ois muuten tosi hienoo jos vetäisitte wanajafestareilla jonkun wanhan biisin! vaikka seitsemän sinetin takana, pois se minusta tai rajapyykki! no mut, toivossa on hyvä elää. vai onko…? T: Miikka, hml

Se oli se lapamato kun tiesi oliko Toivossa hyvä elää.

Toimiiko teillä suolistot täydellisesti?

Päinvastoin!

tere! Kuopion suunalta hevihemmo nimeltä Santtu kyselöö jotta miten vitussa mie piäsen teijjän fanikerhoon vai pitikö mennä perkele perustammaan oma??? HÄ!! Jätkät on maailman paras bämdi kysykee vaikka minulta, minä tykkeen nii helevetisti ja sitäpaitsi Annala on suomen&mailman paras vokalisti ja kirjottaja. Etsillai jatkakee hevinsoittoo tai tuloo iskuja!!! Hyvää kevättä heviturvat!!! T:Paha Keisari

Kiitos, ja kevättä sinnekin. Kysy asiaa vaikkapa meidän fanikerholta.

Voisitte seuraavalla kerralla nauhoittaa uuden version “pois se minusta” biisistä! Olis nimittäin aika kova, vaikka seuraavalle ep:lle.

Jeejee.

Haluaisin tietää, pyörälikö Marko 19.4 Kalevassa Marjon grillin läheisyydessä klo 01-02 aikaan?

Joo Marko se oli. Odottele ensi yönä samaan aikaan, niin Marko tulee tuomaan sinulle muovikassillisen merkitsemättömiä 20 euron seteleitä. Ja jos ei ala kuulumaan, niin älä hätäile. Jatka vaan odottamista. Ja muista ottaa jatkoroikka mukaan!

Kävin moikkaamassa Piippolan Vaaria, ja kylillä palloillessani vastaan tuli spray-versio Herra Saikkosesta! Piristi kummasti!

Se on kyllä hauska.

Tiedättekö millä lavalla soitatte provinssissa?

Tiedämme, mutta antaa Provinssin kertoa.

Koska uus EP ylijääneistä biiseistä?

julkaisetteko syksyllä mitään?

Meinaatteko julkaista minkäänlaista ep:tä tänävuonna?

Ei teillä sattumoisin vieläkään olis minkäänlaista aavistusta siitä että milloin tai miten (vai tehhäänkö ylipäätänsä) ne kaks L&Y:ien ylijäämäbiisiä julkaistaan? Olis vaan eri nannaa kuulla lisää uutta Mokomaa taas.

Kattellaan.

Mistä lähtien herrat kitaristit ovat laulaneet Kasvot kohti itää -kertsin livenä?

Ekasta live-esityksestä lähtien vuodesta 2003. Tuomo alunperin rakenteli lopulliset melodiat ja lauloi ne myös levylle, vaikka ihan soolo se ei ole, kun Marko on tuplanut raidat. Kuisma tsekkasi omat stemmansa Kurimus-keikoille, ja onkin laulanut muutamalla viime keikalla ne liki oikein.

Mokoma – Ihkupeikkojen Aamutanssi = mitä vittua?

Älä muuta kysy.

MITÄ vittua, ettekö oo tulossa ruisrockiin??? Kiitokset klubi keikast!!!

Esiinnyttekö Ruis-Rockissa?

Emme ole tulossa, miehistömme lomailee.

Syvyys on vaiti biisiä saisitte soittaa useammin keikoilla! Helvetin kova biisi nimittäin!!

Kiitos kehuista!

Loistavia vastauksia kysymyksiin täällä. Ugh, olen puhunut.

Nimim.”Intiaanipäällikkö Seisova Pöytä”

Hejpådig. Olin 12.4 Tavastialla ja sain napsittua tuon teidän varsinaisen tourin viimeiseltä oikealta keikalta muutamat kuvat. Kuvat löytyvät osoitteesta: http://www.kolumbus.fi/samu.sinervo/mokoma/ Jos tunnette tarvetta ottaa yhteyttä kuvien johdosta niin pistäkää toki postia: [poistettu] -Samu

Tattis!

oletteko pallopäitä?

Emme, mutta osa on pullopäitä.

Mistä saisin teidän matkapuhelinnumerot?

Et mistään. Buhahahaa!

Ei kait poikia harmita, kun uusimmastakaan levystä ei ole tullut kultalevyä?

No itse asiassa meidän mäntteily-DVD:hän myi kultaa. Sehän oli siihen maailman aikaan melko harvinaista DVD-tallenteelle, ja siitä kyllä muistettiin huudella kylillä kovaan ääneen. Ja nyt kun otit puheeksi, niin KLK on kyllä myynyt yli kultalevyrajan, mutta ei vaan olla ehditty/jaksettu pitää asiasta melua. LJY on kanssa liipasimella, joten kattellaan josko sitä kehystäisi vähän kullitettua taidetta seinille tässä joku päivä.

Hain Airon musiikista teidän Kuoleman Laulukunnaat vinyylin hintaan 7,96 €. Melko edullista voisi sanoa…

No oli.

Ensiksi: kiitos aivan mahtavasta Turku Klubin keikasta. Todella hauskaa oli 🙂 Taisi olla pojillakin 😉 Unohdin kuitenkin kysyä: Kannattiko mennä emma-gaalaan aikoinaan? Olisitte voineet tulla Turkuun jo tuolloin – olisi ollut hauskempi keikka, huomattavasti 😛

Heh. Mikään muu ei kannata kun metrinen teräsjää.

Mitkä oli tunnelmat aika tarkalleen 5 vuotta sitten? Santtu ei saa vastata.

Tuomo vastaa: Tunnelmat olivat odottavan innostuneet.

Marko vastaa: Kävin päivät töissä, illat aikuislukiossa ja viikonloput keikoilla. Tunnelmat olivat väsyneet. Sittemmin olen ottanut uupumuksen tavaksi.

Janne vastaa: Mie olin Malesiassa ja kuuntelin korvalapuilla aivan koht’sillään julkaistavaa Kurimus -levyä. Ilmassa oli varovaisen positiivisia fiboja.

Kuisma vastaa: Hyvät oli tunnelmat, samoin kun nyt. Soitin tuolloin Javanaisen Jallulle Kurimuksen demoja meikän autossa, ja alettiin odotella näytönhalupäissämme Factoryn keikkaa.

Tein teistä esitelmän koulussa! Eikö ollut kivasti tehty?

Oli!

Hiljaisuutta taidatte julistaa, muuten vastaisitte miulle heti.

Totta.

Kuinka monta kertaa on pojilla katkennut kieli kesken keikan?

Kitarasta ja bassosta muutaman kerran.

Jos Mokoma ja Rambo menisivät saunaan, kuka tulisi ulos? Entä kuka tarjoaisi oluet?

Varmaan riippuu siitä kenen saunavuoro siellä on just päättynyt. Siltähän vois muuten pölliä ne saunakaljatkin!

Moro. Olen 177cm ja 70kg ja haluaisin tilata “mokoma hevi hupparin” mikäköhän minun kokoni on?kun en mihinkään pääse kokeilemaan eikä viitsisi heittää rahaa hukkaan. onko M-sopiva? minkä merkkisiä nuo hupparit ovat, jos käyn jossain testaamassa saman merkin vaatteita?

Haluisin ostaa levykauppaäxästä, tollasen “mokoma hevi hupparin”, olen 177cm 70kg, onko M-koko minun kokoni???minkä merkkinen kyseinen huppari on? kun en pääse mihkään sovittamaan, niin ei viitsi ostaa väärää kokoa. OLETTE SUOMEN PARAS BÄNDI, KIITOS! Vaikka Luihin ja Ytimiin oli lievä pettymys….

Onpa teitä monta! M saattais olla just sopiva. Hupparien merkki on Fruit Of The Loom.

Kiitoksia Teille satelee. Jatkuvasti. Tässä yksi lisää. Tavastia avasi “taivaan”! Kaikki toimi hienosti! Myös se “yks moka” oli täydellinen!!!! Kiitos olemassaolostanne ja siitä, mitä teette ja miten!!! -jaana…ja kolkyt keikkaa ;P –

Ootte niin parhaita. Kiitos Tavastian keikasta.

Kiitokset tavastian keikasta! toivottavasti oli bändillekkin hyvä kiertueen “lopetus”. ite ainakin koitin pitää omalta osaltani huolen siitä että yleisö olis hyvä. Santtu seuraavaksi tanssii tähtien kanssa-kisaan.

Mä mitään kysy, kun kerron, että olitte ehkä mainiointa koskaan Tavalla tänään.

Kiitos teille! Rundi sai hienon päätöksen.

Santtu mistä olet shoppaillut hello kitty nauhan bassoosi?! tahtoo sellaasen!

Kysy Fenderiltä.

Mistä ammateista uneksitte pikkulapsina?

Tuomo vastaa: En nyt tiedä “uneksimisesta”, mutta maanviljelijä olisin kuulemma halunnut olla, ennen kuin törmäsin Kissin Alive II:een.

Janne vastaa: Metsänvartija tai rekkakuski.

Kuisma vastaa: Teollinen muotoilija, tarkemmin sanottuna autosuunnittelija. Piirtelin automallistoja millimetripaperille kaiket päivät.

Marko vastaa: Alle kouluikäisenä haaveilin poliisin hommasta, ala-asteella haaveelna oli olla cowboy ja lopulta yläasteella päätin että miusta tulee rocktähti.

Santtu vastaa: Salapoliisi.

Kuinka pitkiä nuo rokkitähden työpäivät ovat?

Riippuu tietenkin, mutta yleensä silleen että kun muut ovat vapaalla, niin rokkari on töissä. Ja päinvastoin.

Kuinka usein tänne tulevat kysymykset naurattavat teitä?

Joka kuudes kerta. Paitsi viimeaikoina joku humoristi on pommittanut noin 50 toinen toistaan julkaisukelvottomampaa aivopierua, joista ei naurattanut yksikään.

Kiitokset turun keikasta, vaikka turkulaiset taisivatkin tällä kertaa olla himppusen verran hitaasti lämpeeviä, ni miul keikka oli taas anyway elämys. Kiva oli myöskin päästä sanomaan käsi-päivää, vaikka pikkasen ujostuttikin,jos vaikka ens kerralla uskaltais puhuakin… =P Ja mikäli leegot tarvii korjailuu ni ottakkeehan yhteyttä =)

Kiitos!

Tuosta ‘Marras’ biisistä. Lauletaanko siinä kertosäkeessä “Anna anteeksi huoli jolla hulluksi sinut tein” vai “Anna anteeksi, huomiolla hulluksi sinut tein”? Kaverin kanssa tuli kinaa tästä. 😀

Voisitte muuten kaverin kanssa katsoa levyn kansivihkosta oikean vastauksen ihan milloin tahansa.

Ihan pakko kysyä, että mitkä skaalat noissa teidän kitaroissanne on? Varsinkin Tuomon Viperin skaalaa olen pohtinut, kun yleensähän noissa kuusikielisissä Vipereissä on 24,75″ skaala. En kuitenkaan usko, että ADADHE-vireelle uskaltaa kyseisellä skaalalla virittää.

Kuisma vastaa: Kaikissa A-vire -skeboissa on 25,5″ mensuuri.

montako levyä aijotte vielä duunata?

Zeizemen.

Jos tavataan, niin olenko oikeutettu halaamaan jotakuta teistä ilman erillistä varoitusta? Olette niin söpöjä ja karvaisia <3

Et ole oikeutettu, mutta saat yrittää.

Kuinka moni teistä tupakoi?

Janne vastaa: Tupakka, hyi, yäk and.

Santtu vastaa: Mie poltan vaik ei pitäis.

Marko vastaa: En polta, enkä ole koskaan polttanut. Teininä sängynlaitaa koristi “No Smoking Team” -tarra. Ilolla otin vastaan uuden tupakkalain mikä on tehnyt keikkailusta inhimillisempää.

Kuisma vastaa: Käsinkäärittyjen kuubalaisten sikarien tuoksu sopii hyvin yhteen patinoidun nahkan, arvokirjojen, sekä XO-konjakin kanssa.

Marras-video on niin lystikäs, että ihan reuma yllätti. Lisää tuollaista matskua maailman nähtäväksi.

Heh. Koita jaksella.

Saanko tulla mökillenne juomaan pisangia?

Et. Mikset menisi omalle mökillesi juomaan Parfait Amouria?

Heiii! Ilo ja riemu täyttivät sydämemme, kun huomattiin, että työkin ootte tutustunu Top Ass-pelikortteihin! Myö pistetää siskon kaa astetta paremmaks, eli meilt löytys Top Ass-maatalouskonekortit. Hah. Millo järjestetää turnaus? Saatatte vaik muistaaki meiät, Imatran keikalta Woodoosta, kun soviteltiin silmälaseja porukalla. Terveisin, Pode & Nae

Hehee. Mikä on kovin kone?

Katsotteko eroottisia elokuvia?

Joo. Levottomat-trilogia kuuluu kyllä ihan topygöseen!!

Mikä on maailman pahin krapula? Aamulla pelkää että kuolee ja iltapäivällä pelkää ettei kuolekkaan. AHHAHAHAHAA

Älä vitsaile.

Miks ei rumpaleil kasva hiuksii?

Janne vastaa: Tätä kysymystä olen erilaisissa yhteyksissä ja porukoissa pohtinutkin. Kumpi valitsee kumman? Ohjaako kaljuuntumisgeeni rumpujen soittoon vai raottaako soittaminen kattoluukun?

Oliko teille Commodore 64 nuoruudessanne tuttu pelikone? Tuli tässätaanoin itselle mieleen, että monessa sen ajan pelissä oli tosi hyvät musiikit. Varsinkin Last ninjoissa.

Tuomo vastaa: C64 oli meidän taloudessa kovassa käytössä. Musat oli hyvät, pelit and.

Janne vastaa: Kuusnepaa tuli hakattua aivan kreisinä.

Marko vastaa: Pääsin konsolipelien pyörteisiin vasta aikuisiällä. Pienenä riitti leikkikaveriksi pikkuveli.

Kuisma vastaa: Meillä ei ollut C64:sta, mutta serkkupojan koneella pelailin ja koodailin minkä nyt kiireiltäni ehdin. PC tuli meidän talouteen aika aikaisessa vaiheessa, mutta epäcoolien rillipäänörttien porukoihin olen hakeutunut kunnolla vasta aikuisiällä.

Santtu vastaa: Ei miul itellää semmosta ollu, mut jollai kavereil kävin pelailees. Last Ninjoissa oli kyl hyvät mjuusikit.

Perhana! Luin tuosta wikipediasta jutun jonka mukaan Marko olisi absolutisti ja kasvissyöjä. Pitääkö tämä tieto paikkansa?

Jepulis.

Kiitokset mahtavasta keikasta Turussa <3 Taas saa ylpeänä esitellä tissi-nimmareita x))

Taisit olla Dannyn keikalla.

Syöttekö koskaan kuivalihaa?

Santtu tykkää kyllä. Kuisma varauksin and.

morkkis kiitokset hienosta turun keikasta. hyvä meininki. ainoa häiriötekijä parissa nopeimmassa rallissa oli virvelin kumiseva soundi joka jätti kaiken muun alleen. kantsii ehkä korjata. keikalta jäin myös miettimään, niitä huutelijoita. en oikein ymmärrä mikä tarve on vittuilla esiintyjälle. oletteko te keksineet sen syvempää olemusta? saisi olla katoavaa kansanperinnettä.

Tuo on ihan ymmärrettävä ilmiö. Mukamas-vittuilu on epävarman ihmisen keino päästä lähelle.

Mitä bändejä kuuntelette ja mikä on teidän mielestä mokoman paras biisi?

Me kuunnellaan Metallicaa ja Slipknottia, ja meidän paras biisi on Marras.

Mitä te teette ennen encorejen vetämistä. Kauan annatte yleisön huutaa ennenkö menette taikaisin?

Huohotamme hetken, ja mikäli yleisö on sitä mieltä niin soitamme encoret.

Millon tulee uusi huppari mallisto? Oisiko mahdollista saada normaali huppari ilman vetoketjua?

Kattellaan zyzyml.

Huoment vaa kovast poijjaat. Loistava keikki eile ehtol Turuus. Olek te poja tulos Turrku uurema kerra suvel? Olis kauhja kiva nährä ainaki kerra viäl täm vuare pualel. no juu, kiitti vaan govast ja hyvä jatko.

Kits pal.

Voi näitä Suomen kulkuyhteyksiä ja Tikettiä. Oltais muuten nähty Turuus ja Helsingis.

Höh.

Hyvää päivää! Täällä taas se pupun omistaja. Päädyimme muorini kanssa vaihtamaan luppakorva kanimme nimeä. Se on nykyään Kuisma Aalto alias Puppeli. Minä siis kutsun sitä Kuismaksi ja vaimoni Puppeliksi. Eipä tässä muuta.. Lähdenkin tästä syöttämään pupulle porkkanaa että sille tulee yhtä vikkelät sormet kuin kuismalle. Kiitoksia suurenmoisesta musiikistanne! Olette suuri vaikuttaja minulle ja koko meidän bändille.. Kasvot kohti itää tulee aina kuuluumaan meidän soittolistalle treeniksellä. Ja muutkin Kurimuksen biisit. Hyvää jatkoa teille! -ÄiÄ-

Samoin teille.

<3

2?

Häiritseekö teitä, että Lappeenrannassa on niin pirun paljon niitä venäläisiä?

No ei voi väittää että aivan kamalasti häiritsisi. Kukaan meistä ei nimittäin asu siellä. Ja jos asuisikin niin mitä sitten?

Kiitos suuri 4.4. keikasta Mikkelissä! Josko sitten kesällä Puustockiin seuraavan kerran ja tois pojankin ihmettelemään Mokoman meininkiä. Kiitos viel kerran!

Ollos hyvä.

Se on kiva, kun työ kirjotatte noita keikkapäiväkirjoja. Ossootte nimittäin sen sanataiteen melekkein yhtä hyvin kun tuon soittopuolen. Ja kivaa on myös, kun melekeinpä jokainen kirjottaa, eikä aina vaan sama ukko. Jannehin on yllättävän pätevä kynästään. Äskenkiin ihan naurahin, ihan melekein ääneen.

Heh. Tattis kannustuksesta. Yritetään saada raapusteltua noita jatkossakin.

Vai että sellainen “raportti” Harjavallan keikasta. Oliko pojat niin sooseissa ettei mitään jäänyt mieleen?

Janne vastaa: Soossia ei ollut kuin housuissa.

Kuisma vastaa: Eikä edes omissa.

Mitäs tykkäätte killswitch engagesta?

Janne vastaa: KsE on lajissaan aivan hyvä,mutta pelkäänpä,että parhaan levynsa teki ajat sitten.

Marko vastaa: KP

Kulutin koko aamupäivän teitä katsoen. Kiitos, että olette olemassa. Elämälläni on merkitys. Rakastan teitä. Olette ihanimpia ikinä! Pitäiskö minun muka hankkia itselleni muutakin sisältöä elämääni…?

Älä suotta!

Aaah Tampere Yo-talo! Miellyttävät aistimukset! Harvemmin enää nykyään pääsee muilla keinoin rentoutuksen tilaan, kun on pakotettu olemaan kireä stressaantunut vastuullinen järkevä aikuinen. Mutta te tarjoatte mahdollisuuden! Musiikki on ihmeellinen asia. Mie tykkään teistä! Kiitos.

Kiitokset erittäin loistavasta Tampereen keikasta! Kannatti tulla vähän kauempaakin katsomaan. Enemmän parin ekan levyn tuotantoa olis kiva kuulla. Kiittimoi.

Kiitti itellenne!

> Mitkäs ovat teidän mielestänne kaikkien aikojen pahikset (tv-sarjoista, elokuvista, sarjakuvista, peleistä)? Kolme parasta/pahinta riittää. Vastaan itse: 1. John Doe (Se7en), 2. Hannibal Lecter, 3. Darth Vader

Janne vastaa: 1. Gargamel (Smurffit), 2. Steve “Mefisto” Dickart (Tex Willer), 3. Louis Cyphre (Angel Heart)

Kuisma vastaa: Arkkivihollisosasto: 1. Ernst Stravo Blofeld , 2. Sauron, 3. The Makron. Bubbling under: Roberto Rastapopoulos, Tappajahai, Nottinghamin sheriffi, HAL9000, LeChuck, Milla Magia. Näiden lisäksi parhaita ovat tietenkin kaikki pahikset, jotka ovat päässeet päärooliin.

Hyvää päivää! Olen varmaan ymmärtänyt Turvaa selusta biisin merkityksen väärin.. Kerrotaanko siinä äidin ja lapsen välisestä läheisestä suhteesta? Ei siis seksuaalisesta suhteesta vaan ihan terveestä suhteesta. Korjatkaa jos olen vääräässä. Mielestäni kyseinen biisi on levyn paras. Ostettiin muuten muorini kans musta kääpiö lurppakorvakani. Annettiin sille nimeksi Mokoma. Ja sen kopis lukee Mokoma, tolla “keskiaikais” fontilla. -ÄiÄ-

Marko vastaa: Jos olisin kirjoittanut kappaleen 17 vuotta sitten, niin varmaan se sitten kertoisi äidin ja lapsen välisestä suhteesta, mutta kyllä tähän ikään mennessä on tullut kehitettyä jo muitakin suhteita. Mokomalle kanille rapsutus korvan taakse!