lueskelin aikani kuluksi foorumin juttuja ja ällistyin, kun erittäin suuri joukko oli arvostellut hyinen syli veisun tmrh:n nihkeimmäksi. omasta mielestäni se on edelleen paras (jos noin nyt aikuiseksi itsensä luokitteleva voi sanoa) mokoman veisu. jostain syystä se potkii niin pirusti, että siihen palaa jatkuvasti. mikä noita muita vaivaa?

Näissä asioissa jokainen on oikeassa.

Kuules Marko! Itsekkin migreenin kourissa toisinaan kärvistelevänä kiinnostaisi tietää, miten oranssi väri liittyy kyseiseen vaivaan? Viitaten tällä kommenttiisi Sahalaita-biisiin irc-gallerian keikalla. Tai sitten olen tapani mukaan ymmärtänyt jtn väärin…

Marko viittasi kannen miltei räikeän oranssiin sävyyn. Joskus sanotaan enempivähempi tosissaan, että räikeät sävyt aiheuttavat päänsärkyä.

Mitä mieltä Greg Mackintoshin kepityksestä?

Omaperäinen soundi ja oiva melodiataju.

Kun tunnutte pitävän pienistä clubikeikoista, niin tulkaahan joskus Seinäjoelle Warttibaariin eli Bar15 (www.bar15.fi). Mahtuu ehkä vähän päälle sata ihmistä, tunnelmallista! On muuten muutenkin kelpo paikka, kannattaa tutustua jos ei ole vielä kerennyt.

Ei pöllömpi idea. Nyt tehdään vaihteeksi muutama isomman miljöön keikka.

Nyt on pakko avautua teille. Muutaman vuoden fanituksen jälkeen tuo Marras-video nostatti tunteet pintaan ja nyt on pakko kiittää teitä. Kiitos kun teette noin hyvää, oikeasti rankkaa mutta myös oikeasti herkkää musiikkia, ja olette omia itsejänne ja annatte hyvän meiningin näkyä muille! Olette Suomen, joten myös maailman parasta musiikkia ilman isojen levy-yhtiöiden painostusta ja teette juuri sitä musiikkia mitä haluatte metalpoppia tai deathia. Rakastakaa ja rakastelkaa toisianne!

Kiitokset!

HYVÄÄ JOLUA

Kitos samoin.

Onko kukaan teistä koskaan harkinnut itsemurhaa?

Ei. Pitäiskö?

Pystyisittekö vähän valoittamaan mietteitä tuosta Helldonen vedosta? Eli tuo vetohan ei kuulu tähän “Nyt mennään ja meinataan” -kiertueelle, mutta meinasitteko silti veivata uusia biisejä? Ymmärtäähän sen jos vanhoilla mennään, mutta olisi mukava kuulla muutama uusi ralli, mm. uuden levyn avausraita.

Setti on hiukan normaalia klubivetoa lyhyempi, mutta kyllä siellä uusia biisejä soitetaan.

Luihin ja ytimiin on hyvä levy, mutta silti minusta Sakara-uranne huonoin. Toisin kuin KLK tämä levy on ärsyttävän hajanainen kokonaisuus ja heikkoja biisejä on useita. Sinä riität on hemmetin huono levyn aloittaja, Nujerra ihmisen pitäisi olla eka raita. 12 biisiä on liikaa tällä levyllä, Turvaa selusta ja Sinä riität olisi pitänyt pudottaa kokonaan pois (Sahalaita on myös huono biisi ja Entistä ehompi saa arvosanan välttävä mutta alle 10 kappaletta levyllä olisi jo liian vähän). Ja Luihin ja ytimiin on edelleen tylsä nimi: olisitte mieluummin voineet tehdä joko Nujerra ihmisestä tai Sarvipäästä levyn nimibiisin, ne ovat erittäin hyviä ja sopivan nimisiä lauluja ja käsittelevät sanoituksissa levyn keskeistä teemaa. Levyn kansi ja grafiikka ovat kyllä taas kerran hienoja. Nujerra ihminen, Kolmannen asteen kuulustelu ja Ammu hautaa ja vaikene pääsevät uranne parhaimpien biisien joukkoon mutta LJY on niin tökkivä kokonaisuus että tämä on heikoin tekeleenne sitten 120 p!

Kiitos palautteesta.

Mitä hemmettiä? Teatrian keikka K18?!Sanokaahan niille että heti laskea tuo ikäraja edes viiteentoista! On todella mukava kun kerranki vähän pohjosempaan tulette keikalle ni eipä sinne sitte pääsekkää…

Sori, emme ole keikkojen järjestäjävastuussa. Ota yhteytta Teatrian porukoihin.

Moomo Tukomasta

Ja lisää.

jumalauta, vitun porot! pakko kysyä 10-12 seteistä? liittyykö kopis istumiseen? ite sain vitust voimia jaksaa paskaa! sopii lyriikat niin loistavasti sikoihin ja valtaan kopin sisäl! ihan helmi levy jumalauta!!!!! valu heiluuu toisena hikisenä!!!

Tsemppiä siullekki.

Mitäs ainakin Marko ja Tuomo tuumaavat Joutseno-Lpr-kuntaliitoksesta?Elämäännehän se ei juurikaan vaikuta, mutta jonkinlaisen kannan voisitte asiaan ottaa joka tapauksessa, kiitos!

Tuomo vastaa: Mie en ota kantaa asiaan, jota en otsikkotasoa syvällisemmin tunne.

montako kappaletta tuota mokoma hupparia tehtiin ?

Mitä Mokoma-hupparia?

Pari viikkoa nyt on huudatettu LJY-levyä ja kyllähän se kolahti viimein.. parhauttahan se taas on. “Pöytälaatikkosanoittajana” Annalan sanoituksille ei voi kuin jälleen kumartaa ja tajuta ettei itse pääse koskaan yhtä hienoon lopputulokseen. Kiitos!!

Kiva että kelpasi.

Kymysys! Marko, mistä oot noin mahtavan Zappa paidan löytänyt, uusin levy rokkaapokkaa. sii juu at artami.

Marko sai paidan eräältä fani-ihmiseltä Nummirockissa muutama vuosi sitten.

mahtava levy!! kuka mahtaa laulaa taustat??

Lukaisepa sanoitusvihkosesta.

Missä se Vänttinen on?

Nyt meni ohi.

Jes. Olen edelleen samaa mieltä, sitä kutsutaan vitalismiksi (vita=elämä), joka vie elämäkeskeisen ajattelun mahdollisimman pitkälle. Se hyväksyy kaikille eläville olennoille yhtäläisen itseisarvon.Perustava arvo on elämä. Katso, mihin humanismi meidät on vienyt?

Tämä varmaan liittyy johonkin.

Millon ja missä yhteydessä marras video julkaistaan?

Telkkarissahan se on jo pyörähtänyt ja netistähän löytyy kaikki.

Millaista on “Puntala-komppi”, mistä mainitsitte eräässä musiikkilehden julkaisussa?

Takkamakkara-komppi on suunnilleen sama asia.

onko se Joensuun keikka ihan randomilla mokoman keikka vai joku “kohti rokkia 2008” tapahtuma

Useampi bändi siellä soittaa, mutta tapahtuman otsikosta meillä ei ole tietoa.

Aika mukavan lupsakanköpsäkkä video Marraksessa. Me likes.

Meistäkin se on hauska.

Mitä nää heebot valittaa jostain kaupallistumisesta ja katu-uskottavuuden menetyksestä tänäpä? Mun mielestä te menetitte katu-uskottavuutenne jo siinä vaiheessa ku Valu oltii myyty jo 5 kopioo. Ja siinä meni vielä uskottavuus ku aloitta pyytämää keikkalipuista rahaa ittellenne. Kaupallistuneita ootte ollu aina. Ette te millää voi lisäksi hyvää musiikkia soittaa ku te olette jakanu jo yli 6 nimmaria! mut siis tuo uus levy on ihan hyvä ja te olette mu levyhyllyni parhaimistoa. heh. Joululahjaksi saan kyllä levyn ihan aitona hyllyyni mut kaverilta lainasin platan ja pistin koneelle. Iha kivvaa mursketta se on klys!

Eipä me näitä murehdita, kunhan harrastetaan.

Terveeks! Nyt kun olen kuunnellut LJY:n läpi muutamia kertoja, jäi tällaiset fiilikset: Omaan korvaani sovitukset ovat kehittyneet aiempiin levyihin verrattuna asteen pidemmälle. Levy toimii kokonaisuutena todella hyvin, vaikkakin omasta mielestäni slovarit jarruttelevat ehkä jopa liikaa meininkiä. Annalan sanoitukset ovat oivaltavia ja mielenkiintoisia kuten aina, joten niistä ei ole tarpeen mainita kummoisemmin mitään. Itselleni KLK iski kuitenkin huomattavan paljon enemmän tunnelatauksensa takia. LJY:stä kuulee “tekemisen ilon”, mistä olette maininneetkin. KLK:n voima iski itselleni kuitenkin enemmän. LJY on kuitenkin merkittävimpiä levyjä hyllyssäni, kiitos! Hyvät joulut humppaorkesterille ja muistakaahan jyrätä Teatria kumoon 1.3! Nörtti

Kiitos samoin, Oulussa nähdään.

Aiotteko soittaa tulevilla keikoilla jotai harvinaisempia biisejä aikaisemmilta levyiltä? Ja pitää vielä sanoa että Entistä Ehompi on loistava biisi, vaikka moni väittää vastaan!

Alamme työstää keikkasettiä joskus vuoden vaihteen jälkeen. Yritämme aina yllättää yleisön ja itsemme, katsotaan kuinka onnistumme tällä kertaa.

Ammu nautaa ja vaikene! Syöt remontin, syöt remontin. Näin laulaa 6-vuotias poikani. Kiitos.

Aina paranee.

Tossa 15.3 on joensuun keikka niin tuleeko sinne muitakin sakaran päntejä kun en usko että ne jaksaa areenaa varata pelkälle mokomalle. Vai onko se joku kohti rokkia keikka tai jotain?

Hei kertokkee mitkä bändit tuolla joensuun areenalla soittaa sillon 15.3!?

Emme tiedä varmuudella. Järjestäjä kertoo sitten, kun sen aika on.

“Karjalaisen älämölön voima tuli Ircin väelle selväksi jo alkuhetkistä, sillä..” IRC-galleria ei ole irc! Lal!

Siitäs sait, Hyge.

Millos tuota online casinos Marras-biisin videota voidaan nähdä ja missä?

Telkkarissa video on pyörinyt satunnaisesti. Netistähän se jo löytyy, mutta ei Sakaran toimesta. Ilmoitamme osoitteen, jahka video on saatu verkkoon oikealle paikalleen.

Eli ostan teidän bändipaitoja kaauppaX:stä ja teillä ei ole mitään haisua omista paidoistanne/koosta/mistään 😀 ?.. (mielenkiintoista) Sen verran kuitenkin sanottava että toi girliemallin hupparin väri ois kyllä sopinu ihä äijän körmylle on nimittäin käheen värine. Harmi, että sitä ei ole “miesten-mallina” vaikka nykypäivänähän se on sama pitääkö sitä minkä sukugenren vaatteita :S eipä muuta. Tyytyminen muihin paitoihin, tää oli ilmane vinkki teille tai sinne missä niistä paidoista tiedetään / vaikutetaan. Hyvät jatkot!

Mokoma tai Sakara ei pyöritä minkään yksittäisen kaupan logistiikkaa. Kysy tilannetta kaupasta, josta olit paitaa hankkimassa. Design-vinkki tuli oikeaan osoitteeseen, kiitos.

Mitäs mieltä Mokoman pojat on tästä uudesta hieman Stam1na -henkisestä oululaispumpusta, Murenasta?

Aivan hyvä.

Onkosta teitill joku vakio lämppäri mukana tolla tulevalla kiertueentapasella…..vai vaihteleeko paikkakunnittain……..jos on nii toivottavasti ois helevetin kova…..jooo…

Vakiolämppäriä ei ole. Joillekin keikoille olisi tarkoitus ottaa helvetin kova lämppäri.

Mulla ois semmonen joululahjatoive, että soitatte sitten ens vuoden keikoilla sarvipäätä, perkele! Irvikuvaa and. ja sitten vielä että mitkäs muuten on äijien lemppari joulusafkat?

Santtu vastaa: Kaikki kalat paitti lipeäkala ja maksapatee. Muita vejän kyl kans iha hyväl halul, mut noita enite.

Tuomo vastaa: Kinkku on yes sir. Mutta erilaiset graavatut kalat ovat ehkä ne kaikkein kovin juttu.

Janne vastaa: Kyllä se taitaa olla kinkku kun putoaa parhaiten.

Marko vastaa: Imelletty perunalaatikko eli tuuvinki! Äitin tekemänä totta kai.

Kuisma vastaa: Sisäfilepihvi, uunivihannekset, punaviini ja jälkiruoaksi joku raikas marjasorbetti.

Terve, saako tänne laittaa linkin jolla pääsee kuulemaan kaverini kanssa tekemää musiikkia? Ihan jos tällä lailla: http://*poistettu*

Ei saa.

Todella hieno levy pojjat! Riffit olivat vieläkin kunnossa ja markon sanotukset ovat jotain aivan mahtavaa!Ja levyn kannet oli taas niin tyyliä että sitä joutui katselemaan kauan aikaa. Eniten jäi mietityttämään levyltä -Ammu hautaa ja vaikene- biisin kertsi, aika jännä veto, mutta erittäin onnistunut mielestäni. Mutta mistä moinen idea?? Odotan innolla että pääsen jälleen keikallenne! Hienoa 10

Kertsin ruotsinkielinen ilmaisu on lainattu poromiehiltä.

Hehe. Hesarissa oli juttua karjalalaisista yhtyeistä. Kuvatekstinä oli “laulaja Marko Annalan Mokoma -yhtye on Lappeenrannasta” tai jotain sinne päin. Ja itse kuvassa oli Santtu ilmeisesti heiluttamassa päätään. No, samanlaisia karvaturreja molemmat.

Eipä tuo niin vakavaa, on se Santunkin yhtye.

Entiiä onko tämä aihe jo käsitelty, mutta olin huomaavinani MAX Stagea? kahtoessa ja LJY:n piisianalyysiä, että Saikkosellaha o nykysi kihla(?)sormus! Herralle onnittelut!

Aihe ei ole tuore, eikä tällä palstalla näitä asioita yleensä käsitellä, mutta terveiset menivät perille.

Huomasin semmoista että Ammu vainaassa menee aikavälillä 2:17 – 2:35 (noin) rummut hitusen kitaroita jäljessä ja toisiinsa nähden rumpujen tahti on hitusen hitaampi mitä kitaroiden. Mulla on tuo 6-paneelinen digipak (ja toinenkin ihminen on varmistanut samassa kuuntelutilasssa, että rummut jätättävät) että onkohan vika kenties tuossa mun CD:ssä?

Kyse on luontaisesta groovesta, eli rummut laahaa ja kitarat kiilaa. Jotkut kutsuvat ilmiötä myös paskaksi soitoksi. Me emme tuota kuitenkaan kuule, mitä taas kutsutaan epämusikaalisuudeksi.

Meinaakos pojat ostaa Rock Band -videopelin ilmestyttyään?

Rokkibändiä pelataan ihan tarpeeksi muutenkin.

Katotteko te Avaraa luontoa?

Kyl.

Tiedättekö bändiä nimeltä Sera? Satuin vaan huomaamaan että teidän Silmöterässä on hyvin samantapanen alku kun Seran Leijonatar kappaleessa. Oletan että kyseessä on puhdas vahinko?

Nimi on etäisesti tuttu. Tai sitten se sekoittuu Saraan.

Jaahas. Tämäkös oli nyt sitten Mokoman viimeinen albumi??

Ei, kyllä se viimeisin.

terveppä terve! onko tuo teatrian keikka k18?

Niin tuolla Teatrian sivuilla näyttäisi lukevan.

Miksi teitä vituttaa se että Sam Uel Eden-woman syrjäytti teijät?

Päinvastoin.

Toivottavasti Poltetun maan taktiikka biisiä kuultaisiin tulevilla keikoilla. Kuulin sen viimeksi Pakkahuoneella 2006 Tammerfesteillä ja se oli muutenkin teidän paras keikka ikinä. Jotenka mikseipä siellä tänäkin vuonna.

PMT vierailee setissä silloin tälloin, vakiovieraaksi siitä ei kuitenkaan ole.

Onko girliehupparit hävinnyt Sakara shopista vai kuvittelenko vain?

Siellähän tuo näyttäisi olevan, mikäli silmiin on uskominen.

Mitäs, mitäs? Tietokoneeni ei tunnista uutta levyänne (cd), ei suostu pyörittämään, ei mukamas ole asemassa, vaikka siellä fyysisesti onkin… Joten ei prkl voi ladata mp3 -soittimeen ja kuunnella lenkillä ja työmatkoilla. Kaikki muut noin 1000 levyäni se kyllä pyörittää, uudet ja vanhat. No onneksi sentään stereoista voi levyä luukuttaa… Löytyykö selitystä?

Enhanced-ominaisuus saattaa hämätä joitain ohjelmia, mutta kyllä sen sieltä saa ladattua.

Tuo uusi lätty on aivan loistava paketti. Sopivasti kaikkea, herkistelyä ja metallimpaa meininkiä. Erityisesti tykkään Sinä riität kipaleen sanoista, ovat kauniit ja muuta. Harmittaa kun en pääse Teatrialle katsomaan teitä, mutta jos tulette kesällä taas Kalajoen juhannukseen (?), niin eiköhän minunkin naama siellä näy. Ja hei, 2 kk jo viinattomuutta takana, ja loistavasti menee.

Anna mennä.

Hop! Teillä vaihtu noi naamakuvat kun oli vielä vanhat sivut, mutta nyt ne on taas KLK:n naamat.

Se oli vain pahaa unta.

Moniko teistä on käynyt armeijan? Sotilasarvonne? T:Reccamies

Sotilasarvomme vaihtelevat hullusta vänrikkiin, armeijan on suorittanut 3/5.

Onko totta, että olette palaveeranneet YUP:n kanssa uuden levyn mahdollisesta julkaisemisesta Sakaran kautta?

Sakara on palaveerannut varsin monen yhtyeen kanssa kuluneen neljän vuoden aikana.

Luetteko yleensä teidän levyistänne kirjoitettua arvosteluja? Suututtaako jos joku antaa teille huonon numeron uudesta levystä tai haukkuu muuten vain teidän levyn pystyyn tai miten reagoitte jos teidän levyänne ylistetään? Oletteko koskaan säilyttäneet teidän levystänne kirjoitettua arvostelua? Mikä on mieleenpainuvin arvostelu, jos sellaista on edes ollut?

Ensimmäiset arvostelut luetaan lähes aina. Ylistäminen tuntuu hiukan hämmentävältä. Kritiikki ei suututa, mikäli se on hyvin kirjoitettu ja perusteltu. Yhtään arvostelua ei ole erityisesti jäänyt mieleen. Joitakin arvosteluja on tallessa etenkin ensimmäistä levyistä.

Marraskuun Soundissa Marko antoi ensi kesän menovinkiksi, että kaatosateen sattuessa pitäisi riisua itsensä alasti ja kirmata sateessa. Mutta mikä olisi sitten tämän talven menovinkki?

Sama toimii myös talvella näin ilmastonmuutoksen aikoina.

Tulipa tässä tämmönenkin mieleen ku kouluarvosanoja sun muitaki on kysytty: Onkos teillä ajokortteja, ja jos on niin minkä luokan sellaisia? Ja millaisilla kärryillä ajelette? Ai nii, kiitos vielä vuoden parhaasta levystä!

Henkilöauton kuljettamisen oikeuttavat ajokortit löytyvät sattumoisin armeijan käyneeltä kolmikolta. Kuisma ajaa saksalaisella ja Tuomo ruotsalaisella farmarilla.

Oha nuo hupparit naisille näyttänyt kelvanneen väristä huolimatta kun enää L on jäljellä joka paikassa… Aiotteko toimia ja painattaa lisää piakkoin?

Varasto yrittää pysyä kysynnän perässä, lisää näyttäisi olevan tulossa ainakin Sakara Shopiin.

Olisi mukavaa jos soittaisitte Finlandia-klubilla biisejä myös kahdelta ensimmäiseltä levyltä! Kiitos ja kumarrus loistavasta uudesta levystä.

Aika vaikea niiden biisien on mahtua uuden levyn kiertueen settiin.