Olen aina miettinyt, voiko olla hevibändi vaikka bändissä ei olisi kitaristia. Eli yhtye koostuisi pelkästään basistista, rumpalista ja laulajasta. Vaatiiko hevimusiikki siis välttämättä särökitaroita taakseen?

Jaa-a. Aika hyvinhän tuo hevinsoitto sujuu pelkillä selloillakin, joten mistä näistä tietää. Tietyt standardit helpottavat ihmisten tarvetta jäsentää asioita lokeroimalla niitä tiettyjen otsikoiden alle, mutta kokeilkaa ihmeessä. Muistakaa vain olla rehellisiä itsellenne.

Marko perkele, mitähän mieltä mahdat olla sellaisesta hämeenlinnalaisesta orkesterista kuin Roctum? Taitaa olla vitu kova

Marko vastaa: Tuttu orkesteri, mutta vain ulkomusiikillisesti. En voi siis kovuuttansa arvioida.

Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta! Syökäähän pojat hyvin niin jaksetaan sitten ensivuoden puolella rässäillä =)

No mikä ettei.

Sama homma mulla niiden audioraitojen kanssa, kuuluu tosi huonosti.

Minäkin olen huomannut tämän äänen voimakkuuden aaltoilun DVD:llä, mutta pelkästään tietokoneen PowerDVD ohjelmalla katsottuna. Normaalin DVD-soittimen ja mm. InterActual Playerin kautta katsottuna audioraidatkin toimivat moitteettomasti.

Sille tiedoksi, joka valitti DVD:n audioraitojen äänenvoimakkuudesta: Itselläni on sama ongelma WinDVD -ohjelmalla, mutta Windows Media Playerillä tätä ongelmaa ei ollut. t, Unelmakämpän Heka

Joku täällä valittelikin, että audioraitojen äänenvoimakkuus heittelee biisien aikana. Mulla on myös sama ongelma. Eli vika taitaa olla DVD:ssä. Mutta annan sen teille anteeksi, mikään tuotos ei voi olla täydellinen!

Oikeissa DVD-soittimissa levy toimii. Noista softista ja niiden “ominaisuuksista” on mahdotonta mennä antamaan lausuntoja. Ohjelmien lisenssitiedoista käynee ilmi valmistajan nimi ja heidän teknisen tuen yhteystiedot. Onnea!

Miltä tuntuu olla kuuluisa? Onko julkisuus tavoittelemisen arvoista vai kannattaisiko vain pyrkiä jäämään tavalliseksi kasvottomaksi ihmisolennoksi?

Onko tuolla nyt loppujen lopuksi edes mitään väliä? Samalla tavalla ne madot ryömivät silmäkuopista sisään, teki ihminen elämänsä aikana mitä hyvänsä.

Moi! Tilasin Mokoman hupparin Airon musiikista ja sieltä sanottiin, että ne on loppu. Tiedustelisin vain, että koska niitä olisi tulossa lisää?

Paitavaraston täydentäminen on työlistalla. Arvataan nyt että ensi vuonna niitä taas saa.

punainen kukko EP loppumassa…DVD lista ykköseks…vuoden levy infernossa. Suen toimittajat tykkää. Kaikki tykkää! The year of Mokoma! Mokoloving=)

Tää on kreisii.

Vaihtakee nimi Moomaksi. Son piljuuna kertoo parempi nimi.

Juu.

Säälittävää leimautua näin tekstiilitytöksi, mutta melkein myisin mummoni saadakseni armyvihreän, tyttökokoisen kukkohupparin. Viime kesänä Ilosaaressa niitä vielä oli myynnissä. Tuleeko niitä enää ikinä minnekään?

Tämä saattaa olla onnenpäiväsi. Lähesty levy-yhtiötämme meilitse.

Miksi tuolla levyllä pitää olla noin perkeleellinen kansi ja nimi?

Koska Perkele on Saatanasta.

Hyvää joulua bändille!!!!!

Kiitos!

Kuuntelen juuri Valu-albumianne ja täytyy todeta, että Tyyssija on vallan loistokas kappale. Vaikka tuosta uudemmasta Mokomasta enemmän pidän niin en kadu lainkaan sitä, että ostn tämänkin levyn tuossa vähän aikaa sitten käytettynä. Ei menny rahat hukkaan. Mietiskelin tässä muuten tällaista seikkaa: Miksi tämän osion nimi on kysyttyä, vaikka täällä suurimmaksi osaksi vain jauhetaan paskaa? Eikö parempi nimi olisi vaikkapa vieraskirja? Noh, arvaan jo vastauksen: “osion nimi on tuo, sillä täällä olisi tarkoitus kysellä eikä jauhaa paskaa”. Menikö oikein? Niin ja hyvät joulut koko mokomalle Mokomalle.

Tämä palsta on muodostunut tällaiseksi ajan saatossa. Itse pidämme tästä konseptista, joten “näillä mennään / ei mikään muutu”.

Kitaristeille semmonen kysymys, että kumpi kitaristeista hoitaa “soolokitaran” ja kumpi “komppikitaran”(vai “rytmikitarako” se nyt on) vai vaihteleeko roolit kappaleittain?

Mokomassa on kaksi kakkoskitaristia, joista kumpikaan ei haluaisi soittaa sooloja.

(“Kiitos kaikille keikoilla käyneille, on kyllä ollut mahtava meininki!” Kiitos orkesterille aivan järjettömän hyvistä keikoista. Lunastitte parhaan keikkabändin tittelin minun arvomaailmassani. Heh. Tämähän menee pelkäksi kiittelyksi. Siitä innostuneena voisikin tokaista että “ime paskaa”, mutta emmehän me ole semmoisia, emmehän?) Katkeran miehen naurettava kosto: imasin paskaa, dvd-r version dvd:stänne ja kopioin sitä kavereilleni. Minua harmittaa silti enemmän kun teitä…

Hyvä kun tajusit itse.

Miksi viranomaistahojen tunkeutumisyrityksiä blokkaava Peer Guardian -ohjelma ilmoittaa Mokoman sivuille saavuttaessa, että “FR-RENATER-INRIA-SOPHIA-B Institut national de Rec (138.96.249.65) yrittää tunkeutumista. Hä.

Hyvin vaikea mennä sanomaan.

Olen jostain kuullut että Marko on henkilökohtaisesti ortodoksi… Onko tämä totta? Mä olen todennäköisesti menossa Tuskaan kesällä, onko teillä mahdollisesti keikka siellä?? Olisi kiva päästä kattomaan!!! -Mokomatyttö-

Marko vastaa: Kuulossasi ei ole mtn vikaa. Ensi kesän festivaaleja ei ole vielä varmistettu, joten ei ole Tuskassakaan piipahtaminen vielä saletti. Jäitä hattuun, kyllä ne ennen kesää siellä sulaa.

Tuota noin luin jostakin lehdestä että Annala oli ollut mukana tekemässä hulluja ukkoja ja kotiteollisuus-levyä. Niin pitääkö se paikkaansa että yksi soundi tehtiin hakkaamalla kyrpiä reiteen(varmaaan omaperäinen ääni)? Ja jos pitää niin missä biisissä se kuuluu?

Marko vastaa: En ollut kyseisellä äänitteellä mukana, vaan piipahdin Aamen -äänitteen sovittamisvaiheessa treenikämpällä muutaman kerran. Studiossa en ollut sitten lain. Eevan perinnölläkin vielä joku sovitusideani kuultiin. Sittemmin on ollut hiljaista avuntarpeeni suhteen, mutta ihan kivastihan nuo pojat ovat pärjänneet omillaankin.

Ette ole katu-uskottavia. Hommatkaa joku räppäämään ja kalisuttamaan bling-blingiä taustalle…

Meitsi skulaa alavireskebaa / hevimimmit heiluttaa kännis pebaa / mutsin kans me flaidataan et “leikattaisko fleda” / …

“Vaikeneminen on kultaa, puhuminen hopeaa ja lörpöttely pronssia. Kun on hiljaa, antaa itsestään viisaan kuvan.” -Seppo Peltoniemi kulttuuriministeri Tanja Karpelasta kolumnissaan Eikö ole yllättävää mihin kaikkialle omat lyriikat eksyvät ihmisten lainattavaksi (ja vielä pilalle selvitettyinä ja jopa poliitikon suulla)?

Jep. Kuolleena ihminen on fiksuimmillaan.

Jonkinlainen mokoma-kaulakora tjsp. olis kyl aika helvetin siisti. eikö? miten olis?

Eipä. Cassels, Andrew.

Vilautin äidilleni mokoman bändipotrettia, kuului riemastunut hihkaisu, “kato, Mikko Kuustonen!” Osoitti Kuismaa.. t. suuta hevosenkengälle

Kuisma vastaa: Kerro äidillesi sellaisia terveisiä, että olen loukkaantunut ja mulle on ihan turha yrittää soitella.

Kävin ostamassa DVDnne mutta soitin perkele teki lakon. Joten kassellaan sitä syssymmällä.

Paska tsägä. Pärjäile.

Ostinpa eilen sen teidän varsin mänttieroottisen dvd:n. Voi luoja mikä dvd, se oli tehdä minut hulluksi! Hienoa työtä kaikin puolin.

Kiitos!

Katselin tuota Dvd:tä ja basistina ihmettelin tuota santun munakasta basso saundia myös livenä!… milläs tuo Botne saadaan aikaiseksi? EBS:n kaapit ainakin oli,EBS:n nuppi? ja Big Muff(?)… ja joku LTD:n basso. onkos mikit vaihdettu vai onko EMG-HZ:tat paikalla?. ainii! oli aika hemmetin hyvä dvd!

Santtu vastaa: Kiitosta kehuista. Bassosoundi muodustuu kahdesta eri osa-alueesta. Ensteks mennään Tech 21 Bass Driver D.I.:hin, josta kaivetaan puhdas ja murakka botne. D.I.:n parallel out johtaa Big Muffin kautta EBS HD350 nuppiin, jonka balansoitu linjalähtö päätyy pöytään. Kaapit (2×10 ja 1×15)tuottavat ääntä lavalle vain omaksi lystikseni. Mikit on ne, jotka tehtaalla on paikalleen laitettu. Mitkä ikinä ovatkaan.