eikö amerikan presidentti miellytä?

Ei.

Soittaako tuo Hyge kaikki ei-tuplapasarimätkytysbiisien tuplaiskut sinkkupedaalilla ja heel-toella vai alentuuko se käyttämään sitä toistakin pedaalia biiseissä kuten H.E.L.L. tai Hiljaisuuden Julistaja? Oon muuten tässä muutamia päiviä tuota jälkimmäistä reenaillut, ja tahtoo ranne sanoa notta naps!

Hyge polkee tuplaiskut kahdella pedaalilla. Kuulostaa muuten ihan helvetin hyvältä.

Terse. Kuuntelin juuri uutta levyäänne ja tuli tässä vaan mieleen ,että tuleeko uusimman jälkeen EP-levy jossa olisi myös tuo Haudan takaa- video samalla tavoin kuin tuo Punainen kukko-ep? Katsokaas kun kaikilla ei ole hyvää konettaa. Kiitos ja näkemisiin!!

Ei ole EP:tä suunnitteilla. Täytyy vähän latailla akkuja ennen kuin edes miettii uusia julkaisuja.

Härregyyd! … Sain tämän levyn tossa torstaina postissa ja parin kuuntelu kerran jälkeen olin sanaton. Tää levy tarvii ihan selvästi monta kuuntelukertaa ennenku avautuu täysin. Voisin sanoa että yksikään suomenkielinen metallibändi ei näin kovaa levyä ole koskaan tehnyt. Minä tykkäsin tästä levystä jopa enemmän kuin Kurimuksesta tai Kukko eepeestä. basistina haluaisin tietää miten helvtissä saa tommoset basosärö saundit? mitä muuta siinä oli ku se peavey välissä? ja sitä enempiä höpöttämättä lopetan tähän. onnea jatkoon 🙂

5150 toimi tosiaan pääasiallisena särönlähteenä. Aivan tarkkaan emme edes tiedä, mitä kaikkea Saksan Janne sinne ruuvaili.

teiän uus levy rokkaa ihan satasella pitää ostaa tää uus levy

Niin sitä pitää.

Katsoiko arvon MokoCrew Äyriviisuja? Kyllä olis ollu ihmisillä ihmettelemistä kun yht´äkkiä kehiin ois läjähtänyt Hiljaisuuden julistaja alá Mokoma! Ukraina on turha maa…

Friikkisirkukseltahan nuo skabat lähinnä vaikuttivat, itketti ja nauratti.

Marko perkele, nä oot muuten aika laiha. Geenejä vai elämäntavat?

Markon suolisto on mallia suora putki.

kova keikka vaasas. kiitos. tulkaa uudestaan.

Club 25 lukeutuu ilman muuta suosikkipaikkoihimme. Mainio miljöö, loistava yleisö.

On kyllä helvetin kova toi uus levy, mutta koska monet on sitä jo tällä palstalla niin paljon kehunu, niin tässäpä heitän yhden miinuksen (kyllä, sellainen löytyy, ainakin omasta mielestäni): Sudet Ihmisten Vaatteissa-biisi loppuu mielestäni kesken. Joka kerta kyseisen biisin lopun kuunnellessani jään kaipaamaan sitä viimeistä mosh-parttia. Tuplabasaritykityksen jälkeen rumpukompin pitäisi siirtyä löysempään jotta kunnon moshaus voisi alkaa. Mutta ehkä sitten livenä… ?

Kiitos miinuksesta.

Olisi muuten siistiä, jos teidän uusi levy olisi listalla Antti Tuiskun edellä. Mutta taitaa olla toiveajattelua koko homma. Aiotteko muuten juhlia mitenkään, jos levy paukahtaa vaikka TOP20:een?

Kauppa on kuulemma käynyt vilkkaasti. Juhlimisia ei kuitenkaan uskalla ajatella ennen perjantaita.

M-O-K-O-M-A! Kulta, kultasein…

Huh.

Onko teille kenties Kumikameli tuttu orkesteri? Kinahmo on loistava levy, yksi parhaista tämän vuoden puolella julkaistuista levyistä, kunnes ostin teidän uusimman levyn. P.S. Veikkaan, että “Ruhtinas” yltää ekalla listaviikollaan sijalle 18. T:Oraakkeli

Kumikameli on hajanaisten kuulohavaintojen perusteella mainio orkesteri, lisää pitäisi kuunnella.

Soitatteko paljonkin Valu ja Mokoman 102 päivää levyjen kappaleita tulevalla kiertueella?

Pääpaino on tietenkin uusimmassa levyssä, mutta 0-3 vanhempaakin biisiä valitaan settiin fiilispohjalta.

Pystyykö arvon guitarisankarit sanomaan mikä on teille mieleisin veisu uudelta plätyltänne? Esim. mukavin soittaa?

Suosikki-soitettava vaihtelee henkisen ja fyysisen vireystilan mukaan. Kiellän itseni -kappaleessa on ainakin kovin kiire.

Päivää, herrat, pitkästä aikaa. Tiedustelisin seuraavaa asiaa: Mitä siula Annalalla o susia vastaan? Mielestäni “Ihmiset ihmisten vaatteissa” olisi eettisesti osuvampi vaihtoehto uuden, hienon levyn ysipiisin nimikkeeksi. Ei miula muuta T: Tyysterniemen Toivo, SaiPa-Risto p.s. Iha viti kiva platta

Saipa-Ripa on regressoitunut(?) konkreettisten operaatioiden vaiheeseen.

Käyttääkös Sage muuten plekua vai onko slappi miehiä?

Santtu “Sensuelli ote” Hämäläinen hyväilee kieliä plekulla.

Olisiko Miitri sitten Mige? Viitaten Tugeen, Kugeen, Hygeen, Hegeen ja Mageen…

Hyvin päätelty. Mige on todellakin yksi Metric systemin nimistä.

Mikä se on se komppi mitä Hyge soittaa suunnileen joka saatanan kappaleessa? Siis esim. Houkka, Haudan takaa, Hiljaisuuden julistaja..(lista on loputon) Ihan noin kiinostuksen vuoksi rumpalina kysyn. Kiitän levystä, olette mahtavia.

Ei kai sillä mitn nimeä ole. Sellainen HC-poljentoinen tuka-tuka -komppihan se on.

Marko perkeles, olet hankkinut uudet lasit! mitä paksusankaisillesi kävi?

Markon linssit piti vaihtaa, eikä samanlaisia sankoja kuulemma enää saanut. Koita kestää.

Miten on mahdollista että tämä levy kuulostaa kerta kerralta aina vain paremmalta? -Julmettu

Vaikea sanoa, ei myö tahallaan.

Oikein mainion keikan veditte Kuopiossa, hyvä settilista muuten mutta….Olisikohan mahdollista että uuden levyn eeppinen ja huikaisevan tyylikäs mestariteos Sudet ihmisten vaatteissa kuultaisiin joskus livenä?

Sudet soitetaan tulevaisuudessa livenä takuuvarmasti. Ensimmäisillä keikoilla pitää kahlata kaikki kappaleet läpi, biisien live-toimivuus kun selviää vasta live-tilanteessa. Ja kerrallahan ei koko levy mahdu settiin.

Kyl teidän uus levy on vitsin hyvä. Paras tähän mennes. Mutt miks ei eskilomia ole mainittu levyn kannes ???

Ei uskallettu mainita tuota pahuuden pitäjää, jossa aikajatkumo on pysähtynyt.

Onhan se varmaan tiukkaa aikaa tämä, kun on levy juuri tullut ulos ja keikkaa. Mutta eihän ‘Kysyttyä’ palstalle kai joka päivä tarvitse vastata, eihän? Mietin vain tuossa, että vastaustenkin taso hiipuu vähitellen… Juuri kun tänään hain oman levyni Airon Musiikista, niin Airon Musiikin tädin kanssa puhuttiin loistavasta ‘Kysyttyä’- palstasta, joka aina pelastaa päivän. Ei se pelasta päivää, jos te ette jaksa. Kyllä me Mokoman aktiivikuuntelijat jaksamme aina hetken odottaa niitä vastauksia näihin, miksi siis turhaan väkisin vastausta vääntämään? Ja sitten itse asiaan. Jouduin vuodattamaan kyyneleen jos toisenkin levyn kuunneltuani. Kun joku päivä voisinkin kiittää tarpeeksi. Voi kun tietäisittekin.

Onneksi kysymysten taso on kuitenkin pysynyt tasaisen korkeana… Mitä tulee päivitystahtiin, niin vapaaehtoisuuteenhan tämä homma perustuu. Puuha taitaa olla meille mieleistä.

Oli muuten helevetin hyvä keikka kuopiossa. Jatkakaa samaan malliin niin hyvä heiluu. Lissee!!

Hitto. Jaksoi heilua heltan kanssa eturivissä eilen Kuopiossa. Kiitos pojille äksönpläjäyksestä! Ei kun lisää kierroksia koneeseen!

Kuopiossa olimme uusien biisien ensiesitysten kanssa tiukan paikan edessä. Ekalla kerrallahan mukana on usein enemmän intoa kuin taitoa. Ja sitten pelottaakin vähän.

Onko tuo kansivihkosen ohuus pelkkä kustannuskysymys? Harmillisen pieneen ahdettu tämän levyn lyriikkaosasto. Laittaisitte nyt, nimelliset, nimenne viestin perään jotta tietää, kuka langan päässä on. o.O Sitte vielä; mitenkä tuo Marko on sivistänyt itseään, koska parta tuo professori-tason auktoriteetin. Onko se hankittu ihan vain miestenlehtiä lukemalla, vaiko miten? t. Nimim.

Kansivihkon sivumäärä on sekä kustannus- että design-kysymys. Itse tykkäämme kovasti Akin dynaamisesta taitosta. Vastaukset pyrkivät edustamaan koko Mokoma-kollektiivia, siksi nimet pysyvät oletusarvoisesti poissa. Voit tietenkin osoittaa kysymyksen jollekin tietylle jäsenelle, jolta pyrimme myös saamaan vastauksen, mikäli päivitysvuorolainen ei osaa kysymykseen vastata.

härrat näyttävät eräässäkin promokuvassa aikas paljon eräältä göteborgilais-yhtyeeltä, In Flamesilta nimittäin. Kuinkas muuten potkii tuo göteborg-döddis moko-miehille.

Paikoitellen potkii, paikoitellen tökkii. Niiden kuvathan näyttävät H&M:n mainoksilta. Ei prkl.

ei voi mitää, mutta ku ei oo tilillä ku viis egee niin ei sillä levyjä ostella. Joten sorrun moiseen waretukseen, nöyrimmät anteeksi pyynnöt

Niin, jos ei ole rahaa, niin ainahan voi varastaa.

steve, älä sukella!

Ok.

Samuli kommentoi ja kysyy: Hyrde soita enemmin Dave Lombardo -tyylisiä fillejä, vai etkö kykene?

Hyrden rumpalintaidot ovat arvoitus, mutta kitara pysyy Stam1nan miehellä näpeissä moitteettomasti.

Näytte vastaavan tämän kysymyspalstan suoraviivaisiin ylistyksiin varsin neutraalisti. Ihailtavaa! Taidatte olla tervejärkisiä ihmisiä. Teitä ei todellakaan ole liikaa täällä.

Läheisemme ovat tuosta tervejärkisyydestä hyvinkin päinvastaista mieltä.

tuota, olisko mahdollista saada kenties muutaman XXXL-paita niiden uusien joukkoon??????? kun tuota lihaa luiden ympärille on kertynyt aikasta paljon… ja xxl on himpun pieni..ostin viimekesänä pellavasta sen punainen kukko paidan… ja oli hivenen pieni…

Hmm, retkiteltta Mokoma-logolla. Pistetään harkintaan.

Tuntuu varmaan tosi kurjalta, kun teitin parista ekasta levystä ei enää niin piitata? Sanoisitteko rehellisesti mitä mieltä ootte noista levyistä?

Välillä tuntuu, että niistä piitataan melkein liiankin kanssa. Sen verran on uusintajulkaisujen perään kyselty. Molemmilla levyillä on hyviä aineksia, joille toteutus ei aivan tee oikeutta. Sen siitä saa, kun bändiltä jää demovaihe käytännössä väliin. Pari levyä menee harjoitellessa.

Onpas helvetin hyvät stemmat siinä nimikkobiisussa! Hyvä Tukkis!

Kunnia myös Saksan Jannelle, joka huuteli tarkkaamosta ohjeita.

Jossain kuulin, notta uudelta levyltänne puuttuisi riimit tyystin. Säikähdin. Riemastuin, kun sitten kuulin levyn ensimmäsitä kertaa. Loppusoinnut pitää olla, että tyhmemmätkin tajuaa!

Petri Nygårdin Mä oon hevari -kappaleessa ne riimit vasta ovatkin kohdallaan. Neroutta.

Siistejä nuo hieman rokimmat ratkaisut! Esim. 2 raidan riffi, 9 raidan säkeistöt, 10 raidan kertsi…

Vaikea hahmottaa mitä nuo rokimmat ratkaisut ovat, jotka noita juttuja yhdistäisi. Mutta hyvä että toimii!

Onpas aika TÖÖT kova levy! Onko Sassu tullut Mokoman ruoskaan eiku remmiin jäädäkseen?

“Sassu” on kuluttanut Moko-biilin penkkiä jo vuositolkulla, joten aika pysyvältähän tuo on tuntunut.

Miksi nuoteidän vaatteenne ovat niin jumalattoman kalliita??? Ei köyhä opiskelija voi niitä ostaa

Musta T-paita maksaa kaupassa reilun 10 euroa. Muutama euro lisää designistä ja painatuksesta ei pitäisi olla kohtuutonta. Köyhän opiskelijan pitänee sijoittaa rahansa järkevämmin.

Siis onko tuo lyhenne TMRH sanoista Taru Mokoman Rässäävistä Herroista vai mistä moinen älämölö joka musiikkifoorumissa, musiikkilehdissä ja ties missä? Onkos tässä joku villitys nyt menossa vai, että hä?!Pitää kai ryömiä täältä kiven alta pois kuuntelemasta Kurimus-levyä ja päivittää cd-kokoelmaa. Miksi ette soita covereita livenä? Edes H.E.L.L.? C.mon…

H.E.L.L. ilmestyy settiin heti, kun meistä siltä tuntuu. Ei tässä mitään periaatepäätöksiä olla tehty.

Tieto vai taito?

Vähissä kumpainenkin.

“Nämä kolme ovat yhtä, eivät minua säästä!” Mokoma, Meshuggah ja Lamb of god!

Kovaan porukkaan ollaan jouduttu.

Ja sitten kootut hehkutukset:

Näitä varmaan tulee aika paljon, mutta pakko on kommentoida. Uus levy on parasta mussiikkia mitä tähän päähän on ahdettu vuosiin. Siis ylititte levyyn kohdistuneet sangen kovat odotuksetkin reilusti. Ei riitä sanat kehumaan.

Pääsin tuossa äsken ensimmäistä kertaa kunnolla levyn läpi kuuntelemaan. Istuin sitten 41 minuuttia sängyllä täysin muun maailman ulkopuolella. Eipä ole mikään levy näin kovaa kolahtanut. Kyllä Lappeenrannassa osataan. Vielä kun onnistuisi Niteen ensi viikolla luikertelemaan.

Juotuani edellisenä iltana reilusti vodkaa ruhoni aamulla kieltäytyi pitämästä sisällä mitään (myös kipulääkkeet päänsärkyyn)… Siksipä makasin ammeessa ja kuuntelin Mokomaa voimalla joka sai todennäköisesti naapurin kattokruununkin heilumaan. Tällöin oivalsin erään asian: uskomattoman hyvä levy! Ja mikä sopisikaan päivään paremmin kuin Minä elän!…

Kautta Chuck Schuldinerin, uusi levy on niin tiukkaa thrashia että ei perkele. Luulin että Kurimus olisi kovin levy ikinä mutta päätitte sitten tehdä sellasen levyn että ei mitään järkeä! Tuskassa varmaan naksautan niskani paikaltaan.

Siis ei saatana kun sitä viime vuonna ensimmäistä kertaa kuuli teistä niin perkele sitä tuli takatalvi niinkö nyrkki suoraan naaman… vitun mahtava levy oli kurimus ja niin on tämä uuskin… ei perkeleen perkele jatkkaahan samaan malliin…

Ärkkeles pojat! Olette sitten onnistuneet tekemään yhden vuoden kovimmista metallilevyistä, sillä Ruhtinas jakaa minun mielestäni tämänhetkisen ykköspaikan Diablon Eterniumin kanssa tässä “kotimainen metalli”-kategoriassa. Levyn avautumiseen ei mennyt yhtään ylimääräistä aikaa, vaan pää keikkui alusta alkaen. Onnea ja kiitos erinomaisesta levystä!

Suuri kiitos! Uusi levy on parasta Suomi-rässiä Stonen No Anaesthesian jälkeen! Aivan LOISTAVA!

Onpas kiva levy.

Minä elän! aloitusriffi pisti kylmät väreet liikkeelle ja vähän huolella. Kuinkahan monta kertaa cd-levyn voi kuunnella ennen kuin se kuluu pilalle? Kurimus on jo aika ruvella, mutta vielä soi.

Kuten aiemmin kiitin Teitä, arvon herrat, eräästä kappaleesta(kasvot kohti itää)joka auttoi minua avioeroni alussa, niin tämä uusi levy kyllä saa minut jo katsomaan eteenpäin niin muan perekeleesti.. Kiitos. Ja tervetuloa Kouvolaan.

Pojat, tehän saatte miut melkein itkemään! Loistava levy, nyyh. Taidan jättää parran tänään ajamatta, jotta tulisi vähän miehekkäämpi olo…

Laitoin sitten viimeiset rahani teidän uuteen levyyn, eikä kyllä kaduta yhtään. Vitun hyvän levyn ootte tehny! Loppu kuukausi syödäänkin sitten kynsiä ja riisiä.

HErran jestas! Minä elän on loistava! Koko levy on, anteeksi, loistava mutta pari kappaletta nousee kyllä selvästi esiin. NÄMÄ KOLME OVAT YHTÄ!!! VAU!!!!

No niin. Levy on nyt kuunneltu muutaman kerran lävitse. Olen NIIN tyytyväinen. Olette mahtavia. Viiltävä analyysi: Toista maata on edelleenkin vittumainen, mutta mainio. (mahtava kertsi) Haudan takaa on ihan poppi-kappale (siis hyvässä) ja toimii kuin Lada. Hiljaisuuden julistaja on LOISTAVA! Hiano soolo Tuomo! Nimibiisin kertsi on vertaansa vailla (myös loppu encore on aikas mahtava). Minä elän on selvä klassikko. Tätä tullaan kuuntelemaan kyllästymiseen asti. Kiellän itseni on jostain syystä melko rentouttava veto. Loistava. Hyisen sylin sanoista en saanut mitään tolkkua (vaatii kai lisää kuuntelua). Eikä muutenkaan ainakaan ihan heti kolahtanut. Mee poies, Vihtahousu on tiukkaakintiukempi, lähes grindmainen reväytys. Niska venähti tässä vaiheessa=) Sudet tyyppien kuteissa meni vähän ohi, tai siis sekin vaatii vielä toistoa. Hienot säkeistöt. Kiva kertsi siinä tosin on. Poltetun maan taktiikka on vetonaula. Soi tälläkin hetkellä päässä. Olisiko tämä se so called hitti? Nää 3=1 oli vallan messevä viisu. Loistavaa sävellys/sovitustyötä. Hienoa pojat! Uni saa tulla on mahtava lopetus levylle. Jää semmoinen euforinen olo. Ja eikun levy uudestaan soimaan. (Tulipas tarinaa) -Julmettu- NYT ON KIVAA!!!

Vaikka Kurimus oli loistava, tämä on kenties vielä parempi. Pari selvää “hittiähän” tästä löytyy, mutta ei se nyt pahaakaan tee. Kokonaisuus on ehkä vielä parempi kuin Kurimuksella. Haudan takaa, Hiljaisuuden julistaja, Minä elän!, Kiellän itseni ja Poltetun maan taktiikka ovat klassikkoja jo syntyessään!

Levyä on kehuttu jo niin paljon, että tyydyn toteamaan vain sen, että Sudet ihmisten vaatteissa kertosäe saa aikaan kylmät väreet. Mitä muuta musiikilta voi vaatia? Suuret kiitokset.

Kiitokset, sananne lämmittävät sydäntä. Se että levyä sanotaan “kivaksi” lämmittää myös, mutta aivan eri tavalla.