Miten teillä menee?

Kiitos kysymästä, oikein hyvin!

Ovatko yhtyeen jäsenet tutustuneet jo Jarkko Martikaisen soololevyyn? Jos olette niin mitäs piditte? -Pete-

Marko vastaa: Kyllähän tuo Jarkon soolo jo tuossa pöydällä odottaa ymmärtäjäänsä, mutta kun on vielä suorittamatta roudarimme Jarkko “Goatee” Heilimon black metal -koulun lyhyt oppimäärä, niin ei ole Mierolaiseen ehtinyt tutustua. Heilimo löi pyynnöstäni viimeisellä keikalla muovipussillisen mustakantisia levyjä kotiin tutustumista varten. Burzum ei tahdo tulla vielä ulos soittimesta. Palataan siis Mierolaiseen tuonnempana.

Kuismalle kysymys:Äijällä oli puustockissa erittäin asialliset kengät(adidas?)jalassa,mistähän moiset jalkineet voi hankkia vai saako enää mistään? T:Mika from helsinki

Kuisma vastaa: Oisko ne olleet ne Kill Bill -elokuvistakin tutut Asicsin painitossut? Jostain urheilukaupasta ne kesällä löytyi.

Marko, sinä kun olet tuommoinen sanoittajaguru niin voisitko vääntää biisistä uni saa tulla kertsin englanniksi??(Mä en saa millään siitä tarpeeksi hyvää/iskevää)..koulujuttuihin vaan..kiitos jo etukäteen jos onnistuu..

Eiköhän lähdetä siitä, että jokainen tekee kotiläksynsä itse. Siinähän voi samalla vaikka oppia jotain!

Mokoma on ehdottomasti hyvällä asialla. Kesän aikana olen teidän ansiostanne tutustunut bändiin nimeltä MESHUGGAH. Kiitos! Reilun kahden kuukauden aikana rahaa mennyt Meshuggah-levyihin ja Mokoman konsertteihin. Mihinkäs muuhun sitä tarvitsisi laittaa… Noh, jos Moko-DVD ilmestyy (?) Ei ainakaan kysynnästä luulisi olevan pulaa. Ei mulla mitään asiaa ollut. Koittakaa lomaillakin välillä, jotta jaksatte taas meuhkata. Mokoma/Meshuggah-kiertue pohjoismaihin jos ei DVD ilmesty!

Ole hyvä. DVD-idea on hautomassa. Paskaa ei viitsisi tehdä, joten asia vaatii vielä kypsyttelyä.

sorry, jos kysyn teiltä tyhmiä?!

Ei se haittaa, et ole ainoa.

Tervehdys. Kuinka kauan Kuisma ja Tuomo (kaimani) ovat soittaneet kitaraa? Ihan pienistä pojista saakka vai? Toivottavasti teidät pyydetään uudelleen Ruisrockiin soittamaan, koska ainakin tänä kesänä oli helvetin hyvä meininki. \,,/ Long Live Mokoma! Jatkakaa samaan malliin…

Kitaristit ovat tutustuneet instrumenttiinsa ensimmäisen kerran teinipoikina. Tuomo on soittanut pikkuisen kauemmin kun Kuisma, ja sen kyllä huomaa.

Kysyin näitä jo pari päivää sitten enkä ole saanut vastausta.>:( Eikö viestini ole tullut teille saakka vai johtuuko vastausten puute vain laiskuudesta? No jos näin oli niin nyt teillä on mahdollisuus korjata tilanne. 1. Marko, miten tullaan hyväksi jopa parhaaksi (kuten Sinä) sanojen rustaajaksi? Onko joitain kirjoja joista saat inspiraatioita ja onko lukion filosofian tunneista hyötyä? 2. Onko Teillä jotkin ammatti- tai jopa ylioppilastutkinnot? 3. Miten saa bändilleen levytyssopimuksen parhaiten? 4. Mitä musiikkityyliä ensimmäisien levyjenne musiikki Teidän mielestä on? 5. Milloin tulee niitä mustia pitkähihaisia Mokoma-paitoja kokoa L? 6. Mitä miltä olette Äänekoskesta paikkakuntana? -MetallMan Ps. Olivat vastauksenne mitä hyvänsä olette aina minulle portti jonnekkin kauas.

Pikkuisen kärsivällisyyttä sinne Äänekoskelle. Jos arvon MetalManin viesti tulee perjantaina 19.38, niin se ei tarkoita sitä että Markon viikonloppusuunnitelmat menisivät uusiksi. Tässä kuitenkin vastaukset.

Marko vastaa: Hyvä Metallman. 1. Kelpo kirjoittajaksi tulee kirjoittamalla, mutta jos sisältöä teksteihinsä haluaa, niin kaikenlaiset pohdiskelut ovat toki hyödyllisiä. Eli jos lukion filosofiatunnilla joku kysymys askarruttaa oikein tosissaan, niin kokeilepa sanoa siitä oleellinen vaikka kymmenellä rivillä. Sanoittaminen on useasti nimittäin laajojen ajatusten tiivistämistä niin, että olennainen välittyy. 2. Me kaikki olemme ylioppilaita ja erinäisiä kouluja tämän lisäksi on käyty amiksesta yliopistoon. 3. Levytyssopimuksen voi saada usealla tavalla, mutta perinteisin on tehdä demonauha ja lähettää sitä eri levy-yhtiöihin sen toivossa, että joku kiinnostuisi. Mokoma sai ensimmäisen levytyssopimuksensa juuri tällä tavalla. 4. Kurimus ja Ruhtinas eroavat Valusta ja 120 päiväästä lähinnä nopeudellaan ja metallisuudellaan. Eli tempo vanhoilla levyillä on huomattavasti rauhallisempi ja soitanta muutenkin “rokimpaa”.

Seittimestari jatkaa: 5. Pitkähihaisia on tulossa syssymmällä. 6. Äänekoski ei ole tullut tutuksi. Sori.