Kerkesin jo haukkua uutta levyä täällä, mutta nyt kun kuuntelukertoja on useita takana voin sanoa että aivan mahtava levy!

Loistolätyn pukkasitte, uudet soundit svengaa ku hirvi ja vanha tuttu puolikin on tallessa ja toimii niinku aina ennnenkin. Tosta tulee pakoitellen mieleen kaikki teidän aikaisemmat levyt. Todella hieno kokonaisuus. Maalaan muuten kämpän seinät ton levyn värisiksi. (Enkä oo homo, ite oot ku sanot.)

Vai ruvetaan sitä sitten pyhiä portteja kolkuttelemaan…uus levy toimii päivä päivältä paremmin, tosin vielä on vähän nielemistä…parempi kuin KLK, EHDOTTOMASTI…eteenpäin ollaan menty…Markon laulu on kehittynyt huomattavasti ja Jannenn rummutus on jotain aivan muuta kuin ennen…nyt ei tarvitsi enää hammasta kirskuen kuunnella ns rummutusta…vauhti on kovaa ja jopa pienet tempovaihtelut sujuvat ilman KÄMMEJÄ…HURRAAA…Oranssi on p%%%a väri, mutta minkäs teet. Ja ruotsi on “PIIP”, joten ei siitäkään sen enempää. Jag är bra, Vem är du?. jag heter peter. kanske mycket gammal mannisköRÖLLI…ai niin, yks juttu, kuuntele tarkkaan…HAISTA PAS…siis, kyllä PANTERA TIPPUU 1.The Offspring 2.Metallica 3.Mokoma…ja sitten kakarat loppui se parkuminen, pimeyden prinssi on saanut uuden ruhtinaan valtakuntaansa. Uljaat Mustat(ei oranssit) hevoset ratsastavat susien piirittämän metsän pimeydessä.Murina täyttää taivaan, melu iskeytyy tajuntaan karvasieni nousee homeisen sienen syklistä toivottaen prinssit tervetulleeksi Manalaan…matka on pitkä mutta oikealla polulla olette. Keep up the good work sanoi mies peltiRummussa…siis HÄH???

Ai niin unohdin ihan mainita…KAKKA PANTERA

Luihin ja Ytimiin: 1. Kuuntelukerta: Häkeltynyt olo, vaikea sanoa yhtään mitään. 2. Kuuntelukerta: Kappaleiden luonne alkaa valjeta, mieltymys nousee. 3. Kuuntelukerta: Täähän toimii! 4. You’ve done it again! KIITOS TAAS!

Kiitos Mokoma hienosta levystä!!! parhaita metallilevyjä ikinä,suomeksi ja englanniksi.Talven taas jaksaa… t.vesa

Turvaa selustan sanoista tulee mulle mieleen ihan tuo Päivänsäde ja menninkäinen – loistava biisi sekin =) Kiitokset uutuudesta, oon jo addiktoitunut.

veriveljet tällä hetkellä suosikki uuelta lätyltä, tulee mielee vähän slayer meisinki noista sooloista ja rummuista

Iso kiitos Mokoma uudesta levystä ja vanhoistakin, teikäläisten bändien takia musiikkia pitääki kuunnella!

te riitätte. aion korvaani kallistaa. kiitos jälleen.

Pojat tekivät sitten levyn. Voisipa ehkä olla paras tähän mennessä.

Hyvin tuo uus levy toimi mut ei ees joululauluja ollu 😮 mut oottakos aatellu tehä kolmannen asteen kuulustelusta videota? Olis hieno ku Marski huutelis silmä poskella, korvat erillisellä pöydällä ja loput mokomat kööristä pieksäis menemään. Ei sillä että Markon turpii sietäs saada.

Jatkakaa poijaat samahan mallihin! – Täyttä ymmärrystä vailla oleva kitaristi

Perhanan kova levy, harmi vaan että joudun kuuntelemaan sitä tuolla vanhalla mankalla.. “Paremmat” vehkeet ei toimi ja koneella kuunteleminen syö performanssia. Silti perkele!, kovaakin kovempi levy. Terkkui sinne! Ootteko mun xätsisqi?!

Ei pysty ymmärständ. Oletteko tajunneet, että Kurimuksesta alkanut voittokulku on johtanut kerta kerralta parempaan levyyn? Huhhuh. Minä kumarran ja annan aplodit. Kiitos jätkät loistav(a/i)sta album(e)ista. Jos aiotte julkaista uuden Mokoma-dvd:n, pistäkää samantien tupladvd, mäntteilyä seuraa aina mielellään enempi 😀

“Luihin, ytimiin and” vaikuttaa jo näin tutustumisen alkumetreillä todella lupaavalta levyltä! Sävellykset ovat tarttuvia ja sovitus potkii mukavasti. Markon ulosanti toimii, ja tekstien aiheita on helppo käsitellä henkilökohtaisesta näkökulmasta. Ja sanotusten vilkuilusta tekee mielenkiintoisen kokemuksen pelottavien hahmojen läsnäolo vihkosen sivuilla – hienoa taidetta myös tuo kuvapuoli. Tuntuu muuten siltä, kuin tämä olisi oikein itselle räätälöity levy. Kiitos ja menestystä!

Tehän nyt olette innostuneet liekehtimään. Nöyrimmät kiitoksemme.

Hieman KLK:n jäljiltä epäileväiseksi tulleena entisenä fanipoikana päätin ladata levynne intternetin ihmeellisestä maailmasta välttyäkseni ostamasta musiikillista sikaa säkissä. Onneksi olin ilkeä piraatti. Olette sitten onnistuneet saamaan aikaan hajanaisen kokonaisuuden, jossa ei ihan oikeasti toimi yhtään mikään. Biisit ovat tylsiä, riffit lainattuja, soundimaailma poppimaisen kliininen. Luihin ja Ytimiin on kevyesti Mokoman huonoin levy to date, eikä asiaa yhtään auta se, että yritätte kuulostaa yhtä aikaa kaikilta metallin miljoonabändeiltä. Lopettakaa yrittäminen ja tehkää Mokomaa.

Kiitos vinkistä. Yritetään ensi kerralla paremmalla onnella.

Meitä on jo ny kolmessa polvessa Mokoma eli Moksu-faneja. T.Sama vanha

Moro, tuli mieleen kertoa että teillä on yks 72- vuotiaskin fani. Mun mutsi. Voihan niitä olla muitakin, mut se ainakin on. Kirjoittelen sille sanoja, ett voin tulostaa, ku ei se näe kunnolla levyn lipukkeesta ja mä en jaksa aina lausua ja laulaa sille. Mut se diggaa. Diggas jo Hanoi Roxxia ja Pellee sillon ku olin 13 v. Varsinkin Kolmannen asteen kuulustelu uudelta putoo.. No se onkin milenterveyshoitaja, aikanansa MIELISAIRAANHOITAJA, ny eläkkeellä. Minä olen onnellinen.

Ei muuta kun terkkuja sinne.

Millon saamme poikien lapsuudenkuvia tuonne promokuvien sekaan? Olisi hauska nähdä Markokin ilman Jeesuspartaa.

Heti kun sillä asialla on jotain tekemistä jonkun toisen asian kanssa.

Sellastapa kyselisin, että paljonko tuota teiän luihin ja ytimiin lätyn limited editionia on painettu?

On sitä aika paljon painettu, mutta ei se kaikille riitä.

Kyllästyttää tämän aiheen puiminen, etenkin kun (loistava) levy on saatu ulos, mutta mutta. Marko ärähti eilen Extra Largen haastattelussa, että turha valittaa ennakkomaistiasista, eihän niitä pakko ole kuunnella. Täsmälleen! Niinhän minä yhtenä ahkerimmista valittajista olen palautteessani sanonut monen muun tapaan. Että ei ennakkomaistiaiset keneltään mitään pois ole, mutta erikoinen toimintatapa silti. Hassua muuten syyttää eräiden kauppojen työntekijöitä siitä, etteivät he kuunioita julkaisupäivää kun ei bändi itsekään ole sitä juuri kunnioittanut. Tästä lähinnä oli kyse aiemmassa palautteessa. Eimuutakiitosheii!

Levyn myyminen marketissa ja yksittäisten kappaleiden kontrolloitu radiosoitto on kaksi eri asiaa. Mutta oikeassa olet. Ihan niinkun kaikki maailman ihmiset.

Osaakos joku teistä neuvoa hyvän liharuokareseptin?

Sovellettu karjalanpaisti toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan aina. Laita laadukasta paistilihaa (nautaa, possua, lammasta) pataan, lisää vettä, suolaa, maustepippuria sekä laakerinlehti, ja ei muuta kun UUNIIN puoleksi vuorokaudeksi hautumaan. Tarjoile keitettyjen perunoiden, etikkavihannesten ja marjahyytelöiden kera.

Tunnetteko te Mikko Peltosen tai Kyösti Hagertin?

Ei tunneta.

Tullaanko niitä kahta biisiä, jotka jäivät uudelta levyltä pois joskus kuulemaan?

Ans kattoo ny.

Mitäs Mokoman pojjaat on toivonu joululahjaks ?

mitäs mokoman pojat toivoo joululahjaksi?

Marko vastaa: En oo enää vuosiin toivonu mitään, sillä miul on jo kaikki tarpeellinen mitä pikkurahalla saa.

Janne vastaa: Kirveen.

Santtu vastaa: En midis.

Kuisma vastaa: En mitään. Sain kaikki tarvittavat lahjat jo geeneissä.

onko tietoa milloin Mokoma seinälippu ilmestyy ?( Polttava tarve saada semmoinen)

Sellaista ei ole suunnitteilla. Asiaa on selvitelty, mutta sopivaa painotaloa ei tullut vastaan.

Onko teillä kotonanne panimotuotteita?

Tavallaan.

Minkäs malliset/merkkiset juoksupopot Markolla on?

Marko vastaa: Kolmet lenkkarit. Kesällä kipitän pääasiassa Asicsin Nimbuksilla, mutta toisinaan myös Karhu M2:silla hieman lenkin kestosta ja radan alustasta riippuen. Talvella juoksen Salomoneilla.

Pitäis tulla ihan kädest pitäen kiittää sitä neropattii ketä keksi noitten naistenhupparien värin. Voi luoja ku on kaame väri… Muuten uus paitamallisto on ihan mahtava ja oma paita tuli just postist. Tosin miestenhupparin s-koko on mulle ihan törkeen iso, mut ei se haittaa jos paidanhelma on polvis ja sitä rataa…

Ikävä että huppari ei toiminut. Värit ovat siitä hankalia, että niillä on erilaisia merkityksia eri ihmisille. Siksi on turvallista pukeutua mustaan ja maastokuvioon.

Onko Luiden ja ydinten lopullisten kansien kirkkaan oranssin ja ennakkomainonnassa (sekä näillä uusilla sivuillakin) käytetyn hillitymmän oranssin sävyerolle jokin syy? Vai eikö digipakiin vain löytynyt juuri sopivan väristä pahvia? Tuollaisenaan levyn löytäminen hyllystä on kyllä tehty ihmiselle kiitettävän helpolksi.

Sakara vastaa: Sävyero johtuu kansien taittajan ja mainosten taittajan puuttellisesta kommunikoinnista. Levyjen Pantone-väri on taiteilijan tarkoittama, eli oikea sävy. Mainokset ja julisteet päätyivät painoon CMYK-värisinä, jonka piti olla vain ohjeellinen sävy.

Onko kukaan teistä koskaan maistanut lihaa?

Useasti! Orkesterimme duunariosasto on erityisen perso herkullisille lihatuotteille.

Udella tahtoisin teidän soittajanuran alusta. Millaisilla soittovärkeillä lähditte liikkeelle ja minkä ikäisinä? Ja miksi?

Santtu vastaa: Äiskä laitto miut pianotunneille 8-kesäsenä. Vaihoin homman kitaraan kymmenen vanhana. Eka kitara oli joku Yamahan klassinen.

Marko vastaa: Soittelin lapsena äitini työpaikalla eri instrumentteja, enimmäkseen pianoa, ja kotona sähköurkuja kunnes sain ensimmäisen kitarani lahjaksi vanhemmiltani teini-ikäisenä. Eri orkestereissa olen soittanut kitaraa ja bassoa ennen Mokomaa. Lauluhommat aloitin Mokomassa.

Tuomo vastaa: Aloitin 7-vuotiaana enoni rakentamalla SG:llä ja Rolandin kymppiwattisella.

Janne vastaa: Rummut piti saada joululahjaksi 13-vuotiaana, ja Linko-setin Joulugubbe olkkariin raahasikin, voi sitä riemun määrää. Miksi näin tapahtui, sitä en tiedä. Ehkä se johtui siitä, että en osannut mopoakaan kunnolla virittää, nyt sama pätee rumpuihin.

Kuisma vastaa: Matkustin varhaisteininä maalta piano selässä kaupunkiin musiikkiopiston soittotunneille. Samalla tuli käytyä teoriatunneilla. Piano jäi opintojen edetessä, kun kärsivällisyys ei enää riittänyt harjoitteluun. Soitin vaihtui vetopasuunaan ja sama homma. Oma sähkökitaran sain kasilla tai ysillä, ja se oli joku muutaman sadan markan Rocky. Vahvistin oli Gorilla. Ja taas kerran sama homma, treenaamatta jäi. Onneksi ei ole ollut soitonopettajaa kyselemässä soittoläksyjen perään.

Mitkäs ovat poikien muut etunimet?

Santtu vastaa: Ilmari

Kuisma vastaa: Ilari

Marko vastaa: Kristian

Janne vastaa: Itse Muhkeus

Tuomo vastaa: Läskäri

Onkos pojilla minkäänlaisia sukujuuria Karjalassa?

Janne vastaa: Näin uskaltaisin väittää.

Marko vastaa: On.

Santtu vastaa: Jep.

Tuomo vastaa: Oli kyllä, ennen evakkoa.

Kuisma vastaa: Ei vissiin.

Kova levy. Kiitos siitä. Miten ois sellainen koko oranssi paita teiltä, missä olisi tuo kannen mies edessä alhaalla ja niskassa lukisi mokoma tai luihin ja ytimiin?

Oisko tää sopiva?

käytetäänkö nujerra ihmisen soolossa oikean käden täppäilyä?

Pikemminkin oikean käden töppäilyä.

Marko, keitä suomalaisia sanoittajia arvostat?

Marko vastaa: No ainakin Nurmiota, Karjalaista, Röyhkää, Liimattaa, Martikaista… oha noita.

Kääntykää Jeesuksen nimessä! Kunnioittakaa Jeesusta ja Hänen Isäänsä Jumalaa jos haluatte pelastua helvetin liekeiltä!

Entäs jos perässä on Helvetin Enkelit?

Paljastakaapa sen verran että kuuluuko joensuu tulevaan kiertueeseen???

piu. tulukaa lappeen Rantaan taikka johonki lähelle tännepäi!

Yritetään saada kevään keikat julkaistuksi ensi tilassa.

Nyt ku teiltä tuli toi uus levy.. Ni kannattaako leijaa lennättää ukkosella?

Leijaa kannattaa lennättää säällä kun säällä. Se on hajuhaittojen takia maailman hauskinta huumoria.

Tiiättekö yhtään paljon teijän uusin levy on myyny?

Tiedetään.

Joko on joulukalenterin seuraava luukku avattu?

Ai niin. Se oli se joulukalenteri joka unohtui ostaa..

en tieda kiinnostaako taa teita vai sakarsakaraa, mutta yon yli oli autossa pakkasessa tuo uus levy niin heti irtos liimauksesta se osa jossa levy on kiinni. Eipa siina sinallaan hataa kun x:ssa vaihtoivat levyn heti uuteen. kyseessa oli siis se versio jossa on mukana se kuvakollaasisysteemi. levy itsessaan on kylla varsin jees.

Kiitos tiedosta.

Oletteko koskaan syöneet makkaraa alastomana metsän siimeksessä?

Ah, tämä tuli niin yllättäen. Mutta jos olisimme kuudestaan niin vastaisimme kyllä.

Elääkö kukaan teistä avio/avoliitossa, vai oletteko koko jengi poikamiehiä?

Jep. Suurin osa.

Laittakaapa nämä mustaksi nämä kysyttyä palstan tekstit. Ja tuskassa nähdään! kiitas!

Tää keltainen grafiikka on pers..stä kun noi teiän vastaukset ei erotu kunnolla ja ottaa vielä silmäänkin s..tana!!!!

Voisko oisko mahdollista nyt uuden grafiikan aikaan saada nuo bändijäsenten vastaukset erivärisellä fontilla? ei oikee tahdo ottaa mitää tolkkua ku ei jaksa lukea vain 200 lyhetettä siitä miten levy on hyvä/huono vaan mitä bändi on vastannu..?

Seittimetsuri vastaa: Kiitos palautteesta. On näytä sivuja aika monella laitekokoonpanolla tullut testattua, mutta asia ei ole tekijää häirinnyt. Mutta nyt on kuitenkin vähän fiksailtu tuota typografiaa ja kontrastiasiaa. Vieläko silmät vipattaa?

Miepä tabitin itelleni Nujerra Ihmisen ku teijän porukat.Ja meni viel oikein!Håå

Sanookaa tabittajille että tekee ne GP4 eikä GP5…….

Juu tabijätkille kiitos että laitoitte Gp4

Asia ei meille kuulu mutta menkööt nyt tämän kerran.

Onko Lujaa tekoa kappale tehty tällä LjY:n eläin/ihminen-“teemalla”, vai onko pelkkää sattumaa että siitä löytyy viittauksia tuohon teemaan?

Marko vastaa: Siinä on ollu Bruce Willis mielessä. Sellanen “vahvin voittaa” -teema ei liity mitenkään uuteen levyyn. Se on just se näkökulma eläimellisyydestä, jota koitin välttää sanoittaessani uutukaista.

mite tää haku homma niiku toimii!!? laitaks mie pari ekaa sanaa mitä oon kirjottanu vai mikä se haku sana on!!? oon vähä tyhmä ja siks tää homma on miulle iha never heard!!! laittakaa vaik koti sivuille joku uutine siit et meitsikii tajuis!!! kiitti!

Se hakusana on niinq se sana jota haluat hakea. Testaa ihan kaikessa rauhassa. Ei se mene rikki.

Haluaisin tietää, että miten Sakara Recordsin tuotot jaetaan bändin kesken. Jaetaanko kaikki kristillisesti tasan vai jätetäänkö osa rannalle?

Sakara Records maksaa artisteilleen rojaltit sopimuksen mukaan.

Teitin kotikonnuilla kun on ampumahiihto-pyhättö niin voisitteko tulla heittämään jyrähtävän keikan sinne kesken kilpailun niin kaikki kisailijat olisivat tyytyväisiä kun taulujen lätkät kaatuisivat kaikilta tasapuolisesti. Varsinkin meitin perheen urheilija. 🙂

Heh. Hyvä idea. Riittääkö jos tulemme sinne piereskelemään?

Mitä mieltä olet Annala, siittä että olen kesyttänyt kaksi isoa rekikoiraa nk. ihmisten tavoille? Molemmat oli pilalle potkittuja, pelkäs ja vihas ihmistä. Koulutin niistä luottavaisia hienoja koiria kahdessa vuodessa. Etologian opiskelujeni jälkeen en tiedä oonko tehny oikein? Kun ihmisen mielestä ne käyttäytyy kunnolla, vaan kun en tiedä oonko vieny niiltä oikean luontonsa? Itse luokittelen itseni vain yhdeksi eläimeksi tällä pallolla ja kummeksun näitä ihmisen voimia. Kolmannen asteen kuulustelu ja Irvikuva ja ammu hautaa ja vaikene tämän hetken ykkösbiisejä .l. tähän mennessä vasta 4 ykkösbiisiä uutukaiselta…Pää parka.

Marko vastaa: Koira ei oo enää susi, joten hyvä vaan, että oot saanu ne taas luottamaan ihmisiin.

Heipähei! Ensiksi iso kiitos varsin onnistuneesta albumista, se todella pelasti viikkoni. Sitten asiaan: Minkä nimiset kappaleet jäivät pois uudelta albumilta? toivottavasti näitäkin jossain ja joskus kuullaan.

Mikä on sen toisen levyltä pois jääneen biisin nimi kun toinen on työnimeltään “tuomon rock”?

Työnimet Tuomon Rock ja Celtic Carcass nauhoitettiin mutta jätettiin levyltä pois.

Minä tunnen Markon isän raksalta.

Marko vastaa: En usko siuta, sillä isäni on eläkkeellä ja aivan muista tehtävistä kuin raksahommista. Vai päättelitkö jonkun silmalasipäisen, pitkäpartaisen ja -tukkaisen kaverin olevan isäni?

Siis Heilimo ja ompelukone…?

Kyllä, hyvin oot jutut lukenut. Pretty gay vai mitä?

markolta kysyisin.vedätkö ennen keikkaa takahuoneessa äänenavausta.eli hoilaatko do-re-mi-faata muiden poikien iloksi.

Marko vastaa: Ääntä avaan, vaikken ihan tolleen. Takahuoneessa on usein niin vähän yksityisyyttä, että joudun tekemään äänen avauksen useasti vessassa, joten ulkopuolisesta voi tuntua siltä, että taiteilja on pahasti ummella.