Tällä kertaa harjoittelemme Kotiteollisuus-tyyppistä yhteiskirjoittamista tärisevästä keikkabussista käsin Jyväskylän ja Lahden välisellä tieosuudella. Katsotaan mitä tästäkin tulee.

mitä mieltä machine headista ja muista ameriiiiiiiiiikkalaisista bändeistä. esim killswitch engage?

Noh, onhan siellä niitä orkesteriloita vaikka äitilles jakaa. Ruvetaanko käymään aakkosjärjestyksessä läpi? Ja rajataanko orkesterit kuitenkin 70-luvun jälkeen vaikuttaneiksi vai kuis?

Jänskättääkö? \../

Marko vastaa: Äitiäs jänskätti ku siut sai.

Tuomo vastaa: Isääs jänskätti vieläkin.

Santtu vastaa: Ite olit jänskä ku siut sait.

Kaikille fäneille mä haluun sanoo, et keep on träshi!!

Ng?

Tätä onkin odotettu taas, kun edellisestä tsikakon keikasta onkin vierähtänyt tovi. Eli vetäkäähän hyvä setti huomenna Lahdessa, joka toivottavasti sisältäisi jotain uutta ja vanhaakin? Toivottavasti tällä kertaa ei orkesterin jäsenet tarvitse hammaslääkärin palveluksia keikan jälkeen.

Santtu vastaa: Eipä vissiin ja Merry Christmas and a happy New York.

Kuunneltuanne kertokaahan mielipiteenne! www.i-remain.com/media.php

Ei nyt ehdi. Kiinnostaa englantilaiset demobändit ihan tosi paljon.

Ootte näköjää saanu tollaset kermaperseMesat käyttöönne..mitä ootte pitäneet? Tahtoo itsekin..hakkaako 5150:n? Huomenna Judgement Nightiin!!

Kuisma vastaa: Äitilläs oli kermaperse ku siut sai. Onhan ne ihan pirun hyviä ku siut sai.

Pori oli liekeissä! Jos Stam1na hallitsi maailmaa, niin Mokoma hallitsi galaksia! Pirun kova meno! Kiitän!

Santtu vastaa: böblöblöölöbölöpälpälämölöbolplpelpodfåp… Yeuuurrrggghhhhhhh!

Tosiaan, Annalan Make näytti olevan Tampereen Klubilla menneenä keskiviikkona Soulflyta tsekkailemassa. Tuliko kylmiä väreitä, edes Sepultura -covereiden aikana? Henkilökohtaisesti meinasin kuolla onnesta, etenkin Refuse/Resistin aikana. Arisea jäin kyllä kaipaamaan… Jos oikein muistan, ni taisi ne uudetkin rallit olla hieman rankempaa poljentaa.

Marko vastaa: Itse tykkäsin niistä uusista biiseistä myös. Ja mikä parasta, Maxin kitaralle oli tehty brasilialainen vahaus.

Olen tän jo kerran kysynyt, mut kysyn vielä kerran et oisko mahdollista et tulisitte viihdyttämään kansaa provinssirockiin? keikkakalenterissa taitas olla tyhjää just siinä kohdassa. vai onko provinssin porukka niin aivokuollutta porukkaa etteivät älyä maankuulua mokomaa pyytää esiintymään?

Provinssirockin porukka on parasta. Me vietämme lomaa tuolloin.

Minkä nimisiä olivat Porin keikalla soitetut uudet biisit?

Ensimmäinen kipale oli Kuu saa valtansa auringolta. Siinä on possessiivisuffiksi. Toinen oli nimeltään Pahaa verta.

Markon karjumista on aina ilo kuunnella. Olet aivan mahtava Viikatteen levyllä. Onneksi saan kuulla sitä pian myös livenä Turussa. Jos Stam1na soittaa ekaks, oon varmaan aivan poikki jo niiden keikan jälkeen. Tai niskani on poikki. Bändi potki kovaa jo Kuopiossa, en tiedä kuinka selviän illasta.

Stam1nan Kaikka vastaa: Stam1naaaaa!!!!

Olitte ihan pirun kovia Bar Kinossa Porissa. Korvat soi koko yön mutta oli se sen arvosta! gj Mokoma!

Miksaaja-Miitri vastaa: Ole hyvä. Niin soi täälläkin.

Marko vastaa: Ja käske soimaan meilläkin.

marko, olet ihana kun pelastit silmälasini. ja muutenkin ihana. kiitän myös sudet ihmisten vaatteissa- biisistä, koska sitä olen toivonut kaikilla keikoilla soitettavaksi. vaikka oli ensimmäinen keikka puoleen vuoteen, tunnelma oli täydellinen. ex- zappa paitainen poikaystäväni kiittää ja kumartaa keikasta. näemme turussa 6.5 eturivissä. kiitos.

Marko vastaa: Eipä kestä. Olimme tarhapöllöinä molemmat.

Meniskö Annala laulamaan Ajakaa! -biisiin ku Viikate soittelee 30.4? Se ois jopa upeaa.

Marko vastaa. En halua. En mene vaikka pyydettäisi. Oman keikan jälkeen featuroimisessa ei ole sitä samaa tunnelmaa kun olla niin kutsuttu vieraileva tähti.

Tiputin toisen silmäni tuossa päivänä eräänä kun näin kaupan levyhyllyssä “Mokoman 120 päivää”-levyn. Itsehän olen niin urpo että löysin loistokkaan metelinne vasta “Kurimus”-levyn myötä. Tämä tarkoittaa ettei minulla ole ollut mahiksia ostaa noita vanhoja levyjä jotka on joskus kai tuhottu. Kysymys kuuluu, että onkos sitä Valua julkaistu uudestaan? Jos ei ole niin olis jo aika. Ostajia varmaan löytyy, fanikanta kasvaa ilmeisen nopeasti. Kiitos, että teette sitä mitä te nyt sitten ikinä teettekin. Ei miulla muuta…

Heh heh. Ole hyvä vaan ja ota koppi. Valu on uudelleenjulkaistu EMIn toimesta samaan aikaan kun tuo 120 päivääkin. Kyllä niitä pitäisi olla siellä missä sitten ikinään oletkaan.

Uusi Viikate on valtavan hyvää. En tiedä miksi tulin kertomaan sen tänne.

Saa täällä kavereita kehua.

minkähän takia DVD:llä kun puhelette sen yhen keikan jälkeen siitä kun teillä on ollu jo kolme vinokaulaista ESPiä ja että myyjäkin olisi sitä ihmetelly mistähän tää johtuu onko soittotavoilla tai kitaran säädöillä syytä asiaan?

Kitaristit vastaa: Tais mennä vitsi ohi, mutta niin menimme mekin. Älä huoli.

“Huutamaan oppii huutamalla. Huuda siis ystävillesi.” Heh! Kuinkas paljon hra taiteellinen johtaja joutuu ite huutamaan bändikavereilleen? Olis kiva olla tuollaisen tilanteen sattuessa edes se kärpänen katossa, kun tulee tekstiä tyyliin: “Vitun homonaama ku soitit paskan keikan!” samalla äänenpainolla kuin esim. “TUOKAA NEULAAAAA!!! TUOKAA LANKAAAAAA!!!” Huvittaa pelkkä ajatuksin. 🙂

Taustabändi vastaa: Tuollaista ei kyllä tapahdu, myö ei kovinkaan usein saada huutoja mein Markolta. Pitäiskö?

Mikä on se kyseinen fontti jolla mokoma logo on väännetty? Vastaus tähän kysymykseen oli annettu jo aika kauan sitten, mutta nyt sitä ei löydy enää mistään. Nähkäämme Lutakossa!

Joku Emigren fontti. Se on nykyään ihan saatanan joka paikassa.

Oli kesä oli mopo

Ja moottori laukesi.

Marko vastaa: Niin minäkin!

Hi guy

Lo guy.

milloin tulee uusi levy?

Kumma levy kerta kaikkiaan tämä YUP:n uusin.. Aluksi en pitänyt oikein levystä, mutta nyt pyörii jatkuvasti soittimessa enkä muuta ole kerinnyt viime päivinä kuuntelemaankaan.. Loistavaa! Niin, jottei menisi ihan off-topikiksi niin milloinkas mokoma on taas suuntaamassa studioon? Syksyllä keikkakauden jälkeen mahdollisesti, ja sitten ensi vuoden alkuun uusi levy? 🙂

Juurikin näin. Mistä arvasit?

Ootteko vaihtaneet SISOsta Mesa Boogieen, kun tuossa näkkyy olevan Mesan mainos?

Kitaristit vastaa: Joo.

olettekos kuulleet swallow the sunin uusimman sinkun? Sir Albert laulaa hyvin. Kyllä Kotamäkin myös. Kuunnelkaas

Janne vastaa: Just kuunnellaan. Pasanen antoi eilen sinkun, v*tun jylhää.

Hieno featti Markolta Viikatteen levyllä. Miltä tuntui käydä näyttämässä vähän herkempää puoltaan kavereiden levyllä? Eikö ole mukavaa kun ei tarvi käydä muuta kun vähän rääkäisemässä mikkiin ja homma on sillä saletti? Sopii kyllä biisiin erinomaisesti, ei kai Kaarle paskaa teekään.

Marko vastaa: Mistähän sinäkin tiedät että se tapahtui noin helposti, mutta kyllähän se aika helposti tapahtui. Se on yksi levyn parhaista kappaleista, olen ylpeä että sain esiintyä juuri sillä.

kysymys:”tulkaa soittaa järvelää tai ees kärkölää?xD” teidän vastaus:”Ok.” ´millos tuutte?

Yleensä tulemme liian aikaisin.

Mitä Santtu teit Pihlajamäessä? Asutko täällä? Sehän olis jees!

Santtu vastaa: Ei kuulu siulle..

Kerropa marko minulle, että kuinka kauan yleensä raapustelet lyriikoita kappaletta kohden? Tuleeko sinulle ajatus kuin salama kirkkaalta taivaalta vai pohditko pidempäänkin, että mitä aiot sanoa? Olen kuullut, että A.W Yrjänä kirjoitti matkalla töistä kotiin yhden kipaleen eli joku 15min meni. Oletko itse näitä ihmisiä joilta tulee luonnostaan sanoitukset vai aivan ääripäätä vai peräti välistä? Entä jos saat idean valmiiksi niin teetkö samantien kappaleen loppuun asti vai jatkatko joskus myöhemmin kun ei enää jaksa ajatella? Yritän näiden neuvojen pohjalta saada itsekin lyriikoita tehtyä “bändille”. Kiitos

Marko vastaa: Nopeimmillaan olen tehnyt tekstit tunnissa, mutta se on erittäin harvinaista. Eilen sanoitin yhtä uutta kappaletta iltayhdeksästä aamuviiteen ja tänään tein siihen vielä korjailuja tunnin verran. Toimin yleensä niin, että mietin tietyt punchlinet ensin huolella, eli siis sen mitä haluan sanoa ja miten, ja sitten kun joku hyvältä kuulostava lause on valmis, jätän sen kypsymään kunnes kaikki ajatukset mitä se lause voi herättää on tullut huolella punnittua. Parhaat ajatukset päätyvät biisiin lihaksi luiden ympärille. Minulla on yleensä aina joku tarina, jonka haluan kertoa ennen kuin aloitan sanoittamaan, mutta joskus joku hyvä lause voi laukaista myös tarinan. Mielummin kuitenkin niin, että sisältö ennen muotoa. Eilisessä kappaleessa -jota siis sanoitin kaikkiaan yhdeksän tuntia- oli jo yksi rivi valmiina noin vuoden takaa. Rivi oli jäänyt aiemmin etäiseksi, mutta heräsi eilen illalla henkiin. Kannattaa siis raapustaa ideat ylös, näpytellä kännykän muistikirjaan tai kantaa mukana sanoitusvihkoa, sillä joskus kun sanoitusinspiraatio iskee on sieltä helppo katsoa mitkä lauseet tai sanat sopisivat juuri siihen kipaleeseen mitä on sillä hetkellä työstämässä.

miten pääsee markon vaimoksi?

Marko vastaa: Yksi on jo kiikarissa ja Suomessa polygamia on laitonta. Tsori, no can do.

“Ja hevari on w*ttu PARAS!” Eik’oo ku sivari. Sivarihevari!

Ihan sama.

Ootteks jo muuten tsekannu Kreatorin Enemy of god -lätyn? On muuten lopen julmaa lasetusta. <8Þ

Marko vastaa: Mie tsekkaisn Pleasure to Killin, sen jälkeen on ollut vähän hiljaisempaa.

Tuomo vastaa: Olen kuullut siitä hyvää.

..TTU perjantaina 22.4 olis toisessa kaupungissa tentti ja torstaina mokoman keikka toisessa…. toinen täytyy jättää väliin…hmm… Eikun uusintaan vaan, opiskella ehtii aina mutta kaks kovaa bändiä samana iltana ja halvalla, se on jo jotain!! ..ttu JEE!

Tekniikkaa vastaa: Housuissais on TTU.

Santtu “Jeesus” Hämäläinen vastaa: Elämässä on tehtävä valintoja. Joskus ne ovat oikeita ja joskus vääriä.

Sitä on sitten kitaristitkin näköjään siirtyneet Mesa/Boogien helevetinkoneisiin. Onko teillä SISOille enää mitään käyttöä?

Kuisma vastaa: Verkonpainoksi, kuten kaikki muutkin hyvät asiat elämässä.

Tuomo vastaa: Kärkkäisen perintökalleuksiin ei kajota.