Marko Annala, sinä pitkä, honkkeli, karvainen otus, joka viihdyt jussi paidassa ja ajelet mummopyörällä… Olen täydellisen varma, että olet varastanut minun Helkama Matkattaren! Tuo se heti takaisin tai mörökölli sinut vieköön!

Olet väärässä.

Meinaskos kollektiivi juhlia Normandian maihinnousupäivää jotenkin?

Miksi?

Oon kuunnellut/katellut tuon Haudan Takaa videon n. kymmenen kertaa ja täytyy sanoa, että se on kyllä todella loistava biisi. Vaikka tykkään teitin rankemmista biiseistäkin paljon on tuo kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Siinä yhdistyy rankkuus ja melodia mainiosti, sekä kitarajutut on ihan kingejä. Sanoista vielä kaiken lisäksi tulee mieleen uni, jonka joskus näin. Siinä minä jostain syystä piilottelin kaverin tappamaa teini-ikäistä tyttöä vuodesohvan sisällä ja pelkäsin kokoajan jääväni kiinni. Eikä saa kukaan koskaan tietää… tai näin ainakin unessa toivoin. T: Juice (muutenkin häiriintyneitä unia nähnyt tyyppi). Pitäisköhän mennä hoitoon!? 🙂

Huh. Jos tuollaiset unet toistuvat joka yö, on kyllä syytä käydä näyttämässä päätä lääkärillä.

Sellasta oisin vaan kyselly jotta teettekö työ muiden suomalaisten bändien kanssa jonkinnäköistä yhteistyötä tai muuta? oliko kitaristien vaikea luopua Ibanezista ja Gibsonista, vai vieläkö soittelette kotona niillä?

Kyllä tässä jonkunlaista yhteistyötä tehdään, aina tilanteesta riippuen. Ja tuleehan noita vanhoja skeboja aika ajoin ikävä. Hyviä pelejä kaikki. ESP:t ovat kyllä osoittautuneet mainioiksi työkaluiksi, että ei siinä mitään.

Ja jos hyvät Mokomat tulette Rovaniemelle keikalle, koettakaa hommata se ei-K-18 -paikkaan, vaikka te ette kyllä näitä päätäkkään, mutta toivottavasti ääneni kuullaan. Katsokaas, kun pohjoisessa on myös “alaikäisiäkin” Moko-faneja. Ei muuta kuin tukka heilumaan!

Katsotaan nyt. Kuten sanoit, asia ei ole meidän päätettävissämme.

Kai pojat käytätte Lauritsalan kirjastoa?

Käyttäisimme, jos osaisimme lukea.

KT:n palstalta: “KYSYMYS: Mitä mieltä jouni uudesta mokomasta?? Jytiseekö? VASTAUS: Totta vitussa. Ainut ongelma on se, että levyllä on melodioita. Ja listasijoitus oli minulle kyllä liikaa, en kestä sitä, että joku muukin kuuntelee bändiä kuin minä. Mokoma on myynyt itsensä! Kyllä se niiden eka demo oli paras. Tai oikeastaan eka treenit ennenkuin ne edes olivat äänittäneet mitään. Eiku Annalan idea bändistä oli paras! Eiku Slumgudgeon olikin paras. Ja Mind Riot.” hynynen siinä naljaili osuvasti, pelottavinta tuossa kuitenkin on se että tuommoisia tyyppejä on oikeastikin. vai onko?

Heh. KT sai/saa tuollaista palautetta paljonkin, kun he erehtyivät tekemään hyviä levyjä. Että kait tuollaisiakin ihmisiä sitten on.

No kyllä niitä nyt pari löytyy, mutten tarkoittanut niinkään rahaa, vaan musiikkia! Eli, pelottaa, alatteko tekemään “radio-poppia”. Lohdutti tosin kun luin jostain haastiksesta, että herroja myös death-metal touhu kiinnostaisi… -Julmettu-

Mokoma pitää kiinni filosofiastaan, ja tulee jatkossakin tekemään sellaista musiikkia, mikä tuntuu meistä itsestämme mukavalta ja motivoivalta. Oli se sitten kukkopillin soittoa tai death metallia. Kassellaan.

F-305FM? Itselläni on samainen kapistus! Olette oppineet vastaamaan kysymyksiin suoraan! Onnitteluni!

Kysymyksesi oli niin yksiselitteinen, että siihen oli helppo vastata.

Ei sitä nyt Perkele tarvihe ruveta vittuilemaan! Olen omistanutlevyn AITONA sen ilmestymispäivästä saakka, mutta oma virheeni oli, että katsoin hieman kieroon ja silmäni hyppäsivät kriittisellä hetkellä väärän biisin “sävel” kohtaan! Siis kiitos Kuismalle hienosta Minä elän! kappaleen alkuriffistä! (Kenties fontin minimaalinen koko hämäsi näköni…)

Sori! Ja tuo ei muuten ollut vittuilua vaan veljellinen neuvo, heh. Fontti on kyllä melko pieni, mutta se on kato sitä taidetta. Kuisma kiittää ja kumartaa.

Kyselypalstoja bändien kotisivuilla on selvästi vain suomalaisilla bändeillä. Tämä “tuore” keksintö kopioitu suoraan CMX:ltä?

CMX on suomalaisen rokin pioneeri myös internet-touhuissa. Hyviä ideoita kannattaa kopioida.

Taitaa Nightwishin Holopainen tienata hevillään jotain kun kuuntelee niiden uutta levyä. Ja levy-yhtiönsä tietenkin vielä enemmän kun niin mahottomasti antoi rahaa uuden levyn tekoon. Mitäs Mokoma tekisi 200 000 euron levytysbudjetilla?

Jaaha, 200 000:sta menisi varmaan 190 000 siihen että yritettäisiin miettiä mitä tuolla rahalla tehtäisiin.