Kotikaupungin keikka mustassa elokuun yössä, sukulaiset, ystävät ja muutamat tuhat humalaista juhlijaa Pusupuiston nurmella – siinä lähtökohdat Linnoituksen yön spektaakkelille. Ja mikäs siinä, Korian punk-vedon jälkeen oli oikein mukava pullistella korkealta lavalta suurelle ihmisjoukolle. Kun oli pimeääkin, ei isin tai äitin huolestuneita kasvoja pystynyt onneksi väkijoukosta erottamaan.

Soittaminen oli kivaa. Vaikka kylmä ilma epäviritti soittimet, rummut imi, eikä soundcheckiä ehditty tekemään, rokkaaminen sujui ja maistui. Pari pykälää fiilis putosi keikan jälkeen, kun kuultiin soundien olleen perseestä. PA:n kapasiteetti ei ilmeisesti riittänyt tämän kokoluokan tapahtumaan.

Keikan jälkeen Aalto & Saikkonen säntäsivät sataman terassille nauttimaan pari juhlatunnelmaa Kotiteollisuutta odotellessa. Jälkimmäinen joutui kiireessä osoittamaan olevansa tv:stä tutun nimensä veroinen, mistä huolimatta ilta sujui ja kivaa oli. Lappeenranta näytti parhaat puolensa.