KKKK…OOO..ÄSSS KOS- KKK…AAA KA KOSKA tulee tekstiileihin malli-“IsotPoijjaat”??? eli siis koot:XXL kaikkiin mahdollisiin rytkyihin tai Nasse-setä on hyvin,hyvin… niin ja on varmaan ollutkin puhetta tämmösestä osiosta josta voisi nähdä kyseisten paitojen kuvitukset…hoppalong cassidy,matkaan velihopea…siis toimikaa kiireiltänne tai ChiefRebelAngel nauttii illalisen ala mokoma…röyyhhhh!!!

XXL-koon paitoja ei taida vieläkään olla tarjolla, toiveesi kuitenkin välittyi Merchandise-osastolle. Kuvat ilmestyvät kuulemma lähitulevisuudessa tuonne Airon nettikauppaan.

The Haunted Nosturissa. Jee. Pääsee kaikki kaltaiseni alle 18-vuotiaat räkänokatkin. Liekö rytmiorkesteri Mokoman jäseniä eksyä paikan päälle?

Taitaa sinne jokunen meistä olla menossa.

Kun tuota Markoa on sanottu kaljaa juomattomaksi ekoradikaaliksi, niin onko Nämä kolme ovat yhtä -kappaleen alkusäkeet innoittanut taannoinen paperinkeräysmainos: “Meidän pihan perällä on iso laatikko/se väriltään on vihreä kuin suuri sammakko”?

Marko vastaa: Ei ole. Ja mitä tuohon ekoradikaalipuoleen tulee, niin järkytytkö nyt kenties, jos sanon, että olen asunut kohta kolme kuukautta Tampereella, enkä vieläkään ole saanut järjestettyä itselleni bioastiaa?

Mitä Mokomakitaristit ovat tykänneet EMG:n mikeistä? Onko merkittäviä etuja/haittoja verrattuna passiivimikkeihin?

Kyllähän Kuisma on tykännyt niillä louhia. Tuomo tykkää enemmän Seymour Duncanin passiveista, joten asennutti kitaroihinsa sellaiset. Merkittäviä etuja tai haittoja on vaikea listailla. Makuasioita, makuasioita.

Onko Sakaran sivuilla julkaistujen stam1nan keikkojen (joilla Mokoma on mukana) pääesiintyjänä stam1na?

Voit itse valita, kumpi sinulle on bändeistä pääesiintyjä. Mokomalle nuo keikat on myyty, joten me soitamme jälkimmäisenä ja ehkä pykälää pidemmän setin kuin Stam1na. Tosin, jos jätkät myyvät platinaa siihen mennessä, niin saavat lähteä omalle rundilleen… Heh-heh.

Jolleivat silmäni aivan väärin nähneet, niin eilisiltaisessa Dimebag Darrelin muistokonsertissa taisi olla mukana myös Kuisma Mokoman edustajana. Missä oli muu bändi? Olisi ollut mahtavaa nähdä koko poppoo lavalla vetämässä Panteraa ja osoittamassa kunnioitusta edesmenneelle legendalle. Kiitokset viimevuoden mahtavista julkaisuista . Mokoma rokkaa ! -hena-

Muut olivat muualla. Siellähän oli sellaiset miehet hoitamassa Pantera-versiointia, että eipä meillä olisi ollut juuri lisättävää. Ehkä on parempi, että me osoitamme kunnioituksemme vain sanallisesti.

Ette esiinny ens kesän Tuskassa?(-05) Milläs keikoilla teitä siellä on mahdollisuus tapailla? Marko, Mistä saat aiheet teksteihin? miulla tulee hyvin pitkälti omasta elämästä ja läheisistä.. onko vaikee vääntää kaikkea ns. aleksis Kivi-mittaan?

Marko vastaa: En tiennytkään vääntäväni tekstejä johonkin tiettyyn mittaan? Ei miulla mitään sääntöjä oo tekstityksen mitassa, teen joka kerta niin ku parhaalta tuntuu. Tiettyä sanastoa vältän, mutta muuten annan virran viedä mieltä.

Pojat pojat. nyt jumaliste joku roti! Aivan innoissan oon ollu tästä uudesta mokomasta Kurimuksesta lähtien, joka ei oo mitään ihmeellistä. Oon Kuisman ja Markon kans viimeks Lapualla jotain “asiaa” löpissy ja tilanne vaikutti vielä aivan hyvältä. Nyt ku oikein tosissani aloin kattomaan, niin viimesistä UUTISISTA 8/10 on ollu jotain levymyyntiin/jonkun toimituksen arvosteluun liittyvää ns turhaa mainitsemista. Ihan OK jos levy nousee listan kärkeen, ja siitä bändin sivuilla vähän mainitaan, mutta tällanen menee kyllä vähän yli. Keskittykää pojat niitten mulle(ja koko fani-kansalle) lupaamien,uusien trash-biisien tekemiseen sen sijaan että tungette sivut täyteen jotain kehuja teidän levyistä. Neki on kuitenki jotain massa-kehuja tietysti jossa arvistelee joku rahastaja-hemmo, joka et tiedä että “kiellän itseni” on vit*n” kova ralli. -kiitos tästä, kiellän itseni-

Ei noiden uutisten päivittämiseen niin paljoa energiaa kulu, että se olisi pois riffien tekemiseltä. Kyllä nuo uutisoidut asiat ovat oman pikku uutistoimituksemme mielestä olleet mainitsemien arvoisia. Älä lue jos ahistaa. Ja sanottakoon vielä, että rahastaja-hemmot pyörivät ihan jossain muualla kuin kotimaan metalliporukoissa. Ei nimittäin ole mitään rahastettavaa.

Vitin mäntit! Hyvää tätä vuotta teille. Maria

Kiitos samoin, naismäntti.

Tuutteko enskii kesänä puustokkii?

Eipä olla tulossa.

Onko minun nyt ihan oikeasti aivan pakko ostaa teidän DVD ja ko. läpyskää varten tarvittavat laitteet, häh? Ihmiset kehuu sitä niin paljon, mutta kannattaisiko sijoitus oikeasti?

Jos et tykkää muita musiikkitallenteita tai elokuvia katsella, niin kyllähän tuo sitten tuntuu aika isolta investoinnilta.

En tiä onko tätä kysytty aiemmin, mutta kysyn kuitenkin: Eli miltäs teistä tuntuu ku Timo niskalaukauksineen nähtävästi lopettaa omat kuvionsa? Kuulin vasta(!) tänään hänen “Te ette tarvitse minua”-biisin ja tuntui että jätkät alkoi jo löytää uutta jyvää musiikkiinsa… Mua ainakin kyrsii nyt aika paljon!

Hiukan haikeltahan se tuntui, mutta miesten pitää tehdä mitä miesten pitää tehdä.

Ettekös te tykkää Nightwishista?

Toiset tykkäävät musiikistansa enemmän, toiset vähemmän. Kaikkia kuitenkin ilahduttaa suuresti kitteeläisten pärjääminen, heille menestyksen todellakin suo.

Onko sinulla Marko joskus vaikeuksia muistaa biisien sanoja keikoilla? Mitä teet, jos unohdat jonkun kohdan tekstistä? Teetkö kuten Hynynen ja huudat kirosanoja väliin?

Marko vastaa: Aika hyvin muistan tekstit, mutta jos joskus unohdan, ni ei se nyt sentään kiroilun paikka ole. Ehkä lyön siinä kohtaa itseäni napakasti nyrkillä ohimoon.

Joo, “naispuolinen Mokoma”-projekti on jo käynnissä meillä siis!:) Mie oon sitte “Anna Markola” ku osaan laulaa niin hyvin:).. Että valitkaa muut jäljellä olevista!:D

No niin, homma etenee. Juhlaa.

Saanks mie mossailla ens kesän ilosaarirokissa teiän tahtiin?

Näillä näkymin tarvitset moista touhua varten ghettoblasterin. Mutta kassellaan.

Onko lutakon keikalla 22.4 molemmat bändit esiintymässa (Stam1na ja Mokoma) vai molemmat, vai miten?

Stam1na ja Mokoma vai molemmat? Hä. Kyllä siellä molemmat yhtyeet esiintyvät.

Oletteko kuullut Kreatorin uutta lättyä, ja mitkä on mielipiteet?

Olemattomiin on jäänyt. Kyllähän siitä on kehuja kuulunut.

te ootte jätkät jumankavita vittu parhait! ihan vitun hyvä meno

Tattis.

Hassu kysymys, mutta onko se Saikkosen molemmat perkeleet Mänttärin sukujuurilta? (Suomen yksi suurimmista suvuista)

Tuomo vastaa: Ei kuulosta tutulta. Menetetyn Karjalan puolella ovat juuret.

-Hei Arja, oot näköjään vaihtanu bändiä.
-Ei ku tää on se toinen bändi.
-…Mikä toinen bändi?

Jep.

Älyttömän kauniita biisejä nuo Tyyssija ja Koiruoho. Mutta semmoisia biisejä ei enää tehdä, nimittäin seuraavalle levylle te laitatte armotonta sahausta ja grindausta ja örinää ja rääkymistä. Eiku ei, laittakaa mitä haluatte, kunhan se kuulostaa Mokomalta. Aiotteko muuten tehdä joskus ensimmäisen (?) suomenkielisen grind core -levyn?

Eipä me varmaan pelkästään grindin keinoin osattaisi itseämme ilmaista. Eiköhän me olla jatkossakin tutun linjattomia.

Mie en pysy housuissani, ku oottelen teitä jälleen Kouvolaan! Työ ootte kyllä ihania ja sulosia ja hauskoja ja miehekkäitä ja taitaviakin.

Pidäpä housut jalassa, ettei palellu paikat.

Mikä tulee olemaan tämän vuoden kovin hevilevy?

No Stam1nan ensimmäinen tietenkin. Yllättikö?

Eikö olisi jo aika poistaa tuo DVD mainos tuosta ihan ensimmäiseltä sivulta? On jo aika vanhentunutta tietoa! Mutta ei mitään kiirettä!

Kyllähän tuo tuntuu olevan kaupoissa edelleen ihan aktiivinen tuote, joten olkoon paikallaan vielä tovin.

Eikö teitä yhtään huoleta, että Stam1na saattaa uudella levyllään tulla suuremmaksi kuin Mokoma? Nimittäin kun kuulin pienen pätkän poikien tulevasta levystä niin olipa huikean kuuloista materiaalia! Mutta älkää huoliko, en aio hylätä teitä.

Me lupasimme kustantaa jätkille levyn, he taas lupasivat tehdä meistä rikkaita. Joten moninkertaisesti Mokomaa isommaksi Stam1nan pitääkin tulla, jos meinaavat osuutensa sopimuksestaan hoitaa.

Oottako tulos Vaasahan tänä vuonna? Rockperryyn perhaps? Tulukaahan ny…

Festarit haluavat kertoa ensin ensimmäisenä esiintyjistään, joten tähän ei uskalla vastata…

Esiinnyttekö Emma-gaalassa? Kaikkia esiintyjihän ei ole vielä julkaistu ja vaikka teillä on keikkatauko, niin olisi hienoa jos tekisitte poikkeuksen ja esiintyisitte siellä gaalassa!

Mehän ollaan aina tavallaan keikalla, kun porukalla ollaan liikenteessä. Emma-gaalaassa keskitytään huonoon standup-komiikkaan yleisön seassa. Soittimiin ei näillä näkymiin olla tarttumassa.

Sille, joka asiasta kysyi > Markon kolumnisarja “Marko kehuu” alkaa Infernon helmikuun numerosta joka ilmestyy 7.2. Eiku tilaamaan vaan. Tero // Inferno

Ettäs tiedätte.