Tehdäänkös Karmarockissa oikein hieno wall of death? Oon nimittäin tulossa mitä parhaimman seuralaisen, nimittäin äitini, kanssa teitä kattomaan ja olis hauskaa näyttää vähän että mitenkäs siellä rokkifestareilla toimitaan. Porijazzeissa ei tietääkseni pittailla?

Tehkää vaan! Me ei ehkä pystytä tulemaan mukaan, kun ollaan joko lavalla tai hotellissa.

vastatkaa puhelimeen. bitchit.

Koitetaan muistaa ladata Mänttiluuri taas ens viikonloppuna. 044 034 0 666!

Muistelin, että Sakara-shopissa olisi ennen ollut rannehikinauhoja, mutta nykyään sellaisia ei löydy millekään Sakaran bändeistä. Tehkääpäs uusia!

Kattellaan!

Olis paikallaan soittaa pitkästä aikaa Vade retro Karmarockissa. Voi sentään olis hurmos. Onko mahdollisuuksien rajoissa?

On. Kai.

Oletteko sattumoisin katsoneet Ihmebantua? Aika hyvää julmaa huvia niin monen kuivan vuoden jälkeen.

Kättä lippaan. Kovia ukkoja.

Jälleen ei kysymys vaan palaute 😀 Kuuntelin pitkästä aikaa kannettavalla CD-soittimella ja parempilaatuisilla kuulokkeilla Viidettä vuodenaikaa. Bassonappula 1,2… Hups, johan mörähti, en ollut korviani uskoa. Tämä yksi tärkeimmistä levyistä sai taas uuden muodon. Ah, onnea ja autuutta. Tublabasari ja basso, Markon ääni silti kirkkaana ja korkeammat kitaran soinnut, kuin hopeiset kalat väreilevässä mustuudessa… KIITOS! -paula-

Kiitos isselles!

Tuomolla olen sitä luokka useesti tuon Beheritin paidan päällä nähny, että onpa ihan pakko kysyä: Oliko Engram positiivinen vai negatiivinen kokemus?

Tuomo vastaa: Ostin aikanaan bändin keikalta Joensuusta (mukana myös Afflicted, Disgrace, Mordicus jne.) uunituoreen Promo -92 -kasetin. Se sykähdytti ja avasi aivan uusia näkökulmia musiikin tekemiseen. Teknisen thrashin ja death metallin ystävää hämmästytti, miten vähillä nuoteilla pärjää, jos tunnelma on kohdillaan. Uusi levy oli positiivinen yllätys. Meininki on liki yhtä maaginen ja painostava kuin silloin joskus.

Hieno nähdä että päivitätte teidän fotostriimiä mainittavan usein! Hauskahan noita on kattella (häh?!)

Eipä. Häh?

Saako SakaraShopista joskus vielä vanhaa kunnon punainenkukko-hupparia?

“Never say genever again.”

Onko laillista julkaista coveri omalla albumilla ilman kyselyitä, esimerkiksi vaikka, pistäisitte seuraavalle levylle piiloraidaksi Amy Winehousen laulun, tulisiko siitä sanomista?

Kyllä ne oikeudenomistajan luvat pitää aina kysyä.

SANTTU AUTA, MIKSEN KEKSI HYVÄÄ KYSYMYSTÄ?! 🙁

Totta, et keksinyt.

Janne, mikä siun lempieläin on?

Janne vastaa: Kasawari, ja sit lammas.

OI, laulu- ja soitinyhtyeen kieliosaston miekkoset! Kysymykseni on tekninen. Ei kielellisesti, vaan teknisesti. Nurkassa Mesa, tumpussa ESP. Missä vika kun äänimaailma on pehmeästi lausuttuna TUHNU? Se jodannosta. Millä mikeillä kanteleenne on varustettu? Kiitos, anteeks ja moi! Ja kiitti Ruisrockista också!

Tuomo vastaa: Seymour Duncanin Customilla ajelen. Tuhnu on housuissas.

Kuisma vastaa: Mahonki-ESP + GHS + EMG-81 + Boss SD-1 + Mesa Triple Rectifier w/ EL34 + Mesa 4×12. Ei oo tuhnu.

Mitenkäs ne Mokoman pojat noin innostui tuosta Maj Karman Karmaphonesta?

Huumorisiiven alkoholisiipi sekä tosikkosiipi ovat alttiita vaikutteille kuin pikkulapset. Kiitos vaan Karman tytöille ideasta!

Aikanaan vaapuimme takaisin Lutakkoon äänen tarkasteluun. Se tapahtuma ei ollut ikimuistoinen, toisin kuin rytmiryhmän paluumatkalla saama epäuskoinen kommentti, joka kuului jotenkin: ”Me ajoimme Vaasasta saakka ja jätkät on räkäkännissä!” <— ei se aivan noin menny! me vaan mietittiin, että miten helvetissä Santtu vielä pystyy setin vetäsemään! 🙂

Ok. Voihan se toki olla niinkin, että te ette olleet ne henkilöt joihin päiväkirjassa viitataan. Ja joka tapauksessa, ei anneta totuuden pilata hyvää tarinaa.

Hauska idea tuo Mänttiluuri! Onko puheluita/tekstareita tullut jo roppakaupalla?

Puhelin kilisee ja piippailee aika ajoin. Ei muuta kun 044 034 0 666!

Tuleeko teiltä millonkaan live-albumia, siis ihan musiikkimuodossa että ei DVD:nä?

Nyt ei ole aikaa eikä voimaa tuollaisen miettimiseen.

Kuinka paljon enemmän piratismi vaikuttaa teidän tuloihin kuin muihin bändeihin joilla on ulkoinen levy-yhtiö? Itse myönnän omistavani esimerkiksi teidän EP:t waretsina. Poltatteko minut nyt tulessa tämän tunnustuksen takia? Yritän ostaa levyt aitoina mutta en kuitenkaan kuuntele niitä vaan jatkan tietokoneella kuuntelua mutta ainakin levy pääsee koristamaan levyhyllyä ja tekin saatte karkkirahaa. Keskimäärin bändeillä tulojenluvut ovat nykyään 80% keikoista ja 20% levymyynnistä. Minkälaiset nämä luvut ovat teillä? Teillä levy-yhtiöön luultavasti lisääntyy myös menoja.

Rokkaamisen perimmäiset motiivit eivät liity rahaan muilla kun Gene Simmonsilla, joten kysymys on siinä mielessä merkityksetön.

Kiitos viimeisistä kahdesta keikasta! Oli mukavaa nähdä bändi kahdesti viikon sisällä hieman erilaisissa tunnelmissa. Hauskaa oli!!!

Kiitos samoin!

Marko syötkö suklaata?

Marko vastaa: Jos olisit kysynyt muutama vuosi sitten, olisin joutunut vastaamaan että päivittäin. Nykyään en pidä enää niin paljon makeasta vaan herkuttelen mielummin suolaisilla. Joskus harvakseltaan syön pari palaa tummaa suklaata. Pitkiä juoksulenkkejä tehdessäni on eväänäni Clifin proteeinipatukoita, joissa on myös suklaata, ja silloin suklaa maistuu taivaalliselta kun veri kaipaa sokeria.

Tuomo, ajelitko 5.7. siinä kello seitsemän paikkeilla Tampereen Nekalassa punaisella autolla?

Tuomo vastaa: Punaisella autolla? En todellakaan.

meettekö kattoo cavalera conspiracya ankkaan?

Olemme töissä toisaalla (lähde: Keikat).

Olipas hieno keikka Ruisrockissa, vaikka teltta olikin kuin laivan tupakkahuone hiekkamyrskyssä. Teitä varten lähinnä tulin koko tapahtumaan. Kiitos!

kiitos mahtavast keikast ruisrockis!!! oli ihan parhautta!!

Oli kyllä uskomattoman hieno meininki Turussa. Kiitos kaikille!

Kuisma, ootko unohtanu käydä facebookissa ?

Kuisma vastaa: Päin vastoin. Ihailen alati kasvavaa ystäväpyyntölistaani lähes päivittäin.

Luumukiisseliä.

Ei kun dieseliä.

No kun päästiin hyvään vauhtiin ruokakysymysten kanssa, niin tentataanpa vähän karjalaisista perinneherkuista. Mikä lajeista maistuu parhaiten? Karjanlanpiirakat, vatruskat, sultsinat, kukkoset, sulhaspiirakat, kala- tms. kukot, tsupukat ja mitä näitä nyt on… Vai onko ns. moderni klassikko, vety, se kaikkein herkuin? Onko lähimarketin vehnäjauho’karjalanpiirakka’ pyhäinhäväistys? (Pahaa se ainakin on.)

Tuomo vastaa: Vety, tietenkin. Vaikka ei karjalan mammojen itse leipomissa piirakoissakaan ole valittamista.

Santtu vastaa: Vetyä parempaa ruokaa ei ole olemassa. Eikä tule.

Janne vastaa: Vety on hyvä, Karjalanpiirakka on myös hyvä. Tsupukoita käyn ainoastaan katselemassa.

Marko vastaa: Erikoisruokavalioni vuoksi en syö noita perinteisiä karjalaisia herkkuja ollenkaan, mutta jouluksi jaksan tehdä itselleni soveltuvia karjalanpiirakoita. Ne on kyl hyvei.

Kuisma vastaa: Vety savukinkulla on oikein hyvä. Kyytipojaksi riittää toinen vety ja lasi kylmää maitoa.

Kiitos!!! Tassut olivat Riihimäellä kohti itää! Oli onnellinen tyttönen ja äiti! Hijaisuutta julistettiin ja takatalvikin meni tytön toiveen ‘mukaisesti’. Ja kun vielä valomiehet meidät kutsuivat sadetta pitämään siihen ‘keskuspuistoon’ (mikseritelttaan), olimme kaikin tavoin kuninkaallisiksi itsemme tuntevat! Te olette lavalla niin positiivisia ja kuulijoita kunnioittavia. Olemukseltanne jo! Ja kielikään ei ole sitä ‘rankkaa heittoa’, kuin joskus ihan vähäsen. Ei paha pieti huomata, että tyttönen ‘kulkee äitinsä polkuja ;)’. Miulla oli 36. keikkanne, tyttönen tulee perässä! Kiitos siis ja Kaikkea Hienoa Jokaiselle Teille, myös lavan ulkopuolisille Moksulaisille. Ps…tämä viesti voipi jäädä ihan tiedoksennekin, ei välttämättä kyssäri-palstalle. Tämä on Teille!

Kiitos kiitoksista!

Minkälaisilla kielillä Tuomo ja Kuisma soitatte? ite tykkään soittaa 10-52, toimii omasta mielesta E:n lisäksi myös drop-D:ssä hyvin.

Molempien kitarisojen kielisetti on GHS Custom Shop 10-52 + 70.

Kuullaankos mahdollisesti tänä kesänä uutta kipaletta tein keikalla? Jyväskylä Rockissa nähdään!

Katsotaan nyt, katsotaan nyt..

Hei missä päin kuvasitte ton nujerrettu ihminen videon? aattelin et tutun näköstä korpea, mut aina ei voi olla varma..

Leppälässä. Joutsenon Leppälässä.

Miltä se teistä tuntuu, kun teidän musiikkinne merkitsee jollekin ihmiselle ihan kauheesti? Ootteko hämmentyneitä, kiitollisia vai miten ylipäätään reagoitte niihin ihmisiin, jotka kiittävät oikeasti sydämestään ja kertovat, miten musiikkinne pelasti pois esim. masennuksesta?

Tuntuu nöyrältä.

Kun Marko tykkäät Scovilleista niin kokeileppa semmosta soosinsössöä kuin Pain 100% (jos oot jo kokeillu niin kerro miettees aineesta) on muuten aika tulista. Habanerotabasco on meleken vettä ton rinnalla. Tulinen ruoka on hyvää.

Marko vastaa: En mie niinkään scovilleista tykkää vaan hyvien chilien mausta. Monesti nämä ominaisuudet tosin kulkevat käsi kädessä. En ole maistanut tuota mainitsemaasi soossia. Vahvin maistamani pullokastike lienee DaBomb, mutta se ei ole ollut maukkain. Pidän aika hapokkaista kastikkeista. Tällä hetkellä pöytämausteena toimii Blairin Ultra Death Sauce With Jersey Fire, se on melko tulinen, mutta myös maukas.

Olettekos kuulleet Korpiklaanin Uniaika kappaleen? Kuulostaa tuo alku hiukan samalta kun teidän Marjat tsibale

Ei ole kuultu.

Mitä Mokoman yhtye on mieltä sellaisesta bändistä kuin Maple Cross?

Tuomo vastaa: Viimeinen demo ennen ensimmäistä vinyyliä oli paras. En nyt muista kasetin nimeä. Debyytin jälkeiset tuotokset ovat jääneet melko vähälle kuuntelulle.

Kuisma, käy kysymässä kampaamosta sulle sopivaa hoitoainetta! Se auttaa selvittämään hiukset suht hyvin. Tuli vaan mieleen, kun olit menny moista kyselemään. Ja hyvää kesää Mokomalle! Harmi, etten teitä pääse mihinkään festareille kattomaan tällä kertaa.

‘Kuisma vastaa: Ammattilaisen analyysi. — Mutta kerro joku sellainen vaseliini, millä saa keikan jälkeiset takut suoraksi ilman että pitää repiä tukka irti päästä.’ En siis ammattilainen ole, ihan vain nainen, mutta suosittelisin lasten hiustuotteita, kuten Muumi-selvityssuihketta, Herbinan MarjaSpa-suihketta tai Natusan kids Balsam sprayta takkuja vastaan taisteluun! Toimii oikeasti eikä maksa mansikoita. Tosin tuoksu on aika mansikkainen, mutta hikeen se kuitenkin katoaa… Yleensä ne vaaleanpunaiseen pakatut ja imeläntuoksuiset suihkeet ovat parhaita, löytyy lähimarketista. Jos nyt jotain ns. katu-uskottavampaa etsii, niin oisko tämä? ‘Tigin Born To Rock Leave-In Detangler on kevyt jätettävä hoitoaine. Se kosteuttaa ja pehmentää hiuksia. Suihke on mainio selvittelyapu kaikille hiustyypeille. Aukoo tiukatkin takut hellästi. Se sisältää myös nesteytettyä soijaproteiinia ja keratiini aminohappoja jotka hoitavat hiuksia.’ Hyvää kesää!

Kuisma vastaa: Kiitos konsultaatiosta. Muumi-selviintymissuihke kuulostaa hyvältä.

Kiitos mainiosta Himoksen keikasta! Allekirjoittanut uhmasi humalaista keskikesän juhlan bailukansaa saapumalla paikalle diggailemaan. Lujaa tekoa räjäytti potin heti kättelyssä. En ole millään osunut sopivasti paikalle kun sitä on viime aikoina vedetty. Todistitte jälleen kerran vääräksi sen, ettei festarivedot voi olla rautaisia. Tattis!

Kiitos!

Kuunteletteko itse sakararecordsin alla toimivia bändejä?

Emme missään nimessä. Silkkaa kaupallista paskaa.

Onko teltta teiän mielestä hyvä paikka soittaa Ruississa vai vetäiskö mieli rantaan tai niitylle?

Teltta oli maailman paras paikka soittaa.