Mokoma hyppää kauas tutulta hiekkalaatikolta, kun yhtye aloittaa akustisen albumin äänitykset elokuun alussa. Marraskuussa julkaistava albumi pitää sisällään akustisia sovituksia tutuista Mokoma-kappaleista. Levylle sävelletään myös yksi täysin uusi kappale.

”Olemme soittaneet akustisia tulkintoja kappaleistamme erinäisissä kissanristiäisissä jo muutaman vuoden ajan. Ihmiset ovat keikkojen jälkeen kyselleet akustista levyä sen verran hanakasti, että rohkaistuimme lopulta tarttumaan akkareihin oikein tositarkoituksella”, Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo.

Viime huhtikuussa Mokoma täytti Tavastian parvea myöten uteliasta faneista. Yleisön lämmin vastaanotto oli käsin kosketeltavissa.

”Akustinen soittaminen on niin kaukana varsinaisesta leipälajistamme, että projekti tuntuu samaan aikaan sekä hyvin innostavalta että pelottavalta. Luotamme kuitenkin siihen, että sävellykset ja etenkin Markon tekstit pääsevät tässä muodossa tuoreella tavalla esiin”, Saikkonen jatkaa.

Albumin tuottajaksi valikoitui YUP-yhtyeessä tunnetuksi tullut Jarkko Martikainen, joka on soolourallaan ansioitunut akustisen musiikin tekijänä. Martikainen on tuottanut myös Samuli Putron sooloalbumit. Mokoman akustinen albumi äänitetään Tampereen Sound of JJ –studiolla perinteisen menetelmin analogisesti.

Mokoma lähtee albumin myötä loppuvuodesta myös akustiselle kiertueelle.