Kahden päivän treenisavotta on ohi. Perjantai-illan harjoitukset menivät vielä hieman nenää kaivaessa, kuten perjantaitreeneillä on tapana, mutta lauantaina jaksoimme kämpälle jo puoliltapäivin ja viihdyimmekin uuden säveltaiteemme parissa kuutisen tuntia. Katsoimme työnimiä Marskin norski, Pitäisikö sinunkin pelätä helvettiä? ja Työnimetön. Kaikissa oma viehätyksensä. Keskenään kappaleet ovat hyvinkin erilaisia tunnelmaltaan, mutta kun ne käyvät koneistomme läpi, niin eivätköhän ne taas lopulta Mokomalta kuulosta.

Paluumatkalla Tampereelle innostuimme Tuomon kanssa hyödyntämään atk-laitteiston äänitysmahdollisuuksia ja työstimme vielä yhtä suihkussa keksimääni sävelmää. Hieman mäntti tunnelma supista täydessä junassa penkkirivillä kappaleen melodioita talteen. Kotiin tultuani sain teoksesta vielä sellaisen inspiraatiomyrskyn, että työstin sen saman tien rungoltaan valmiiksi. Nyt on hyvä mieli, kello jo ties mitä (eli kaksi yöllä) ja on monivalintatehtävän paikka: mennäkö nukkumaan kuten järkevät ihmiset, vai jäädäkö katsomaan illan NHL-kierrosta? Se jää nähtäväksi.