Vaihtuihan se vuosi myös jossain Atlantilla päin. Kiitos muuten Kuismalle toivotuksista, L-kelit oli ainakin vuoden ensimmäisenä päivänä mitä mainioimmat. Samaa ei aina voi sanoa säästä täällä, se tosin on suhtautumis- ja varustekysymys…

Jep. Pääkaupunkiseudulla tarvittaisiin kokovartalokortsua. Keli on mitä perseimmästä.

Miksi soitatte dropped-D vireessä, ettekä vaikka perus D-vireessä?

Koska se on helpompaa.

Prkl mun dvd on kulutettu kohta puhki ku oon kattonu sitä ihan s******sti… En vaan malta oottaa millon palaatte takasin lavoja vallottamaan. Sitten onkohan niitä ranne juttuja tulossa vielä myyntiin ja/tai “Vade Retro Saatana” -Paitoja? Mut eihän tässä oikeestaan oo kiire valmiissa maailmassa silti joutua pitäis. -Houkka-

Keikat jatkuvat huhti-toukokuussa, kuten mokoma.comin etusivulla sanotaan. “Vade retro, Satana” -paidassa saattaisi olla ideaa. Laitetaanpas harkintaan!

Mitä mieltä ootte Exoduksesta, ja onko se vaikuttanut teidän biiseihinne? Niin ja pyytäkääs Macheten poikia lukemaan sähköpostinsa (merch) ja vastaamaan mulle :>

Exodus on ollut kova bändi riffittelemään, mutta se laulu… Massikan pojat ovat lomailleet. Malta vielä.

kuka teillä keksii sanat noihin biiseihin, ne on niin perkeleen kovat ja kertooko ne kenties aina jostain tietystä “asiasta”. ite en keksi noin hyviä lyriikoita, ja meijän bändissä jotku sanoo, että koska minä laulan, mun pitää keksiä sanat, eihän se niin mene…vai? ja Qstokissa nährään, eikö?

Osta levy, niin kansilehdykkä kertoo sinulle tämänkin mielenkiintoisen faktan.

Mikähän asiassa mättää, kun asustan tossa Jyväskylässä ja aina kun marssin airon musiikkiin ostaan mokoma aiheista t-paitaa niin niitä ei näy misään muiden paitojen joukossa? 1.Onko muka olemassa 2. airon musiikki? 2. Onko paidat loppu / tiskin alla? En uskalla kysyä myyjiltä, olen ihmispelkoinen, mutta kiitos. Jos ei ala löytyä niin käyn painattamassa vaihtoehtoisesti Seppo Räty t-paidan.

Paitatilanne on perin kehno, mutta asiaan pitäisi tulla parannusta tässä lähiviikkoina / lähivuosina.

Airon musiikki vastaa: Kyllä, suurin osa paidoista on kroonisesti loppu, ja ne jotka ovat paikalla ovat yleensä tiskin alla. Joten reippaasti vaan kysymään, niin johan alkaa rättiä löytyä.

Tervehdys Mokoman sällit! Ostin tuossa pari päivää sitten DVD-pläjäyksenne ja ai että, kun oli mahtava kokonaisuus. Olette mahtavia livenä ja olette innoittaneet minua kovasti kitaran soitossa! Kiitos.

Ole hyvä vaan!

Teidän kannattais yrittää myydä ittenne Down by the kemijoki festivaaleille, koska siellä rokataan.

Muuten hyvä, mutta meitä myy Dex-Viihteen Janne Tokola.

Kun tuo “Uusi Aatami, Uusi Eeva” -veisu on nyt vallan suosittu kiitos DVD-julkaisun (ja hyvähän se kappale on, ei käy kieltäminen), niin pukkaa ehdotusta näin uuden vuoden kunniaksi: Tehkää ihmeessä ns. Garage Days EP Metallica tyyliin! Eli riemukkaan “uuden” basistin, Santun, myöhäinen sisäänajolevytys. Mm. coverbiisi/coverbiisejä, Aatami/Eeva -skibale ja mie ehottomasta TAHON kuulla mitä Santun, Grindcoren murskaamat, aivot saisivatkaan aikaan kun sille annettaisiin päävastuu esim. yhden viisun sävellykseen. (Enkä nyt tarkoita MACHETEa) Eli faneille eri näkökulmaa Mokoma-orkesteriin… Jos ei muka käy (ja miksei kävisi?!?!?) niin saiskos myyntiin edes niitä mustia Kukko-huppareita, jossa on Mokoma-teksti selustassa alhaalla takana ja Punainen Kukko vasemmassa rinnassa? Samanlainen kun Markolla “Takatalvi”-videossa siis. Lähtis meinaan uusi vuosi ryminällä päälle kun sais jotain päälle pantavaa 🙂 Metal Up Your Ass!

Uusi levy on tulossa ensi syksynä, ja siellä on varmasti myös Santun säveltämää materiaalia, niin tuottoisa tuo ruuhkatukan sävellyskynä on. Sitä ennen julkaisemme ehkä jotain, mutta mitään varmaa ei osaa sanoa. Ja rättitilanteen pitäisi parantua tammikuun aikana.

kysyisin vaan et millo ja missä teillä on keikkoja sekä että miks sanotaan et ootte lappeenrantalainen bändi vaikka ette oo kaikki syntynyt siel

Keikkalistat julkaistaan myöhemmin keväällä. Nyt olemme keikkatauolla. Ja sovitaan sitten että emme ole lappeenrantalainen bändi. Se käy meille.

Ootteko te jotain naisten vihaajia?! Vähän kuulostaa siltä.. Onko teidän mielestä jotenki kamalaa jos nainen on hevi fani tai laulaa/soittaa heviä?? Vai ootteko vai katkeria, koska totuus on se, että naiset tulee ja kovaa ja valtaa hevi markkinat? -nainen, joka laulaa heviä-

Mistä ihmeestä olet tuollaisen käsityksen saanut? Naiset saavat meidän puolestamme vallata ihan mitä vaan, kunhan eivät valtaa baareissa miesten vessoja ja muodosta niihin samanlaisia ruuhkia kun naisten vessoihin.

Tuota DVD:tä katsoessani ihmettelin miten ette missään vaiheessa kovasti heiluessanne osuneet toisiinne kitaroilla tai bassolla. Onko näin joskus käynyt? btw. Uusi Aatami, uusi Eeva, ei yllä omasta mielestäni Tämän maailman ruhinaan hovin biisien tasolle.

Ihmeen hyvin olemme onnistuneet välttämään kolhuja. Kitarat ovat saaneet pieniä iskuja, mutta miehet ei juurikaan.

Onkos teillä tiedossa keikkoja Ouluun, mihin pääse tällaiset teini-ihQttajatkin?

Mahdollisesti. Palataan asiaan myöhemmin.

——————————————–

1.1.2005

Miltä teistä tuntuu se, että MOKOMA on niin kova juttu mulle kun teille aikanaan esim. Slayer oli/on? Diggaan itse myös Slayeriä kovasti, mutta tavallaan “teidän kautta”. Kaipa se musiikin perintö kulkee kautta sukupolvien juuri näin.

Se on hullua, mutta erittäin mairittelevaa. Mukava homma että musiikkimme on auttanut sinua löytämään mainitsemasi kaltaisia klassikoita. Ne ovat totisesti sen arvoisia.

Tässä yön hämärinä tunteina olen tullut siihen tulokseen, että Kuisma on aika hiton seksikäs. Missä piileskelevät kaikki muut Suomen Ridge Forresterit? Ei kai Kuisma ole ainoa?

Justiinsa.

oottekos muuten ajatellu julkasevanne tota uusi aatami, uusi eeva-biisiä jollain lätyllä joskus tulevaisuudessa kun toi dvd ei oikeen taho pyörii auton cd-soittimessa? se on vaan kertakaikkiaan niin helvetin hyvä biisi… ei millään pahalla.

Tästä on puhuttu. Katsotaan, josko sopiva sauma löytyisi.

Onkos tämä teidän uusi basistinne kovastikin osallistunut uusien kappaleidenne sävellystyöhön? Eli saammeko seuraavalla pitkäsoitollanne kuulla vielä Ruhtinastakin sävykkäämpää Mokomaa? Niin ja hyvät rakettijuhlat teillekin.

Santun sävellyksetkö sävykkäitä? Mies on esitellyt kämpällä lähinnä grind core -riffejä. Kassellaan.

jumaleissön jampat minkä teitte! rahaa menee taas niin perkeleesti, kö pitää panostaa teitin levyihin. ihan muutaman piisin olin aiemmin kuullu ja extempporeena aattelin ostaa tuon deeveedeen, kö jouluostoksilla olin. aatonaatosta asti on levy soinu varmasti naapurien riesaks asti meinaan siihen malliin on rok-nauhoitus tuo. kiitos.

Ole hyvä, ja kiitos kannatuksesta.

Kiitos Mokomalle kuluneesta vuodesta, ja hyvää tulevaa vuotta. 🙂

Kiitos samoin!

Marko, susta oli aivan ihana Suosikissa se “tänään kotona” juttu! Mitkä teidän horoskoopit on?

Eipä. Mokoman horoskoopit ovat sika, apina ja pelle.

<lainaus>”Vaikeneminen on kultaa, puhuminen hopeaa ja lörpöttely pronssia. Kun on hiljaa, antaa itsestään viisaan kuvan.” -Seppo Peltoniemi kulttuuriministeri Tanja Karpelasta kolumnissaan Eikö ole yllättävää mihin kaikkialle omat lyriikat eksyvät ihmisten lainattavaksi </lainaus> AHAA!! ai se onkin Markon keksimä tuo ikiaikainen vanhan kansan viisaus. aina sitä jotakin uutta oppii. opista puheen ollen; jos se googlen käyttö ei onnistu, niin minä voin nyt tässä paljastaa, vade retro tarkoittaa “mene takaisin/mene pois/väisty”. ps. meidän mummo kuoli toissa päivänä, samaisena päivänä sain myös ton teidän DVD:n. oli ihana pako todellisuudesta kiitos. kahteen ja puoleen tuntiin en muistanut mitä oikeassa maailmassa oli tapahtunut eikä ollut kahteen ja puoleen tuntiin suunnatonta surua ja ikävää. kiitos siitä teille.

Tiesitkö, että Marko on myös keksinyt aakkoset? Mukava kuulla että levystä on ollut apua elämän raskaammissa käänteissä.

Hyvä mäntit! Pitäkää toi meininki. Dvd:llä on hyviä kevennyksiä ne mäntteily osuudet, ja keikat on huippuja. Santulla on v*tun hyvä soundi bassossa! Jatkakaa samaan malliin.

Kiitos, mehän jatkamme.

vaate hässäkät ja varsinkin hupparit ois saada myyntiin vaikka… nyt!!! hyvä hyvä!! rok rok äijät!!!!!

Malttakaa vielä hetki.

onko mahdollista, että julkaisette ensi keväänä mini cd:n? ja tulettehan keväällä lutakkoon?

Kevään julkaisuja ei ole mietitty. Lutakon keikka on sen sijaan listalla.

Iskeekö ressi ukoille, kun pitäis hoittaa levytyspuljua, paria bändiä ja vieläpä yksityiselämääkin?

Välillä on rankempaa kun välillä. Niin kauan kun tekeminen on mielekästä ja motivoivaa, niin ressi ei paljoa häiritse.

Uutta vuotta.

Samoin.

Tuota DVDtä katsellessani en voi välttyä ajatukselta, että teillä on tosi terve suhtautuminen bändiinne ja koko tähän rokkibisnekseen. Hanskoja ei ole lyöty ensimmäiseten vastoinkäymisten tullessa tiskiin. Minulle tuli vähän sillai olo, että Mokoma on teille harrastus ja elämää on sen ulkopuolellakin. Ihan älyttömän hyvä fiilis tuli touhujanne katsoessa ja musaanne kuunnellessa. Niin ja terveisiä Tuomolle, se on supersymppis!

Kiitos terveisistä. Tulkintasi on oikea.

tulkaa pian tänne kuopioon, pliis!

No ensi kesänä ehkä.

Hyvä uutta vuotta, mokomat! Tuokoon 2005 jälleen hyviä ja menestyksekkäitä julkaisuja teiltä, ja olkoon teille onnekas vuosi.

Kiitos, teemme parhaamme.

Isot kiitokset kuluneesta vuodesta, oli vallan mukavaa hevata Mokoman seurassa. Silloin,nyt jo vuoden takaista Nosturin keikkaa seuratessa tuli itselle selväksi se, että ketä kannatetaan!Ensi kertaa Haudan takaa-kappaletta kuunnellessa siellä pitin keskellä muistan vain miettineeni, että vittu jos se uusi albumi on tämmöistä täynnä niin ei se ainakaan Kurimukselle häviä. Ja ei hävinnyt. Paljon on ehtinyt vuodessa tapahtua, mutta toivotaan että meiniki pysyy hyvänä,eikä kenenkään tarvitse parantolaan lähteä.

Kiitos vaan. Huilitauko on tehnyt hyvää, ja olemme erittäin innoissamme treenaamassa uutta materiaalia. Alkaa olla jo ikävä teitä!

damnit! alkoi kiinnostamaan tuo spemet! ei pysty googlettamaan… oudot on kiinnostuksen aiheet

Sisäpiirivitsi, eikä edes kovinkaan hauska sellainen. Ei jaksa selittää.

tällainen tosi oleellinen kysymys. Tämän maailman ruhtinaan hovi -biisissä kun siinä ihan lopussa about viimeset 15 sek. on se laukkakohta, niin onko siinä rummut niinku triolissa niinku yy-kaa-koo-kaa-kaa-koo vai ihan yy-kaa-yy-kaa-yy-kaa… kun se on jännä ku sitä kuuntelee niitä kitaroita ja rumpuja ja siinä on niinku no molemmat kompit. se on siistiä.

Siinä on sovitettu At The Gates -hengessä 6/8 riffin päälle kahdeksasosa tuka tuka -komppi. Periaatteessa se pitää laskea 1-2-3-2-2-3, jossa ensimmäinen trioli alkaa basarilla ja toinen virvelillä.

Jannen uusi taiteilijanimi vuodelle 2005 voisi olla ‘Von Hyrkäs’. Aatelismies Von Hyrkäs. Kylläpäs mie oon hauska heppu näin puolen yön jälkeen. Heh. Uutta vuotta!

Jeh.

Viitaten aiemmin tulleihin kysymyksiin haluan kyllä sanoa että vitsit. On ihan sairaan siistiä jollain oudolla tavalla mun mielestä että teillä ei oo sitä mahtavaa tilusoolokitaristia. Se on vaan sellanen juttu, että siistiä oikeesti. Kaikilla hevibändeillä on aina se sukkahousuheppi… keppimies joka vetää kauheat 64-osa nuotit rivissä. Mutta Mokoma… ei se sellaiseen ole sortunut. Vaan siinä oikeasti on kaksi asiansa loistavasti osaavaa kitaristia. Jostain syystä mä oon ite aina halunnut olla enemmän komppikitaristi kun sooloilija kun soolot on niin vaikeita. Tätä on vaikeeta sanoa oikein, mutta kunnioitan pojat teidän tyyliänne kovasti. Kitarat korkealla!

Soolottomuus perustuu siihen, että kummallakaan kitaristilla ei ole mitään sanottavaa. Silloin on parasta olla hiljaa.

äiviä. Tuli tässä kuluvana päivänä kuunneltua Valu ympäriämpäri(olenhan kuunnellut sen aikasemminkin mutta en ajatuksella) niin innostuin siitä. Hyvä levy on perkules! mutta mutta tuli mieleen, että Seeste kipaleen taustalla on joku venäläinen radio? tai siis mitä huonolla venäjäntaidollani ja korvalla sain napattua jotain venäjän suuntaista kieltä. Oliko korvani oikeassa? (markolle tämä kysymys esitetty) Joo ja asiasta puusahaan elikkäs kuinka meni herrojen joulunvietot? kiitän.

ah joo en sitten olekaan aivan varma missä biisissä se venäjäradio kohta tulikaan. tuli epävarmuus kolkuttamaan. jos pystytte valaisemaan niin olisi hyvä. kiitän.

Pillipiiparin C-osassa on jotain sen suuntaista suhinaa. Joulut tuli ja meni.

Ottakaa ens´kesän ohjelmistoon jotain isänmaallista. Miten ois toi “sininen ja valkoinen”?

Sovittu.

no ettekö työ “huumor-tajua” ymmärrä? se lapsi kuorohan oli ihan paska.

Aha, se oli siis v*ttuilua. Olemme hyväuskoista porukkaa, ja ihmiskunnan pahansuopaisuus pääsee aina yllättämään takavasemmalta.

Hemmetti ku toi Uusi Aatami, uusi Eeva potkii persuksille! Ollaankos sitä laittamassa mihinkään sinkulle tai sellaiselle? Ja poikiille hyvvää uutta vuotta!

Kiitos! Aatami saattaa vielä joskus tehdän come backin, tiedä häntä.

vittu teidän paitatilanne on aika heikko. kävin Swampissa ja ei siä ollu juuri mitää. kukko t-paidan ostin, mutta ei siä ollu juuri muuta. ja ne naamapaidat ei oo mitään häävin näkösiä. ja mä tahon vare retro ssatna paidan. vittu. no kai sillä kukkopaidalla pärjää jonkin aikaa ja onhan se ihan komia. kiitos edes siitä

V*ttu, niin onkin. Tilanne paranee, kunhan saadaan lisätilaukset tehtyä. Se ei ole ihan niin helppoa kun luulis, varsinkin kun on kädet ovat olleet pikkuisen täynnä.

Oletteko muuten tajunneet, että teidän kappaleet ovat loistavia sormiverryttelyjä? Esmes vaikka juuri Kasvot kohti itää. Varmaan kolmannes suomalaisista hevikitaristeista (niin ammattilaisista kuin amatööreistä) junkuttaa tuota pääriffiä, koska se on NIIN hyvä…

Heh. Mikäs siinä.

osaan soittaa hiljaisuuden julistajan kitara soolon vitun nopeasti jee. Tuomo ja Kuisma lähetäänkö viivalle?

Vai että “viivalle”…

Tulettehan keväällä Kuopioon keikalle, olis mukava nähdä pitkästä aikaa!

Tulemme Kuopioon aikaisintaan kesällä 2005.

Meinaatteko seuraavalta levyltänne lohkaista oikein myyntisinglen? Mikä on syynä sille ettei kahdelta edelliseltä levyltänne ole julkaistu kuin mp3-singlejä ja niitäkin vain 1 per levy?

Asiaa ei ole vielä päätetty. Kaikki mahdollisuudet on vielä auki. Tuo mp3-sinkku oli hyvä promoväline Kurimuksen ja Ruhtinaan kanssa, etenkin kun sen levittäminen ei vielä tuolloin maksanut mitään. Nykyään Teoston tariffit ja säännöt ovat muuttuneet, ja on kustannuksellisesti melkolailla sama, tekeekö myyntisinkun vai jakaako biisiä ilmaiseksi netissä.