Vauhdikkaasti livahtanut Mokoma-vuosi saatettiin arvoiseensa päätökseen Nosturin lauteilla. Vuoden vaihtumista ei ehtinyt edes huomata, ja raketit jäivät näkemättä kun aika meni bäkkärillä kynsiä syödessä.

Edellisestä reissusta (Turku ja Lappeenranta) jäi jotenkin nihkeä maku, vaikka keikoissa ei yleisön puolesta ollutkaan mitään valittamisen aihetta. Jotenkin keikat vain napsahtivat tyhjään hetkeen, kun soittajain paras keikkavire oli jo tiessään ja katse suunnattu kohti uutta levyä. Nosturissa saimme oivan tilaisuuden siirtyä uuteen vuoteen ja keikkatauolle tuntien, ettei me nyt aivan paska live-bändi olla.

Kansaa saapui paikalle aivan kiitettävästi. Loppuunmyyty tilaisuus ei ollut, mutta ainakin puolen tuhatta juhlijaa salissa pulisi ja pulitti. Jännitys on usein hyvän keikan merkki, ja tällä kertaa siitä ei ollut puutetta. Northern Disciplinen esitystä ei kyennyt vapinalta seuraamaan kuin neljäsosa biisin verran.

00:15 kajahti ‘Marjat’ ilmoille, joka oli otettu settiin mukaan pitkän tauon jälkeen ja ihan kivahan tuo oli taas vetäistä. Tulipa mieleen, että ‘Marjat’ taisi olla ensimmäinen biisi, joka syntyi ikään kuin ‘Kurimusta’ varten. Tarjosimme innokkaalle juhlakansalle myös säästeliäästi esitetyn ‘Silmäterän’ sekä uudet biisit ‘Haudan takaa’ ja ‘Poltetun maan taktiikkaa’. Varsinkin uudet kipaleet ovat hemmetin mukavia soittaa livenä! Kunhan ne ehtisi tässä uusine kavereineen vielä ihan levyllekin rykäistä. Muuten setti oli sitä samaa vanhaa, mutta hyväksi havaittua. Biisilista taisikin olla mokotabissa luettavissa.

Nosturi on teknisten puitteiden puolesta Suomen paras keikkapaikka. Kiitos uudenkarhean tekniikan ja ammattitaitoisen henkilökunnan, soundi hivelee korvia ja valot silmiä aina niin lavalla kuin salinkin puolella.

Arvoisa yleisö oli odotettua paremmin hereillä, vaikka juhlat olivatkin jo taittumassa ehtoonsa puolelle. On muuten mielenkiintoinen seurattava tuo lavan ääreen kerääntynyt porukka: siinä yrittävät hentoiset kauniimman sukupuolen edustajat lauleskella kappaleita mukana, kun samalla nuoret uroot tuottavat vieressä toisillensa mustelmia mosh-pitissä. Ei ole kuulemma aina aivan kitkattomasti tämä yhteiselo sujunut. Molemmat yleisönosat ovat meidän kannaltamme ehdottoman tervetulleita. Tiedättehän, että pitissä voi oikeasti törmäillä pahoinpitelemättä sivullisia, ja biiseistä voi naatiskella rauhassa pikkuisen kauempana tuosta testosteronimyrskystä. Olkaa huomaavaisia.

Encore-viisujen jälkeen liityimme lähimpiemme seuraan uuden vuoden juhlintaan. Juomat tarjosi talo ja musiikin iltama-orkesterien valio, Viikate.

Mokoma nöyrimmästi kiittää elämänsä vuodesta 2003 sellaista määrää yhteistyökumppaneita, bändejä ja ihmisyksilöitä, että listaa ei uskalla tähän ryhtyä laatimaan. Sitä paitsi ei myö enää teitä kaikkia tunnettakaan edes etunimeltä.