Aluksi haluan kiittää siitä että teidän musiikkinne on auttanut minun armottomaan vitutukseen koulupäivinä. Kun on laittanut soimaan Kiellän itseni tai Vade Retro, Satana biisin niin stana kun jaksanu koulussa olla ilman vitutusta edes hetken aikaa. (anteeksi kiroiluni) Ja se on teidän syytä että nykyään laulan ääneen teidän biisien sanoja kun kävelen ulkona ja muuallakin…joku voi luulla vielä minua hulluksi. Itse kysymykseen. Oliko alunperin suunniteltu että Uni Saa Tulla biisistä tulisi tämmöinen “radiobiisi” vai yllätyittekö itsekkin sen suosiosta, etenkin radiosoitossa?

Kouluvitutuksesta on jonkun verran aikaa, mutta muistaakseni se kyllä silloin ahdisti. Siihen aikaan tosin ahdisti lähes kaikki maailman asiat. Itse asiassa ahdistaa edelleen. Uni saa tulla -kappaleen radiosoitto tuli meille yllätyksenä. Ei me kappaleita sovittaessamme radiosoittoasioita mietitä.

Mokoman ansiot musiikin saralla ovat kiistattomat ja sen me kaikki hyvin tiedämmekin, mutta millä meriiteillä taiteilija Marko Annala on saanut naamansa kuvan koristamaan Tapio-viinapulloa?

Oletteko huomanneet, että Tapio-pullo on koristeltu (etiketti ja korkki) Markon naamalla..? Ihanaa.

No eipä ole huomattu. Joko ei ole tullut läträttyä tarpeeksi alkoholin kanssa, tai sitten on tullut nautiskeltua hieman laadukkaampia juomia.

mä en tiennykkään että santtu ja kuisma soittaa machetessä ja tume näyttää oudolta ilman kitaraa

Santtu on Massikan vakiojäsen. Kuisma ja Tuomo esiintyvät orkesterissa “special guest star” -tyypisesti.

Kävinpä ostamassa sitten mokoma tekstiilin airon musiikista. Kyllä se on hieno, kiitos. Mielestäni on hieman hassua, että mokoma dvd:n saa edullisemmin kuin kurimus levyn, vai mitä mieltä itse olette?

Molemmissa on hinta-laatu -suhde kohdallaan.

Oletteko osallistuneet keräykseen Aasian katastrofia varten?

Olemme.

Mitä toivoitte/saitte joululahjaksi?

Santtu vastaa: Toivoin rauhaa maailmaan. Sain torkkupeiton, joka on sekin ihan siisti juttu.

Janne vastaa: Mitään en toivonut, siihen nähden paljon kaikkea kivaa sain.

Kuisma vastaa: Joko se Joulu meni?

nyt on kyllä iso ongelma. tilatakko teidän levyt cdon.comista halvemmalla ja odottaa hetki koska ovat loppu sieltä juuri nyt? vai tilatakko levyt aironmusicista 95senttiä kalliimmalla ja saada ne levyt nopeammin? MITÄMÄTEENMITÄMÄTEEN? no ainakin ostan ne levyt jossain vaiheessa. ja sehän on pääasia.

Koita jotenkin. Jos et mitenkään niin edes jotenkin.

Hellou! sitä vaan, että onkos Iron Maiden tahi Bruce Dickinsonin soolotuotanto koskaan vaikuttanut teihin yhtään mitenkään ja miksi ei?

No kuuleehan sen nyt meidän musiikistakin.

Seuraako teistä kukaan aktiivisesti talvilajeja kuten mäkihyppyä?

“Mitä harrastat?”, Janne Ahonen kysyi.

“Mäki hyppään”, sanoi fani.

“Siis harrastat mäkihyppyä?”, Janne jatkaa.

“Ei kun pompin trampoliinilla, se se vasta on kivaa!” fani korjaa innoissaan.

“No sitten pitäisi sanoa, että ‘minäkin hyppään’. Se on kunnollista kielenkäyttöä!”, Janne opastaa.

Myöhemmin kuultua…

“Jätkät ette arvaa, näin äsken maailman parhaan minäkinhyppääjän, Janne Ahosen!”

Mitä mieltä ootte bändistä nimeltä Twilight Guardians?

Nevehööd osastoa.

Herättyäni silloin, siellä, vielä silloinpana Mokoma-yhtyeen vierestä lumiselta talon katolta pohdin, kannattaako minun enää jatkaa aitajuoksua. Nykyisin minä vain syön ja syön…

Oletko puhunut asiasta terveydenhoitajalle?

Olenko ymmärtänyt oikein, että kummatkin teitin kielitaiteilijat + Marko asuvat tällä hetkellä Mansesterissa? Missäs kaupungissa basistinne + rumpalinne sitten asustelevat?

Väärin meni. Muutama meistä asuu Tampereella, ja muutama Helsingissä.

Voitteko lausua miulle jotain lohdutuksen saonja ku mie jouvun lähtemään inttiin Maanantaiana ja miun pittää leikata tukka ja parta pois=(

Hajoa mortti aamuihis.

Mortsu ja tämmöinen kysymys: Minkäsuuruinen painos tuosta ‘Kasvan’ -sinkusta aikanaan tehtiin?

Kyllä niitä aika paljon painettiin, sillä EMI jakoi sinkkuamme ilmaiseksi Skunk Anansien levyn ostaneille.

Hyvä tämä videokuva- & äänilevynne. Kiitos. Näitä lisää.

Jeh!

Minäkin haluan kiittää teitä mahottoman hyvästä dvd:stä;se on nimettäin paras. Ja toisekseen, itsekin musiikista äärimmäisen kiinnostuneena olisi vallan mahtavata, jos teidän seuraavalla dvd:llä olisi kuvamateriaalia studiosta. Siis, jos edes teette toista dvd-julkaisua. Sitä odotellessa…

Ole hyvä. Kuvallista studiotaltiointia on suunniteltu. Studiotyöskentely on vaan niin uuvuttavan tylsää hommaa, että siitä ei oikein sketsiä irtoa. Mutta kassellaan.

Saisimmekos t- tai pitkähihaisia paitoja maltillisen kokoisella Mokoma-tekstillä? Kuisman paita em. tekstillä dvd:llä oli pirun hieno (vaikka eri paitamalli liekin?). Swampistakaan ei löytynyt kuin paria ei-niin-nättiä rättiä, onko paitapäivitystä sinne päin tiedossa? Pitänee itse ostaa musta paita ja sutata Mokoma-teksti jollei mahdollistu teidän kauttanne. Suurkiitos teille.

Paidat lähtivät eilen tilaukseen. Mallisto täydentyy mm. Classic T-paita, jossa on Mokoma-logo präntättynä paidan miehustaan. Sen tyylikkäämmäksi tämä orkesteri ei muutu.

onko santtu käyny millon viimeks savonlinnassa? ja koska muutit pois tiältä? t:savonlinnan mokoma

Santtu vastaa: Viimeeksi olen käyny joitain vuosia sitten. Pois muutin seiskytluvulla. Joskus ETYK:in aikoihin.

Moi Santtu! Tarviitko kampaa? Sana vaan niin se järjestyy sulle! Seppoks tuo sen henk.koht.

Santtu vastaa: Aamut on niin vähissä, että kammat lens jorpakkoon vuosia sitten.

Tässä ihimettelin että mistäs se Santtu löytää sitä Mosh&go shampoota? On niin eroottisen kuuloinen pesuvesi että pitäisi hankkia!

Santtu vastaa: Huumori. Se on niin vaikeata. Myös minulle.

Tuleeko seuraavalle levylle blastbeatteja? Niin, ja DVD on mahtava, mutta siinä on yksi huono puoli: minulle tuli järkyttävä halu mennä katsomaan joka ikinen ensi kesän keikkanne. Valitettavasti se on mahdotonta, öö, resurssien puutteen vuoksi.

Kassellaan. Kyllä sinne jotain kaahausta tulee.