Pihtiputaallehan on tunnetusti pitkä matka ihan mistä vaan, ja jos soundcheck on jo kello 15:00, on matkaan lähdettävä hyvinkin aikaisin. Erityisen kova paikka tämä on tietysti kesälomaa viettäville hipinretaleille. Lähdimme reissuun poikkeuksellisesti ilman ääni- ja ylilyöntispesialisti Aaltosta a.k.a. Metric Systemiä, mutta pulassa emme miksauksen suhteen olleet, muuten kyllä ja monesti. Tuuraajaksi lähti Höltän Tero, jonka nimen unohdimme välittömästi ja aloimme kutsua häntä tuttavalliseen sävyyn Tetric Systemiksi.

“Puttaalla” otimme perushommat haltuun, sitten käsipäivää Dex-viihteen edustajille ja ei kun hotelliin omaa keikkaa odottelemaan.

Tapahtuman sympaattisuudesta ja mistä lie johtuen, Mokoman keikka oli sangen riehakas ja energinen. Ukot pyörivät lavalla lailla kevätlaitumella kirmaavien varsojen ja kuolaa valui tasaisesti kummastakin suunpielestä mekkalan ollessa valtava. Meininki taisi olla keikan jälkeisissä hulinoissa likamain samanlainen, mutta ei siitä sen enempää. Lukekaa tarkemmat faktat Alibista. Kotiteollisuus apureineen tuli ja kaappasi riehuvat hipit encorejen lopuksi lavalta pois, mikä oli viisaasti tehty.

KT aloitti ja toi sateen tullessaan. Taisivatpa louhaista muutamankin kelpo viisun kaupanpäälle. Varsinkin Saattoväki on ollut kesän keikoilla aika saatanan hurja ja intensiivinen esitys. Hiljaiseksi veti taas. Lopuksi Hynynen esitti akustisella kitaralla Kurren Jäit sateen taa ja omisti sen kaikille tyypeille, jotka tykkäävät bailata ankarasti läpi yön. Ite en kuullut, mut jätkät kerto…