noilla soundin äänestystuloksilla ei kannata ylpeillä, jotain lukioiden tasosta kertoo se et Hynynen oli 8.paras soittaja yhen sormen tekniikallaan… voitto meni kuiteski oikeesee osotteeseen (eli laiholle)… ainii hommatkaa se vainotun soolonpätkä tabloihin… i wanna learn to play it!

Kukas yhteiskuntatieteilijä se taas sanoikaan jotenkin niin, että hyvää järjestelmää ei ole – demokratia on vain olemassa olevista vähiten huono. Niin, ja Hynynen soittaa kappaleensa paremmin kuin kukaan. Tablojen tekeminen on Mokotabin heiniä, kysele sieltä.

kun noita basistivitsejä alkaa tulla tänne, ni pittäähä sitä oman kortesa kekoon kantaa: missä vaiheessa bänditreenitloppuu? -sillon ku basisti sannoo “kokeiltasko sitä mun tekemää biisiä?” hah…

Kyllähän noita täällä kelpaa kertoa, kun bändissä ei ole yhtään oikeaa basistia. Henkisiä sellaisia tosin löytyykin sitten useampi – kukapa ei haluaisi soittaa soittimisista miehekkäintä.

Niin. Vaikka uutta materiaalianne kovasti kaikkialla hehkutetaankin ja ymmärtääkseni herrat itsekin pitävät sitä wanhaa materiaalia parempana, niin on ainakin minun vielä klassikkoja liputettava. Meikäläiselle nuo kaksi ensimmäistä levyä (varsinkin jälkimmäinen) ovat kovasti rakkaita, mutta en jotenkin vain jaksa tuota uutta rankempaa tavaraa yhtä paljoa. -k

Yhtä rakkaitahan ne omat lapset ovat, vaikka toinen olisikin vähän toista rumempi tai väjömpi.

Tarviatteko kuvia tosta Lappeenrannan Monarin keikasta? sattuisi olemana muutama aika hyvä kuva tuolla tallessa…

Kyllähän kuvat aina kelpaavat, jos saamme niihin käyttöoikeuden. Kuvia voi lähettää osoitteeseen seittimestari@mokoma.com

Rohkeita työ ootte, kun Pietariin matkaatte. Onnea matkallenne.

Ei kai itään suuntaaminen ole rohkeutta vaatinut 60:een vuoteen.

Mitäs mieltä olette orkesterista nimeltä CMX?

Tätäkin on kysytty jokunen kerta. Mainittakoon kuitenkin, että CMX sijoittui mainiostivuosiäänestyksessämme.

Mulla ois Absoluuttisen eka demo nimmareilla varustettuna. Formaatti: c-kasetti (ainoa oikea). Hintapyyntö: 3 euroa. Tuleeko kaupat, kun kerran nuin ootte faneja? Hinta alustava, neuvotteluvaraa on…

Tuo vuoden levyt -listamme on äänestyksen tulos, vain yksi meistä tykkää Absoluuttisesta nollapisteestä. Tuskin hänellä on yksin varaa maksella tuollaisia kiskurihintoja.

Mikä on omasta mielestänne paras tekemänne biisi?

Viimeisin. Aina.

jos 2004 jatkaa teidän orkesterinne noususuhdannetta yhtä jyrkästi kuin 2004, niin veikkaan että olette viimeistään tätä tulevaa seuraavalla levyllä ensimmäisellä viikolla top tenissä, kossupullon muotoinen kristallipalloni tämän paljasti. mutta niin, mikä ihme teillä itä-suomen ihmeillä on noita ilmansuuntia ja kukkoja kohtaan. helvetistä itään, kasvot kohti itää, punainen kukko ja nyt kotiteollisuuden uusi b-puoli kukko laulaa. miltä tuntuu kun tietää että mokomaa kuuntelee iso lauma skinheadeja ja pitää teitä suomalaisena voimana? sellainenhan te olette, mutta niin.

Vaikea sanoa topten-sijoituksista, sen verran vinksahtanutta ilmaisua on tiedossa. Puhtaalta sattumalta nuo ilmansuunnat ja kukot tuntuvat, kun toistensa tekemisistä tietämättä Marko ja Jouni tekstinsä todistettavasti kirjoittivat. Herrojen taustoista ja kirjallisuusmieltymyksistä voi lähteä hakemaan yhtäläisyyksiä joku, jota moinen kiinnostaa. Vastauksena viimeiseen kysymykseesi: hämmentävältä tuntuu, jos tuo pitää paikkaansa. Abstraktin ilmaisun riski ja toisaalta hienous on se, että kuulija voi tulkita kuulemaansa täysin mielivaltaisesti.