Kuisma sai “Testaa henkinen ikäsi” -testistä tulokseksi 11 vuotta Näiden parin vuorokauden perusteella tuntuu kuitenkin siltä, että tuo luku saattaa olla arvioitu jopa hivenen yläkanttiin.

Kuisman ja henkisten ikätoverien luokkaretki alkaa paluulla Helsingin piskuiseen Factoryyn. Odotukset ovat korkealla edellisen vierailun spektaakkelin jäljiltä. Pian käy kuitenkin ilmi, että keikkajulisteet on jätetty levittämättä, ja muutenkin mainostus on ollut käytännössä olematonta. Niinpä emme juuri ylläty, kun yleisöä saapuu paikalle kolmasosa edelliskerrasta.

No, laatu korvaa määrän – mielummin 50 hyvää tyyppiä kuin 60 henkeä pelkkää massaa… Astumme “lavalle” intoa täynnä. Soittamisen riemu on jälleen ylimmillään. Soitto kulkee ja hiki virtaa. Marko erehtyy lisäämään t-kirjaimen Vihollisten kertsirivin “Hätätapauksessa riko lasi” loppuun sillä seurauksella, että sangat menevät remonttiin. Pöljä. Uusista kappaleista etenkin kasari-thrash metallista ammentava Vainottu alkaa erottua keikkahitiksi – jo toisen kerran yleisön naamat vääntyvät pikahumpan tahtiin hyväntahtoisen hymyyn. Treenatut biisit on soitettu encoreitten jälkeen, vaikka äijät voisi veivata vaikka aamuun. Energiaa piisaa. Tyydymme kuitenkin paketoimaan illan parilla saunakaljalla ja vetäydymme tahoillemme valmistautumaan Jyskylän valloitukseen.