Työstö jatkuu, ja ensimmäinen deadline häämöttää. Lähdemme tallentamaan koko biisinipun studiolle 1.9. Kysymyksessä on livenä roiskittava demo, jonka perusteella pitäisi syntyä selkeä näkemys tulevan albumin raaka-aineista. Etenkin tuottaja-äänittäjälle tämä on tärkeä työkalu. Tämän “nauhan” avulla saamme myös häneltä viime hetken vinkit sovituksiin.

Lauantaina olisi tarkoitus treenata intensiivisesti koko päivä. Hommaa riittää valtavasti viime aikoina plumpsahdelleiden biisinraakileiden viimeistelyssä yllin kyllin. Jotta tyhjäkäyntiä ei todellakaan pääse syntymään, Marko sanoitti jo pitkään työpöydällä lojuneen työnimi Kansallismielisen. Biisistä ei ole saatu tehtyä kunnollista bändisovitusta, vaikka mm. allekirjoittanut on viettänyt aihion kanssa tuntitolkulla aikaa. Versioita on syntynyt lempeästä nuotiokitaroinnista hektiseen punk-death metalliin asti.

Nyt sähköposteissamme lojuu kokonainen kappale, johon soittelin yhden kitararaidan matkien (käsittääkseni) Tommi Vikstenin hienoa soittoa Tuomari Nurmion Hullu Puutarhurin avausraidalla. Marko korvasi yhden euron AW Yrjänä –kopio lauluraitani omalla (omien sanojensa mukaan) 95 sentin Yrjänällään. Nyt sitten sulatellaan ja tuumaillaan, kunnes lauantaina biisi joutuu kenties viimeiseen tulikokeeseen. Toivottavasti oivallamme, miten kappale saataisiin peleihin mukaan. Se on nimittäin aika hyvä.