Tarvis seinälippuja. Etenki juuri teidän yhtyeeltänne. Kuvitella kuinka hieno olisi seinällä tuo uusimman levyn kansi.. Miksei moista ole olemassa? Ja tosiaanki pitää kiittää Suomen parhaimmasta musiikista, tehkääpä lissää kunhan jakselette.

Eipä sitä kaikkeen ehdi. Seuraavassa merchandise-satsissa on muuten tulossa kaikenmoista tilpehööriä hihamerkeistä hikinauhoihin.

Pitääkö lihikset syyvä torilla vai satamassa? T: SaiPa-Ripa

Jos on treenit, niin vedyt vedetään torilla. Muussa tapauksessa valintamme on maisema-arvoillaan pidemmän korren vetävä satama.

Mites toi teidän mietteet toho Yhdysvaltain poliittiseen linjaan?

Iha sikahuonoo.

Tere ÄIJÄT!!!! Kun nyt ollaan tässä “halvan” alkoholin luvatussa maassa niin haluaisinkin tietää mitkä ovat teidän mielipiteenne asiasta?

Harvoin alkoholin kulutus on hinnoista kiinni, siihen hommaan tuntuu aina rahat tai liemet löytyvän. Inferno-lehden järjestämä valokuvausreissumme Helsingin Kalliossa kertoi kuitenkin karulla tavalla, että ammattilaisen valinta on nykyään Koskenkorva. Ukkoa makaili taju kankaalla pitkin poikin katuja ja puistoja jo varhain iltapäivällä.

meidän piti ostaa ne Yamaha-nokkahuilut ihan itse. Joko teillä on kultalevyn kuvat silmissä?

Kultalevy? Nyt alkaa Mokoman kuulijoilla nousta jalat maan pinnasta. Kultalevymyynteihin meillä ei ole asiaa koskaan.

Haluan onnitella Mokoma yhtyettä loistavasta läpimurrosta! Muistan miettineeni aikoinaan Valu levy kädessä että miksei ihmiset ole vielä löytäneet tätä bändiä, mutta nyt vuosia myöhemmin ihmiset ovatkin löytäneet. Tosin vähän eri meinignin omaavan bändin kuin silloin valun ja 120 päivän aikoihin. Kiitän Mokomaa musiikista , sekä siitä vanhasta, että uudesta! Jatkakaa samaaan malliin! -Mikko, HcMato

Kiitos. Tästä jatketaan, suunnasta ei tosin ole hajuakaan.

Kyseinen orkesteri tuli tutuksi (valitettavasti) vasta Kurimus levyn aikoihin, mutta jostakin bändi oli valmiiksi tuttu. Onko esim. “Rajapyykki” biisistä tehty videota, joka olisi esitetty Jyrkissä tai Levyraadissa aikoinaan?…Tais Levyraati olla kyllä tauolla 2001. Eikös siinä liikuta mehässä niillä vanhanajan puujaloilla? -For whom the bell tolls?

Rajapyykki pyöri Jyrkissä ja Moon-tv:llä muutamia kertoja. Ja kyllä, puujalkojen päällä siinä huojutaan.

Aiotteko äänestää eurovaaleissa?

Eiköhän kaikilla ole pyrkimys käyttää äänioikeuttaan.

Miten miehille kolahtaa Nevermore? Onko tullu kuunneltua?

Nimi on etäisesti tuttu.

Mikä kappaleistanne on kenties eniten koskettanut solistianne Marko Annalaa?

Marko vastaa: Alkuaikoina tunsin suurta mielihyvää siitä, että onnistuin säveltämään valssin (Kurjen laulu). Kesämökillä akustisella kitaralla ja pöytärummutuksella yhdessä keksitty kipale (Mene ja tiedä) kirvoitti hymyn suupieliin. Sain Ruhtinaalla sanottua montakin sellaista asiaa teksteissä, joita olin vatvonut päässäni jo pitkään ((Toista maata, Uni saa tulla, nimibiisi), ja sekös riemastutti. Lähinnä sydäntäni ovat kuitenkin keuhkot ja pallea.

Kaipaisin sanoja siihen mokoman DEATH-koveriin “avoin hauta”. Kiitos.

Ei onnistu, sori.

Marko, voisitko sie kertoo miulle sivistymättömälle mitä ‘vade retro, satana!’ oikein meinaa noin niiku suomen kielellä?? mitä kieltä se oikeen on? Ja tulkitsetko tässä raivokkaassa kipaleessa jotain muutakin kuin “painu tuonelaan saatana ja lopeta se miun härnääminen!”- meininkiä? Ja älkääs pojat masentuko listasijoituksesta top40:ssä, onhan tuo Tulkin Janne vielä teitä huonomalla sijalla (onneksi 🙂 Ilosaaressa nährään!!

Marko vastaa: Vade retro, Satana on latinaa. VAde = mennä, retro = taaksepäin, Satana = Saatana. Mene pois, Saatana. olis aika liki. Yritän tässä kappaleessa nimenomaan olla määrittelemättä pahuuden luonnetta, ja sen sijaan osoittaa, että yksilön omaa kehittymistään jarruttavat tekijät on syytä tunnistaa ja sitä myöten karsia pois. Selkiskö?

Miten laulajamestari saa pidettyä partansa kunnossa? Luulisi että heviä huudellessä ja keikkoja kiertäessä alkaisi parta takkuuntua, rasvoittua, ellei peräti tuhoutua. Eli kuinka huolto pelaa? Kys. “ei parta pahoille kasva”

Marko vastaa: Oletko Pantenen vakoojia vai mistä mielenkiinto? Olen viimeeksi kammannut hiukset ja parran kesällä 2002. Että se niistä kauheudenhoitovinkeistä.

Marko armas, miltä tuntuu monen vuoden uurastuksen jälkeen kun sinut ja yhtye palkitaan näinkin komiasti?

Nyt tietää, miltä tuntuu urheilijasta, jolta kysytään suuren voiton jälkeen tuo legendaarinen “Miltä nyt tuntuu” -kysymys.

Mites teillä, kypsyykö jo uudet kipaleet hyppysis?

Oha se varma.

Olin kalalla. Koukkuuni tarttui iso hauki. Mokoma katkaisi siimani.

Harmi.

Hi, again! I have now listened your latest album for time and I was thinking that are you going to do shows outside Finland? I heard your visit to russia but is there something else coming? I also have spread your word of Finnish metal music here in London and few of my friends have got exited of your releases! My friend send me your album “Kurimus” just a week ago and it´s really good also! I´ll come visit Finland, Jyvaskyla in summer and I hope I´m able to catch one of your live shows! Yours John C.

We haven’t planned to do any gigs abroad.

Työ näytättekin ihan hipeiltä! Paitsi of course Hyge!

Hippi-Hyge on kävelevä paradoksi.

Ja taas täytyy niistä kukkopaidoista vaahdota: eli onko siis niin, että tulette sitä pientä erää paitoja kauppaamaan ainoastaan tulevilla festarikeikoilla ja netistä tilaaminen ei onnistu? Toivottavasti niitä nyt sentään sais netistä, kun taitaa tänä vuonna jäädä useammat festarit välistä.

Toistaiseksi kukkopaitoja saa vain keikoilta.