Anteeksi kun häiritsen arvot kitaristit, mutta tiedustelisin säröistänne. Kuvasta näkyi ainakin metal-zone pedaali. Mitkä säädöt on speduissa, mitkä vahvistimissa? Entäs mitkä mikit? Jos viitsitte niin ihan säädöt voisitte laittaa (siis esim. volume 5, treble 5, middle 3, bass 8, mid.freq. 5, särö 9 ja niin edelleen.) Olisin kiitollinen. THRASH TILL YOU FUCKING BLEED!!

No… onhan nuo säädöt jonkinlainen “liikesalaisuus”, joten jääköön se mysteerioksi. Mitään ruudinkeksintää heavy-soundien hakeminen ei kuitenkaan ole: kokeile, kokeile ja kokeile. Olemme Tuomon kanssa tulleet siihen lopputulokseen, että otetaan a) hyvä kitara, jossa on suht voimakas passiivihumbucker, b) hyvä putkivahvistin, jossa on “luonnetta” ja perkeleesti gainia, c) hyvä od-pedaali, jolla boostataan kitarasignaalia (ei siis muokata “tonea” tai lisätä säröä vaan nostetaan input-leveliä), d) opetellaan soittamaan riffit samalla tavalla “niin tarkasti, kun näillä käsillä voi” ja e) etsitään bassolle sellaiset taajuudet ettei se syö kitaroilta tehoa (ja toisinpäin), vaan täydentää botnea miehekkäästi.

Säröjä kannattaa olla kyllä mukana riittävästi, varmuuden vuoksi. Olisiko meillä ollut studiossa parhaillaan 7 särölähdettä yhdessä saundissa, tosin a/b boksilla kahdessa eri stäckissä, jotka otettiin neljällä mikillä yhteensä neljälle raidalle… Pohjakitaroita on siis ilman tuplauksia 8 raitaa.

Kurimus-levyn soundiin vaikutti lisäksi tietenkin Janne Saksan äänitys- ja miksaustaito (eq:t, kompurat yms kilkuttimet), sekä Mika Jussilan masterointitaito. Siinä se. Livenä lähtösaundit on suht samat, ja salitekniikka vaikuttaa sitten niissä puuhissa “jonkin verran”. Auttoiko?

|<uisma

Ihan pakko avvautua kun sapettoo. Se on poejjaat sillä tavalla että: thrash, ei trash. Ei myö mittää roskoo jouvveta kuuntelemmaa. Varsinkaa ku Mokoma ei sitä oo. Hyvvee mättöö, pusipusi ja naminami. Nii ja hyvvee kessöö!

Näissö.

Uskaltaako teille lähettää jonnekin keikkakuvia, olisi meinaan pari kai julkaisukelpoistakin. Ja sitten, että tuleeko niitä huppareita joskus nettiinkin myyntiin (tuli vaan siitä mieleen ku Annalan pojan bongasin tänään taas kirjaston edestä huppari päällään. Taidat viihtyä siellä useinkin)? Lpr-keikalla ei mielestäni ollut mitään mokoman oheissälää myynnissä, pelkkää viikatteen tavaraa vain… t: Tuomas

Kuvia otetaan vastaan mielellämme! Lähetä yhteystietosi “Yhteys”-sivulla olevan ei-anonyymin lomakkeen avulla, niin palaamme asiaan. Marko käyttää kirjastoa omien sanojensa mukaan kirjahyllynään. Huppareita tulee myyntiin ainakin keikoille. Mikäli kysyntä on hurjaa, Airon Musiikin nettikaupakin saa omansa.

Onko Annala Länsi-Suomesta kotoisin? Nimi viittaa tänne päin. Tulkaas pian Ähtärin Club B-52:een soittamaan. Ihan varmasti kuulijakuntaa löytyy. Juu ja lisää dildoja ja verisiä kalvoja keikalle! Ja pikkusen liekkiä sekaan nii ootta Suomen Rammstein.

Markon sukunimen puolen sukujuuret ovat Pirkanmaa-Pohjanmaa -akselilta. Ähtäriin tullaan kun ehditään. Rasvatkaa vaatimet ja siivotkaa aitaus edellisten asukkaiden jäljiltä, kiitos.

Teidän Houkka-biisinne on niin hyvä että meinaan tulla hulluksi. Mutta ei se mitään, kuka nyt järjissään haluaisi olla. Onkos Marko muuten varattu mies? Kyselee nimim. “Tositarkoituksella” (ai eikö tämä ollutkaan senssipalsta?)

Hyvä Tositarkoituksella, tämä ei ole senssipalsta. Marko on varattu. Minulle.

Kuuntelin antaumuksella tota Valu-levyä ja kuunnellessani tiettyjä biisejä mieleen “pompsahti” Nine Inch Nails!! Varsin voimakkaasti varsinkin “Valhettelija” on sellainen! Onko tämä kyseinen Herra NIN:n takana, jollekkin yhtyeenne jäsenelle jollain lailla läheinen, tarkoitan musiikillisesti? T: Janoshi

Hyvä Janoshi, tarkkaan kuuntelit, etkä ollut edes ihan väärässä NIN mielleyhtymiesi kanssa. Annalahan se. Marko viihtyi villillä alternative rock -kaudellansa myös Trent Reznorin tekeleiden parissa. Musiikilliset yhteneväisyydet ovat kuitenkin pelkää sattumaa – kuten aina…

Tuossa männäviikolla oli Moskovaan paukahtanut takatalvi! Lienekö teidän tekosia? Siellähän sitä kuulijakuntaa riittää. Hyvin tehty pojat! Tonppa

No, meidän ansiotahan se. Ryssän Helvetti on jäässä kesälläkin, oha se varma.

Jeah, näin eilen itse Annalan kävelemässä Kirkkopuistossa. Mahtavista hiuksista ja parrasta tunnistin, sekä tietysti silmälaseista !

Olet nero!

Sain tänään levynne, kovaa thrashia. Annalalle terveisiä, kun molemmat sitten lauletaan thrash-bändissä. Minä tosin englanniksi. Ja Porissa. Black Moonshine. Thrash till Death! p.s. ei voi muuta kuin kirota. Luin tuota päiväkirjaa, ja barathrum taas säätää. Itse en bläkistä välitä paskakaan, paitsi et pari kertaa ollaan soitettu Last day in Heaven reeneissä. Nii, kun toi Lutakkokin suljettiin metalliväeltä, kun toi Janne Sova, elikkäs barathrumin laulelija, pisti tuoleja ikkunasta pellolla ja muuta. PRKL sitä kans!!!!!! Ei voi sit käyttäytyä!!! KETUTTAA!!!!!!

Terveiset meni perille!

Ps. Lopetetaan keskustelu tästä “episodista”. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, mutta menneet on menneitä, unohdettu ja anteeksi annettu.

Kyllähän se Kuopion keikka rokkas tehokkaasti vaikka järjestelyt olivat olemattomat (niitä ei ollut). No, ensi kerralla on sitten varmasti jo huomattavasti tiukempaa toimintaa kun pääsee näkemään livenä (eli näillä näkymin Töminässä)! Lisää pökköä pesään vaan…

Joo, onhän näitä ja tuleehän näitä lisää…

Loistavaa! Kuopion keikkanne oli ehtaa spinaltapia! Uusi levynne on hyvä; noin se pitää tehdä. Terveisiä Ulan Batorista. Lemmy-Kalle Taipale

Ah, Lemmy-ystävä Ulan Batorista. Olet hengissä!

Harmi, että Kuopion keikka meni ns. pöpelikköön mutta onneksi teidät voi pongata monilta muiltakin juhlilta kesän mittaan. Tytär totisesti veti lämppärinä mukavan setin Kuopiossa, toivottavasti orkesterista kuuluu jatkossakin. Onko kesän keikoilla mahdollisesti tulossa yllätyksenä joitain trash-klassikoita coverien muodossa?

Ei varmaan ehditä treenaamaan thrash-covereitä kesäksi. Katsotaan sitten syksyn klubirundilla, jos vaikka ehdittäis treenikämpälle ennen sitä. Death’in käännöscover Avoin hauta saattaapi tosin pölähtää mitä yllättävimmässäkin käänteessä.

termos!! aivan mahtavan hengentuotoksen ootte saanu luotua!! kurimus menee ainaki tän äijän tän vuoden levyjen listalla ehdottomasti kärkisijoille. ja se silmäterä, se kun on NIIN koskettava.. kovin kotimainen veisu aikoihin!! kiitos siitä!

Ollos hyvä. Ei muuta kuin keikalle diiggailemaan oikein livenä, OK?