Mikä on omasta mielestänne teidän paras biisi?

Seeste.

ootte näköjään woodooseen tulossa keikalle. mikäs päivämäärä on tarkallee?

Ollaan vai? Ei ole moisesta tullut tietoa vielä meille asti. Mutta jos näin on, niin luultavasti keväällä.

Katselin tuossa RadioRockFinlandia-koostetta perjantai-illan ratoksi ja ilokseni kuulin yhden parhaista kappaleistanne: 3.asteen kuulustelun. Vatun hieno veto, olin aivan pähkinöinä, mainoskatko tosin tappoi fiiliksen joten hallissa olisin roikkunut jo kaakeleissa. Kiitos tässä samalla kesän ’08 Jurassic Rockista, taivaskin aukesi sopivasti poudan puolelle yhtyeenne aloittaessa. Savikengässävitutus laantui kummasti. Joulua toivottaa Aki.

Perhana, olitte kyllä kovassa vedossa sillä jäähallin keikalla! Ja hyvää joulunalkua.

Hieno veto ja hyvä setti Rock Finlandiassa..tosin paikan päälle en itse päässyt, mutta kuuntelin livlähetyksen radiosta ja nauhoitin koosteen tv:stä…

Helvetti minkä keikan äijät veti radio rock finlandiassa! Oli aivan perkeleen kova meininki! Ja jumalauta että ne tuomon örinät sopi hyvin niihin teitin biiseihin! Tätä lisää!!!

Se nyt oli sellainen kesäteräinen rykäisy, mutta kiitti kuitenkin. Hauskaa meillä oli joka tapauksessa. Lisää örinää tulossa.

Oletteko kuulleet koskaan Stuck Mojo-yhtyeestä? Kyseessähän on jonkinlainen Rap-metalliksi luokiteltava yhtye jonka Pigwalk-albumi on omasta mielestäni pirun hyvää mättöä. Panteran tyylistä metallia, mutta räppivokaaleilla. Ja itse Devin Townsend on tuottanut kyseisen levyn. Jos aikaa ja kiinnostusta on, kannattaa tutustua vaikka juutuubin Pigwalk-videoon.

Tuttu on, mutta eipä ole tullut kuunneltua.

Maistuuko pojille pullo pisangia perjantaisin?

Pojille varmaan maistuisi, mutta me olemme yleensä miehekkäitä miehiä.

Odotatteko kenties Kreatorin uutta lättyä innolla?

kannattaa hankkia kreatorin uusin levy! On nimittäin todella hyvän kuulosta paskia!

Varmasti taattua tavaraa. Mikäs se edellinen olikaan, Coma of Souls?

Ajattelittekos joskus tehdä vielä uusia kuvakimaroita? Niitä olisi todella mielenkiintoista katsella.

On ajateltu, mutta kukaan ei ole muistanut ottaa kuvia. Tämä vaikeuttaa asioita hiukan.

Maanantai vai perjantai?

Tänään on kyllä maanantai, luulisin näin.

Mitas jos luottaisitte enemman ajankohtaiseen materiaaliinne ja soittaisitte enemman uusia kappaleita keikoillanne? Vanhat kun alkavat jo toistaa itseaan

Paino on tänä vuonna ollut vahvasti uudessa materiaalissa. Syksyllä soitettiin uudelta levyltä vähintään 6-8 biisiä per keikka ja kesälläkin puolen kymmentä. Ei niitä oikein sen enempää raaski soittaa, koska yleisössä on aina paikalla myös ensi kertalaisia ja kerran kesässä festareilla käyviä ihmisiä. Heille vanhat “hitit” ovat edelleen mieluista kuultavaa. Ja kyllä me tykkäämme itsekin vanhoja ralleja raapia.

Oon kuunnellut Mokomaa nyt jonkun viitisen vuotta ja omaksi lempibiisikseni on noussut ehdottomasti Hiljaisuuden Julistaja. Sellaista kyselisin että mikä on teidän oma lempibiisi teidän tuotannosta ja millä perusteilla?

Toivottavasti seuraavasta biisistämme tulee oma lemppari.

Tervehdys. Olen tässä jo pitemmän aikaa pohtinut joitakin orkesterianne koskevia kysymyksiä. Ensinnäkin, Marko, olet varmaankin pändin ainoa sanoittaja? Jos näin niin mistä oikein ammennat ideasi lyriikoihin? Ovat nimittäin levy-levyltä aina vaan syvempään kaikuluotaavia, sekä helposti lähestyttäviä. En ala vuodattaa tähän miten ne ovat auttaneet ratkomaan monet elämän visaiset kysymykset ja solmukohdat, mutta uskon että monelle meistä ne toimivat hyvänä terapiana karikoissa taistellessa. Sitten, miten teillä tämä sävellyspolitiikka jakaantuu? Sekin kiinnostaa, koska olen saanut kuvan, että Kuisma säveltäisi aikalailla näitä raskaampia ja brutaalia artikulaatiota sisältäviä riipaisuja (Ärräpää, Pahaa verta.)? Lieneekö näin? Vielä tähän loppuun, mitä mänteille kuuluu? Ps. Sagen letti on iha vitin komea! Kporockissa ihailtiin keskeltä pittiä rastojen huisketta kaverin kanssa. Harmittamaan jäi kyllä se Tuomon Silmäterän melodia… Olisin niin sen halunnut kuulla! Onnea levyn tekoon, P-savon fanikunta odottaa sitä innolla.

Marko on käsitellyt ideoidensa taustoja tällä palstalla moneen otteeseen. Kuismalla on ainakin lähipiirin korviin varsin tunnistettava tapa asetella säveliä peräkkäin, mutta tuo brutaalisuuspainotteisuus ei ihan toteudu ainakaan mainitsemissasi esimerkeissä. Ärräpää on nimittäin Santun sävellys ja toisaalta mm. Lupaus sekä Hyinen syli Kuisman.

Kitarataiteilija Saikkonen, voisit taas vaihteeksi keikoilla suunnata huomiotasi sille toiselle kakkoskitaristillekin, säälitti hiukan Radio Rock Finlandiaa kassellessa kun herra Saikkonen vain keskittyy basistinhiplaukseen kitarakaksosen louhiessa lavan toisessa reunassa ihan yksikseen. ‘Meitähän ei erikseen ole edes olemassa, me olemme yhtä’, vai mitenkä se meni? Muuten aivan hyvä.

Tuomo vastaa: Kyllä mie siellä toisessa reunassa kertaalleen kävin viettämässä laatuaikaa Leaf Beafin kanssa.

Onkos teillä tällä hetkellä muita huppareita markkinoilla kuin noita ammu, hautaa ja vaikene huppareita? PS. Tuomo on paras!

Eipä taida nyt olla muita tarjolla.

Tätä on teille kai jo tuhannesti, mutta kerta kiellon päälle: Kiitos, teidän musanne on oikeasti auttanut jaksamaan. Ja koska tämä on kysymyspalsta niin: Kumpi tuli ensin, muna vai Punainen Kukko?

Vieläkö Punainen Kukko-EP:tä saa jostain muualtakin kuin festaritiskeiltä? Kun FME:ssä satuin bongaamaan mutta rahat oli jo sen verran lopussa ettei saanu hommattua ja nyt suorastaan vituttaa kun ei löydy mistään nettikaupasta.

Käytettynä voi löytää jostakin. Meiltä painos loppui vuosia sitten.

Tehkää seuraava levy käyttäen vain resonaattorikitaroita, balalaikkoja ja nokkahuilua. Saikkonen voi myös laulaa, mutta vain sillä ehdolla, että hän vetää heliumia ennen äänityksiä. Petyn, jos ette toimi näin!

Osta vety, et pety.

Onko teiltä jääny tv-suojelurahat maksamatta, kun aina on jotain häikkää (rock-finlandia)? Nytkin sai ihan yhden kappaleen verran nauttia, mihin se toinen lipsahti?

Kyllä, lähetyspään tekninen häikkä söi lähetyksestä toisen biisin. Asia kuitenkin korjattiin seuraavan päivän uusintaan.

Tuomo tai Marko vois lähtä mun kans kaljalle. Tai vaikka molemmat. Voin jopa tarjota….yhden. Hanna

Marko on edullisempaa kaljaseuraa.

Väärälle bändille meni Finlandia! Toisaalta ymmärtäähän sen kun teinit pääsee äänestämään

Eiköhän tuo ollut ihan oikea osoite, Nightwish on pystynsä ansinnut. Kotiteollisuus oli äänestyksen toinen ja me kolmas, joten nuorison lisäksi myös varttuneemman väen on täytynyt olla liikenteessä. Me olimme hyvinkin otettuja kolmossijasta!

Kehrään kuin tyytyväinen kissa.Tulette keväällä Lahteen. Ja melkein syntymäpäivänäni. Oi kiitos!!

Siellä sitten.

Jätän joulupukki vitsit sikseen ja toivotan tavalliseen tapaan hyvät joulun odotukset jätkille!

Kiitti, samoin.

onkos studio jo valittu levyn äänityksiin? tulkaapas hämeenlinnaan saksaa moikkaamaan vaihteeks? ilahtuisi varmasti!

Katellaan.

Onko teillä mitään sanottavaa?!?

Reilun vuoden päästä se selviää.

Sopiiko kysyä, että millä mustalla magialla on loihdittu niin järeät bassosaundit Tämän maailman ruhtinaan hovi -levylle? Erityismaininnan ansaitsee etenkin Toista maata ja Hiljaisuuden todistaja biisit. Onko bassossa käytetty uskomatonta kaapelia kielien tilalla vai mitä? Muutenkin, soundipolitiikka on levyillä kohdillaan ja täytyy sanoa, että hemmetin hyvää musiikkia teette. Kiitos siitä ,,/

Basso jyrähteli pääsääntöisesti Kuisman käskemänä. Alataajuudet tulivat muistaakseni jostain Sans-ampin plugarista ja säröt 5150:sta. Saksan Janne sekoitteli äänet sitten miksauksessa järeäksi paketiksi.

Onkos Pantera Mokomalle rakas pändi?

O.

Hyvää keikkaa Rock Finlandiaan…valitettavasti en itse pääse paikalle, mutta telkusta varmasti seuraan..Toivottavasti pokkaatte pystin, sillä äänestetty on ; )!

Hauskaa oli, ja pronssi on voitettu mitali.

onko teillä keikkoja ens vuonna ja jos on ni millon prkl??

No prkl, on meillä hillitysti. Tammikuussa käväistään Lapin perukoilla tekemässä isoa laskua ja huhtikuussa kierretään klubeja puolen tusinan keikan verran. Kesälläkin pyritään käväisemään jossakin, ettei käy aika pitkäksi.

Kysymys arvon mäntistölle: Uskotteko jumalaan? Ihan uteliaisuutta vaan…

Kuka uskoo, kuka ei.

Moi Koittakaas ees yksi keikka vetää tammikuussa 2009, kun kaveri on tulossa Suomeen ja haluais nähdä Mokoman.

Joo, vedetään.

Tullooko seuraavaksi Mokoma Blue-ray?

Jaa-a. Olispa keikkabussihorinoissakin ainakin jotain terävää.

Onko huhu totta, että tornioon helmi-tammikuun vaihteessa?

Oltiin tulossa, mutta järjestäjä veti puihin.

Kuulematta paskaa! T: Imperiumin poliisit

Enpäs sanokaan.

Keksin tässä ihan uuden tulkintatavan Lujaa tekoa biisiin. Ja nimenomaan levyn lopetusbiisinä eikä yksittäisenä. Tämähän on naisen ja miehen vuoropuhelu! Näiden henkinen taisto, jossa mies olisi selkeänä altavastaajana. Koko levyn tunnemyllerryksen ja tapahtumien jälkeen tämä häiskä uskaltaisia viimein nousta jaloilleen. Nainen on selkeästi hieman narsistinen eikä suostu myöntämään olevansa väärässä. Häiskä on kuitenkin löytänyt kadonneen itsevarmuutensa ja uskaltaa viimein pistää vastaan. Tai ainakin jotain tähän suuntaan.

Marko vastaa: Ei tuo uus tulkintatapa ollu, mie kekkasin sen ensteks!

Santtu, muistatko millon viimeksi olet leikannut hiuksia? vai et ole 2003 vuoden jälkeen tehny niille yhtää mtn? kun aloit hankkia rastoja?

Santtu vastaa: Oisko jotai 2000 tai sit -99. Jotai tommost.

terppa terppapoijjaat… mitenköhä lienöö onkohan kevät puolella tulossa kiertueen poikasta vaiko vejättekö lonkkaa bändin asioista?

Kuten edellä mainittiin, muutama keikkakin on tulossa, mutta pääpaino bänditouhottamisessa on uusien kappaleiden rakentelussa.

mahtaiskoha herra hyrkkäältä löytyy mitää vanhaa rumpukamaa? jotaki symbaaleita tai jotai mitkä ei ny iha paskaks olis hakattu mitä vois ostaa seinäl laitettavaks?

On sillä mm. paskaksi poljettu pedaali, jonka joku voisi mieluusti viedä pois. Kyseinen romu on nimittäin edelleen keikkakäytössä. Rikkinäiset pellit on palautettu tehtaalle.

Voisiko luo nahka, luo sisus biisin nimen kenties muuttaa muotoon ‘luo safka, juo fisut’ ?

No justha sie muutit.

Kiitos Mokoma.

Eip kest.

Onko Amoralin laulajavalinta (Ari Koivunen) hyvä vai paska?

Ari on ihan mukava hemmo. Laulajavalinnan onnistumista voi arvioida, jahka uusi levy kuultavissa.

Lueskelin tossa tuota teidän treeniblokia ja mieleeni heräsi kysymys..Missä päin Suomea tuo teidän treenikämppä on? Marko kun vaan kirjoitteli että ‘palatessamme Tampereelle Tuomon kanssa’..eli ei ilmeisesti siis Tampereella treenata..Olen antanut itseni ymmärtää, että Janne asustelisi tätä nykyä Helsingissä ja Marko Tampereella, missäpäin muut bändin pojat asustaa?

Tuomo ja Marko asuvat Tampereella, muut Helsingissä. Siellä myös treenaamme.

miksi LJYn kannessa on pieni piste jonkun verran tuosta heppulista ylöspäin katsottuna?

Pirinen on nostanut kanteen yhden mystiikkapisteen.

Onko ihan pakko tehä hyvää musiikkia? Tehkää välillä paska levy että voin kuunnella muutakin.

Joopajoo.

Onko teillä lemmikkejä?

Tuomo vastaa: Ei ole, mutta meidän taloyhtiössä on kuulemma hiiriä. Pitäisi varmaan hankkia kissa hyötyeläimeksi.

Marko vastaa: Pidän eläimistä, etenkin kissoista, mutta koska olen niin paljon poissa kotoa, olisi edesvastuutonta pitää lemmikkieläimiä. Elsa-kissani jäi joitain vuosia sitten silloiselle puolisolleni hänen Taavi-kissansa kumppaniksi, sillä kissoja oli julmaa erottaa, ne kun lopulta viihtyvät lajitovereidensa kanssa paremmin kuin isäntiensä ja emäntiensä.

Janne vastaa: Poissaolevaan elämäntyyliini ei ole mahtunut eläimiä, vielä. Lammasfarmihan se mielessä kimmeltää…

mahtaskoha teil olla mitää käryy keikasta porin suunnal tammikuusta eteepäi? olis hienoo teit täälläpäi taas kuulla.

Vastahan me siellä kesällä kävimme kahteen kertaan. Todennäköisesti emme ole hetkeen tulossa.

mahtaisko jannella olla mitään vanhoja rumpukalvoja tai jotain muuta sälää mitä vois ostaa ja johon sais nimmaria? veditte vitun hyvin rmj:llä, oli mun 6 kerta ku teit olin kuuntelees. kovaa settii, jatkakaa samaa mallii 🙂

Liian monimutkaista, ei taida onnistua.

Älkää pitäkö mitää kiirettä sen levyn teon kanssa. Hiljaa hyvä tulee 🙂

Vaikuttaako tahtimme kiireiseltä treeniblogin perusteella?

Näin vuoden ehtoopuolella on aika aina vähän summailla asioita, joten kysyisinkin tällaisen: Mitkä oli vuoden kolme parasta keikkaa? Itse ehdottaisin tätä: http://www.youtube.com/watch?v=zNFL1aZl-SE

Tuo oli hyvä. Äkkiä ajateltuna mieleen palaavat myös Tuska, Virgin Oil ja erikoislaatuinen Bar68:n hautajaissetti.