteen kuulustelun! Tuossa on hieno bläkkis tunnelma ja hieno biisi kaikinpuolin, mutta koko biisi on kuin Fuel for Hatred. Kuulostaa vaan että riffejä on soitettu väärinpäin.. Mut toisaalta siitä tulee myös K.I.N.G. mieleen. Toisin sanoen, on tullut Satyriconit kuunneltua pojilla. Ja se vielä levystä että todella useita upeita biisejä mutta itse en siitä sellaista upeaa kokonaisuutta löytänyt mitä on ollut Kurimuksella, TMRHlla tai KLKlla. Ja kiitos hienosta yo-talon keikasta!

Iso,kaunis kiitos Mokoma,erittäin hienon levyn olette saaneet aikaiseksi.Varsinkin kappaleiden sanoitukset iskevät,syvälle,joka luuhun ja ytimeen.

Skjut, gräv och tig. Hienoja kappaleita levyllä ja hyvän hupparin tilasin, mutta en ala ketään silti ampumaan. Kesällä nähellä!

moro. uudella levyllä ainaki heti yks PArannus mitä kuulee on edellisee verrattuna että laulun sanoista saa selvää ettei tartte kotelosta kurkkia ;), ja nujerra immeisessä o vanhaa kunnon 96-99vuosmallin blackmetallimeininkii , ja viton kova kertasae !!!! hyvä levy

Levy kolahti luukusta, ja tiding! Nam! Passaa tulla taas live-settiä irvistelemään. Tattis! Loiri

Kiitoksia jätkät tästäkin albumista! Olette eläimiä!

Kiitos uutukaisesta, pojat. Muutaman kuuntelukerta meni ennen kuin pääsin juttuun mukaan, mutta avautuessaan levy paljastui niin loistavaksi, että melkein itkettää. Loistavaa työtä!

moro! hittolainen oon nyt kuunnellu tän levyn seittemä kertaa läpi eikä vieläkää lähe nii kovaa ku edelliset. En tiiä mistä se johtuu!!? tuntuu et jos marko ei laulais täl levyllä ni tää vois kyl olla ihan jonkun muun levy, jotekii en vaan tunnista mokomaa tästä!!!(vielä, toivottavasti) tuntuu et kuullostaa enemmin esim. staminalta ku teiltä. mut jos se vaa ei ooitelleni viel avautunu, eiköhä se täst Hyvät jatkot ja toivottavast tuutte keikkailee tänne lappeenrantaa joskus et pääseee liven sit kuuntelee et mite nää uudet biisit siel tulee!!!

Aluksi kiitokset yo-talon keikasta. Mokoma on parhaillaan kun tunnelma on intiimi eli klubi keikoilla ja tietenkin Nummijärvellä. Nummirock ilman Mokomaa (erästä mainosta lainatakseni) on kuin porsche ilman pyöriä. Se on jämpti. Ja sitten itse asiaan. Menitte sitten tekemään Mokoman kovimman rallin, nimittäin irvikuva. Käsittämättömän komea kokonaisuus. Teoksen rauhallisempi pätkä saa joka kerta ihon kananlihalle. Huh, huh olipa hieno kappale. Vielä kun mukana on tällainen väkisin hymyilemään saama biisi sahalaita. Kappale tuo tunnelmaltaan mieleen takatalven, josta oma fanius aikanaan alkoi. Yhtäkaikki hauska kappale. Muutenkin levy on loistava. Kappaleet toimivat yksittäin huomattavasti paremmin kuin edellisen levyn (mikä tosin ei vähennä yhtään klk:n arvoa). Te teitte sen taas kiitoksia. Kassellaan keikoilla.

Levy ei ihan ensikuunnelmalla vakuuttanut täysin, mutta ei muistaakseni edellinenkään pitkäsoitto joten uskon albumista kehittyvän vielä viiden tähden arvoisen, suurin osa kappaleista tällä hetkellä kuitenkin toimii mainiosti, osa Mokoman parhaita! Sarvipään (loistava biisi) vauhdikas pääriffi tuo mieleeni Anhraxin Gung-Ho:n. Mistähän tämä johtuu?

Levyn teema on sitten: “jätkä on eläin”. Kek kek. Ei vaan, aivan mainiota luunrytinää. RUAAAH. Ni schaktar och gräver; jag tackar och bockar.

Mokomoidit hoi! Uusi levynnehän on vitti parsa, kiitän!

Luihin ja ytimiin kuulostaa Satyriconin ja Justin Timberlaken sekoitukselta. Eli hyvätä! Eli paskalta! Eli jotain siltä väliltä! Hyvä tytöt.

Terve, teitte hyvän levyn taas jälleen and.

Kiitos jätkät. Kylläpä vaan oli taas mainio levy. Parhaiten levyä kuvaava sana olisi mielestäni “oho”. Aikamoisia ylläreitä mukana, kaikki toimivat kuitenkin sulassa eripurassa. Aivan mahtavaa! Seuraavalla kertaa vielä paremmaksi niin tarjoan pullakahvit!

Kiitos palautteesta, arvon ihmiset!

Näin unta että santun basson lavassa ol keikalla Elina-tarra.Se oli sen vaimon nimi.Vittu jos on oikeesti Elina niin perustan meedio-yrityksen. Ei mulla muuta.Levyä en vielä ole päässyt ostamaan.Odotan mielenkiinnolla!

Sovitaan näin.

Kenellä teistä on isoin kengännumero?

Tuomolla ja Kuismalla on lentokentän tamppaamiseen soveltua siro nelikutonen.

Mikä on parasta huumetta?

Vaikea sanoa, meillä ei ole huimausasioista kokemusta. Jonkun sanonnan mukaan elämä on parasta huumetta, ja jonkun toisen sanonnan mukaan taas heroiini on parasta huumetta.

Kuinka onnellisia olette siitä, että vanhempanne olivat yhdynnässä 9kk ennen syntymäänne?

Taas näitä vaikeita tunnekysymyksiä.. Annetaan olla.

Joo, tosta girlie hupparista. Miks helvetissä naisille ei voi olla yhtä hienoja huppareita kun miehille. Miks siellä pitää olla jotain helvetin ällöpinkkiä? Vaikkapa kukkohupparista muuta kun säkkikokoja…

Tytöt on just hankalimpia näissä värisävyasioissa.. Harmi että design ei miellytä. Kattellaan syssymmällä.

Tämä uusi pitkähihainen ammu,hautaa vaikene M-koko oli hihoista yllättävän lyhyt. Muuten kyllä älyttömän näyttävä! Mites vaihto L-kokoon? ei varmaan onnistu ja tyytyminen tähän hieman lyhkäiseen M-versioon, vai miten on käytäntö? 🙂

Me ei myydä paitoja. Kysy kauppiaalta jolta paidan ostit.

Millo jannut suuntaa tänne pohjoseen porojen keskelle?

Tarkoitatko keikalle vai hiihtämään?

Hai Oletteko panneet merkille yhdenmukaisuuden uuden levyn Marras-biisin sekä Ake, Make, Pera ja Mä kertsin välillä?

Emme ole. Pitäisikö?

Oletteko koskaan uineet jäämeressä?

Janne vastaa: Totta ihmeessä! Sehän on perinteinen lemiläinen miehisyysriitti ja osa paikallista kolmiottelua, jossa lajeina ovat uinti, puinti ja nainti. Jos haluaa laajentaa viiteen lajiin, niin mukaan tulevat huononheitto ja viinankeitto.

Marko vastaa: En oo varma, ku en muista lapsuudesta niin tarkkaan. Jäämeren oon nähny, mut tuskin siinä uinu. Luulisin niin.

Santtu vastaa: Njet.

Kuisma vastaa: Mie uin vaan porealtaassa.

Onko kukaan orkesterin jäsenistä koskaan maistanut kotipolttoista?

Santtu vastaa: Da.

Janne vastaa: Santtu tarjosi miulle joskus jotain portugalilaista pontikkaa, kai se oli jonkun kotona poltettu. Seuraavana päivänä ostin rillit, heh.

Marko vastaa: En, eikä kiinnosta.

Tuomo vastaa: Maistoin joskus. Karua tavaraa, mutta kiipes kypärään.

Kuisma vastaa: En usko.

Väitteistänne poiketen ole huomannut tällä kysymyspalstalla tapahtuvan sensuuria. Useita kysymyksiäni on vuosikymmenen varrella jäänyt vastaamatta ja julkaisematta.

Kysymyslomakkeen yllä lukee seuraavaa: “Julkaisemme tai jätämme julkaisematta palautteita tämän sivuston Kysyttyä-palstalla siten kun parhaaksi katsomme.” Pakko tassa on nyt sen verran avautua, että deletoituja palautteita on ollut vuosikymmenen varrella korkeintaan muutama. Harmi että ne oli kaikki sun lähettämiä.

tervepä terve tässä taas yksi täysin tyhjänpäiväinen kysymys mutta kuiteskin Mistähän ihmeestä janne on tuon uusimmissa promokuvissakin näkyvän piponsa hommannut? T. tyylitiedoton ja pitkäaikainen mokomafäni keep on trässing

Janne vastaa: Pimppasin piponi Spurgugrammi-badgella.

Minkä valmistajan kalsonkeja te käytätte?

Santtu vastaa: Semmosii mustia. Kuka niitä sitten tekeekään en tiiä.

Janne vastaa: Semmosia mustia, joissa on edessä keltaiset laikut ja takana ruskeat, kuka niitä sitten tekeekään en tiedä.

Marko vastaa: Kaikkii hyvii värikkäitä ja laadukkaita.

Kuisma vastaa: Kokemukseni mukaan saksalaiset suunnittelevat parhaat autot ja kalsarit. Ruotsalaiset toiseksi parhaat.

Kuka teistä omistaa eniten tuliaseita?

Onko joku teistä joskus harkinnut rauhanturvaajaksi ryhtymistä? Entä omistatteko aseita?

Janne vastaa: Minulla on kivääri, ilmakivääri.

Santtu vastaa: Ei ja ei.

Marko vastaa: En ole harkinnut, enkä omista aseita.

Kuisma vastaa: En omista aseista, ja intissä tarkkuusampuminen oli mun huonoin laji. Rynnäköinti oli kivempaa. Olen ilmeisesti paukkuarka ja aina kun viereinen kaveri laukaisi, niin meikältä meni Peakit ja Plasmat sekaisin. Rauhanturvaaminen kävi joskus intin jälkeen mielessä, mutta meni nopeasti pois.

Nukutteko alasti?

Janne vastaa: Eli uneksitteko paljaasti?

Santtu vastaa: Jep.

Tuomo vastaa: Olen vaatteiden alla alasti.

Marko vastaa: Nukun. Voi sitä lakanapyykin määrää!

Kuisma vastaa: Ah, tämä tuli niin äkkiä. Mutta jos kysyisit kahden kesken, niin vastaisin kyllä.

Onko kukaan teistä koskaan ratsastanut hevosella?

Janne vastaa: Mie en ratsasta kuin tiikerillä keskiyön merelle.

Santtu vastaa: Joskus pentuna putosin hevosen selästä. Pietääks siitä.

Tuomo vastaa: Olen. Hirveää rytyytystä, kunnes putosin.

Marko vastaa: Kaikki siutaki kiinnostaa… en.

Kuisma vastaa: Meillä oli skidinä vähän aikaa hevosia himassa, ja on tullut muutamia kertoja ratsastettua. Ei oo meikän hommaa. Eläimen kesyttäminen vaatii tunneälyä ja empaattisia kykyjä.

Sellai juttu, ett voisitte noista keikoistanne ilmottaa vähä aikaisemmin, ett perheellinenkin vois suunnitella etiäppäin. T.Sama vanha

Ilmoitamme keikat heti kun pystymme.

No nysse vasta biisi tuliki. Siis Nujerra ihminen. Ruisrokissa sen kuulin eka kertaa, vaan en saanu oikein sanoista selvää silloin, mistä johtuneekaan.. Tilasin just liput tein Lahden keikalle, meille kahelle vanhalle muijalle. Vaan mitäpä noita ihmettelemään, lapset on jo maailmalla eikä parempaakaan tekemistä oo ku käydä tsiigaan Mokomaa noin 250 km säteellä Tampereelta. Sohvalla makaava “äijäkin” on sitä mieltä ett parempi ku välillä häipyy..

Heh. On se ÄIJÄ!

Jee, pääshän ne Santun akustiset tunnelmoinnit mukaan! Turhan alas vaan olitte miksanneet tämän harvinaisuuden.

Mausteeksi, vain mausteeksi.

Jos Tuomo kerran yhden kappaleen tekee joka levylle, niin mitkä olivat Tuomon kappaleet Kurimuksella ja Tämän Maailman Ruhtinaan Hovilla?

Tuomo vastaa: Niin monet kappaleet saavat muotonsa koko porukan yhteisvoimin, joten säveltäjäkreditit on jätetty epämääräisiksi tarkoituksella. Uudelle levylle säveltäjäksi on merkitty kappaleen alkuperäisidean isä, vaikka biisiin olisi tullut osia muiltakin. Mutta yritetäänpä muistella. Ennen Säästä sanasi -kappaletta olen tehnyt biisejä vain yhteistössä lähinnä Markon kanssa. En muista tarkalleen, mutta Kurimuksella taisin osallistua säveltäjänä ainakin Mene ja tiedään sekä Punaiseen kukkoon. Myös Kasvojen kertsimelodian väsäsin Markon hahmotelman pohjalta. Ruhtinaan nimibiisi, Kiellän itseni ja Nämä kolme ovat yhtä ovat suunnilleen puoliksi mun ja Marskin käsialaa.

No hei! Yksi kehitysehdotus Kysyttyä-sivulle olisi vastausten ja kysymysten erivärisyys. Pitkä liuta kysymyksiä ja siinä joukossa yksi vastaus – hankalaa. Esim. harmaaksi tai mustaksi vastaus. 😉

Kattellaan.

www.[poistettu].net ?

Ok.

Mietin tuossa että kuinka hyvin uudessa hevihupparissa erottuu nuo harmaat sanat+logo?

Näkyy hyvin. Mallikuvassa teksti on liian tummalla.

Tekeekös kukaan orkesterinne jäsenistä ihan normaalia palkkätyötä rässäilyn ohessa?

Normaalia ja normaalia, mutta kyllä tässä välillä jotain muutakin puuhaillaan, kukin omien mieltymystensä mukaisesti. Eipähän käy aika pitkäksi!

Kiitän viel kerran nimmareist :D. Otin siskolle julisteen nimmareil ja se on nyt iki-ilonen…

Eipä kestä!

Mitkäs ovat poikien sosiaaliturvatunnukset?

Sen verran voidaan paljastaa, että kaikkien sotu muodostuu seuraavasti: syntymäaika, erotin, yksilönumero sekä tarkistusmerkki.

Kuules Santtu.Vittu miten sinä onnistut olemaan röyhtäilemättä kun juot sitä olutta?Minä oon niin monta kertaa yrittäny “ottaa haltuun” noita kaljan hienostuneita aromeita mutta turhaan,aina ne pääsevät karkuun jommasta kummasta päästä.

Santtu vastaa: En tiiä. Joskus röyhtäsen, joskus en.

Voihan rakastus.

Sori, nyt en ymmärtänyt.

Marko, määritteleppä minulle “huhmareessa”, jos viitsit.

Lue täältä.

Kiitos Semifinaalin keikasta! Oli mukavaa kuulla levy ensimmäisen kerran livenä… Keräilijä-friikkinä haluaisin tietää noita painosmääriä teidän albumeistanne, lähinnä noista vinyyleistä ja LTD-painoksista. Vai onko ne liikesalaisuuuksia? Eli montako kappaletta on noita vinyyleitä painettu? Entäs Punaista Kukkoa ja LJY:n LTD:tä? T: AnimalBones

Sakara vastaa: Vinyylejä on painettu 500 kpl kutakin. Kurimus on muutamaa kappaletta vaille loppuunmyyty. Kukkoa tehtiin vissiin 2000 kappaletta. Uusien levyjen deluxe -painoksia on tehty aika helvetisti. Ne eivät ole harvinaisia, mutta lisäpainoksia niistä ei oteta.