Kun kerrankin saisi nukkua, ei siitä tule mitn. Jarkko, Miitri ja allekirjoittanut heräsivät kollektiivisesti “rokkarin keskellä yötä”, eli siinä puoli kymmenen maissa aamulla. Väsymysahdistusta helpotti Music Televisionin top 10 -videosarja Beyoncelta… Tiedättehän. PARAS.

Parhautta ei sen sijaan edustanut ajanhallintamme. ATK-liikkeissä ja soitinkaupassa hengailu sekä kiinalaisessa ravintolassa puikoilla syönti johti siihen, että lähdimme Helsingistä silloin, kun meidän olisi pitänyt tavata muut mäntit Lahdessa. No, odottamaan joutuu kukin vuorollaan yhtä varmasti kuin joutuu Mänttibussissa mänttiporukan vittuilupihteihin. (Vittuilupihdit = Mäntit valitsevat porukastaan kohteen, jolle vittuillaan kollektiivisesti kuuden miehen voimin. Uhrin pitää odottaman hiljaa hymyillen ja liikkumatta. Pian naljailun aiheet on käsitelty ja naljailtava saa liittyä porukkaan käsittelemään seuraava uhria. Työpaikkakiusaamista hauskimmasta päästä.)

Muutamaa tuntia myöhemmin Jyväskylässä käännyimme jälleen tutusta porttikongista luiskaa ylös Bar68:n eteen. Sinne on aina mukava mennä. Ohjelmassa oli laitteiden huoltotoimenpiteitä sekä äänien tarkistelua mm. herrojen Kotamäki ja Pasanen toimiessa virallisina valvojina. Harvemmin on ollut tylsää kun nämä Swallow the Sun -yhtyestääkin tutut sankarit ovat maisemissa. Rutiinien jälkeen lisää rutiineja: ruokailu sekä pikainen visiitti hotellille. Tuttua mutta niin rakasta paskaa.

Palasimme baariin vähän ennen kymmentä, jolloin paikka oli jo loppuunmyyty. Kellotimme kuulemma ennätysajan, jossa liput oli myyty loppuun. Ei ole vielä rutiinia moinen.

Keikka polkaistiin käyntiin heti, kun oli saatu tukka ojennukseen ja tanssikengät jalkaan. Piskuisen paikan tunnelma ei pettänyt tälläkään kertaa, vaikka välillä meinasi perse puutua samassa haara-asennossa jököttäessä. Viisi ukkoa ei nimittäin mahdu 68:n lavalla juuri vaihtoaskelia ottamaan. Jotta kaikki tila olisi hyötykäytössä, meidän lisäksemme stagella päivysti myös MokoTabin Tuomas, joka piti ansiokkaasti huolta tekniikan toimivuudesta. Ja jossain kattorakenteissa roikkui tietenkin Jarkko, joka tallensi tilanteet DVD:tä varten.

Aikanaan 68:n keikasta sovittaessa edellytimme mellakka-aitaa tai riittävää määrää rotevia järjestysmiehiä. Sen verran hurjaksi on meno äitynyt viime aikoina, että tällaiset suojaamattomat lavat voivat käydä terveyden päälle sekä yleisössä että lavalla. Aitaa ei kuitenkaan saatu, betonilattiaan pulttaaminen olisi maksanut liikaa. Järjestysmiehiä kyllä oli. Tosin meikäläisen edessä ihmismassaa kannatellut kaveri oli varreltaan korkeintaan 160 senttinen ja olemukseltaan fiikuksen kaltainen. Mutta hyvin tämä sympaattinen Lutakon mies kuitenkin pärjäsi ja sketsihuumoria tarjoili taistellessaan ihmisten ja monitorin välissä. Ja hienosti oivalsi yleisömmekin paikan rajoitteet. Homma pysyi moitteettomasti lapasessa, vaikka ahdasta oli.

Soitimme muuten Jyväskylässä uramme toistaiseksi pisimmän keikan, tunti ja kaksikymmentä minuuttia. Teille oli mukava soittaa, vaikka laulumonitoreista ei kuulunutkaan juuri mitään. Laulusuoritukset olivatkin sitten sitä ihtiään. Voitte sitten nauraa, kunhan saatte DVD:n käsiinne.