Nyt vähän avaudutaan. Yleensä oon aika jäärä maksaan ylipäänsä mistään levystä täyttä hintaa mutta nyt oikeestaan tuntu vitun hienolta pulittaa tosta TMRH:sta täys hinta. Ihan vaan siksikin että diggaan suuresti teidän musiikkia… ja että arvostan sitä, ettette suuren levy-yhtiön antamien potkujen jälkeen jääny nysvään mitään tai kaapimaan multaa vaan pistitte kunnolla tuulemaan ja teitte just tasan tarkkaan sitä mitä halusitte. Myönnettäköön nyt tässä Mokoman rippituolissa, että silloin aikoinaan kun Kurimus ilmestyi olin vähän että mitäs tää nyt on. Mokoma oli tuttu tosin aikeisemmistakin levyistä mutta ei mulle tullu niistä mitään kovin suurta ahaa-elämystä, vaikka hienoja yksittäisiä kappaleita siellä onkin. Tuntu silloin vähän että hukuitte joukkoon ettekä saaneet omaa ääntänne kuuluviin. Niin mutta sitä piti sanoa, että poltin silloin Kurimuksen kun hieman varovasti suhtauduin. Nyt sitten ostin Kurimuksen about 2 viikkoo sitte käytettynä ja nakkasin tolla vitun kopiolla vesilintua. Että pointti tässä on lähinnä se että pidän musiikistanne ja arvostan sitä mitä teette. Et ei kai tässä muuta ku että kesän keikoilla tavataan! -J-

Kiitos.

Kiitokset Nosturin keikasta. Loistavaa!

Ole hyvä!

Hei! Löytyykö Avoin hauta biisiä nauhoitettu, jos on löytyykö miltään levyltä?

Biisiä on soitettu vain livenä. YLEn Tuska2003 -taltioinnissa kyseinen kappale näytettiin telkkarissa. Muuta nauhoitetta siitä ei ole.

Ettekö työ tiedä että useat hevarit ovat läskejä. Isompia paitoja markkinoille, perkele! väh. XL-kokoa!

XL-paitoja on tulossa. Taitaa siellä muutama XXL-kokoinen t-paitakin olla.

Oletko Kuisma ajatellut alkaa kirjailijaks? On nimittäin sulkakynä kohdallaan kun lukee tuota herrojen päiväkirjaa…

Kuisma vastaa: En todellakaan, mutta kiitos vaan palautteesta.

Seurusteleeko Tumppi? Entä Kuisma tai Marko???

Yksityisasiamme eivät todellakaan kuulu internetille.

Onnittelut käsittämättömästä listasijoituksesta! Annala – Myönnätkö olleesi väärässä kun pari vuotta sitten Etelä-Saimaan artikkelissa jossa spekuloitiin Etelä-Karjalais bändien näkymättömyyttä, epäilit syyn olevan siinä että Lappeenrantaa syystä tai toisesta sorsitaan/halveksutaan vakavasti(?) otettavien artistien/yhtyeiden kotipaikkana. Onneksi kuitenkin musiikillakin on vielä olennainen osansa (ja tietenkin sponssi ekeillä, imagolla, tuulensuunnalla jne.) Tämä vuosi on kuitenkin ollut tarua ihmeellisempää (tosin kynnyskään ei ollut korkealla.. Mutta Kotiteollisuudelle, teille ja vaikka trukkikuskillekin kiitokset ettei tarvitse enää hävetä (tai tarvitsee mutta ylpeästi). – Buss!kuski

Marko oli vielä pari vuotta sitten “väärinymmärretty taiteilija”. Nyt hän on suuren yleisön hyväksymä ja arvostama taiteilija, joka voi mediaketteryyden nimissä perua kaikki aikaisemmat puheensa ihan tuosta vaaan. Ei vaiskaan. Mie-sie polotus tuntuu olevan melkoisen hyvässä nosteessa “just nyt”. Toivottavasti itse asiallakin olisi jotain tekemistä suosion kanssa. Ja kyllä lappeenrantalaisuudesta voi olla ylpeä, siinä missä vaikka lahtelaisuudesta tai kempeleläisyydestä.

Ei mulla ole varsinaisesti mitään kysyttävää. Haluaisin vaan kiittää musiikistanne, jota on tässä nyt jonkin aikaa tullut kuunneltua. En oo pitkään aikaan jos koskaan innostunut mistään musiikista tai bändistä näin pelottavan paljon kuin teistä. Olette muuten lievittäneet kevätväsymystäni musiikillanne ihan kiitettävästi, että kiitoksia vaan!

No kiitos itsellesi vaaan!

Jumalauta!!! onneksi olkooon. jos ei joku antti “kuulostan ämmältä/olen sellainen” tuisku olis vieny ykkössijaa, niin te olisitte ollu siä. se olis rehellisesti sanottuna kuulunu teille. mutta mitä sanotte mayhemistä? tai impaled nazarenestä? no pitää mennä ostaan teiän levy, viä kerran onnea! perkele!

Levymyyntiluku ei perustu tunteisiin, vaan se on kvantitatiivinen suure. Enemmän on enemmän. BM-skene on meille filosofiana vieras. Hyvät biisit toimivat tietenkin genrerajoista riippumatta.

Huoh. Perjantaina piti nauttia alkomahoolia rankalla kädellä listasijoituksen selvittyä. Tosin minulle se kovasta musiikin livenautinnasta johtuen selvisi vasta 1n aikaan yöllä. Voin vain sanoa, että olen todella, TODELLA, onnellinen, teidän puolesta ja kanssanne. Ilman teitä kun en olisi enää hengissä, Mokoma täytti narkkaamisen jättämän tyhjiön. Ja edelleen aina heikolla hetkellä, ja hyvinä yhtälailla. Kiitos.

Hurjia tarinoita. Ja kiitos itsellesi.

Tuosta Jonna Tervomaa jutusta tuli mieleen, että kai olette huomanneet tämän: Silmäterä = “kaduilla tuulee taas”-biisi!

Aijai. Nyt pitää lyödä itseään naamaan.

Ai jumalauta hirveä kanuuna ja niskat ei liiku mihinkää suuntaan mutta kyllä oli helvetin hyvää menoa Nosturissa siellä ei meinannu selviä hengissä ku porukkaa sinkoili niskaan eturivin huhhu Suuret kiitokset vitun mahtavasta keikasta

Hyvä.

Terveisiä kaikille. Helvetin upee temppu. Kun Marko osti v. 87 Def Leppardin Hysteria -albumin niin tiesin että siitä se nousu alkaa.

Heh. “Joo mä näin jo ekasta demosta että näillä on potentiaalia.”

Kiva kun suomenkielinen metallimusakin saa vähän arvostusta! onnea pojille listamenestyksestä! Mistä saisin tilattua Mokoman T-paidan tyttökoolla? Olen näet niin kovin pieni Mokoma- fani!!

Mallit ja koot selviää Airon musiikin webbisivuilla, sekä keikkojemme yhteydessä järjestettävillä paitamarkkinoilla.

en kestä ellette saa isompia huppareita mokoma disainia ennen kesäloman alkua! (pe)

Ensi viikolla tulee lisää paitoja. Airon musiikki toimittaa hupparin sulle nettitilauksen perusteella.

Ei siitä pojasta tullukkaan kun Niko Markus…

Onneksi.

Huh, olipahan hurja keikka eilen nosturissa. Ensimmäistä kertaa näin että nosturin henkilökunta tulee lopettamaan pitin. Ja samalla autoin raahamaan ensimmäistä kertaa jonkun äijän pitin keskeltä pois tajuttomana, sai ilmeisesti sitten aivotärähdyksen :). Mutta joo, hyvä oli keikka! Vielä noppeemmin saisitte vetästä rässipiisit! Tuskassa kohtaamme seuraavan kerran!

Pitti oli kyllä ennennäkemätön myös meidän näkövinkkelistä. Hurjaksi on mennyt.

perskeles kun poltetun maan taktikkaa biisissä kuuluu täydellisesti tuo sepon chaos ad. ei tod. mikään huono juttu! ja vade retro satanakin on silkkaa sleijjeriä! onkos teillä suunnitteilla mitään minicd:tä tai dvd:tä lähiaikoina? niin ja vielä että onkos tullu kuunneltua perfect chaosta teidän leirissä? siinä toinen suomalaisen rässin huippunimi, tietenki teiän jälkeen!

Just just. Perfect Chaos on mennyt toistaiseksi ohi. Pitääpä tsekata.

Ensiksi täytyy kiittää jostain minkä uskon olevan tämän vuoden nro.1 pläjäys suomalaisten suhteen. Huomaa kyllä, että tähän on laitettu jotain aitoa tunnetilaa. Teidän bändi on kuin hedelmä, joka rupeaa olemaan kypsä poimittavaksi. Niitä kappaleita, jotka jäivät pois levyltä, olisi mukava kuulla myös. Noin niinkuin ajankuluksi…. 🙂 ai niin… piti kai kysyä jotain… mahtaa olla mukavaa?

No on kyllä mukavaa. Levyltä tippuneet biisit on jemmassa tulevia julkaisuja varten.

loistavat sanoitukset teillä! vade retro satana!!!!stay heavy!

Tattis.

Mikä on se ihmeellinen ääni, joka kuuluu Hyinen Syli-biisin viimeisessä kertsissä kohdass 3:37? Enkä tarkoita Annalan laulua, vaan se on jokin ääni mikä ei varsinaisesti kuulu biisiin, vai kuuluuko?

Vaikea sanoa. Stemmalaulu?

Ensinnäkin onnea Mokoma hienosta listasijoituksesta. Olen kolmekymppinen akateeminen perheenisä Oulusta ja aktiivinen musiikinkuuntelija. Viime vuosina on kuitenkin käynyt niin että musiikkilehtien tilaaminen on loppunut, levyjen ostaminen harventunut, keikoille ei jaksa lähteä entiseen malliin ja radio pysyy kiinni (eihän sieltä mitään kuitenkaan tule). Eli uuden musiikin aktiivinen seuraaminen on jäänyt vähäiseksi. Levylautasella, tai nykyisin yhä enemmän työhuoneen tietokoneasemalla pyörivät vanhat suosikit, jotka minulla enimmäkseen ovat tosi vanhoja (Doors, Free, Jethro Tull, Led Zeppelin, Rush, Wigwam, Neil Young…)! Eli olen se kuuluisa vanha pieru ja oikeastaan aika ylpeä siitä. Meni silloin yläasteikäisenä tuo trash- ja speedmetalbuumikin ohi, silloin vain yhden kaverin kanssa kuunneltiin Mike Oldfieldia ja Marillionia ja sen suuntaista progeilua. 90-luvulla mukaan tulivat mm. CMX, Kauko Röyhkä, Metallica, Nirvana, Pearl Jam… Mutta siihen se uusista nimistä innostuminen oikeastaan jäi. Eli pirun pitkä aika on siitä kun innostui jostain uudesta nimestä tosissaan, sellainen taisi olla joku Timo Rautiainen & trio Niskalaukaus ja Queens of the Stone Age pari vuotta sitten. Levyostot ovat sitten olleet lähinnä vanhojen pierujen uusia levyjä tai niiden back-cataloguen täydentämistä. Mutta nyt sitten iski MOKOMA täysillä! Olen kyllä ollut tietoinen olemassaolostanne jo Valun ajoista lähtien, mutta eihän sitä musaa kuullut missään. Ja musiikillisten kokeilujen tekoon sokko-ostamisen muodossa ei ole ollut intoa monien nuoruuden hairahdusten jälkeen. Ostin esimerkiksi kerran Maj karman kauniin kuvien levyn lehtijuttujen ja arvostelujen perusteella ja kotikuuntelussa se osoittautui sietämätömän teennäiseksi taidehomoiluksi. Teidän suhteen kelkan kuitenkin käänsi tämä uusi sähköinen tiedonvälitys ja eräs kaveri jolta liikeni jo aiemmin Kurimus lainaan. Nyt kun se oli sitten ostanut uuden levynne ja sain sen pikalainaan, pistin koneelle ja kuuntelin töitä tehdessä niin reaktio oli että ei helvetti: Tämä on loistavaa! Mainiota musiikkia välistä tuulettaa sinänsä mainioiden vanhojen pierujen löyhkää. Ei muuta kuin kipin kapin asiasta tähden kaupungille levykauppaan tukemaan hyvän sanoman lähetystyötä. Koskaan ei näemmä ole liian myöhäistä innostua trash-metallista. Lisäksi teillä kaikki kertoo omistautumisesta asiallenne, kuten levynkannet, nettisivut, asenne… Eli teiltä voi kenties odottaa uutta materaalia vielä kymmenenkin vuoden kuluttua. Toivottavasti siihen mennessä tapahtuu kuitenkin kehitystä johonkin suuntaan kuten on tapahtunut tähänkin mennessä. Toivotan kaikkea hyvää valitsemallanne tiellä, seuraan tekemisiänne kasvavalla mielenkiinnolla. t: Jani

Kiitos. Tähän ei kyllä ole enää mitään lisättävää eikä poisotettavaa, paitsi että pitää olla erimieltä tuosta MKKK:sta.

tuola aikasemmin joku ehdotti perspektiiviä keikkasettiin.mie kannatan, se oli sentään eka mokoma biisi johon mie tykästyin. ehkä jo keskiviikkona yo-talolla…

Emme ehdi treenaamaan Respektiiviä Yo-talolle. Sori.

Pysyykö Sakara vain Mokoman omien tuotosten julkaisukanavana, vai aiotteko tulevaisuudessa ottaa “talliin” muitakin bändejä? Jos näin on, Stamina ensimmäiseksi!

Katsotaanpas nyt. Kaikenlaisia juonia on punottu, mutta mitään virallista kerrottavaa ei vieläkään ole.

Kosketti tuo “Poltetun maan taktiikkaa” henk. koht. tasolla, semmoista se välillä on… Hyvä biisikin vielä, onnea listasijoituksesta, ihan vilpittömästi, eipä menneet rahat hukkaan.

Kiitos, ja mukava kuulla että biisit toimivat tuollakin tasolla.

Iltaa Mokoman väki! Tulin juuri kotiin Nosturista, niinkuin lupasin, riehuin eturivissä. Ääni on nyt pois ja lihakset maitohapoilla. Kruunasitte jätkät mahtavan illan, kiitos teille! Ja kiitos Marko, että sain läimäyttää kättä sinun kanssasi! 😉

Heh, hyvinhän se ilta sitten meni.

Tuokaa lehmä! Tuokaa kirnu! Tästä se voin tekeminen alkaa! Oli kiva olla teidän keikalla, niin kuin aina. Ostettiin poikien kanssa tee-paidat, oltaisiin haluttu pitkähihaiset mutta ei ollu ällää. Se teidän basisti on varsinainen rytmikatti.

Paha kurki! Paidat todellakin vietiin käsistä ja koot loppuivat kesken. Ensi viikolla saadaan lisää, ja Airon musiikista saa niitä sitten ostella.

Kai se on tässä (sokeri)humaloissani sitten jatkettava vielä sen verran tuota Minä Elän/Minä Olen-kommenttia, että en toki tarkoittanut naljailua sen pahemmassa merkityksessä vaan huumorin kannalta. Tästäkö on siis kyse, vae mitääh täh häh? Mielestäni meinaan aika hauska juttu, kontrastia Lappeenrannan vientituotteiden välillä. Jättimäiset onnittelut loistavasta listasijoituksesta sikäli kun niillä nyt yleensä on merkitystä – tässä tapauksessa on. Kova työ palkitaan, kerrankin. Ei voisi enää iloisempi olla puolestanne. Vielä kun se Vappuhuisku(hillitön väännös muuten, huomasin sen jostain aiemmasta viestistä) taltutetaan. Tulee tietysti ottaa muuten huomioon, että Tuiskun levyhän on kaupan kaikkialla, jostain Mynämäen Makkaramarketista tahi Humppilan Elämystavaratalostakin sellaisen saa varmasti ostettua, vaan en usko, että Kråklundin jakelu on alentunut levyjään moisiin paikkoihin tuputtamaan. Oli selvää, että kova työnne ja nerokkaat nettisinkut keräävät koko ajan enemmän yleisöä, mutta että tokalle sijalle! Oikeus on tapahtunut! Ja näin lopettelen tämänkertaisen vaahtoamiseni ja lähden jakamaan Aamulehtiä iloisesti tanssahdellen.

Kiitos kehuista. Tuossa kappaleessa on vitsailtu vain Aleksis Kivelle, jonka viimeiset sanat olivat nuo “Minä elän!” Ottamatta sen enempää kantaa esittämääsi asiaan, niin Marko ja Jouni ovat siviilissä sen verran tekemisissä keskenään, että ovat ennenkin huomaamattaan varastelleet toisiltaan ideoita.

Kuka laulaa noissa esim. tämän maailman ruhtinaan hovissa, kasvot kohti itää, silmäterässä ton ns. kliinin laulun? ku ei oikee kuulosta Markolta… ois jännä tietää… MOKOMA RULEZ!!!

Kyllä se meidän Marko ne päälaulut laulaa. Noissa on myös paljon taustalauluja, joita levyllä lauloi meidän Tuomo ja äänittäjä Janne Saksa.

Heh, Hyrkäshän on ihan kuin mini-böjrn strid… satutteko oleen sukua…?

Näinhän se on, kaikki kaljupäätä näyttävät samalta.

No niin vedimme onnistuneesti Väsyneen Atlaan keikallamme, en tiedä tiesikö kaikki kappaleen alkuperää, mutta kaikille jotka sen mainitsivat, hoimme sitä Teidän tekemäksenne. Mutta eihän haittaa, kun keikan lopussa yleisö vaati encorea (tai niin me se ymmärrettiin) ja kaikki kappaleet oli soitettu jo, päädyimme rimpauttamaan Houkan. Vedin komian kitarasoolon väliosan päätteeksi ja Gibsonistani katkesi kaksi kieltä. Loppu oli tuskaa… Niin eihän haittaa, että soitettiin se? Ihan kunnianosoituksena vaan…

Hyvä! Covereiden soitto on erittäin ok. Jos vielä muistatte täyttää teosilmoitukset maksullisten keikkojen yhteydessä niin aina parempi.

Onnittelen teitä vielä kerran, tippa silmäkulmassa… Mahtavaa… -Julmettu-

Kiitos samoin.

Kerronko levynne heikon/heikot kohdan/t?

Kerro, mutta olethan varovainen. Saatamme murtua.

“Schumi tulla saa, Schumi vihdoin tulla saa, tuokoon veljensä (Ralf) Schumi mukanaan..” juokaa juokaa juopukaa, nosturin keikka odottaa! kansa hurraa, meitsi ördää!!!

Let’s metal tonight!

Uni saa tulla veisu herättää mielleyhteymiä Jonna Tervomaan Suunta muuttuu kappaleeseen. ähähähäähä. t. Uus-Lavolan hurja

Mitäs hevariporukkaa tämä tämmöinen on, kun Tervonmaata vaan kuunnellaan. Heh. Jonnalle terveisiä!

Ei oo kun Antti Ruisku edellä mutta sitä ei tolokun ihmiset kuuntelekaan. Onnittelut.

Kiitos!

Kuinka paksut kielet teillä on tuossa Toista Maata-nimisesstä kappaleessa ja joissaki muissaki kappaleissa joissa oli joku matala vire?

Kuisma punoo dropped-D vireessä 10-52 setillä ja 7. kieli (A) on 59.

Lista kakkosena!!! Voi hyvä isä!! Ihan tämmöstä ei voinu oottaa.

No ei kyllä osattu mekään.

Kiitokset upeasta keikasta Kouvolassa! Meininki ei ollut hyvä vaan erittäin hyvä – niin lavalla kuin sen toisellakin puolella. Kirjoitin sivuilleni http://zap.to/jorma epävirallisen raportinkin tapahtumasta, mikäli kiireisillä muusikoilla riittää hetki hengähtää. Ja onnittelut listasijoituksesta!

Kiitos itsellesi.

Uusi levynne lähentelee tiukkuudessaan ja monipuolisuudessaan täydellisyyttä. Ei oo muutamaan päivään suostunut tuleen stereoista pois! 🙂

No äläs nyt.

Onneksi olkoon ihan loistavasta lista valtauksesta! Kyllä on hieno homma kun oman kylän poijaat on virallisen listan kakkosena….ja ens viikolla sit ykkösenä!?Loistava bändi ootte! T: Juice.

Kiitos Juice komppaamisesta!

Jumalauta äijät, listakakkoseksi nousitte! Nyt loppui kuuntelu ja lähti levyt roskiin, eihän tuollaista sellout-listakamaa true hevimies voi fanittaa.

Nimen omaan! Eka demo, jota ei kuullut kukaan, oli paras.

Pakko vielä lisätä,että se Nygårdin Mä oon hevari-biisi on ihan vitin nerokas!En edes pysyny laskuissa kuinka monta kertaa repesin,kun kuulin sen eka kerran.Huudan,heilutan tukkaa,v***u!T:Black Nr.1

“V*ttu eihän mulla oo ees plektraa!”